Το σακάκι-μνημείο του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν μπορεί να είναι γραφικό

Ο MVP Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε κρυμμένο τον Παρθενώνα στο σακάκι του και μας έκανε για άλλη μια φορά περήφανους (για τη χώρα μας και το στιλ του).

Το σακάκι-μνημείο του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν μπορεί να είναι γραφικό
RICHARD SHOTWELL/INVISION/AP

Στην Ελλάδα μας αρέσει η υπερβολή. Είμαστε άνθρωποι του γλεντιού, του κεφιού και αυτό πάντα στην υπερβολή του. Όταν υπάρχει λόγος για γιορτή, θα το γιορτάσουμε όσο πιο έντονα μπορούμε. Δε θα κρύψουμε τη χαρά μας και κυρίως την περηφάνια που αισθανόμαστε για την όμορφη αυτή χώρα στην οποία ζούμε. Μπορείς, λοιπόν, να μας χαρακτηρίσεις ολίγον τι γραφικούς. Αυτό είναι και ένα στοιχείο που, μεταξύ μας τώρα, χαρακτηρίζει συχνά το στιλ των Ελλήνων/ίδων.

Μια βόλτα στα μαγαζάκια στο Μοναστηράκι αρκεί, και θα δεις αυτό ακριβώς: από τα τουριστικά Τ-shirts με περικεφαλαίες που έχουν τυπωμένα πάνω τους τη λέξη 'Greece' σε αρχαιοελληνικού ύφους γραμματοσειρά, μέχρι και τα ψηλά, gladiator σανδάλια αλά Ερμής που παρελαύνουν στις βιτρίνες των καταστημάτων, τα ρούχα αυτά είναι μια απόδειξη ότι σαν Έλληνες έχουμε την ανάγκη να 'φωνάζουμε' την ταυτότητά μας. Αυτά τα vibes μας έβγαλε και το σακάκι του Γιάννη.

Ο πιο Έλληνας και από τους Έλληνες, με καταγωγή από τη Νιγηρία, παίκτης του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε όλα αυτά τα κλασικά, λίγο κλισέ και τόσο βαρβάτα χαρακτηριστικά που εκφράζουν εμάς τους Έλληνες και το στιλ μας, 'γραμμένα' παντού στην εμφάνιση του όταν παρέλαβε τον τίτλο του MVP.

Καταλαβαίνουμε το γιατί και είναι γεγονός ότι το 'Greek style' look από το 'Greek Freak' είναι η καλύτερη εκπροσώπηση που έχουμε δει ως τώρα. Αν κάποιος 'επιτρέπεται' να γίνει λίγο παραπάνω γραφικός με την εμφάνισή του, τότε αυτός είναι ο Γιάννης. Σαν ένα παιδί που μεγάλωσε στη χώρα μας, κάτω από δύσκολες κοινωνικές συνθήκες και παρ' όλα αυτά κατάφερε να θριαμβεύσει, ο Γιάννης έχει το πράσινο φως από εμάς για να φορέσει ακόμα και το πιο γραφικό σακάκι που στη φόδρα του είναι τυπωμένος ο Παρθενώνας.

NBA player Giannis Antetokounmpo, of the Milwaukee Bucks, arrives at the NBA Awards on Monday, June 24, 2019, at the Barker Hangar in Santa Monica, Calif. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)
RICHARD SHOTWELL/INVISION/AP

Bγάζει περισσότερο νόημα να νιώθει την ανάγκη να βροντοφωνάξει την ταυτότητα και την εθνικότητά του, κάτι που τελικά τον καθιστά τον καταλληλότερο ώστε να υποστηρίξει άψογα ακόμα και ένα κοστούμι με τον Παρθενώνα τυπωμένο επάνω του. Είναι η αυθεντικότητα του Γιάννη που του το επιτρέπει.

Κάθε τι που κάνει εξάλλου, είναι μια ωδή στη χώρα του, πράγμα που επιβεβαιώνει και το πολυσυζυτημένο κοστούμι του το οποίο φέρει την υπογραφή Έλληνα σχεδιαστή. Από τη δημιουργία του Γιώργου Παπαδόγαμβρου, λοιπόν, τον συγκινητικό του λόγο, μέχρι και τα posts του στα social media με τις συνεχείς αναφορές του στην Ελλάδα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο μόνος που δικαιούται να φορέσει ένα τέτοιο ρούχο. Σε κάποιον άλλο Έλληνα ένα τέτοιο ρούχο μπορεί να έμοιαζε γραφικό. Στον αυθεντικό Γιάννη όμως όχι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK