Τα 'Grey Day' της New Balance δεν είναι μόνο για τον μπαμπά σου

Μια νέα έκδοση ενός αγαπημένου, διαχρονικού τύπου sneakers. Τα υποδεχόμαστε με τις τιμές που τους αξίζουν.

Τα 'Grey Day' της New Balance δεν είναι μόνο για τον μπαμπά σου

Γκόσλινγκ: "Είσαι ο Στιβ Τζoμπς; Περίμενε λίγο, είσαι ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Apple Computers;"

Καρέλ: "Όχι!"

Γκόσλινγκ: "Σε αυτή την περίπτωση, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να φορέσεις ξανά sneakers της New Balance''

Το παραπάνω, είναι απόσπασμα της ταινίας 'Crazy, Stupid, Love' του 2011, με τον χαρακτήρα του Τζέικομπ (Γκόσλινγκ) να συνοδεύει τον Καλ (Καρέλ) σε μια εμπειρία που ενδεχομένως, να τον κάνει 'καλύτερο άντρα'. Όλα αυτά ανήκουν στο 2011, μια εποχή λίγο πιο αγνή και αθώα, με Facebook και MySpace, με επιφανειακούς διαχωρισμούς και μέτρια αστεία εκτός πραγματικότητας. Σήμερα τα New Balance δεν θυμίζουν πια εκείνα τα sneakers του πατέρα σου από τα βάθη της pop ιστορίας των '80s, που ίσως εμφανισιακά να μοιάζουν σαν να έχει περάσει από πάνω τους όλη η μεταπολίτευση, τα πέτρινα χρόνια του Ολυμπιακού και τα πρωταθλήματα του Παναθηναϊκού με Βαζέχα και της ΑΕΚ με Καραγκιοζόπουλο, οι Τρύπες, τα Μωρά στη Φωτιά και οι Last Drive στο πάνθεον του ελληνικού ροκ, παράλληλα με την εμφάνιση της ντίσκο και των 'καρεκλάδων'.

Άποψη των New Balance Grey Day
Άποψη των New Balance Grey Day NEWBALANCE.COM

Αυτό το 'dad sneaker' παρελθόν των New Balance υπάρχει, δεν μπορούμε να το αρνηθούμε ή να κάνουμε πως δεν υπήρξε ποτέ. Όμως, στο 2019, τα Grey Day της New Balance, συνιστούν άποψη, μέσα στο πολύχρωμο σύμπαν των μοντέρνων sneakers. Τα 'Grey Day' είναι το ισοδύναμο των 'Friends' στην απέραντη ενδοχώρα της σύγχρονης κωμωδίας; Δεν είναι fancy, δεν ξεχωρίζουν στο πλήθος, είναι το αντίθετο της εκκεντρικότητας και παράλληλα, είναι ο τύπος sneaker που θα είναι πάντα εκεί για σένα, που θα είναι πάντα άνετος και βολικός, που θα ταιριάζει με τις αθλητικές φόρμες και με τα λίγο πιο επίσημα ρούχα σου. Τα Grey Day 990 και 997s, είναι πάντα εκεί, όπως ήταν στα '90s ο Τσάντλερ για τον Τζόι Τριμπιάνι.

Υπάρχουν όμως και κάποιες διακριτικές, μα ιδιαίτερα σημαντικές, καινοτομίες στο σχεδιασμό τους. Με μια σόλα πιο πλατιά, φτιαγμένη από αφρώδη υλικά, που 'αγκαλιάζει' την επιφάνεια του ποδιού και με ένα logo 'Made in USA' να αντικαθιστά στο κλασσικό 'N' trademark, τα Grey Day δεν δημιουργούν νέες τάσεις, αλλά πείθουν με άνεση όσους εκτιμούν τα διαχρονικά, πρακτικά sneakers, να ακολουθήσουν τη δική τους τάση. Θα τα φορέσεις σε ένα event και μπορεί να μην τραβήξεις αμέσως τα βλέμματα. Όμως εκείνοι που ξέρουν, θα εκτιμήσουν και θα σε ζηλέψουν κρυφά. Αν η άνεση, η πρακτικότητα, η διαχρονικότητα, η ευκολία του να έχεις ένα sneaker για κάθε στιγμή της μέρας σου, είναι αυτό που ψάχνεις, τα Grey Day της New Balance αξίζουν όλα τα βραβεία εκεί έξω. Κι άσε τον Γκόσλινγκ να δίνει 'wing-man' συμβουλές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK