Το κρυφό όπλο της Μάντσεστερ Σίτι για τα ποδοσφαιρικά παπούτσια της είναι... cheat

Η μόδα που έχει έρθει εσχάτως, θέλει τους παίκτες να προετοιμάζουν τα παπούτσια τους πριν τα παιχνίδια. Με ποιον τρόπο; Ζεσταίνοντας τα. Και τη στιγμή που η Τσέλσι χρησιμοποιεί... φούρνο μικροκυμάτων, η Μάντσεστερ Σίτι εκμεταλλεύεται προς όφελος της οτιδήποτε μπορεί να της προσφέρει σήμερα η εξελιγμένη τεχνολογία.

Ο Ρούμπεν Ντίας σκοράρει για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι, σε αναμέτρηση της Premier League με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ στο 'Etihad Stadium' | 27/02/2021 ⓒ 2021 Gareth Copley/Associated Press
Ο Ρούμπεν Ντίας σκοράρει για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι, σε αναμέτρηση της Premier League με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ στο 'Etihad Stadium' | 27/02/2021 Ⓒ 2021 GARETH COPLEY/ASSOCIATED PRESS

Όσο η τεχνολογία προχωράει, τόσο βρίσκει εφαρμογή και στο ποδόσφαιρο. Από την πιο απλή μορφή της, μέχρι την πιο προχωρημένη. Ανάλογα με τις ανάγκες ή τις 'ανάγκες' αν προτιμάτε των παικτών, που η αλήθεια είναι πως οι σήμερα έχουν ανέσεις σε σημείο... παρεξηγήσεως. Αλλά αυτή είναι η μοίρα της εξέλιξης, με τα καλά και στραβά της. Η μόδα που έχει έρθει εσχάτως, θέλει τους παίκτες να προετοιμάζουν τα παπούτσια τους πριν τα παιχνίδια. Με ποιον τρόπο; Ζεσταίνοντας τα.

Αυτοί της Τσέλσι χρησιμοποιούν... φούρνο μικροκυμάτων, που υπάρχει στα αποδυτήρια του 'Stamford Bridge' μαζί με ένα χρονοδιακόπτη που ειδοποιεί όταν αυτά είναι έτοιμα προς χρήση. Η συσκευή ταξιδεύει μαζί με την υπόλοιπη αποστολή σε εκτός έδρας αναμετρήσεις και θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της προετοιμασίας των παικτών πριν μπουν στο γήπεδο.

"Τα μοντέρνα ποδοσφαιρικά παπούτσια μοιάζει περισσότερο με αυτά που είναι 'φορετού τύπου', με πολύ πιο σφιχτό δέρμα για να αγκαλιάζουν το πόδι και στηρίζονται πιο πολύ σε αυτό παρά στα κορδόνια. Επομένως όταν είναι κρύα γίνονται αρκετά σκληρά, άκαμπτα και δύσκολα να τα χρησιμοποιείς, τουλάχιστον στην αρχή. Οι παίκτες βάζουν τα παπούτσια στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά και τα βγάζουν όταν πια είναι αρκετά μαλακά. Δεν πρόκειται για εκατομμυριούχους που θέλουν ντάντεμα. Είναι μια προσπάθεια να εκμεταλλεύονται τα παπούτσια τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αν αισθάνονται άνετα με αυτά και να αποδίδουν στο μάξιμουμ όσο πιο γρήγορα γίνεται", είπε στη 'Sun' άνθρωπος της Τσέλσι που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, προσθέτοντας και μια πινελιά χιούμορ: "Μόλις οι παίκτες έχουν ζεστάνει τα παπούτσια τους, άλλα μέλη της ομάδας χρησιμοποιούν τον φούρνο μικροκυμάτων για να ζεστάνουν τις πατάτες τους - είναι πολύ δημοφιλές".

