Πρέπει να μιλήσουμε για το μούσι του Νεϊμάρ

Αποκρυπτογραφούμε την grooming ιστορία του μουσιού ενός τύπου που έχει πάντα προτεραιότητα να προκαλεί τις εντυπώσεις με την εξωτερική του εμφάνιση. Ο Νειμάρ παίζει μπάλα μόνος του στο στυλ.

Ο Νεϊμάρ σε μια επέλαση κατά τη διάρκεια του Ρεάλ Μαδρίτης- Παρί Σεν Ζερμέν, την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019
Ο Νεϊμάρ σε μια επέλαση κατά τη διάρκεια του Ρεάλ Μαδρίτης- Παρί Σεν Ζερμέν, την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

"Αν σε ρωτήσουν για πόσο καιρό θα είσαι μέσα στο παιχνίδι, τους απαντάς πως θα είσαι εκεί για μια ζωή. Παίζεις σκληρά, παίζεις δυνατά και κάνει σαφές ότι θα στέκεσαι για πάντα στο πλευρό των δικών σου ανθρώπων. Απαγορεύεται η ψιλή κουβέντα, οι δεύτερες σκέψεις και το ρουφιανιλίκι", The Wire, Season 1

Τώρα θα μου πεις τι αξία έχουν οι παραπάνω ατάκες σε ένα κείμενο του οποίου ο τίτλος και η κεντρική φωτογραφία αναφέρονται στο μούσι του Νεϊμάρ. Όλα θα γίνουν σαφή. Κατ' αρχήν, η στιλιστική διαδρομή του Βραζιλιάνου άσου όπως την κατέγραψε η δαιμόνια beauty editor, Βιβή Αγγελάκη, δείχνει ξεκάθαρα πως ο Βραζιλιάνος σταρ είχε πρόγραμμα με ξεκάθαρα βήματα και απώτερο στόχο να σκοτώσει τον κάγκουρα που κρύβει μέσα του. Αυτή η σχεδόν 'κάφκικη' μεταμόρφωση που έκανε τον Νεϊμάρ αυτό που είναι σήμερα, έχει και ορισμένες ακόμα σημαντικές υποσημείωσεις.

Ο Νεϊμάρ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα μισά της διαδρομής ενός πενταετούς συμβολαίου με την Παρί Σεν Ζερμέν, συνολικής αξίας 350 εκατομμυρίων δολαρίων, με την μεταγραφή του από την Μπαρτσελόνα στον γαλλικό σύλλογο να έχει κοστίσει 263 εκατομμύρια. Σύμφωνα με το Forbes, τα ετήσια ατομικά του κέρδη μέχρι αυτή τη στιγμή, ανέρχονται στα 105 εκατομμύρια δολάρια, με το 60% του συνολικού ποσού να προέρχεται από την συμμετοχή του σε διαφημιστικά campaigns παγκόσμιου εμβέλειας, για brands όπως η Nike και η Gilette, των οποίων και αποτελεί brand ambassador.

O ΝεΪμάρ λοιπόν, εκτός από το να σκοτώσει τον κάγκουρα που κρύβει μέσα του, υιοθέτησε και το δικό του, ακατέργαστο, προσωπικό look, αυτό που από μόνο του μας λέει "μεγάλωσα στην βραζιλιάνικη αλητεία, αλλά έμαθα να φτιάχνω μούσια με βασανιστική έμφαση στη λεπτομέρεια, με συμμετρία υπολογισμένη σχεδόν ρομποτικά". Να στο πω ακόμα πιο απλά. Ο Νεϊμάρ 'σκοτώνει' την εικόνα του clean cut influencer, του αψεγάδιαστου παιδιού που ξεπερνάει το ταβάνι της αισθητικής τελειότητας. Ο ΝεΪμάρ βγάζει την διαολεμένη του ποδοσφαιρική οργή ακόμα και στον τρόπο που ξυρίζεται και κουρεύεται. Γυαλίζει το μάτι του, είτε παίζει κόντρα στον Εντέν Αζάρ και τον Μπενζεμά της Ρεάλ, είτε κόντρα στους κολλητούς του από την Μόζι ντα Κρούζες του Σάο Πάολο.

Ο Νεϊμάρ με το νέο του μούσι προκαλεί τους οπαδούς του να ξεδιπλώσουν την ποδοσφαιρική τους παράνοια και να μείνουν πιστοί στην τρέλα του παιχνιδιού. Ο μόνος σκοπός δεν είναι η φιγούρα, αλλά η υπογράμμιση της ατομικής και συλλογικής αξίας μέσα στο χορτάρι. Ακόμα και ένα trademark grooming style όπως αυτό του Νεϊμάρ, μπορεί να αποδείξει του λόγου το αληθές.

Ο Νειμάρ, ετοιμάζεται να εκτελέσει κόρνερ, στον αγώνα Παρί - Λυον για το πρωτάθλημα Γαλλίας
Ο Νειμάρ, ετοιμάζεται να εκτελέσει κόρνερ, στον αγώνα Παρί - Λυον για το πρωτάθλημα Γαλλίας LAURENT CIPRIANI/ΑΠ

News 24/7

24MEDIA NETWORK