Παγωτά, ποπ κορν και μπέργκερ: Οι αγαπημένες 'κλεψιές' των Ολυμπιονικών

Όλοι κάνουμε 'κλεψιές' σε μια δίαιτα. Ακόμα και οι Ολυμπιονίκες.

Παγωτά, ποπ κορν και μπέργκερ: Οι αγαπημένες 'κλεψιές' των Ολυμπιονικών

Οι αθλητές που αγωνίζονται σε Ολυμπιακές διοργανώσεις, διεκδικώντας μετάλλια, είναι ήρωες. Η διαδικασία της προετοιμασίας ενός αθλητή για τη συμμετοχή του σε μια Ολυμπιακή ή Παραολυμπιακή διοργάνωση είναι τρομακτικά απαιτητική, όπως μας έχουν περιγράψει μεταξύ άλλων η Καρολίνα Πελενδρίτου και ο Εμμανουήλ Καραλής. Στην ολοκλήρωση μιας τέτοιας ηρωικής προσπάθειας, ο κάθε αθλητής αναπόφευκτα φανερώνει το ανθρώπινο του πρόσωπο, κάνει ότι θα έκανε ο καθένας από εμάς ύστερα από μια περίοδο επίπονης άσκησης.

Έχοντας ολοκληρώσει την προπόνηση του, αλλά και τη διατροφική προετοιμασία που συνοδεύει αυτή, το 'ρίχνει έξω' απολαμβάνοντας την αγαπημένη του λιχουδιά, γλυκιά ή αλμυρή. Επειδή λοιπόν και οι αθλητές είναι θνητοί, παρακάτω συλλέξαμε τις αγαπημένες γουρουνιές, τα 'cheat meals' γνωστών αθλητών που έχουν στο ενεργητικό τους Ολυμπιακές διακρίσεις.

Τάκερ Γουέστ

Πορτραίτο του αθλητή Τάκερ Γουεστ
Πορτραίτο του αθλητή Τάκερ Γουεστ AP

Ο Τάκερ Γουέστ είναι ένα από τα wonderkids του ελκήθρου, ένας αθλητής που προκρίθηκε για πρώτη φορά σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, στην ηλικία των 18 ετών. Η διατήρηση του βάρους του, κρίνεται τουλάχιστον απαραίτητη, προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστικός. Υπάρχει όμως ένα φαγητό που τον κάνει "τον πιο χαρούμενο άνθρωπο στον κόσμο" και αυτό είναι το μπέργκερ της φίρμας Five Guys, αλλά τα bagels με τυρί, μπέικον και αυγά.

Τζέσι Ντίγκινς

Πορτραίτο της αθλήτριας Τζέσι Ντίγκινς
Πορτραίτο της αθλήτριας Τζέσι Ντίγκινς AP

Η 26χρονη Τζέσι αγωνίζεται στο σκί αντοχής, ένα από τα Ολυμπιακά αγωνίσματα όπου ο αγωνιζόμενος 'καίει' τρομακτικά πολλές θερμίδες, ενώ οι απαιτήσεις μιας προπόνησης σε διάρκεια φτάνουν τις πέντε ώρες. Το αγαπημένο της cheat είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με μαύρη σοκολάτα και ψωμί μπανάνας.

Άσλει Βάγκνερ

H Άσλει Βάγκνερ σε event καλλιτεχνικού πατινάζ στην Καλιφόρνια
H Άσλει Βάγκνερ σε event καλλιτεχνικού πατινάζ στην Καλιφόρνια AP

Η πρωταθλήτρια στο πατινάζ στον πάγο Άσλεϊ ανήκει στην κατηγορία των αθλητών που αντιμετωπίζει με σιδηρά πειθαρχία το ζήτημα της διατροφής της, με ένα ισορροπημένο σχήμα πρωτεϊνών και υδατανθράκων, ώστε να διατηρεί υψηλά ενεργειακά επίπεδα στον οργανισμό της. Η Βάγκνερ αντιμετωπίζει την έννοια του comfort food το ίδιο σοβαρά, με συνδυασμούς που περιλαμβάνουν μπέργκερ και φτερούγες κοτόπουλου μαζί με μηλόπιτες και παγωτό. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει πρόγραμμα.

Νέιθαν Τσεν

O Νέιθαν Τσέν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ
O Νέιθαν Τσέν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ AP

Κάτοχος αργυρού μεταλλίου στο πατινάζ, ο Νέιθάν έχει στο ενεργητικό του ένα από τα υψηλότερα σκορ στην ιστορία του αμερικάνικου καλλιτεχνικού πατινάζ. Στο διάλειμμα του από την σκληρή προπόνηση/διατροφική προετοιμασία, ο Τσεν το ρίχνει έξω με σούσι και πολλές σοκολάτες.

Έιζα Έβανς

The team from the United States USA-2, piloted by Jamie Greubel, left, with brakeman Aja Evans, react after their third run during the women's bobsled competition at the 2014 Winter Olympics, Wednesday, Feb. 19, 2014, in Krasnaya Polyana, Russia. (AP Photo/Jae C. Hong)
The team from the United States USA-2, piloted by Jamie Greubel, left, with brakeman Aja Evans, react after their third run during the women's bobsled competition at the 2014 Winter Olympics, Wednesday, Feb. 19, 2014, in Krasnaya Polyana, Russia. (AP Photo/Jae C. Hong) AP

Κάτοχος Ολυμπιακών και παγκοσμίων ρεκόρ στο έλκηθρο, η Έιζα φλερτάρει διαρκώς με χρυσά μετάλλια και διατηρεί μια ισορροπημένη δίαιτα όπως κάθε αθλητής. Η Έβανς στοιχηματίζει σε σοβαρές λιχουδιές που φωνάζουν 'Κυριακή βράδυ', όπως το ποπκόρν και η σοκολάτα.

Τζέιμι Άντερσον

Jamie Anderson of the United States takes a jump on her first run in the women's snowboard slopestyle final at the 2014 Winter Olympics, Sunday, Feb. 9, 2014, in Krasnaya Polyana, Russia.  (AP Photo/Andy Wong)
Jamie Anderson of the United States takes a jump on her first run in the women's snowboard slopestyle final at the 2014 Winter Olympics, Sunday, Feb. 9, 2014, in Krasnaya Polyana, Russia. (AP Photo/Andy Wong) AP

Κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στο snowboard, η Άντερσον είναι vegeterian, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν περιλαμβάνει comfort food στη δίαιτα της. Ο συνδυασμός σούσι + πατατάκια είναι αυτό που προτιμάει και σίγουρα μας βάζει ιδέες.

Τα μπέργκερ στην τελετή λήξης

Παγωτά, ποπ κορν και μπέργκερ: Οι αγαπημένες 'κλεψιές' των Ολυμπιονικών
© TWITTER

Ο Αμερικάνος ποδηλάτης Μπόμπι Λι, ο Βρετανός κωπηλάτης Κάμερον Νίκολ, είναι δυο από τους πολλούς αθλητές που έχουν παραδεχτεί ότι μετά το τέλος της συμμετοχής ενός αθλητή σε μια Ολυμπιακή διοργάνωση, με το τέλος της τελετής λήξης, μια απόλαυση που περιμένουν πως και πως αρκετοί αθλητές είναι ένα μπέργκερ από τα McDonalds! Είπαμε, ακόμα και οι αθλητές, άνθρωποι είναι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK