Το all time classic κούρεμα του Σουάρες φτιάχτηκε για κάθε άντρα

Ο Λουίς Σουάρες δεν αλλάζει χτένισμα και είναι λογικό. Το Contra.gr ζήτησε τη γνώμη ειδικού και αυτός εξηγεί γιατί σωστά ο Ουρουγουανός δεν αλλάζει look και πώς ένας φίλαθλος μπορεί να το υιοθετήσει εύκολα.

Ο Λουίς Σουάρες της Μπαρτσελόνα πριν από αγώνα με την Ντόρτμουντ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2019-2020 στο 'Βεστφάλεν Στάντιον', Ντόρτμουντ, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019
Ο Λουίς Σουάρες της Μπαρτσελόνα πριν από αγώνα με την Ντόρτμουντ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2019-2020 στο 'Βεστφάλεν Στάντιον', Ντόρτμουντ, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Το απίστευτο ανάποδο ψαλιδάκι απέναντι στη Σεβίλη ήταν η αφορμή για να οδηγήσει τη Μπαρτσελόνα πριν από λίγες μέρες στη νίκη κι εμένα να (ξανα)χαζέψω τον λογαριασμό του Λουίς Σουάρες στο Instagram. Για να καταλήξω στο συμπέρασμα πως αυτός ο άντρας όσα χρόνια κι αν περάσουν θα ζωγραφίζει στο γήπεδο (βάζοντας γκολάρες), αλλά το κούρεμά του θα παραμένει το ίδιο -τουλάχιστον την τελευταία πενταετία σίγουρα.

Γιατί ο Ουρουγουανός επιθετικός της Μπαρτσελόνα, όπως και να το κάνεις, ανήκει σε αυτήν την κατηγορία αντρών που δεν τους αρέσει να πειραματίζονται με τα μαλλιά τους, βλέπε καλή ώρα τον Νεϊμάρ. Δεν θέλουν πολλά πολλά, παρά ένα κλασικό κούρεμα, που θα τους βγάλει ασπροπρόσωπους εντός και εκτός γηπέδου. Γι' αυτό το κλασικό κούρεμα, μιλήσαμε σε έναν expert του είδους, τον ιδιοκτήτη του barber shop Man.Ifesto και ambassador του SebMan στην Ελλάδα, Σταμάτη Κανελλόπουλο, προκειμένου να μας λύσει όλες τις απορίες.

Σε ποιον ταιριάζει (με βάση το σχήμα του προσώπου σου, αλλά και τον τύπο των μαλλιών σου)

Στην ουσία πρόκειται για ένα πολύ κλασικό αντρικό κούρεμα, που έχει μία μικρή διαβάθμιση στα πλαϊνά τμήματα του κεφαλιού. Βάση προσωπολογίας, ταιριάζει στα πιο οβάλ και στρογγυλά πρόσωπα, όπως αυτό του Σουάρες, μιας και δημιουργεί γωνίες. Πιστεύω, πως στα άτομα με πολύ τετράγωνο πρόσωπο, δεν θα είναι πολύ κολακευτικό.

Όσο αφορά, τον τύπο μαλλιών, κατά γενική ομολογία, ταιριάζει στους περισσότερους τύπους, με μία μικρή εξαίρεση στα πολύ σγουρά μαλλιά. Με μία φράση, είναι ιδανικό για έναν άντρα που έχει ίσια αλλά και σπαστά μαλλιά. Εξάλλου και ο Σουάρες έχει φυσικά σπαστά μαλλιά.

Πώς φτιάχνει το μαλλί του ο Σουάρες και πώς θα το κάνεις κι εσύ;

Αν έπρεπε να ξεχωρίσω μόνο 2 προϊόντα για να πετύχει ένας άντρας το look του Σουάρες, θα έλεγα το υγρό κερί/gel και τον ματ άργιλο. Το υγρό κερί είναι αυτό που δίνει ένα ισχυρό κράτημα στα μαλλιά, λείο αποτέλεσμα και λάμψη, δημιουργώντας τους παράλληλα ένα wet, επιμελώς ατημέλητο εφέ. Από τα αγαπημένα μου, το υγρό, πολύ μαλακό gel αναδιαμόρφωσης, πολλαπλών χρήσεων, The Hero της σειράς SEB MAN από το Sebastian Professional. Αφού πρώτα το δουλέψεις στις παλάμες σου, το εφαρμόζεις στα μαλλιά σου με φορά προς τα πίσω. Τα μαλλιά αποκτούν κράτημα και λάμψη, ενώ παράλληλα, φαίνονται περιποιημένα, χωρίς να είναι αυστηρώς στιλιζαρισμένα.

Extra Tip: Δούλεψε το προϊόν στα νωπά μαλλιά σου -δηλαδή χωρίς να τα έχεις στεγνώσει μετά το μπάνιο- ώστε να τους δώσεις μία πολύ ωραία φυσική υφή, κρατώντας τη φράντζα προς τα πίσω. Εξάλλου, να πούμε πως οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές λατρεύουν εντός κι εκτός γηπέδου το wet look, δηλαδή το look που τα μαλλιά δείχνουν βρεγμένα κι έχουν ένα φυσικό κράτημα προς τα πίσω. Ο Σουάρες απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Αν, τώρα, θέλεις να πετύχεις ένα πιο ματ αποτέλεσμα -χωρίς λάμψη ή γυαλάδα- θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις ένα ματ άργιλο. Δίνει ελαφρύ κράτημα και σε βοηθά να δώσεις το σχήμα που θέλεις στα μαλλιά σου. Αρκεί να δουλέψεις μια μικρή ποσότητα στα χέρια σου και στη συνέχεια να το περάσεις στα στεγνά μαλλιά σου. Σε αντίθεση με τον πιο δύσπλαστο πηλό, που βαραίνει τα μαλλιά, ο άργιλος τους δίνει μία φυσική κίνηση κι ένα ματ κράτημα, πόσο μάλλον αν έχεις πιο ατίθασες τούφες.

Το μυστικό αν έχεις το κλασικό κούρεμα του Σουάρες

Τα κλασικά κουρέματα είναι από μόνα τους κλασικά. Αυτό που θέλω να πω δηλαδή είναι πως πρόκειται για μία safe επιλογή για τους περισσότερους άντρες. Δεν έχουν σε κάτι να ξεχωρίσουν (βλέπε το surfer κούρεμα του Αντουάν Γκριεζμάν). Το κομμάτι που κάνει σίγουρα τη διαφορά είναι το hairstyling με τα κατάλληλα προϊόντα. Αυτό δίνει χαρακτήρα σε ένα κατά τα άλλα κλασικό, διαχρονικό look και σε αυτό το σημείο φαίνεται το στιλ, η προσωπικότητα, αλλά και η διάθεση για πειραματισμό που έχει ένας άντρας.

Ήταν ο Ρονάλντο πάνω και από τον Ζιντάν στην εποχή του; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK