Οι διαστημικές μάσκες του μέλλοντος

Η Reebok παρουσίασε τα σχέδια τριών μοντέλων μάσκας για ασκούμενους, που έχουν καλύψει όλα τα 'πρέπει' της ζωής μας με τον Covid-19.

Oι μάσκες που θα φορούν στο μέλλον οι αθλητές είναι 'βγαλμένες' από ταινία επιστημονικής φαντασίας.
Oι μάσκες που θα φορούν στο μέλλον οι αθλητές είναι 'βγαλμένες' από ταινία επιστημονικής φαντασίας. AP PHOTO/MARTIN MEISSNER, POOL

Οι εταιρίες αθλητικών ειδών ένδυσης, υπόδησης (κλπ) 'μπήκαν' σε μηδενικό χρόνο στη διαδικασία να προσφέρουν στο λαό μάσκες για την εποχή του κορονοϊού. Την ίδια ώρα, άρχισαν να ερευνούν αυτές (τις μάσκες) που θα επιτρέπουν στους ασκούμενους (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) να κάνουν δουλίτσα, σε χώρους που θα 'χουν και άλλους ανθρώπους, χωρίς να φοβούνται πως ρισκάρουν τη ζωή τους.

Η Reebok πέρασε την ιστορία στο επόμενο επίπεδο, παρουσιάζοντας σχέδια από 3 μάσκες που δεν έχεις ξαναδεί πουθενά και λύνουν όλα τα προβλήματα. Δεν ανακοίνωσε πως θα περάσει στην παραγωγή, άμεσα.

Ζητούμενο της εταιρίας ήταν η καινοτομία, ώστε να δημιουργήσει κάτι που θα επιτρέπει στην αθλητική κοινότητα να γυμνάζεται, με ασφάλεια. Η 'fitness mask of the future' ήταν προϊόν συνεργασίας του brand με γιατρό της παιδιατρικής ορθοπεδικής κλινικής και του Sports Medicine Center, του Stanford. Κατόπιν μελέτης, η Reebok κατέληξε στο ότι πρέπει να δημιουργήσει τρία διαφορετικά μοντέλα.

To μοντέλο 'Sensorial'
To μοντέλο 'Sensorial' REEBOK.COM

Αυτό που μόλις είδες είναι το Sensorial Mask. Καλύπτει τα απαραίτητα σημεία (μύτη και στόμα), με διάφανο ύφασμα, ώστε να φαίνεται το στόμα. Θα κυκλοφορεί και σε έκδοση που θα υποστηρίζει τη μέτρηση των καρδιακών παλμών και της αναπνοής. Γενικά, όλες οι μάσκες θα μπορούν να συνδέονται με apps.

Το μοντέλο 'Immersion'
Το μοντέλο 'Immersion' REEBOK.COM

Το μοντέλο Immersion Mask καλύπτει όλο το κεφάλι και έμπροσθεν είναι διάφανη, σε όλα τα σημεία πλην της μύτης και του στόματος που αφορούν ειδικό αξεσουάρ (θα 'χει δικό της αναπνευστήρα). Επιτρέπει στον φέροντα να μην τον ενοχλεί αυτό που φορά και να μην τον εμποδίζει να δείχνει -με γκριμάτσες- πώς νιώθει.

To μοντέλο 'symbiosis'
To μοντέλο 'symbiosis' REEBOK.COM

Η τρίτη πρόταση λέγεται Symbiosis Mask, αφορά αναπνευστήρα και οργανική ύλη (φύκια), για να καθαρίζει τον αέρα -θα λαμβάνει διοξείδιο του άνθρακα και θα το κάνει οξυγόνο, φιλτράροντας βακτήρια, ιούς και ρύπανση. Γενικά, έχει πιο κομψό σχεδιασμό, χωρίς να 'χουν 'κόψει' κάτι από την προστασία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK