Όταν βγήκα νοκ άουτ από κακοσμία ποδιών

Όταν βγήκα νοκ άουτ από κακοσμία ποδιών

Δεν έχω υπάρξει επαγγελματίας αθλητής, αλλά έχω να θυμάμαι μια πραγματικά συναρπαστική αθλητική εμπειρία: Φορούσα την μαύρη στολή του Fu Jow Pai Kung Fu και κάθε φορά που έμπαινα στο στίβο μάχης, άφηνα πίσω την αστική μου ευγένεια και μεταμορφωνόμουν σε μαχητή. Μέσα στην πρώτη χρονιά, είχα αφήσει πίσω μου τη νωθρότητα και την “δεν στρίβει ούτε με κλαρκ” ευκινησία πο είχα εκείνη την εποχή.

Η μέρα που ο δάσκαλος μου, μου χάρισε την πορτοκαλί ζώνη, την πρώτη μαχητική ζώνη μετά τη λευκή, στο δρόμο για το “‘Έβερεστ” που λέγεται μαύρη ζώνη, την θυμάμαι ακόμα με την ίδια περηφάνια που είχα και τότε.

Υπάρχει όμως πάντα μια λεπτομέρεια στο Kung- Fu που αφορά κάθε αθλητή: Οι αγώνες στο στίβο μάχης γίνονται χωρίς παπούτσια, χωρίς κάλτσες, με γυμνά πόδια. Αυτό σημαίνει πως ανά πάσα στιγμή τα πόδια κάθε αθλητή είναι εκτεθειμένα σε μύκητες, ιδρώτα και όλα εκείνα τα φυσικά αίτια που γεννούν κακοσμία.

Πριν μιλήσουμε εκτενέστερα για τα προϊόντα της Pharmadvice με την επωνυμία ‘Podia’ που είναι ο απόλυτος προστάτης των γυμνών ποδιών, θα κάνω ένα σύντομο flash forward και θα σε φέρω μπροστά στο πιο άβολο περιστατικό που μου συνέβη, την εποχή που ήμουν αθλητής του Kung Fu:

Η μεγάλη μάχη

Όταν βγήκα νοκ άουτ από κακοσμία ποδιών

Βρίσκομαι πρόσωπο με πρόσωπο με τον αντίπαλο μου. Είναι πιο εύσωμος και πιο μυώδης από ‘μένα, αλλά ξέρω επίσης πως είναι και πιο αργός από ‘μένα. Στα χέρια καταφέρνει να με διαλύσει, μετά από τρία χτυπήματα πονάω σε όλο μου το πρόσωπο.

Μαζεύω όλο μου το θάρρος και του καταφέρνω μια κλωτσιά που τον πετυχαίνει στο στέρνο. Ανταπέδωσε με το πιο οδυνηρό χτύπημα όλων των εποχών. Γιατί πριν η ευθύβολη κλωτσιά του με βρει στο πρόσωπο, τα σταγονίδια του ιδρώτα από την ξερή και βομβαρδισμένη από μύκητες περιοχή των ποδιών του, με είχαν πετύχει ακαριαία.

Στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτα σκέφτομαι, καθώς τέσσερα χρόνια αργότερα, ακόμα θυμάμαι αυτή τη στυφή αίσθηση αποστροφής που είχα νιώσει και είχε υπερνικήσει ακόμα και τον πόνο από το χτύπημα της κλωτσιάς. Μακάρι να είχα τότε το spray Podia Ιδρώτας & Μύκητες Πούδρα Διπλής Προστασίας, που έχει και βραβευμένες συστάσεις στα Best In Pharmacy Awards και ισχυρή προστατευτική και αντιμικροβιακή σύνθεση και προσφέρε οριστική λύση κατά του ιδρώτα, των μυκήτων και της κακοσμίας, ώστε να το κάνω δώρο στο συναθλητή μου. Που τέτοια τύχη.

Όταν βγήκα νοκ άουτ από κακοσμία ποδιών

Το δύσκολο Mea Culpa της κακοσμίας

“Μυρίζουν τα πόδια μου και φταίω γι αυτό”: Το πιο δύσκολο πράγμα που μπορεί να παραδεχτεί ο κάθε πάσχων από κακοσμία ποδιών. Είναι πάρα πολύ εύκολο να ρίξουμε το φταίξιμο στο ζεστό καιρό, στις κάλτσες που φορέσαμε και κάποιος (ποιός άραγε;) δεν πρόλαβε να τις πλύνει ή στα πολυκαιρισμένα παπούτσια που φοράμε, ή στις επιφάνειες μες ακαθαρσίες που πατήσαμε ξυπόλητοι.

Η πιο εύκολη λύση είναι - κι όμως - να πεις ‘λαθος μου’ και την επόμενη φορά να έχεις στη φαρέτρα σου ένα προϊόν όπως το Podia Spray Διπλής Προστασίας Κακοσμία & Μύκητες και τότε μπορώ να σου πω με σιγουριά πώς κανείς δεν θα βγει νοκ άουτ από τα πόδια σου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK