Στοπ! Μόλις βρήκαμε τα καλύτερα sneakers του Μουντομπάσκετ

Κρατήστε αυτό το όνομα: Μοχαμαντσάμαντ Νικ Καμπαραμί. Δεν είναι το όνομα των sneakers, είναι του Ιρανού μπασκετμπολίστα που τα έφερε στις ζωές μας.

Παίκτης της Τυνησίας σε διεκδίκησης χαμένης μπάλας ενώ ο Ιρανός αντίπαλος του, παρακολουθεί. Στιγμιότυπο από τον αγώνα Τυνησία - Ιραν για το Παγκόσμιο Κύπελλο Κίνας
Παίκτης της Τυνησίας σε διεκδίκησης χαμένης μπάλας ενώ ο Ιρανός αντίπαλος του, παρακολουθεί. Στιγμιότυπο από τον αγώνα Τυνησία - Ιραν για το Παγκόσμιο Κύπελλο Κίνας AP PHOTOS

Ο Μοχαμάντ Σαμάντ Νικάχ Μπαχραμί (ζητώ προσωπικά συγνώμη αν 'σκότωσα' τη μετάφραση του ονόματος) είναι ένας 36χρονος μπασκετμπολίστας που αγωνίζεται με τα χρώματα της εθνικής Ιράν, στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Ο Μπαχραμί και ο σέντερ Χαμέντ Χανταντί αποτελούν το ντουέτο των σταρ του Ιράν, ένας φόργουορντ που έχει δοξαστεί ως παίκτης της Πετροχίμι, στο πρωτάθλημα του Ιράν, ενώ ο Χανταντί είναι γνωστός για την πορεία του στο NBA.

Η επίδοση του Μπαχραμί στον αγώνα ενάντια στην Τυνησία ήταν σίγουρα αξιοσημείωτη, αν και οι 16 πόντοι που πέτυχε και οι 4 ασίστ που μοίρασε, δεν ήταν αρκετά για να φέρουν τη νίκη στην ομάδα του και το τελικό 67-79 ήρθε άλλον φυσιολογικά. Αν υπάρχει, όμως, κάτι που μπορούμε να κρατήσουμε από το συγκεκριμένο ματς, αυτό είναι μια εικόνα, ένα ζουμ στα πόδια ενός παίκτη, που φόρεσε τα πιο τρελά, τα πιο σουρεαλιστικά, τα πιο WTF, τα πιο ενδιαφέροντα -με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα- sneakers που έχουμε δει στο φετινό τουρνουά.

Στοπ! Μόλις βρήκαμε τα καλύτερα sneakers του Μουντομπάσκετ

Μέχρι στιγμής, οι ερευνητικές κεραίες του Contra.gr αναζητούν μανιωδώς το brand των sneakers που 'ευλόγησε' το Ιράν με έμπνευση και sneaker-ική μαγεία. Μπορεί να μη θριάμβευσαν μπασκετικά, αλλά ο κόσμος της μεταπώλησης των sneakers ήδη τρίβει τα χέρια του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK