Τα παγωτά Ben & Jerry και η Nike κέρδισαν βραβείο μόδας

Η συνεργασία των παγωτών Ben & Jerry με τη Nike, έδωσε τα sneakers που πήραν το βραβείο των καλύτερων του 2020 από το GQ.

Αυτό το σχέδιο των SB Dunk είναι που 'κέρδισε' τη μάχη των sneakers, για το 2020.
Αυτό το σχέδιο των SB Dunk είναι που 'κέρδισε' τη μάχη των sneakers, για το 2020. NIKE.COM

To GQ απένημε τα βραβεία μόδας για το 2020, ομολογώντας πως 'ήταν η πιο περίεργη χρονιά της ιστορίας', με τον Covid-19 να κάνει ήσσονος σημασίας ό,τι δεν αφορούσε την υγεία. Ή πολυμέσα που μας βοηθούν να 'ξεχαστούμε' και ιδανικά μας φτιάχνουν τη διάθεση (YouTube, Netflix κλπ). Εύλογα ως 'αξεσουάρ της χρονιάς' αναδείχθηκε η μάσκα που πια ανήκει στους κωδικούς όλων των brands.

"Σε περίπτωση που χρειαζόσασταν περισσότερες αποδείξεις για το ότι το 2020 ήταν η πιο περίεργη χρονιά όλων, μην κοιτάξετε πιο μακριά από τον κόσμο των sneakers. Ποια ήταν η πιο 'καυτή' δημιουργία; Τα Ben & Jerry x Nike SB Dunk Low", γράφει το GQ. Eίναι τα παπούτσια που βλέπεις στη φωτογραφία και κυκλοφόρησαν στα τέλη του Μάη. Αν τα θες, θα σου πω ότι δύσκολα θα τα βρεις, καθώς έχουν κάνει sold out. Στη Nike. Μπορείς να το βρεις σε online καταστήματα, έναντι τουλάχιστον 1.500 δολαρίων.

Το sneaker της χρονιάς, έχει κάνει sold out
Το sneaker της χρονιάς, έχει κάνει sold out NIKE.COM

Η σειρά SB Dunk προέκυψε το 2002 "που ήταν η χρονιά εκκίνησης μιας νέας τάσης, σχετικής με την κουλτούρα των sneakers, με τη Nike να δημιουργεί το τμήμα SB. Ο κύριος στόχος ήταν οι αντισυμβατικές δημιουργίες. Από την αρχή υπήρχε συνεργασία με τη Supreme, καθώς τα προϊόντα θα απευθύνονταν σε όσους ασχολούνταν με το skateboarding. Θα είχαν 'αέρα' της δεκαετίας του '80 και θα μοιράζονταν το ίδιο DNA με τo Jordan 1. Δεκαπέντε χρόνια μετά, εμφανίστηκε στην αγορά ο νικητής του φετινού βραβείου για τα sneakers της χρονιάς, που αφορά τη γνωστή εταιρία παγωτών 'που είχε ανέκαθεν ως βασική αρχή να κάνει καλά πράγματα και να περνάει καλά'. Για αυτό και στην σύμπραξη με τη Nike προτάθηκαν υφάσματα που να παραπέμπουν στις χαρακτηριστικές συσκευασίες του Ben & Jerry. Δηλαδή, γαλάζιο ουρανό, βοοειδή και πράσινα λιβάδια, τα οποία συνδυάζονται με γραφικά στη σόλα και το πίσω μέρος και tie-dye (τεχνική χρωματιστών pattrerns πάνω σε ύφασμα).


News 24/7

24MEDIA NETWORK