O 'Βρετανός Μέσι' που επέλεξε η Air Jordan για συνεργάτη

Ο σταρ της Μάντσεστερ Σιτι, Ραχίμ Στέρλινγκ, θα γίνει το πρόσωπο της Air Jordan. Είναι ακόμα ένα βήμα στο δρόμο για να γίνει αυτό που ήδη αρκετοί πιστεύουν: Ο Βρετανός Λιονέλ Μέσι.

Ο Ραχίμ Στέρλιγκ δέχεται το χειροκρότημα των οπαδών της Σίτι, ύστερα από τον θρίαμβο της ομάδας τους ενάντια στην Γουέστ Χαμ με 5-0
Ο Ραχίμ Στέρλιγκ δέχεται το χειροκρότημα των οπαδών της Σίτι, ύστερα από τον θρίαμβο της ομάδας τους ενάντια στην Γουέστ Χαμ με 5-0 AP

To BBC πρόσεξε κάτι σημαντικό στην πορεία του Ραχίμ Στέρλιγκ, με αφορμή το χατ τρικ που σημείωσε στον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Γουέστ Xαμ με 5-0. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής πέτυχε 25 γκολ σε μια σεζόν, με τις επιδόσεις του να δείχνουν μια τάση να 'αγγίξουν' αυτές του Λιονέλ Μέσι, όταν βρισκόταν στην ίδια ηλικία.

To BBC κατ' αρχάς αναδεικνύει κάποιες συμπτώσεις, όπως την κοινή αλλαγή θέσης -από πλάγιος χαφ σε κεντρικό επιθετικό- που επέβαλε ο Πεπ Γκουαρδιόλα τόσο στον Μέσι όταν ήταν προπονητής του στη Μπαρτσελόνα, και στον Στέρλινγκ όταν πήγε στη Σίτι. Μπορεί ο Άγγλος να είναι μέχρι στιγμής μακριά στο να ισοφαρίσει τον μέσο όρο επίτευξης τερμάτων του Μέσι ανά σεζόν, που βρίσκεται σταθερά πάνω από τα 30 τέρματα, αλλά υπάρχει πίστη ότι μπορεί να βαδίσει στον ίδιο δρόμο. Ο ίδιος ο Γκουαρδιόλα έχει δηλώσει πολλάκις ότι πιστεύει στις δυνάμεις του και πως η διαρκής δουλειά θα τον ανεβάσει σε ακόμα μεγαλύτερα επίπεδα ποιότητας.

Επίσης, υπάρχει το εμβληματικό brand της αθλητικής υπόδησης και ένδυσης, το brand ενός θρύλου, που πιστεύει ξεκάθαρα στον Στέρλινγκ και στην εξέλιξή του και το απέδειξε με το να επιλέξει εκείνον και όχι τον Μέσι ή τον Κριστιάνο Ρονάλντο για να γίνει το κεντρικό πρόσωπο του brand στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Talk Sport, το brand της Air Jordan προσέφερε συμβόλαιο 100.000.000 λιρών στον Στέρλινγκ, προκειμένου να φορέσει ποδοσφαιρικά παπούτσια με το logo της και να διαφημίσει τα νέα προϊόντα. Το ποσό της πρότασης ενδέχεται να αυξηθεί, σε πλήρη αντιστοιχία με τα χρόνια διάρκειας του προτεινόμενου συμβολαίου.

Ο Στέρλινγκ αυτήν τη στιγμή συνεργάζεται με την EA Sports και τη Microsoft, ενώ τον 'φλερτάρουν' με την προοπτική συνεργασίας και γνωστά brands ανδρικής περιποίησης και ένδυσης, όπως η Gillette και η H&M. H Air Jordan, για πρώτη φορά από τη δημιουργία της το 1984, υπό την αιγίδα της NIKE, εισήλθε στο ποδόσφαιρο φέτος, εγκαινιάζοντας μια συνεργασία με την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία θα φοράει το logo της στις εμφανίσεις της επικείμενης σεζόν. Είναι η πρώτη φορά που αρχίζει αποκλειστική συνεργασία με ποδοσφαιριστή.

Είναι ο Στέρλινγκ μια βρετανική εκδοχή του Μέσι; Αυτή η πρόβλεψη εμπεριέχει σίγουρα μεγάλο ρίσκο. Είναι μια ποδοσφαιρική εκδοχή του Μάικλ Τζόρνταν; Το σίγουρο είναι πως θα επιχειρήσει να βαδίσει στα παπούτσια του (#diplis) απολαμβάνοντας πλήρη εμπιστοσύνη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK