Τι μας δίδαξε το ροζ ζιβάγκο του Ντουέιν Γουέιντ

Ο Ντουέιν Γουέιντ πραγματοποίησε μία εμφάνιση που συζητήθηκε πολύ από ενδυματολογική άποψη στο NBA All-Star Game 2020. Τι φόρεσε και ποια είναι η εξήγηση.

Τι μας δίδαξε το ροζ ζιβάγκο του Ντουέιν Γουέιντ
AP PHOTO/KATHY WILLENS

Πέρα από το γεγονός ότι περιμέναμε εναγωνίως να δούμε αν η Team Giannis θα ήταν αυτή που θα κέρδιζε στο φετινό All-Star Game -θα σαπορτάρουμε πάντα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για τους ευνοήτους λόγους-, δεν ήταν το μόνο πράγμα που μας κράτησε on edge αυτό το all-starικό ΣΚ. Όταν σκάει στο γήπεδο ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία των Μαϊάμι Χιτ και του NBA, φορώντας ένα ροζ 'φανταχτερό' ζιβάγκο, και οι 5 Antetokounbros μαζί να είναι στον χώρο, θα στρέψεις για λίγο το βλέμμα σου για να θαυμάσεις τον σημαντικό αυτόν παίκτη. Γιατί πέρα από τις διακρίσεις και τους τίτλους, ο Ντουέιν Γουέιντ 'γυρνάει κεφάλια' και για το flashy, 'all italian' και ελαφρώς 'μαφιόζικο' στιλ του. Έτσι, και στο φετινό All-Star weekend. Από το Gucci κοστούμι μέχρι και τις μαύρες, λίγο punk αρβύλες του, ο Γουέιντ ήταν από τα πρόσωπα που μας κέντρισε το ενδυματολογικό ενδιαφέρον.

Το στιλ του Γουέιντ

Οι ικανότητες του Γουέιντ στο γήπεδο έχουν τεσταριστεί πολλάκις στην πολύχρονη καριέρα του, το στιλ του, όμως, ίσως να μην έχει λάβει την αναγνώριση που του αξίζει. Όταν ξεκίνησε την καριέρα του στα 90s, το φημισμένο πλέον 'basketball style' δεν είχε ίδια αξία με σήμερα. Το αν ένας αθλητής, οποιουδήποτε σπορ, έκανε μια καλοντυμένη εμφάνιση δεν ήταν ένα νέο που έκανε headlines. Τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε και ο Γουέιντ -κι άλλοι μεγάλοι παίκτες των 90s- δεν έχει λάβει τη στιλιστική δικαίωση που του αξίζει. Γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να του την προσφέρουμε.

Το στιλ του Γουέιντ, λοιπόν, έχει αναπόφευκτα πολλές αναφορές από τη μόδα των 90s. Η ραπ της δεκαετίας, η οποία συνέβαλε στην ύπαρξη της streetwear μόδας που αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της βιομηχανίας, ήταν και είναι ακόμη η βασική πηγή έμπνευσης του στιλ του.

Αν και προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια, το στιλ του ήταν πάντα σημαντικό για εκείνον. "Δεν ήμουν τυχερός αρκετά, ώστε να μπορώ να αγοράζω ρούχα, αλλά συνήθιζα να κρατάω στη μνήμη μου ρούχα που μου άρεσαν, ώστε όταν είχα λεφτά στα χέρια μου να μπορώ να τα αποταμιεύω και τελικά να τα αγοράζω. Τότε, τα ρούχα που ήθελα περισσότερο ήταν ένα καλοραμμένο κοστούμι σαν του πατέρα μου και τα Air Jordan που είχαν το όνομα του αγαπημένου παίκτη μου", είχε αναφέρει το 2017, στο CR Fashion Book. Το να έχει στην ντουλάπα του ένα tailored κοστούμι ήταν σημαντικό για τον ίδιο και με τα χρόνια, όσο εξελισσόταν ως παίκτης -άρα και το κασέ του-, τόσο εξελισσόταν και η γκαρνταρόμπα του, από την οποία πλέον δεν λείπει ένα τέτοιο ρούχο.

