Το ρολόι του Πεπ Γκουαρδιόλα υπάρχει μόνο 49 φορές ακόμα

Το 'RM27-01 Rafa Nadal' είναι ένα σπάνιο κομψοτέχνημα, αφού παρασκευάστηκαν μόλις 50 κομμάτια του ρολογιού της Richard Mille. Ένα εξ αυτών δικαιωματικά κατέληξε στον καρπό του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Το ρολόι του Πεπ Γκουαρδιόλα υπάρχει μόνο 49 φορές ακόμα
Το 'RM27-01 Rafa Nadal' της Richard Mille © BILLIONAIRE.COM

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς συλλέκτες ρολογιών στο ποδόσφαιρο. Τόσο σε αγώνες όσο και σε προπονήσεις θα τον δεις να φοράει ένα Rolex Deep Sea Dweller αξίας 10.000 ευρώ, ωστόσο δεν λείπουν και τα (πολύ) πιο ακριβά κομμάτια της συλλογής του. Ένα εξ αυτών το φόρεσε στη συνέντευξη Τύπου πριν από την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Αταλάντα για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Το 'RM27-01 Rafa Nadal' της Richard Mille αποτελεί ένα κομψοτέχνημα, σαν τους άσους στο Ρολάν Γκαρός του Ισπανού πρωταθλητή του τένις. Πρόκειται για ένα πραγματικά σπάνιο κομμάτι, αφού υπάρχουν μόλις 50 σε όλον τον κόσμο και ελάχιστα εξ αυτών προς πώληση. Το 27-01 δίνει μια άλλη διάσταση στα ρολόγια tourbillon (ανεμοστρόβιλος γαλλιστί), δηλαδή τα ρολόγια που εμφανίζουν τον μηχανισμό από το καντράν και όχι από την πίσω πλευρά. Το βάρος του, μαζί με το λουράκι, ανέρχεται μόλις σε 18,83 γραμμάρια, με συνέπεια να αποτελεί το πιο ελαφρύ ρολόι της κατηγορίας που φτιάχτηκε ποτέ!

Το ρολόι του Πεπ Γκουαρδιόλα υπάρχει μόνο 49 φορές ακόμα

Το RM27-01 αποτελεί έναν θρίαμβο της μηχανικής, της τεχνολογίας και του στιλ. Η περίπλοκη αρχιτεκτονική του αποτελεί αποτύπωμα της επιθυμίας από τη Richard Mille να φέρει τον μηχανισμό στην καρδιά του ρολογιού και σε απόλυτη αρμονία με την αισθητική του. Εμπνευσμένο από τα σύγχρονα κτίσματα όπου πρωταγωνιστούν τα ελικοειδή σχήματα, το RM27-01 χώρεσε μέσα σε λίγα εκατοστά μια ολόκληρη φιλοσοφία, μια avant-garde ιδέα, με συνέπεια να τοποθετείται αδιαμφισβήτητα στην προθήκη μαζί με τις πιο καινοτόμες κατασκευές των τελευταίων ετών.

Το ρολόι του Πεπ Γκουαρδιόλα υπάρχει μόνο 49 φορές ακόμα

Η βάση του RM27-01 συνδυάζει ισχύ με ελαστικότητα για να προστατεύει την κίνηση και ζυγίζει μόλις 3,5 γραμμάρια. Το τιτάνιο 5ου βαθμού για τη βάση και τα γρανάζια εγγυώνται μακρόχρονη παρουσία και αντοχή σε επιταχύνσεις άνω των 5.000g, απολύτως χρήσιμο χαρακτηριστικό, όταν ο Ναδάλ κραδαίνει τη ρακέτα του κι ετοιμάζεται για μια δυναμική υποδοχή.

Το ρολόι του Πεπ Γκουαρδιόλα υπάρχει μόνο 49 φορές ακόμα

Το RM27-01 εμφανίστηκε στην αγορά για πρώτη φορά το 2013 και η τιμή του ανερχόταν σε 750.000 ευρώ. Η μοναδική αρχιτεκτονική και η απαράμιλλη αισθητική του το κατέστησε ανάρπαστο, με συνέπεια αυτήν τη στιγμή, όσα από τα 50 κομμάτια είναι ακόμα διαθέσιμα, να διατίθενται σε τιμή άνω των 1.500.000 ευρώ. Ο Γκουαρδιόλα, πάντως, δύσκολα θα αποχωριστεί το δικό του ρολόι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK