Τα sneakers που καθιέρωσε ο Σκότι Πίπεν είναι και πάλι εδώ

Τα Nike Air More Uptempo εκαναν δειλά δειλά τις πρώτες τους εμφανίσεις σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Αλληλούια, θα είναι σαν να έχουμε ξανά 1996.

Τα sneakers που καθιέρωσε ο Σκότι Πίπεν είναι και πάλι εδώ

Το 1996 ο Σκότι Πίπεν και ο Τσάρλς Μπάρκλεϊ έγιναν οι μπροστάρηδες μιας ομάδας που απείχε μεν από το να χαρακτηριστεί 'Dream Team', παρ' όλα αυτά όμως, κατάφερε να περάσει σαν σίφουνας από το τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο. Κοινό σημείο αναφοράς των Πίπεν-Μπάρκλεϊ, τα Nike Air More Uptempo που φόρεσαν σε αυτή την διοργάνωση, τα οποία ονομάστηκαν αμέσως 'Ολυμπιακά' sneakers.

Τα Nike Air More Uptempo κυκλοφόρησαν το 1996 αρχικά και δυο δεκαετίες αργότερα, κλήθηκαν να καλοσωρίσουν με όλες τις τιμές τη νοσταλγία για τα '90s, κυκλοφορώντας ξανά το 2012 και το 2018. Τα θρυλικά sneakers με το σχεδιαστικό 'AIR' να προβάλλει τεχνηέντως μια σειρά από αερόσολες, έχουν γίνει ξανά διαθέσιμα από τον περασμένο μήνα σε αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα της Βόρειας και Λατινικής Αμερικής.

Αν και η Nike δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα τη νέα επανακυκλοφορία των Uptempo, σύμφωνα με το Sole Collector, κάτι τέτοιο είναι θέμα χρόνου να συμβεί. Τα Uptempo του 2018, αυτή τη στιγμή αξίζουν 367 δολάρια, σύμφωνα με το χρηματιστήριο μεταπώλησης sneakers, StockX. Η φετινή επανακυκλοφορία τους αναμένεται να τιμάται στα 180 δολάρια.

Μπορεί η παρούσα κρίσιμη κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού να έχει αναγκάσει μεγαθήρια του ηλεκτρονικού εμπορίου όπως η Amazon σε προσωρινό μπλοκάρισμα των νέων παραγγελιών που δεν θα έχουν ιατρικό χαρακτήρα, τουλάχιστον ως τις 3 Απριλίου, όμως τα Nike Air More Uptempo θα είναι σίγουρα εκεί, όταν θα έχουν περάσει οι δύσκολες στιγμές. Μεταξύ μας, μετά από μια πανδημία δεν θα είσαι ο μόνος που θα θελήσει να πάει στο κοντινότερο γήπεδο για σουτάκια. Μέχρι τότε ας θυμηθούμε αυτό το κείμενο του Γρηγόρη Μπάτη που εξηγεί γιατί τα Nike Air More Uptempo είναι αναπόσπαστο κομμάτι των sneaker-ικών μας αναμνήσεων.


News 24/7

24MEDIA NETWORK