Οι εμφανίσεις του Γουέιντ συχνά αποτελούν αντικείμενο συζήτησης, όπως το 2019, όταν είχε φορέσει ένα κοστούμι με κοντό σορτσάκι σε event, κάνοντας πολλούς ακόμα να αμφιβάλλουν για τις ενδυματολογικές προτιμήσεις του. Αυτό ίσως να συνέβη γιατί ο κόσμος δεν ήταν ακόμη προετοιμασμένος για το 'λουσμένο στην πολυτέλεια' στιλ του. Ο Γουέιντ αγαπάει τις 'φανταχτερές' εμφανίσεις και το Gucci κοστούμι που φόρεσε στο All-Star Game δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Ήταν εξίσου 'φανταχτερό', μόνο που αυτήν τη φορά δεν σχολιάστηκε αρνητικά. Ο Γουέιντ πλέον έχει το στιλ του, το υποστηρίζει και ο κόσμος τον έχει αποδεχτεί γι' αυτό.

Το look του Γουέιντ στο All-Star Game

Όπως από τις περισσότερες εμφανίσεις του, έτσι κι απ' αυτήν δεν έλειπε η αίσθηση του ρίσκου. Ο πρώην μπασκετμπολίστας το εκπέμπει αυτό σε κάθε εμφάνισή του. Είναι risk taker. Θα φορέσει κάτι που, θεωρητικά πάντα, ένας άνδρας 'δεν πρέπει' να φοράει. Το navy μπλε Gucci κοστούμι του, με το ροζ, πλεκτό ζιβάγκο και τις μαύρες αρβύλες θα έπρεπε να μην ταιριάζουν μεταξύ τους, λόγω των διαφορετικών styles που εκπροσωπεί το κάθε ρούχο. Ποιο είναι, όμως, το μυστικό; Όπως είχε πει κι η θρυλική fashion editor της Vogue, Diana Vreeland, "attitude is everything". Το πώς θα φορέσεις και θα υποστηρίξεις τα ρούχα που φοράς είναι τελικά το μυστικό της επιτυχίας. Το να συνδυάσεις ένα σκούρο μπλε κοστούμι σαν το Gucci του Γουέιντ με ένα ανοιχτόχρωμο ροζ και casual ζιβάγκο σαν αυτό, στα χαρτιά, δεν θα έπρεπε είναι καλός συνδυασμός. Το ύφος του Γουέιντ, όμως, είναι αυτό που κερδίζει τελικά.

Τι το ξεχωριστό είχε το ροζ ζιβάγκο του;

Πολλοί έχουν συνδυάσει τα ζιβάγκο με τα χοντρά, μάλλινα που γδέρνουν τον λαιμό και προκαλούν φαγούρα. Φυσικά, δεν είναι τα μόνα που υπάρχουν στην αγορά και αυτό του Γουέιντ είναι ζωντανό παράδειγμα. Υπάρχουν και τα λεπτά ζιβάγκο, από βαμβακερά υφάσματα, που προσφέρουν καλύτερη εφαρμογή και ταιριάζουν φανταστικά με παλτό ή σακάκια. Ένας τέτοιος συνδυασμός είναι σύγχρονος και ρίχνει λίγο τα επίπεδα της επισημότητας που εκπέμπει ένα κοστούμι.

Απ' αυτής της άποψης, ο Γουέιντ πολύ σωστά επέλεξε αυτό το στιλ ζιβάγκο. Αυτό που τον κάνει τον risk taker που λέγαμε παραπάνω είναι το χρώμα του ζιβάγκο. Σίγουρα, τα μαύρα και σκούρα πράσινα είναι από τα πιο συνηθισμένα χρώματα που φορούν οι άνδρες, αλλά το ροζ συνδυαστικά με το κοστούμι με το διακριτικό φλοράλ μοτίβο ήταν ένα αναπάντεχο combo. Ένα που δεν μπορεί να υποστηρίξει ένας άνδρας εύκολα, για διάφορους λόγους. Αρχικά, γιατί το ροζ, ακόμα και σήμερα, από πολλούς άνδρες θεωρείται ταμπού, ως ένα κατ' εξοχήν 'γυναικείο' χρώμα. Έπειτα, είναι ο συνδυασμός του μπλε με το 'πουδρί' ροζ ζιβάγκο. Με έμπνευση από το mod-rock style των 60s, ο χρωματικός συνδυασμός έδωσε μια ρετρό αισθητική στο look του Γουέιντ. Θα μπορούσε να είχε επιλέξει ένα μαύρο ζιβάγκο για ένα πιο συντηρητικό look, αλλά αν το είχε κάνει αυτό, η εμφάνιση δεν θα ήταν 'Γουέιντ'. Δεν θα εξέφρασε το τολμηρό, φαντεζί και γεμάτο attitude στιλ του. Το μάθημα της ημέρας ή, σε αυτήν την περίπτωση, του ζιβάγκο του Γουέιντ; Φόρα ό,τι σε εκφράζει και 'φόρα' το με το σωστό attitude.

News 24/7

24MEDIA NETWORK