Το 'Freak drink' του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι κοντά

Η επένδυση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην εταιρεία Ready Nutrition, γίνεται με πρωταρχικό στόχο την εμπορική εκτόξευση ενός energy drink του οποίου μοναδικός στόχος είναι η απόλυτη κορυφή.

O Γιάννης Αντετοκούμπο σε στιγμιότυπο από αναμέτρηση των Μιλγουόκι Μπακς κόντρα στους Σάρλοτ Χόρνετς.
O Γιάννης Αντετοκούμπο σε στιγμιότυπο από αναμέτρηση των Μιλγουόκι Μπακς κόντρα στους Σάρλοτ Χόρνετς. EUROKINISSI SPORTS/ΙCON SPORT

Το καλοκαίρι του 2013 έγινε το παρθενικό ταξίδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε μια γραμμή Σεπόλια-Μιλγουόκι, με αβέβαιο τελικό προορισμό. Σήμερα, επτά χρόνια αργότερα, ο Αντετοκούνμπο είναι ο 'Greek Freak', είναι ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, είναι ο παίκτης που "αν είχε καλύτερο σουτ, θα ήταν ο GOAT", σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μαξ Κέλερμαν. Επίσης, εδώ και λίγες μέρες, είναι και επενδυτής σε μια εταιρεία της οποίας το όνομα μπορεί να μη σου λέει πολλά, αλλά σύντομα θα έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη. Τι ακριβώς είναι αυτή η επένδυση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και γιατί αξίζει την προσοχή μας;

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει κερδίσει από το συμβόλαιο του, αλλά και από τις εμπορικές συνεργασίες στις οποίες έχει παραχωρήσει το brand name του, ποσά που αγγίζουν τα 40 εκατομμύρια δολάρια, σε διάστημα 12 μηνών. Τα Zoom Freak 1 sneakers με την υπογραφή του, έχουν αγαπηθεί από όλο το NBA.

Η σύναψη συνεργασίας με την Ready Nutrition ήρθε με βήματα προσεκτικά, με την καθοδήγηση ανθρώπων που ο Αντετοκούνμπο εμπιστεύεται, όπως ο αδελφός του, Θανάσης και με την παρουσία στο επενδυτικό σχήμα του πρώην μπασκετμπολίστα Πατ Κάβανα.

Ο Κάβανα έπαιξε μπάσκετ στη δεκαετία του '80 και έγινε γνωστός φορώντας την φανέλα του πανεπιστημίου του Πίτσμπεργκ. Το 2012 δημιούργησε το brand προϊόντων αθλητικής διατροφής Ready Nutrition, το οποίο έκλεισε το 2019 με πωλήσεις 100 εκατομμυρίων δολαρίων. "Αυτό που μου αρέσει από τον Γιάννη, είναι πως και οι δυο μας ξεκινήσαμε από το μηδέν και 'χτίσαμε' τους εαυτούς μας", δήλωσε ο Κάβανα στο Forbes, τονίζοντας πως ήρθε σε επαφή με τον Αντετοκούνμπο μέσω ενός άλλου πρώην Έλληνα μπασκετμπολίστα, του Σωτήρη Αγγέλου. Από την πλευρά του 'Greek Freak' έχει δηλώσει ενθουσιασμένος από τη συνεργασία με τον Πατ Κάβανα - που ήταν στα σκαριά για 18 μήνες- και ήδη θέτει υψηλούς στόχους.

Το Ready Sports Drink είναι ένα ενεργειακό ποτό, που μετρά λίγα χρόνια στο στίβο του ανταγωνισμού των energy drinks κόντρα σε brands-μεγαθήρια. Με την σύνδεση του με το brand name του Γιάννη Αντετοκούνμπο, η εκτόξευση μοιάζει τουλάχιστον αναμενόμενη. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει λανσάρει τα δικά του sneakers, έχει το δικό του ενεργειακό ποτό, καθώς κινείται με ιδιαίτερα αυστηρά βήματα στον κόσμο των επενδύσεων. Το σίγουρο είναι πως κινείται στην ίδια κατεύθυνση με τους πρώτους - και καλύτερους- διδάξαντες, όπως ο Μάικλ Τζόρνταν (Gatorade) και ο Κόμπι Μπράιαντ (Body Armour).


News 24/7

24MEDIA NETWORK