Τα Nike Blazer Mid 77 γεφυρώνουν μισό αιώνα

Τα sneakers της πιο αγνής street εποχής του μπάσκετ, που δόξασε ο Τζορτζ Γκέρβιν στα μέσα των 70s, κάνουν την απόλυτη επιστροφή και σήμερα είναι ανάρπαστα.

Τα Nike Blazer Mid 77 γεφυρώνουν μισό αιώνα

Όταν η Nike πλησίασε τον Τζορτζ Γκέρβιν, το μπάσκετ ήταν ένα διαφορετικό σπορ, πιο 'άτεχνο', με τις ρακέτες να μοιάζουν με αρένες μάχης, με το τρίποντο να μην υπάρχει ακόμα ούτε ως ιδέα, με λέξεις όπως 'Air Jordan' να μοιάζουν ακατανόητες. Το Nike Blazer ήταν ένα μοντέλο sneakers πιστό στo street περίβλημα του NBA των late 70s, με αφρώδη γλώσσα, δερμάτινες λεπτομέρειες και λαστιχένια σόλα, με το logo της Nike χρωματισμένο πιο έντονα από ποτέ. Ο στάρ των Σαν Αντόνιο Σπερς ρίσκαρε και άφησε στην άκρη τα αγαπημένα του Adidas, για να ξεκινήσει μια ένδοξη συνεργασία με τη Nike, η οποιά ανταπέδωσε, χαράσσοντας το ψευδώνυμο 'ICEMAN' σε ενα από τα μοντέλα Nike Blazer Mid 77 που κυκλοφόρησε. Τα Nike Blazer έγιναν ένα sneaker-θεσμός για το brand, πριν ακόμα λανσάρει την σειρά 'AIR'. Και όχι άδικα. 

Πρόκειται για ένα μοντέλο sneaker που 'αγκαλιάζει' το πόδι του αθλητή, σε μια μαλακή -σαν πουπουλένιο πάπλωμα- λαστιχένια σόλα, με ένα σχεδιασμό μινιμαλιστικό αλλά τόσο έντονο και ξεχωριστό, τόσες φορές αποτυπωμένο σε ταινίες και σειρές, με retro/street θεματολογία, που μοιάζει να γεφυρώνει τις μπασκετικές αλάνες του Χάρλεμ με το μπάσκετ του Σήμερα στα Σεπόλια και σε κάθε άλλη γειτονιά που ζει με σημείο αναφοράς την πορτοκαλί μπάλα. Η νέα εκδοχή τους σε πορτοκαλί χρώμα συνιστάται για τολμηρούς. Κάθε εκδοχή τους είναι απλά ονειρεμένη. 

News 24/7

24MEDIA NETWORK