Τα Apple sneakers έφτασαν στο Σήμερα με χρονομηχανή

Και ξαφνικά, στο Instagram του Bleacher Report, εμφανίστηκε ένα μοντέλο sneakers με το logo της Apple. Ερευνούμε τα στοιχεία της νέας ζωής ενός υπέρ-σπάνιου μοντέλου sneakers.

Τα Apple sneakers έφτασαν στο Σήμερα με χρονομηχανή

Πρόσφατα, ασχοληθήκαμε με εκείνα τα sneakers που ανασταίνουν παιδικούς ήρωες, όπως οι Power Rangers και ο Μπομπ Σφουγγαράκης. Πρόκειται για εκείνες τις συνεργασίες μεταξύ αθλητικών brands και διαχρονικών ηρώων της ποπ κουλτούρας που συχνά καταλήγουν θαυματουργές και με ρεκόρ πωλήσεων. Όμως, ένα post που κοινοποιήθηκε από το Instagram του Bleacher Report, γέννησε ένα νέο μυστήριο.

Apple sneakers κυρίες και κύριοι (drumroll!). Εκτός από τους υπολογιστές, τα smartphones, τις αμέτρητες ψηφιακές συσκευές, την υπηρεσία streaming μουσικής (Tidal) και το Apple TV, που εξελίσσεται σε αντίπαλο δέος του Netflix, η Apple λανσάρει και αθλητικά παπούτσια; Η αλήθεια είναι ελαφρώς πιο περίπλοκη.

Σύμφωνα με το Footwear News, η Apple όντως είχε λανσάρει μια original σειρά sneakers στις αρχές της δεκαετίας του '90. Τα συγκεκριμένα sneakers είχαν παραχθεί από την adidas, αποκλειστικά και μόνο για να φοριούνται από τους υπαλλήλους της Apple στη διάρκεια της βάρδιας τους. Πριν από 2,5 χρόνια, κάποια σπάνια κομμάτια των Apple sneakers είχαν διατεθεί σε δημοπρασία, σε τιμές που ξεκινούσαν από 15.000 δολάρια και έφταναν τα 32.000.

Σήμερα, ο Saheme Bembury, υποδιευθυντής του τομέα sneakers και ανδρικής υπόδησης του οίκου μόδας Versace, ανέβασε σχετικό ποστ με το δικό του ζευγάρι Apple sneakers, το οποίο και κοινοποιήθηκε από το Bleacher Report. Δεν ήταν ένα απλό επικοινωνιακό τρικ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Insider, το ένα εκ των δυο τελευταίων original ζευγαριών Apple sneakers έχει πουληθεί ήδη για 10.000 δολάρια, ενώ η τιμή εκκίνησης σε online δημοπρασία για το τελευταίο από εκείνα τα παπούτσια κινείται στα 24.000 δολάρια (παραμένει διαθέσιμο).

Σύμφωνα με το Icon, η Versace πρόκειται να λανσάρει στο εγγύς μέλλον μια πιστή ρεπλίκα των Apple sneakers, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η μόδα των sneakers είναι μια απέραντη χρονομηχανή που 'κόβει βόλτες' από τα 80s μέχρι το Σήμερα. Αναμένεται να δούμε αν αυτή η 'ανάσταση' των sneakers της Apple θα ξεπεράσει σε κόστος ακόμα και αυτά τα παπούτσια των οποίων η αξία εκτοξεύτηκε ξανά με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για... κάποιον 'Τελευταίο Χορό'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK