Πώς να φτιάξεις μόνος σου την πιο σπάνια φόρμα προπόνησης του NBA

Δεν έχουμε μπει σε κάποια χρονομηχανή. Όλα τα αθλητικά προϊόντα που χρησιμοποίησε ο Μάικλ Τζόρνταν, τα οποία ξαναβλέπουμε μέσω του 'Last Dance', γίνονται γι' ακόμα μια φορά ανάρπαστα. Ακόμα κι η φανέλα των προπονήσεων των Σικάγο Μπουλς είναι εντελώς δυσεύρετη.

Ο Μάικλ Τζόρνταν προπονείται πριν από αναμέτρηση Σικάγο Μπουλς-Σάρλοτ Χόρνετς για τα playoffs της σεζόν 1994-1995
Ο Μάικλ Τζόρνταν προπονείται πριν από αναμέτρηση Σικάγο Μπουλς-Σάρλοτ Χόρνετς για τα playoffs της σεζόν 1994-1995 AP PHOTO/CHARLES BENNETT

Τα Nike Air Jordan 1 έγιναν εν μια νυκτί τα αγαπημένα sneakers των infuencers, έγιναν το μοντέλο που περιγράφουν έναν ολόκληρο γαλαξία αθλητικής κουλτούρας κι ο καθένας θέλει να τα αποκτήσει. Ας το πάρουμε από την αρχή. Δεν είναι ΜΟΝΟ τα Air Jordan 1 που αδειάζουν ασταμάτητα τα ράφια των online καταστημάτων, είναι όλα τα Air Jordan sneakers που έγιναν διάσημα ξανά, μέσα από την προβολή του ντοκιμαντέρ 'Last Dance', όπως και κάθε T-shirt, φόρμα, μπάλα, καπέλο jockey και κάθε άλλο αξεσουάρ που ταυτίστηκε με τον Μάικλ Τζόρνταν.

Επιχειρήσαμε κάτι λίγο πιο ακραίο, πιο παράτολμο, που θα μπορούσε να μας φέρει πιο κοντά σε έναν μικρό θησαυρό. Αναζητήσαμε την εμφάνιση των Σικάγο Μπουλς που φορούσε ο Τζόρνταν στην προπόνηση της ομάδας του. Δηλαδή, ένας συνδυασμός από αμάνικο T-shirt και T-shirt με κομμένα τα μανίκια, μαζί με σορτς σε χρωματική αντίθεση, μαζί με λευκές κάλτσες πάνω από τον αστράγαλο. Θεωρητικά, πρόκειται για μια εμφάνιση που είτε θα την εντοπίζαμε προς πώληση ως σετ είτε θα την 'σετάραμε' μόνοι μας, αγοράζοντας μεμονωμένα κομμάτια.

Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε το σετ, με αμάνικο T-shirt και μακριά φόρμα. Πόσο εύκολο όμως είναι κάνουμε κάτι από όλα αυτά, μόνο με αυθεντικά προϊόντα από την εποχή που ο Τζόρνταν ήταν εν ενεργεία; Πιο απλά, πόσο εύκολο είναι να βρεις online μια vintage φόρμα του Air;

Δεν ήταν εύκολο

Ακολουθήσαμε μια διαδρομή έρευνας με οδηγό αυτό το δημοσίευμα του Vulture, ώστε να κινηθούμε πιο οργανωμένα. Εντοπίσαμε την original αμάνικη φανέλα του Τζόρνταν, αλλά μόλις είχε πουληθεί ως μεταχειρισμένη για 100 δολάρια. Η αντίστοιχη αμάνικη φανέλα από τους 80s Μπουλς ήταν ένα κλικ πιο ακριβή, επίσης μεταχειρισμένη. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Mitchell and Ness ανακαλύψαμε κάτι ακόμα πιο όμορφο: ένα αμάνικο tank top, με επιρροές από τις εμφανίσεις των Μπουλς της εποχής 1975-1984. Ναι, μιλάμε για την προ-Τζόρνταν εποχή, αλλά αυτή η μπλούζα είναι πραγματικά πανέμορφη και σχετικά φθηνή και αυτό το tank top με επιρροές από Κάνιε Γουεστ μπορεί να συνδυαστεί άψογα με ένα οποιοδήποτε λευκό T-shirt με κομμένα τα μανίκια

T-shirt με κομμένα τα μανίκια: Βάλε τέχνη και φαντασία

Βρήκαμε ένα πανάκριβο μεταχειρισμένο κειμήλιο του 'Space Jam', κάποια τέλεια, αυθεντικά T-shirt με έμπνευση από τις εμφανίσεις προπόνησης των Μπουλς σε τιμές αστρονομικές, αλλά κι ένα αυθεντικό T-shirt από την περίοδο των τελικών του NBA της σεζόν 1995-1996, που μπορείς να μεταποιήσεις με λίγη τέχνη, φαντασία και κρυφές ματιές στο video που θα δεις λίγο παραπάνω. Σίγουρα, δεν θέλει κόπο.

Αυθεντικά σορτς των Μπουλς ή το δικό σου;

Προφανώς θα επιλέξεις να κινηθείς ανάλογα με το μπάτζετ σου. Συγκεκριμένα, εδώ θα βρεις αυθεντικά σορτς με αναφορές στη θρυλική εποχή Τζόρνταν, αλλά μπορείς να κινηθείς και πιο δημιουργικά, φορώντας το αγαπημένο σκούρο μπλε/μαύρο σορτς σου σε συνδυασμό με T-shirts σε κόκκινο και λευκό αντίστοιχα. Φόρα τα αγαπημένα Nike sneakers σου και βγες για σουτάκια στην αυλή. Γιατί πάντα θα θέλουμε να δείχνουμε λίγο Τζόρνταν. Be like Mike.


News 24/7

24MEDIA NETWORK