Ποια εταιρία θα βγάλει τα 'Doncic 1.0';

Ο Λούκα Ντόντσιτς, στη δεύτερη σεζόν του στο NBA, είναι ήδη ένας σούπερσταρ. Τα δικά του sneakers είναι θέμα χρόνου (και 'σφαγής' των μεγαλύτερων brands).

Ο Λούκα Ντόντσιτς στο ματς των Μάβερικς απέναντι στους Πίστονς, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019
Ο Λούκα Ντόντσιτς στο ματς των Μάβερικς απέναντι στους Πίστονς, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 AP PHOTO/REBECCA BLACKWELL

Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ο καλύτερος 20χρονος στην ιστορία του NBA, όπως έχει αποδείξει η Νίκη Μπάκουλη και είναι πολύ λογικό αυτή η φήμη να στρέφει αρκετά βλέμματα προς το μέρος του. Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ένας παίκτης που φέρνει μια ατόφια 'Σπανουλίαση' σε μια σύγχρονη, μεταμοντέρνα εκδοχή της, μέσα σε ένα NBA γεμάτο ανερχόμενους και βετεράνους σταρ. Υπάρχει όμως ένα ερώτημα για την πορεία του στο άμεσο μέλλον, που ακόμα δεν έχει απαντηθεί. Στο πάρα πολύ ρεαλιστικό ενδεχόμενο να του ζητηθεί να γίνει brand ambassador μιας αθλητικής φίρμας και να δημιουργήσει το δικό του custom sneaker, ποιος θα είναι ο τυχερός αθλητικός κολοσσός; Ποιο θα είναι το sneaker brand του Λούκα Ντόντσιτς; Οι πιθανότητες λένε 'Air Jordan'. Είναι όμως κοντά στο θρυλικό brand του MJ23; Ας αναλύσουμε ένα προς ένα τα δεδομένα.

Ο συνωστισμός της Nike

Το ρόστερ των σταρ της Nike είναι γεμάτο από τεράστια ονόματα: Λεμπρόν Τζέιμς, Κέβιν Ντουράντ, Κάιρι Ίρβινγκ, Γιάννης Αντετοκούνμπο και Πολ Τζορτζ. Θεωρητικά, θα είναι δύσκολο για τον Λούκα Ντόντσιτς να βρει τη δική του θέση σε αυτό το ρόστερ, αλλά το ενδεχόμενο να προσπεράσει η Nike τον Ντόντσιτς χωρίς να ασχοληθεί μαζί του ίσως έχει ακόμα και ολέθριες συνέπειες.

Στο επιτελείο της Nike είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από την ματαίωση της συνεργασίας τους με τον Στεφ Κάρι, λίγο πριν εκείνος ξεκινήσει την απογείωση που τον έφερε στο πάνθεον του NBA ως πρωταθλητή και MVP. Ο ίδιος ο Λούκα πάντως, δεν έχει κρύψει την αγάπη του για τα tradermark μοντέλα της Nike, έχοντας φορέσει αυτά των Κόμπι Μπράιαντ, Κάιρι Ίρβινγκ (αυτά με το αιρετικό σχέδιο) και Πολ Τζορτζ κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Η ευκαιρία της Under Armour

Το brand που εκτοξεύτηκε ύστερα από την συνεργασία του με τον Στεφ Κάρι, αναζητά νέο θαυματοποιό, ύστερα και από την παραίτηση του CEO τους, Κέβιν Πλανκ. Άλλωστε και ο ίδιος ο Λούκα δείχνει να έχει στείλει τα δικά του μηνύματα, έχοντα φορέσει τα 'Curry 7' σε πολλά παιχνίδια της φετινής σεζόν. Στην Under Armour επίσης υπάρχει και ο Τζόελ Εμπίντ. Η πιθανότητα της δημιουργίας ενός 'θανατηφόρου' τρίο με τους Εμπίντ, Ντόντσιτς, Κάρι για την Under Armour δείχνει αρκετά εμφανής.

Η χειροπιαστή πιθανότητα της adidas

Τζέιμς Χάρντεν, Ντέμιαν Λίλαρντ, Ντόνοβαν Μίτσελ και Κρίσταπς Πορζίνγκις: αυτό είναι ένα ρόστερ αστέρων που μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον του Λούκα, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει τόσο τα κλασικά μοντέλα με τις τρεις ρίγες όσο και τα πιο αντισυμβατικά, όπως τα Yeezys. Ο ίδιος από την άλλη, δεν έχει δείξει κάποιο χειροπιαστό ενδιαφέρον ώστε να ασχοληθεί με το brand.

Το ζεστό, φιλόξενο σπίτι του Jordan Brand

Μετά τον Ζάιον Γουίλιαμσον, μετά τον Τζέισον Τέιτουμ, μετά τον Ρούι Χατσιμούρα, ένα πρόσωπο έχει απομένει που περιμένει κάλεσμα για να δώσει το παρών στο ναό του Μάικλ Τζόρνταν. Το δείχνει με κάθε τρόπο άλλωστε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK