Πόσο εκτοξεύθηκαν σήμερα οι τιμές σε ένα ζευγάρι Kobe sneakers;

H απώλεια της ζωή του Κόμπε Μπράιαντ έχει προκαλέσει καταστάσεις παράνοιας στην online μεταπώληση sneakers. Το κόστος των Adidas Crazy 97 Vino Kobe ξεπερνάει και τα πιο τρελά όνειρα.

Η Άντζελα Χάρις του Χιούστον φοράει Kobe sneakers κατά τη διάρκεια τουρνουά του NCAA
Η Άντζελα Χάρις του Χιούστον φοράει Kobe sneakers κατά τη διάρκεια τουρνουά του NCAA AP PHOTOS

Στον απόηχο της είδησης πως ο Κόμπε Μπράιαντ μαζί με την 13χρονο κόρη του Τζιάνα Μαρία δεν βρίσκονται πια στη ζωή, ο κόσμος του μπάσκετ στο σύνολο του, συνεχίζει να βιώνει ένα σοκ. Το τραύμα του θανάτου ενός παίκτη που διαδέχθηκε τον Μάικλ Τζόρνταν στις ονειρικές επιδόσεις παραμένει βαρύ κι αυτό έχει ως συνέπεια ακόμα κι η online αγορά/μεταπώληση των sneakers που φέρουν το όνομα του να μετατρέπει τον συναισθηματισμό σε συλλογική παράκρουση, με τις αξίες να εκτοξεύονται στο διάστημα!

Άποψη των adidas Crazy 97 Kobe 'Vino Pack'
Άποψη των adidas Crazy 97 Kobe 'Vino Pack' STOCX.COM

Συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί στο stockx αρκετά sneakers των οποίων η αξία πριν από τον θάνατο του Μπράιαντ κυμαινόταν σε διψήφια νούμερα ή πέριξ των 120-140 δολαρίων, ξαφνικά να αγκαλιάζει τα 700-800 δολάρια και σε κάποιες περιπτώσεις να παρατηρούνται αξίες που ξεπερνούν τα 4.000 δολάρια! Τα adidas Crazy 97 EQT που φόρεσε σε διαγωνισμό καρφωμάτων του 1997, σύμφωνα με το stockx, πωλήθηκαν σήμερα με 726 δολάρια, με την τιμή τους να έχει αγγίξει λίγες ώρες πριν, ακόμα και τα 1.600 δολάρια.

Διάγραμμα που αποτυπώνει την εξέλιξη της τιμής των sneakers adidas Crazy 97 'Kobe Vino Pack' από το 2018 μέχρι σήμερα
Διάγραμμα που αποτυπώνει την εξέλιξη της τιμής των sneakers adidas Crazy 97 'Kobe Vino Pack' από το 2018 μέχρι σήμερα BUSINESS INSIDER

Για τα adidas Crazy 97 'Kobe Vino Pack', μέχρι αυτή τη στιγμή, η ζητούμενη τιμή τους αγγίζει τα 4.832 δολάρια (η τελευταία πώληση έγινε όσο ακόμα κόστιζαν 420 δολάρια), ενώ τα adidas Crazy 8 σε βυσσινί χρώμα, που ανήκουν επίσης στη σειρά Vino Pack, κοστολογούνται από το stockx στα 5.000 δολάρια. Η ασπρόμαυρη αλλά και η metallic gold εκδοχή των Crazy 8 διατίθεται σε τιμές πιο 'ρεαλιστικές', δηλαδή μεταξύ 1.200 και 1.900 δολαρίων. Πριν από την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, οι τιμές τους δεν ξεπερνούσαν τα 400 δολάρια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK