Πιο ακριβά από Φεράρι: 5 sneakers με αστρονομική αξία

Μπορείς να φανταστείς ένα ζευγάρι παπούτσια που κοστίζει περισσότερο από ένα αυτοκίνητο πολυτελείας;

Πιο ακριβά από Φεράρι: 5 sneakers με αστρονομική αξία
Τα Autographed Air Jordan 12 'Flu Game' σε όλο τους το μεγαλείο

Ζούμε στην εποχή που ένα ζευγάρι sneakers μπορεί να κοστίζει περισσότερα από ένα αυτοκίνητο, ακόμα κι αν αυτό κατατάσσεται στην κατηγορία 'πολυτελείας'. Παρακάτω εντοπίσαμε εκείνα τα sneakers που δεν είναι απλώς δυσεύρετα ή σπάνια, αλλά ανάρπαστα και περιζήτητα σε δημοπρασίες είτε physical είτε online και μόνο οι πλειοδότες που άγγιξαν αστρονομικά ύψη με τις προσφορές τους, κατάφεραν να τα αποκτήσουν. Φυσικά, δεν θυμίζουν Αργύρη Καμπούρη ή έστω Νίκο Γκάλη, ούτε κολυμπάνε στον Βυθό του Μπικίνι, αλλά τα παρακάτω sneakers έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν τον δικό τους μύθο, αξίζοντας -κυριολεκτικά- το βάρος τους σε χρυσάφι.

Under Armour Curry 3 'Oakland Strong', αξία 30.101$

Πιο ακριβά από Φεράρι: 5 sneakers με αστρονομική αξία
PHOTO: EBAY

Πρόκειται για τα πιο ακριβά sneakers που δεν περιέχουν το όνομα 'Jordan' στην περιγραφή τους. Πρόκειται για τα sneakers που φόρεσε ο Στεφ Κάρι με τη φανέλα του Γκόλντεν Στέιτ στους τελικούς του 2017, τα οποία δόθηκαν σε δημοπρασία για την ανακούφιση των πληγέντων μιας θανάσιμης πυρκαγιάς, που είχε ξεσπάσει σε αποθήκη στο Όκλαντ. Στον 2ο γύρο της δημοπρασίας που έγινε στο eBay, τα παπούτσια συγκέντρωσαν προσφορές που ξεπέρασαν τα 30.000 δολάρια.

Kobe Bryant's Nike Hyperdunk '2008 Beijing Olympics', αξία 37,740$

Πιο ακριβά από Φεράρι: 5 sneakers με αστρονομική αξία
PHOTO: NIKE

To 2008, o Κόμπι Μπράιαντ φορούσε ξανά το εθνόσημο των ΗΠΑ και κατέβαινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ως μέλος της 'Redeem Team', της ομάδας που είχε ως στόχο την ολική επαναφορά της αμερικάνικης εθνικής ομάδας σε μονοπάτια ονείρου, μέσω της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου. Τα sneakers που τον βοήθησαν να πετάξει για να φτάσει ως την κορυφή των Αγώνων αξίζουν, σύμφωνα με σχετική δημοπρασία στο eBay, κάτι παραπάνω από 37.000 δολάρια. Δηλαδή, λίγο παραπάνω από μια Mercedes CLA Class ή μια BMW 3 Series (εκτιμώμενες αξίες εδώ).

Air Jordan 1 'Strap Over Swoosh', αξία 55.000$

Πιο ακριβά από Φεράρι: 5 sneakers με αστρονομική αξία
PHOTO: NIKE

Τα παπούτσια της injury season, τα sneakers που φόρεσε ο Τζόρνταν στο ξεκίνημα της 3ης σεζόν στο NBA, έχοντας αναρρώσει από τον πρώτο σοβαρό τραυματισμό του. Τα Air Jordan με δέστρες από νάιλον και αλουμίνιο, που βοήθησαν τον Μάικλ να 'εκτοξευτεί' ξανά, βρίσκονται σήμερα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των πιο περιζήτητων sneakers παγκοσμίως.

Nike Air Ship, αξία 71.554$
 

Πιο ακριβά από Φεράρι: 5 sneakers με αστρονομική αξία

Είμαστε στο 1984, οι προφητείες του Όργουελ έχουν σχεδόν επιβεβαιωθεί, ένας νέος αθλητής ονόματι Τζόρνταν ξεπερνάει κάθε φαντασία με τις κινήσεις του εντός παρκέ. Τα Nike Air Ship είναι τα sneakers που φοράει. Η αξία τους σήμερα, μυθική.

Autographed Air Jordan 12 'Flu Game', αξία 104.000$

Πιο ακριβά από Φεράρι: 5 sneakers με αστρονομική αξία
PHOTO: GREYFLANNELAUCTIONS

Ο Πρέστον Τρούμαν ήταν παρών στο 'Flu Game', τον τελικό του 1997, όπου οι Μπουλς νίκησαν τους Τζαζ, με τον Τζόρνταν να παίζει με πυρετό, σημειώνοντας 38 πόντους σε 44 λεπτά. Ο Τρούμαν ήταν ball boy για τους Τζαζ, όμως δεν έχανε την ευκαιρία να βρίσκεται κοντά στον Τζόρνταν και να του παρέχει ό,τι χρειάζεται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά και κατά την αποκατάστασή του. Στο τέλος, ο Τζόρνταν αντάμειψε τον Τρούμαν για τη βοήθεια του, χαρίζοντας του έναν ζευγάρι Air Jordan 12 με την υπογραφή του. Ο Τρούμαν είδε στα μάτια του να σχηματίζονται δολάρια και άκουσε τον ήχο ενός κουλοχέρη σε τζακ-ποτ και κάπως έτσι διέθεσε τα sneakers του MJ σε δημοπρασία, λαμβάνοντας πλειοδοσίες που ξεπέρασαν τα 100.000 δολάρια!

News 24/7

24MEDIA NETWORK