Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: O Ζοζέ Σα είναι ο MSP του ντέρμπι

Γιατί στα μάτια της fashion editor του Contra.gr, ο 26χρονος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είναι ο Most Stylish Player που θα δούμε στο χορτάρι κατά τη διάρκεια του ντέρμπι των αιωνίων.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: O Ζοζέ Σα είναι ο MSP του ντέρμπι
Ο Ζοζέ Σα παίρνει εύκολα το βραβείο του πιο στιλάτου παίκτη που θα δούμε στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου EUROKINISSI

Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα από τώρα. Δεν είμαι ούτε Ολυμπιακός, ούτε Παναθηναϊκός. Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου, που όταν τον ρωτάνε τη ομάδα είναι, απαντάει "Πανιώνιος φυσικά!" αλλά στην πραγματικότητα κάθε φορά που παίζει ο Ολυμπιακός ουρλιάζει μπροστά από την τηλεόραση σαν αληθινός φίλαθλος. Κρυφοολυμπιακάκιας δεν είμαι, ούτε κρυφοπαναθηναϊκός, άρα όσον αφορά το ποδόσφαιρο, δεν είμαι καμία ομάδα.

Αμερόληπτη, λοιπόν, είναι η απόφαση αυτή και μοναδικό μου κριτήριο, η άποψή μου σαν fashion editor. Ο Ζοζέ Σα στα μάτια μιας απλής fashion editor σαν εμένα, είναι ο νικητής. Ο MVP. Ο πιο άξιος υποψήφιος για τον θρόνο. Ο μάστερ του στιλ, ανάμεσα στους δύο αιώνιους αντιπάλους. Δεν έχω ιδέα για τις επιδόσεις του σαν ποδοσφαιριστής, το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, από την Πορτογαλία, 26 χρονών και ότι αν δεν έκανε αυτό το επάγγελμα θα ήταν τραγουδιστής (σ.σ. πληροφορία της Νίκης Μπακούλη που τον βρίσκει φοβερό τύπο).

Με αφορμή το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, το ερώτημα 'Ποια ομάδα είναι πιο stylish άραγε;', έπεσε στο τραπέζι. Κοιτώντας όμως τα προφίλ των παικτών στο Instagram, ο Ζοζέ, στα μάτια μου, ξεχώρισε περισσότερο απ' όλους. Ο βασικότερος λόγος; Σε αντίθεση με τους άλλους παίκτες των δυο ομάδων, το στιλ του Ζοζέ έχει μια αυθεντικότητα. Και εξηγώ: στις ημέρες μας, το να κοπιάρει κανείς, άνδρας-γυναίκα, το στιλ κάποιου/ας που τσέκαρε στο Instagram (επώνυμου ή μη) είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο και μια συνήθεια που αρκετοί έχουν υιοθετήσει. Ο Σα, για κάποιον που, φαινομενικά τουλάχιστον, δεν ασχολείται με τη μόδα, το στιλ του φαίνεται να τον εκφράζει σαν άνθρωπο, σαν προσωπικότητα. Είτε σου αρέσουν οι εμφανίσεις του εκτός γηπέδου, είτε όχι, το θέμα είναι ένα: υποστηρίζει τα ρούχα που φοράει. Αυτό και μόνο αρκεί για να του δώσουμε τον τίτλο του πιο στιλάτου παίκτη (ανάμεσα στις δύο ομάδες πάντα), αλλά σου λέω 3 ακόμη που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά μου.

Δεν υποκύπτει στις τάσεις της μόδας

Οι εμφανίσεις του Σα δεν είναι πρωτοποριακές. Δεν χρειάζεται να είναι κι όλας. Δεν υπάρχει λόγος όλοι και όλες να φοράμε την 'τελευταία λέξη της μόδας' για να θεωρηθεί κανείς στιλάτος. Μπορείς να φοράς το πιο απλό σύνολο, ένα total black look για παράδειγμα, και να είσαι καλοντυμένος γιατί αυτό που φοράς το γουστάρεις. Το στιλ του Σα είναι αυτής της λογικής. Θα φορέσει ένα ριγέ πουκάμισο και τζιν, θα δεις έναν καλοντυμένο άνδρα να περπατάει στο δρόμο. Και αυτό, γιατί αισθάνεται καλά με τα ρούχα που φοράει. 

Έχει βρει τα 'signature' αξεσουάρ του

Τα αξεσουάρ ίσως να είναι και το σημαντικότερο πράγμα στην εμφάνιση ενός άνδρα ή γυναίκας. Είναι αυτό που αποκαλύπτει την ταυτότητα του στιλ σου. Μπορεί να φοράς το ίδιο outfit με έναν άλλο άνθρωπο και τα sneakers που θα επιλέξεις, αν θα φορέσεις ένα κολιέ ή ρολόι να είναι η ειδοποιός διαφορά των δύο συνόλων.

Πολλοί άνθρωποι έχουν βρει το αξεσουάρ που αντιπροσωπεύει το στιλ τους καλύτερα και για τον Σα είναι τα καπέλα. Είναι ένα δείγμα του αθλητικού ύφους που χαρακτηρίζει συχνά τις εμφανίσεις του, ενώ είναι το στοιχείο αυτό του προσφέρει μια έξτρα δόση coolness στις εμφανίσεις του. Αυτό και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου είναι τα signature αξεσουάρ του που αναβαθμίζουν τις casual εμφανίσεις του.

Ξέρει πώς να ντυθεί ανά περίσταση

Ακόμα κι αν το επάγγελμά του είναι ποδοσφαιριστής, ο Σα γνωρίζει τους βασικούς κανόνες του ανδρικού 'dress code' (π.χ δεν φοράς κοστούμια που δεν εφαρμόζουν τέλεια στο σώμα σου ή αθλητικά παπούτσια σε γάμο). Αυτό φαίνεται στις εμφανίσεις του και, είτε πάει σε κάποιο επίσημο event, για βόλτα στην παραλιακή ή πρόκειται ν' αράξει στο σπίτι του, γνωρίζει τι φοριέται πού. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και με τις πιτζάμες που φοράει στο σπίτι του, πάλι στιλάτος είναι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK