Uncut Gems: Η ταινία που υμνεί τις στυλιστικές αλητείες του NBA

Επιστρέφουμε για λιγο στο Uncut Gems, την ταινία που δεν ακούμπησε το οσκαρικό μεγαλείο των Παρασίτων, αλλά έβγαλε αγνή στυλιστική αλητεία από τον Κέβιν Γκαρνέτ και όσους αγαπούν το NBA. Συγκεντρώσαμε looks και εντυπώσεις.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Uncut Gems, στην επίσημη πρεμιέρα
Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Uncut Gems, στην επίσημη πρεμιέρα UNCUT GEMS/INSTAGRAM

To Uncut Gems δεν ήταν υποψήφιο για Όσκαρ. Ο Άνταμ Σάντλερ έδωσε μια οργιαστική ερμηνεία, αλλά αγνοήθηκε από την Ακαδημία. Η παρανοϊκή σκηνοθεσία και το σενάριο των Safdie Brothers τιμήθηκε μόνο από εναλλακτικά φεστιβάλ, αλλά και από το κοινό του Netflix στο οποίο η ταινία είναι διάθέσιμη μέχρι και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι λέξεις. Εντοπίσαμε όλες εκείνες τις υπερβολές, τα παράξενα, εκκεντρικά στοιχεία στο στυλ που φωνάζουν ότι η ταινία είναι βγαλμένη από τον κόσμο του NBA.

Ο χρυσός Φέρμπι

Αλυσίδες, χρυσά ρολόγια, βραχιόλια, χρυσές αγκράφες στις ζώνες, χρυσά δόντια, χρυσά κειμήλια που ακροβατούν μεταξύ γελοιότητας και καλτίλας. Το Uncut Gems αποθεώνει την υπερβολή των NBAers, που ως μύστες της urban κουλτούρας, κυκλοφορούν μόνο με φανταχτερά αξεσουάρ, με τους βοηθούς και κολλητούς τους να ντύνονται πανομοιότυπα, μήπως και πάρουν λίγο από τη λάμψη τους. Ο χρυσός Φέρμπι εμφανίζεται στην ταινία ως σημείο αναφοράς όλης αυτής της γλυκιάς, αστραφτερής παρακμής.

Λακίθ Στάνφιλντ: Ένας 'παίκτης'-πολυεργαλείο

Ο Στάνφιλντ υποδύεται τον Ντεμάνι, έναν τύπο που υπάρχει εκεί έξω στους δρόμους, που γνωρίζει τους πάντες, που έχει τις κατάλληλες διασυνδέσεις, που είναι ο 'middle man', τον οποίον όλοι εμπιστεύονται και όλοι έχουν ανάγκη, είδικά οι NBAers με τις παράλογες απαιτήσεις και τη 'δεν έχω πού να ξοδέψω τα λεφτά μου' βαρεμάρα της καθημερινότητάς τους. O Ντεμάνι είναι το street style της σύγχρονης urban κουλτούρας, είναι η απόλυτη ενσάρκωσή του, από την πρώτη στιγμή που τον είδαμε στην αριστουργηματική τηλεοπτική σειρά 'Atlanta', δίπλα στον Ντόναλντ Γκλόβερ. Για τον Ντόναλντ a.k.a Childish Gambino, θα μιλήσουμε σε ένα άλλο επεισόδιο της σειράς 'Locker Room'. Αναμένετε στις οθόνες σας.

Κέβιν Γκαρνέτ: Το street style το σωστό, το ορθόδοξο

Το μπουφάν που φοράει ο Κέβιν Γκαρνέτ, που εδώ υποδύεται τον εαυτό του ως εν ενεργεία παίκτη λίγα χρόνια πριν αποσυρθεί, όταν πάει για πρώτη φορά στο κατάστημα του Χάουαρντ, είναι δερμάτινο, είναι γεμάτο ανάγλυφα prints, είναι ένα ένδυμα που 'δένει' μαγικά με ότι κι αν επιλεξει να φορέσει από μέσα. Στυλιστικά, είναι χαμαιλέοντας, φορώντας από δερμάτινα/φαρδιές φόρμες, μέχρι ραμμένα κουστούμια και σου δίνει την εντύπωση πως τα ρούχα τα φοράει αποκλειστικά εκείνος, ποτέ δεν τον 'φοράνε' εκείνα. True NBA από τα 00s.

H περίπτωση (περιπτωσάρα) του Άνταμ Σάντλερ

Ο Σάντλερ δοξάζει το 'smuck style', ένα βραδινό look βγαλμένο από τις χρυσές εξόδους των σταρ του NBA και κάθε εκκεντρικού τύπου που κατά καιρούς γίνεται θόρυβος γύρω από το πρόσωπό του στα αμερικανικά media. Πρόκειται δηλαδή για ένα στυλ ντυσίματος φορτωμένο με χρυσές λεπτομέριες, φωτεινές στάμπες, με grooming αδέξιο, που μοιάζει να έχει συμβεί μέσα στο μαύρο σκοτάδι, ένα look που μοιάζει επικίνδυνο, 'αλήτικο', του δρόμου, αν και στην πραγματικότητα μπορεί να μην είναι τίποτα από όλα τα παραπάνω.

Πρόκειται για ένα look που μπορείς να το φτιάξεις μέσα από ένα thrift shop (κατάστημα μεταχειρισμένων ρούχων) ή από την ντουλάπα του πατέρα σου, ώστε να μοιάζεις με τον Ντένις Ρόντμαν και τον Σκότι Πίπεν, όπως ντύνονταν σε μια χαλαρή βόλτα στα τέλη των 90s και στις αρχές των 00s. Αν καθώς ντύνεσαι αρχίσεις κιόλας να τραγουδάς "I don't know what you heard about me / But a bitch can't get a dollar out of me / No Cadillac, no perms, you can't see / That I'm a motherfucking P-I-M-P", μην αγχώνεσαι, απλά μπαίνεις στον ρόλο!

To Uncut Gems είναι διαθέσιμο στο Netflix.

News 24/7

24MEDIA NETWORK