Τα Jordan που δημιουργήθηκαν για τους Ολυμπιακούς δεν είναι μόνο για το ολυμπιακό χωριό

Με ξεκάθαρες επιρροές από το σύμβολο των πέντε κύκλων, το νέο παπούτσι της Jordan κέρδισε γρήγορα οπαδούς χάρη στην ισορροπία της χρήσης του κάθε χρώματος ξεχωριστά.

Οι πέντε ολυμπιακοί κύκλοι σ' ένα καθημερινό sneaker της Jordan
Οι πέντε ολυμπιακοί κύκλοι σ' ένα καθημερινό sneaker της Jordan AP PHOTO/EUGENE HOSHIKO

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αναβλήθηκαν αναγκαστικά, αλλά τουλάχιστον γλίτωσαν τη ματαίωση για πρώτη φορά μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο) και ορίστηκαν ένα χρόνο αργότερα. Θα διεξαχθούν, κορονοϊού επιτρέποντος, από τις 23 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου του 2021. Πάντα στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Τούτη η αναπάντεχη συνθήκη, πάντως, δεν έχει αφαιρέσει τίποτα από τη μοναδικότητα που ο πυρήνας του χωράει. Μένουν ανέγγιχτες οι (μολονότι εμπορευματοποιημένες πια) έννοιες της πολυπολιτισμικότητας και πολυσυλλεκτικότητας που αναδύονται από το κύτταρο του ολυμπιακού ιδεώδους και ταξιδεύουν ολοζώντανες από τετραετία σε τετραετία

Ανέκαθεν ούτως ή άλλως οι Ολυμπιακοί Αγώνες διακατέχονταν από την πολυχρωμία λαών και αθλητών. Μια πολυχρωμία που η Jordan, ως ένα αθλητικό brand με την υπογραφή του MJ, τεράστια απήχηση πια και γιγαντιαίο κύκλο συνεργασιών, επιδιώκει ν' αποτυπώσει στα νέα Jordan Air Cadence που κυκλοφόρησαν ήδη στην αγορά για να κερδίσουν τους φαν του color-blocking. Ένα παπούτσι για την ακρίβεια, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να βγει προς πώληση στις βιτρίνες διαδικτύου και καταστημάτων κοντά στην έναρξη των Αγώνων, αλλά μάλλον όταν κάποιος έκανε σχέδια, ένας άλλος γελάει φωναχτά. Με συνέπεια να διατίθεται ήδη τις τελευταίες ημέρες, ένα χρόνο νωρίτερα.

Τι έχουμε εδώ; Πρόκειται για ένα lifestyle sneaker με απλές γραμμές για όλη τη μέρα και διαφορετικές περιστάσεις, βασισμένο στη σειρά που εμπνεύστηκε ο δημοφιλής και δαιμόνιος Γιαπωνέζος (όχι τυχαία η καταγωγή του για την περίσταση) dj/designer/influencer Χιρόσι Φουτζιουάρα. Ή αλλιώς ο 'νονός του streetwear'. Αυτός που διαμόρφωσε μια συγκεκριμένη 'κουλτούρα' στο ντύσιμο και πλέον αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο του στο 'παιδί' του, τη Fragment Design παράγοντας περιεχόμενο με σφραγίδα γνησιότητας τους δύο κεραυνούς. Στη νέα αυτή εκδοχή του μοντέλου συνυπάρχουν στον λευκό καμβά και έχουν μπολιαστεί με επιμέλεια και φροντίδα, δίχως φανφάρες ή περιττές υπερβολές, καθένα από τα χρώματα των πέντε ολυμπιακών κύκλων του συμβόλου - που ως ιδέα ανήκε στον Πιέρ ντε Κουμπερτέν.

Φυσικά το μαύρο, ως το πιο ταιριαστό με το άσπρο σε μια παράλληλη πορεία ζωής, καταλαμβάνει τον περισσότερο χώρο στο παπούτσι, τόσο στη γλώσσα όσο και στη σόλα με τα λευκά κορδόνια. Από 'κει και πέρα, το έντονο κόκκινο έχει την επιφάνεια που του αρμόζει στο πίσω μέρος του sneaker, τη στιγμή που το '23' του Jumpman αφήνει μια υπόνοια από το μαθηματικό άπειρο όπως είναι τοποθετημένο οριζόντια, ενώ το κίτρινο, το πράσινο και το μπλε έχουν μοιραστεί αρμονικά έτσι ώστε να 'γεννούν' μια αρεστή στο μάτι χρωματική αλληλουχία, που στέλνει το επιδιωκόμενο μήνυμα χωρίς ν' αποπροσανατολίζει είτε τον κάτοχο (που μπορεί να τ' αποκτήσει με 100 ευρώ) είτε τον παρατηρητή. Ό,τι ακριβώς πετυχαίνει και η -σε τρεις χρωματικές εκδοχές- ραφή του classic logo της εταιρίας.

Τα Jordan που δημιουργήθηκαν για τους Ολυμπιακούς δεν είναι μόνο για το ολυμπιακό χωριό
NIKE.COM

Άνετα θα κυκλοφορούσαμε στο ολυμπιακό χωριό φορώντας τούτο το ζευγάρι. Θα ήταν πλήρως ενταγμένο στο περιβάλλον.


News 24/7

24MEDIA NETWORK