Τo μεγαλύτερο λάθος που κάνεις στο ξύρισμα

Δεν είναι πια η εποχή που μπορείς να βγαίνεις σαν τραυματίας πολέμου στους δρόμους.

Ο Τζέιμς Χάρντεν δεν έχει προβλήματα με το ξύρισμα, γιατί μάλλον δεν έχει κανένα ξυραφάκι στη διάθεσή του
Ο Τζέιμς Χάρντεν δεν έχει προβλήματα με το ξύρισμα, γιατί μάλλον δεν έχει κανένα ξυραφάκι στη διάθεσή του AP PHOTO/ERIC GAY

Τα μούσια σε καμία περίπτωση δεν κάνουν τον παπά. Κι αν δεν ανήκεις στην κατηγορία των μουσάτων και ψηφίζεις δαγκωτό το καλογυαλισμένο φρεσκοξυρισμένο look αλά Κριστιάνο Ρονάλντο- γούστα είναι αυτά- στο ξύρισμα δεν σηκώνεις πολλά πολλά. Γιατί είναι μία ιεροτελεστία που ακολουθείς εδώ και χρόνια, είναι η αίσθηση της καθαριότητας στο πρόσωπό σου, της αναζωογόνησης, της ευεξίας. Το οτι το κάνεις όμως, εδώ και χρόνια, δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως το κάνεις σωστά. Γιατί και το ξύρισμα, έχει τα μυστικά του, τις τεχνικές του, τα σωστά εργαλεία, αν δεν θέλεις να δείχνεις, στο τέλος, σαν τραυματίας πολέμου. Σε αυτό το σημείο, αναφέρω, σύμφωνα με μελέτες, δύο στους τρεις άνδρες παγκοσμίως, δηλώνουν ότι έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα με κάποιες μικρές κοκκινίλες και ερεθισμούς στην επιδερμίδα τους. Υποθέτω για να διαβάζεις αυτές τις γραμμές ανήκεις σε αυτή την κατηγορία.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις; Η επιλογή του σωστού συμμάχου aka του 'κατάλληλου' εργαλέιου. Γιατί πώς πας στον πόλεμο χωρίς τα σωστά όπλα; Για αρχή, τσέκαρε το ξυραφάκι/ξυριστική μηχανή που χρησιμοποιείς. Είναι αυτό που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου; Αν κόβεσαι κάθε φορά, μάλλον κάτι πάει λάθος. Κάτι δεν έχεις. Κάτι χρειάζεται να ανανεώσεις. Πρώτα απ' όλα; Την ξυριστική μηχανή σου. Κι αν ψάχνεις για ένα καινούργιο 'εργαλείο' που κάνει δουλειά, η νέα καινοτομία Gillette SkinGuard σχεδιάστηκε ειδικά για τις ανάγκες των ανδρών με ευαίσθητη επιδερμίδα. Χάρη στην καινοτομία SkinGuard ανάμεσα στις λεπίδες, αποτρέπει τους ερεθισμούς κατά το ξύρισμα, ελαχιστοποιώντας την πίεση της κάθε λεπίδας πάνω στην επιδερμίδα, εξομαλύνοντάς την παράλληλα, παρέχοντας προστασία από την τριβή. Τέλος, ανασηκώνει ελαφρά τις λεπίδες, μειώνοντας την επαφή τους με την ευαίσθητη επιδερμίδα.

Τo μεγαλύτερο λάθος που κάνεις στο ξύρισμα
To ξυραφάκι με την καινοτομία Gillette Skinguard

"Αρκετοί άνδρες με ευαίσθητη επιδερμίδα πιστεύουν ότι οι ερεθισμοί ή οι κοκκινίλες είναι αναπόφευκτες συνέπειες του ξυρίσματος. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί κλινικά ότι η χρήση νέων, επαναστατικών καινοτομιών, όπως το Gillette SkinGuard Sensitive, μειώνει σημαντικά τόσο την εμφάνιση όσο και την αίσθηση των συμπτωμάτων της ευαίσθητης επιδερμίδας, που εκδηλώνονται κατά το ξύρισμα", αναφέρει ο δερματολόγος Jared Jagdeo, M.D., Director του SUNY Downstate Medical Center της Νέας Υόρκης. Στα plus, η SkinGuard Sensitive διαθέτει επίσης λιπαντικές ταινίες πριν και μετά τις λεπίδες, για επιπλέον προστασία ενάντια στους ερεθισμούς, απαλά ελαστομερή προστατευτικά, καθώς και λεπίδα ακριβείας (trimmer) στο πίσω μέρος της κεφαλής, ενώ στην ίδια σειρά θα βρεις εκτός από τη ξυρσιτική μηχανή και ανταλλακτικές κεφαλές.

Ακόμη ένας βασικό λάθος; Ξυρίζεσαι χωρίς να έχεις απλώσει από πριν, το κατάλληλο προϊόν περιποίηση. Ένας αφρός/gel χωρίς χρωστικές ή οινόπνευμα, όπως ο Αφρός & Gel ξυρίσματος Gillette SkinGuard Sensitive που ειδικός για τα ευαίσθητα δέρματα, όχι μόνο θα κάνει τη ξυριστική μηχανή να γλιστράει στο δέρμα σου αλλά θα συμβάλλει στο καλύτερο και με διάρκεια αποτέλεσμα προστατεύοντας παράλληλα από τα κοψίματα. Άπλωσε μία γενναιόδωρη ποσότητα και άσε τα υπόλοιπα στις λεπίδες. Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείπεις το after shave.

News 24/7

24MEDIA NETWORK