Το κρυφό όπλο της Μάντσεστερ Σίτι για τα ποδοσφαιρικά παπούτσια της είναι... cheat

Ωστόσο η μέθοδος αυτή που προτιμούν οι 'μπλε' του Λονδίνου είναι εξαιρετικά φθηνή σε σχέση με άλλους συλλόγους της Premier League. Ομάδες όπως οι Γουλβς, Άρσεναλ, Σάουθαμπτον, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αρκετές ακόμη χρησιμοποιούν το cleatPRO. Είναι ένα κουτί που παράγει ατμό αποκλειστικά για τα παπούτσια και έχει μια πιο 'light' εκδοχή για να μεταφέρεται εύκολα και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Κάμποσοι προπονητές μοιάζουν να ενοχλούνται με αυτή την μέθοδο, υποστηρίζοντας πως αν στη δική τους εποχή δοκίμαζαν κάτι τέτοιο στα αποδυτήρια, το πιθανότερο ήταν πως θα κατέληγαν οι ίδιοι στον ατμό...

Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι που συμβαίνει και η Μάντσεστερ Σίτι εκτός από την κορυφή της Premier League (στο +15, 11 αγωνιστικές πριν το τέλος), μοιάζει να έχει κατακτήσει και αυτή της τεχνολογίας. Σε σημείο που υπεύθυνοι ρουχισμού των υπόλοιπων ομάδων της λίγκας να πιέζουν για την δυνατότητα διάθεσης ανάλογης παροχής.

Οι 'πολίτες' διαθέτουν μονάδες Drytech, σχεδιασμένες από την αυστριακή φίρμα 'Wintersteiger' που ειδικεύεται στις μπότες του σκι. Πρόκειται για ένα επιτοίχιο σύστημα, που περιλαμβάνει επίσης ένα σύστημα αποστείρωσης - αναγκαίο πλέον στην εποχή του Covid-19.

Το κρυφό όπλο της Μάντσεστερ Σίτι για τα ποδοσφαιρικά παπούτσια της είναι... cheat
WINTERSTEIGER.COM

Βασισμένο στην τεχνολογία Sterex Plasma, μια περίπλοκη διαδικασία μπορεί να περιγραφεί ως εξής με απλούς όρους: Ο αέρας φορτίζεται χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ηλεκτρόδιο σε υψηλή τάση για τη δημιουργία ενός μείγματος πλάσματος-αέρα. Αυτό το μείγμα δρα ως εξαιρετικά αποτελεσματικό απολυμαντικό - τόσο στον αέρα όσο και στις επιφάνειες και τα υφάσματα. Ένας υψηλής ποιότητας ανεμιστήρας κυκλοφορίας αέρα είναι ενσωματωμένος και σε συνδυασμό με τον θερμαινόμενο αέρα εξασφαλίζει πως ο εξοπλισμός (ρούχα, παπούτσια, γάντια) παραμένει στεγνός, όντας φιλικός προς το υλικό, εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια. Το σύστημα είναι χωρίς συντήρηση και δεν απαιτεί χημικά πρόσθετα, ενώ εγγυάται για τα παρακάτω:

  • Απολύμανση χωρίς τη χρήση τοξικών ή περιβαλλοντικά επιβλαβών χημικών
  • Εξαιρετικά αποτελεσματικό έναντι ιών, βακτηρίων, μούχλας και σπορίων
  • Εξουδετερώνει την οσμή των πτητικών οργανικών ενώσεων όπως ο ιδρώτας
  • Βελτιώνει το εσωτερικό κλίμα, με αποτέλεσμα φρέσκο και υγιή αέρα
  • Σε αντίθεση με το όζον δεν είναι οξειδωτικό
  • Ευεργετικό για την υγεία
  • Δεν καταστρέφει πλαστικά ή συνθετικές ίνες
  • Πρόκειται για αποδεδειγμένη τεχνολογία, για παράδειγμα στην επεξεργασία πόσιμου νερού

Η συγκεκριμένη τεχνολογία διαθέτει τις σειρές Tantum, Primus, Talentum αλλά και Econ (GreenDry technology), ανάλογα με τον χώρο και τον τρόπο χρήσης που της προορίζει κάθε ενδιαφερόμενος. Όσον αφορά το ποδόσφαιρος; Λεπτομέρειες θα πει κανείς. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο η Μάντσεστερ Σίτι φροντίζει και γι' αυτές, εκμεταλλευόμενη προς όφελος της οτιδήποτε μπορεί να της προσφέρει σήμερα η εξελιγμένη τεχνολογία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK