To ριγέ σακάκι του Καρέρα είναι το ιταλικό στιλ στα πιο κλισέ του

O Μάσιμο Καρέρα και το φανταχτερό ιταλικό στιλ του προκαλεί το ενδιαφέρον μας. Στόχος επετεύχθη.

To ριγέ σακάκι του Καρέρα είναι το ιταλικό στιλ στα πιο κλισέ του
EUROKINISSI SPORTS

Κοίτα, για το ποδόσφαιρο δεν ξέρω πολλά. Όταν κάποιος βάλει τρικλοποδιά σε άλλον παίκτη, φάουλ δεν θεωρείται; Δεν μπορώ να είμαι σίγουρη για ποιον λόγο ένας διαιτητής δίνει πέναλτι σε μια ομάδα και ποια κίνηση του παίκτη το προκάλεσε αυτό. Μιλάς σε μπασκετόφιλη και εκεί πάλι ένα φρεσκάρισμα το χρειάζομαι. Για το μόνο πράγμα όμως που μπορώ να είμαι σίγουρη είναι για τη μόδα. Η αισθητική μου και οι δυο-τρεις γνώσεις επί του θέματος, είναι το μόνο σίγουρο πράγμα στη ζωή μου αυτή τη στιγμή. Όταν, λοιπόν, σου λέω ότι ο Μάσιμο Καρέρα είναι η πιο κλασική, αυθεντική και πατροπαράδοτη εκδοχή του ιταλικού στιλ, τότε θα σου ζητούσα να με πιστέψεις.

Για όλους τους πωρωμένους με το ποδόσφαιρο ή την ΑΕΚ ή τα σπορ γενικότερα, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω την αμερόληπτη και καθαρά προσωπική άποψη επί του ζητήματος. Και αυτή είναι ότι το στιλ του Μάσιμο Καρέρα είναι η πιο αυθεντική, και κάπως κλισέ, εκδοχή του italian style. Απόδειξη η εμφάνισή του στη συνέντευξη τύπου όπου ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ προκαλώντας μια μικρή σύγχυση εδώ στα γραφεία του Contra.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΑΣΙΜΟ ΚΑΡΕΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROKINISSI SPORTS

Το ριγέ κοστούμι και τα ζευγάρια aviator γυαλιά οράσεως που φόρεσε μάς δίχασαν: πολλοί βρήκαν το σακάκι φανταχτερό. Σε άλλους άρεσε το σακάκι αλλά τα γυαλιά χαρακτηρίστηκαν ως 'παράξενα'. Για κάποιους το ότι ο 55χρονος Καρέρα έχει τα κότσια να φορέσει ΑΥΤΟ το σακάκι και ΑΥΤΑ τα γυαλιά οράσεως, είναι άξιος επαίνου.

Προσωπικά, βρίσκω όλες τις παραπάνω απόψεις σωστές. Ναι, το σακάκι είναι κάπως επιδεικτικό. Και ναι, τα γυαλιά έχουν κάτι το επιτηδευμένο. Και σίγουρα το να φορέσει ένας άνδρας στην ηλικία του κάτι που να προκαλέσει ενδιαφέρον ακόμα και σε κάποιον που δεν του αρέσει η μόδα, τότε λέει πολλά για το στιλ του ανθρώπου αυτού. Αλλά αν αφήσεις όλους τους εξωτερικούς παράγοντες απ' έξω και επικεντρωθείς στο look καθ' αυτό, το αποτέλεσμα είναι ένα: ο Καρέρα είναι απλά ένας ακόμη καλοντυμένος Ιταλός. Κάποιος που το στιλ του δεν είναι πρωτοποριακό, δεν είναι μοναδικό απλά εκφράζει τις απαρχές του ανδρικού ιταλικού στιλ.

Ένα ριγέ σταυρωτό σακάκι στα μάτια ενός Ιταλού είναι η κλασική ελληνική εκδοχή του “πουλοβεράκι-ξεβαμμένο-τζιν-αθλητικά”. Εξάλλου, κάθε τόπος έχει τα δικά του στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη μόδα του και στην περίπτωση του ιταλικού ανδρικού στιλ, το ριγέ σακάκι και τα aviator γυαλιά του Καρέρα, είναι απλά άλλη μια μέρα στο γραφείο.

Οι 3 λεπτομέρειες στην 'all Italian' εμφάνιση του Καρέρα

#1. ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ

Από τα πιο διάσημα γυαλιά ηλίου, τα aviator οράσεως του Καρέρα είναι ένα στιλ που επιλέγουν συχνά οι Ιταλοί. Αυτό που ίσως να ήταν ο λόγος που μας έκαναν εντύπωση, ήταν ότι επρόκειτο για γυαλιά οράσεως και όχι ηλίου. Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα γυαλιά αυτά να προστατεύουν τα μάτια των Ιταλών από τις ακτίνες του ηλίου αλλά τους έχεις δει ποτέ να τα φορούν για το διάβασμα; Η μικρή/μεγάλη αυτή διαφορά ίσως να είναι ο λόγος που προκάλεσαν το ενδιαφέρον μας.

#2. ΤΟ ΡΙΓΕ ΣΑΚΑΚΙ

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και αυτό που μπορεί να έκανε πολλούς να σκεφτούν ότι το σακάκι του Καρέρα ήταν 'flashy', ήταν το κούμπωμά του. Ναι, οι μπλε/μπορντό αποχρώσεις ίσως να θεωρηθούν 'τολμηρές' για έναν προπονητή στην Ελλάδα, για έναν Ιταλό όμως όχι. Αυτό όμως που έδωσε το αυθεντικό και τόσο κλισέ -κατά τη γνώμη μου- αποτέλεσμα στο look ήταν το τρίκουμπο σακάκι του Μάσιμο. Στα '40s ένα τρίκουμπο σακάκι ήταν must. Εν έτει 2019, ο Καρέρα θα μπορούσε να τεστάρει και κάτι διαφορετικό. Είναι κλασικός Ιταλός όμως.

#3. ΤΟ ΡΟΛΟΪ

Αν και πιστός στο ιταλικό στιλ, ο Καρέρα είπε να γίνει λίγο 'ριψοκίνδυνος'. Φόρεσε, λοιπόν, το Rolex ρολόι του στο δεξί χέρι και όχι στο αριστερό. Από λάθος σίγουρα δεν έγινε. Ένας άνδρας που το στιλ του είναι τόσο προσεγμένο δεν υπήρχε περίπτωση να το φόρεσε σε λάθος χέρι. Να το έκανε επιτηδευμένα για να σχολιαστεί; Μπορεί. Από την άλλη, μπορεί να μην έχει να κάνει με τίποτα από τα δυο. Ο βασικός κανόνας αναφορικά με τα ανδρικά ρολόγια είναι ότι φοριούνται στο αντίθετο χέρι της γραφής. Μπορεί απλά να είναι αριστερόχειρας. Αν το έκανε από προσωπική προτίμηση πάντως, τότε αυτό ήταν το λιγότερο κλισέ στοιχείο στην εμφάνισή του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK