Τα πιο ακριβά Air Jordan sneakers δεν είναι αυτά που φαντάζεσαι

Το 'Last Dance' έχει εκτοξεύσει τη ζήτηση για Air Jordan σήμερα. Πόσο κοστίζουν, όμως, τα πιο ακριβά Air Jordan sneakers και πόσο απαγορευτική είναι η αξία τους για τον μέσο sneaker addict;

Τα Air Jordan 1
Τα Air Jordan 1 UNSPLASH/PAUL VOLKMER

Το 'Last Dance' έχει προκαλέσει ακόμα μια 'Τζορντανίτιδα' στον πλανήτη, καθώς αποτελεί μια ολοκληρωμένη, φαντασμαγορική παραγωγή ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει κάθε πτυχή του μύθου, αλλά και του ανθρώπου, Μάικλ Τζόρνταν. Μοιάζει τουλάχιστον λογικό το γεγονός ότι η προβολή του ντοκιμαντέρ έχει εκτοξεύσει στα ύψη τη ζήτηση για sneakers Air Jordan σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τη NIke να ρίχνει λάδι στη φωτιά αυτού του εντυπωσιακού momentum, λανσάροντας νέες κυκλοφορίες σπάνιας ομορφιάς.

Το StockX, ένας από τους πιο γνωστούς προορισμούς Online αγορών και δημοπρασιών, ένα έγκυρο online χρηματιστήριο αξιών, μας δείχνει σήμερα ποιο είναι το σπάνιο και το πιο ακριβό μοντέλο στο γαλαξία των Air Jordan. Συγκεκριμένα, έβαλε στη σειρά τα πιο ακριβά Nike Air Jordan που έχουν πωληθεί/δημοπρατηθεί μέσα από τη βάση δεδομένων του και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό (το Oneman από την πλευρά του έβαλε στη σειρά και τα 34 ζευγάρια, από το καλύτερο στο χειρότερο).

Η σπάνια γοητεία των Air Jordan 3

Στην 7η θέση συναντάμε τα Air Jordan 3, στην σπάνια έκδοση 'Retro DJ Khaled Father of Asahd'. Πρόκειται για ένα μοντέλο sneakers που κυκλοφόρησε το 2018, με αφορμή την κυκλοφορία του album 'Father of Asahd' από τον Dj Khaled, μουσικό παραγωγό και συνεργάτη του Jordan brand. Η αξία τους κυμαίνεται στα 8.759 δολάρια.

Το μεγαλείο των Air Jordan 4 Eminem

Τον Νοέμβριο του 2015, ο Eminem γιόρτασε τα 15 χρόνια της Slim Shady Productions με μια συνεργασία με το Jordan Brand, για το λανσάρισμα ενός νέου μοντέλου sneakers Air Jordan 4, με τη συμμετοχή της Carhartt, το οποίο έγινε διαθέσιμο μόνο μέσω περιορισμένων δημοπρασιών στο eBay. Η αξία των Jordan 4 Eminem Carhartt έχει ξεπεράσει τα 9.971 δολάρια.

Eminem: Ακόμα Μια Φορά

Ο ηθοποιός/παραγωγός/επιχειρηματίας Μαρκ Γουόλμπεργκ, αφού θαύμασε το limited μοντέλο που κυκλοφόρησε ο Eminem, έβαλε μπρος ακόμα μια συνεργασία με το Jordan Brand, λανσάροντας τα 'Wahlbergers' (παπούτσια που το όνομα τους τελειώνει σε 'μπέργκερς'), σε αποχρώσεις του λαδί. Ήταν μια κυκλοφορία μόλις 30 κομματιών, με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, που δεν μπορούσε να αγγίξει σε ποιότητα και μεγαλείο τα Jordan 4 Eminem Encore! Πρόκειται γι' ακόμα ένα 'πειραματικό' λανσάρισμα 20-30 κομματιών, των οποίων τα έσοδα από τις πωλήσεις έχουν δοθεί για την ενίσχυση του Marshall Mathers Foundation, ενός ιδρύματος κοινωνικού χαρακτήρα που δημιούργησε ο Eminem. Η μέση αξία τους κυμαίνεται στα 18.000-20.000 δολάρια.

Ένα ζευγάρι για τον Ντέρεκ Τζίτερ

Τα Air Jordan 11 Retro Premium Derek Jeter ήταν ο ορισμός του premium sneaker! Λανσαρίστηκαν ως ένας φόρος τιμής στον θρύλο του σύγχρονου μπέιζμπολ Ντέρεκ Τζίτερ κι έγιναν διαθέσιμα μόλις 5 ζευγάρια, ως έπαθλο σε παιχνίδι τύπου 'ξυστό' έξω από το στάδιο των Γιάνκις της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με στοιχεία του StockX, πρόκειται για το κορυφαίο σε πωλήσεις sneaker των τελευταίων 12 μηνών, με την αξία του να μην έχει πέσει από τα 16.926 δολάρια, ενώ πληροφορίες από Sole Collector αναφέρουν πως ένα ζευγάρι τους έχει πωληθεί για 40.000 δολάρια.


News 24/7

24MEDIA NETWORK