20 ιστορικά πρωτοσέλιδα της Mundo Deportivo για τον Λέο Μέσι

Με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την πρώτη δέσμευση της Μπαρτσελόνα με τον Λιονέλ Μέσι στη θρυλική χαρτοπετσέτα, το Contra.gr διάλεξε είκοσι πρωτοσέλιδα από την καταλανική αθλητική εφημερίδα Mundo Deportivo, στα οποία πρωταγωνιστεί ο Αργεντίνος σούπερ σταρ των "μπλαουγκράνα".

20 ιστορικά πρωτοσέλιδα της Mundo Deportivo για τον Λέο Μέσι
MD

Συμπληρώνονται σήμερα (14/12) είκοσι χρόνια από την ημέρα που ο Τσάρλι Ρεσάκ, παλιά δόξα της Μπαρτσελόνα και τότε τεχνικός γραμματέας του συλλόγου, αποφάσισε ότι είχε έρθει η στιγμή να πάρει πάνω του το θέμα του μικρού Λιονέλ Μέσι και να του προσφέρει το πρώτο του συμβόλαιο με τους 'μπλαουγκράνα'. Στο ιστορικό ραντεβού της 14ης Δεκεμβρίου του 2000 που είχε στην καφετέρια του Club Pompeia στο Μοντζουίκ με τους Οράσιο Γκατσιόλι και Τζουσέπ Μαρία Μινγκέγια, εκπροσώπους του 13χρονου Λέο, έγραψε λίγες λέξεις πάνω σε μια χαρτοπετσέτα, υπέγραψαν και οι τρεις και από εκεί και μετά ξεκίνησε η επίσημη σχέση του Αργεντίνου με τους culés, η οποία, παρά την άσχημη παρένθεση του περασμένου Αυγούστου, εξελίχθηκε σε σχέση ζωής.

Σε αυτή την εικοσαετία, ο Μέσι έγινε συνώνυμο των "μπλαουγκράνα" και τους οδήγησε στην πιο λαμπρή περίοδο της ιστορίας τους με αναρίθμητους τίτλους, ρεκόρ και βέβαια, εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Ο Λέο ανέβηκε ένα-ένα, όλα τα σκαλιά του συλλόγου, από τη Μασία μέχρι και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην πρώτη ομάδα και συνεχίζει να είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς στο καμάρι της Καταλονίας. Οι στατιστικές του, οι αριθμοί του και οι επιδόσεις του σίγουρα ζαλίζουν, αφού ο ίδιος με το ταλέντο του και τις αρετές του κατάφερε να ανεβάσει τα ρεκόρ του σε δυσθεώρητα ύψη για τους κοινούς θνητούς. Πρόκειται για τον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία της Μπάρσα και της Λίγκας, τον με διαφορά μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή της εποχής του.

20 ιστορικά πρωτοσέλιδα της Mundo Deportivo για τον Λέο Μέσι

Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο Μέσι είναι ο κορυφαίος όλων στην ιστορία του αθλήματος, όπως και η Pep Team η κορυφαία ομάδα που ανέδειξε ποτέ το ποδόσφαιρο, το σίγουρο είναι ότι τόσο ο Λέο, όσο και η Μπάρσα των τελευταίων 15 χρόνων, αποτελούν δυο τεράστια ορόσημα στο ποδοσφαιρικό "σύμπαν", από εκείνα που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αν ήθελε κάποιος να απομονώσει τις σημαντικότερες στιγμές του Μέσι με τη "σαμαρέτα μπλαουγκράνα", θα παρατούσε πολύ σύντομα την προσπάθεια πελαγωμένος. Εμείς στο Contra.gr, θελήσαμε να παρουσιάσουμε κάποιες από αυτές (που οπωσδήποτε συγκαταλέγονται στην "ανθολογία" του Αργεντίνου), μέσα από τα πρωτοσέλιδα της καταλανικής Mundo Deportivo.

Επιλέξαμε συμβολικά είκοσι από αυτά (λόγω των είκοσι χρόνων), στα οποία υπάρχουν τα πάντα: τρόπαια, ρεκόρ, τίτλοι, κρίσεις, προσωπικές στιγμές, διακρίσεις, εκπληκτικά γκολ, πολλά γκολ, αποθέωση από αντίπαλους φίλαθλους, χρυσές μπάλες, τα πάντα! Τα έχουμε τοποθετήσει με χρονολογική σειρά, ξεκινώντας από το 2007 και το πρώτο clásico στο οποίο σκόραρε, πετυχαίνοντας μάλιστα χατ-τρικ και καταλήγοντας στο 2020 και στην αφιέρωση-αποχαιρετισμό στον Ντιέγο Μαραντόνα πριν λίγες μέρες. Οι ημερομηνίες δίπλα σε κάθε τίτλο αντιστοιχούν στην ημέρα κυκλοφορίας του αντίστοιχου φύλλου και όχι σε αυτές που συνέβησαν τα γεγονότα. Έτοιμοι για ξεφύλλισμα; Πάμε!

1. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΑΤ-ΤΡΙΚ ΣΕ CLÁSICO (11/3/2007)

Mundo Deportivo, 11/3/2007.
Mundo Deportivo, 11/3/2007. MD

Δεν ήταν το πρώτο clásico στο οποίο αγωνίστηκε ο Μέσι, αλλά το πρώτο στο οποίο σκόραρε και μάλιστα τρις! Με το τρίτο του τέρμα στις καθυστερήσεις του αγώνα, έσωσε τον βαθμό για την Μπαρτσελόνα μέσα στο "Καμπ Νόου", αφού η Ρεάλ βρισκόταν μπροστά στο σκόρ με 2-3 (Φαν Νίστελροϊ 2 και Σέρχιο Ράμος). Ο Αργεντίνος άνοιξε έτσι λογαριασμό στο απόλυτο ισπανικό ντέρμπι και σήμερα είναι ο αρχισκόρερ στην ιστορία των clásicos με 26 τέρματα (18 εξ αυτών στη Λίγκα). Ο τίτλος της Mundo Deportivo είναι σαφής και δωρικός: τρεις φορές "Μέσι", μια για κάθε γκολ του!

2. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΜΕ ΤΗ ΧΕΤΑΦΕ (19/4/2007)

Mundo Deportivo, 19/4/2007.
Mundo Deportivo, 19/4/2007. MD

Σχεδόν ενάμισι μήνα μετά το χατ-τρικ στο clásico, ο Μέσι εντυπωσίασε ολόκληρη την υφήλιο με ένα εκπληκτικό γκολ που σημείωσε εναντίον της Χετάφε στο "Καμπ Νόου", στον πρώτο ημιτελικό του ισπανικού Κυπέλλου της σεζόν 2006/07. Ο Αργεντίνος πήρε τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, ξεπέρασε όλους τους αντιπάλους και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, θυμίζοντας έντονα το δεύτερο γκολ του Μαραντόνα εναντίον της Αγγλίας στο Μουντιάλ του 1986. Ο τίτλος της Mundo Deportivo είναι "το πόδι του Θεού", κάνοντας λογοπαίγνιο με το "χέρι του Θεού" του Ντιέγο. Η Μπάρσα νίκησε 5-2, αλλά αποκλείστηκε από τον τελικό, χάνοντας 4-0 στον επαναληπτικό της Μαδρίτης.

3. Η ΠΡΩΤΗ ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ (2/12/2009)

Mundo Deportivo, 2/12/2009.
Mundo Deportivo, 2/12/2009. MD

Την 1η Δεκεμβρίου του 2009, ο Μέσι βραβεύτηκε με την πρώτη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του, καταρρίπτοντας παράλληλα και δυο ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού. Το πρώτο ήταν το ρεκόρ βαθμών, αφού συγκέντρωσε 473 στους 480 και το δεύτερο ήταν η διαφορά από τον δεύτερο (Κριστιάνο Ρονάλντο) που έφτασε τους 240 βαθμούς (473 έναντι 233)! Ο Λέο έγινε έτσι ο όγδοος παίκτης της Μπαρτσελόνα που κατέκτησε τη σημαντικότερη ποδοσφαιρική διάκριση. Ο τίτλος της Mundo Deportivo είναι για μια ακόμα φορά λακωνικός και σαφής: "Ο Μέσι σαρώνει".

4. ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΚΟΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΤΟ CHL (7/4/2010)

Mundo Deportivo, 7/4/2010.
Mundo Deportivo, 7/4/2010. MD

Στις 6 Απριλίου του 2010, η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε στο "Καμπ Νόου" την Άρσεναλ για τη ρεβάνς του 2-2 στο Λονδίνο στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης του Champions League της σεζόν 2009/10. Οι Άγγλοι προηγήθηκαν 0-1 δυσκολεύοντας τα πράγματα για τους "μπλαουγκράνα", όμως ο Μέσι πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ένα τέταρτο στην επανάληψη, δίνοντας με το τελικό 4-1, πανηγυρική πρόκριση στην ομάδα του. Ο τίτλος της Mundo Deportivo είναι πιο λακωνικός από ποτέ: "Μέεεεεσι!"

5. Ο "PUTO AMO" ΤΟΥ "ΜΠΕΡΝΑΜΠΕΟΥ" ΣΤΟ CHL (28/4/2011)

Mundo Deportivo, 28/4/2011.
Mundo Deportivo, 28/4/2011. MD

Ήταν το τρίτο από τα τέσσερα συνολικά clásicos την άνοιξη του 2011, συγκεντρωμένα όλα μέσα σε 17 ημέρες! Στον πρώτο ημιτελικό του Champions League εκείνης της σεζόν (2010/11), μέσα στο "Μπερναμπέου", ο Μέσι πέτυχε δυο τέρματα στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, δίνοντας τη νίκη στην Μπαρτσελόνα, μαζί με ένα τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση, η οποία ήρθε μια εβδομάδα αργότερα, με το 1-1 του "Καμπ Νόου". Ο τίτλος της Mundo Deportivo είναι "έκσταση!", ενώ με μικρότερα γράμματα διαβάζουμε ότι ο "Messi es el puto amo". αναφορά στη δήλωση του Γουαρδιόλα για τον Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς. Η Μπάρσα κατέκτησε το τρόπαιο, νικώντας στον τελικό 3-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

6. ΤΟ "ΚΑΡΕ" ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ (20/2/2012)

Mundo Deportivo, 20/2/2012.
Mundo Deportivo, 20/2/2012. MD

Στις 19 Φεβρουαρίου του 2012, ο Μέσι πέτυχε για πρώτη φορά τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι του ισπανικού πρωταθλήματος, εναντίον της Βαλένθια στο "Καμπ Νόου" (τελικό αποτέλεσμα 5-1). Ο Λέο το επανέλαβε άλλες τέσσερις φορές στη συνέχεια της καριέρας του στην Πριμέρα Ντιβισιόν, με Εσπανιόλ, Οσασούνα και δυο φορές με την Έιμπαρ. Ο τίτλος της Mundo Deportivo είναι "5-1, ρεσιτάλ", ενώ με μικρότερα γράμματα διαβάζουμε "ο Μέσι, χωρίς αμφιβολία".

7. Η ΠΕΝΤΑΡΑ ΣΤΗ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ ΓΙΑ ΤΟ CHL (8/3/2012)

Mundo Deportivo, 8/3/2012.
Mundo Deportivo, 8/3/2012. MD

Στην πρώτη φάση των νοκ άουτ του Champions League της σεζόν 2011/12, στους "16", η Μπάρσα αντιμετώπισε την Λεβερκούζεν και πήρε προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι στη Γερμανία, όπου επιβλήθηκε 1-3. Ο επαναληπτικός στο "Καμπ Νόου" εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τους Τεύτονες, που είδαν τον Μέσι να πετυχαίνει πέντε γκολ (ρεκόρ της διοργάνωσης για νοκ άουτ αναμέτρηση) στο τελικό 7-1! Ο τίτλος της Mundo Deportivo είναι "το χέρι του Θεού", λογοπαίγνιο για τα πέντε γκολ του Λέο που αντιστοιχούν στα πέντε δάχτυλα της παλάμης. Τα πέντε τέρματα σε ένα ματς είναι και το προσωπικό ρεκόρ στην μέχρι σήμερα καριέρα του Αργεντίνου.

8. ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (21/3/2012)

Mundo Deportivo, 21/3/2012.
Mundo Deportivo, 21/3/2012. MD

Στις 20 Μαρτίου του 2012, η Μπαρτσελόνα νίκησε 5-3 τη Γρανάδα για την ισπανική Λίγκα και ο Μέσι πέτυχε ένα ακόμα χατ-τρικ. Με αυτά τα τρία γκολ, ο Αργεντίνος έφτασε τα 234 γκολ, ξεπέρασε τα 232 του Θέσαρ Ροντρίγκεθ και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των "μπλαουγκράνα", βελτιώνοντας ένα ρεκόρ που παρέμενε ακατάρριπτο για 57 ολόκληρα χρόνια, από το μακρινό 1955! Ο τίτλος της Mundo Deportivo είναι "ιστορικό!". Να πούμε ότι πλέον ο Μέσι έχει φτάσει τα 642 επίσημα γκολ με τη φανέλα της Μπάρσα και φυσικά συνεχίζει!

9. ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΠΕΠ ΓΟΥΑΡΔΙΟΛΑ (6/5/2012)

Mundo Deportivo, 6/5/2012.
Mundo Deportivo, 6/5/2012. MD

Σε μια από τις πιο συγκινητικές βραδιές στην ιστορία του συλλόγου, το βράδυ της 5ης Μαΐου του 2012, το "Καμπ Νόου" αποχαιρέτησε τον Πεπ Γουαρδιόλα, στο τελευταίο του παιχνίδι ως προπονητή της Μπάρσα στο φέουδο των "μπλαουγκράνα". Αντίπαλος ήταν η Εσπανιόλ στο τοπικό ντέρμπι της Βαρκελώνης, όμως ο Μέσι απλοποίησε τα πράγματα, πέτυχε τέσσερα γκολ στο τελικό 4-0 και αμέσως μετά το τέταρτο τέρμα του, έτρεξε προς τον πάγκο και αγκάλιασε τον Γουαρδιόλα, σε ένα φωτογραφικό κλικ που έκανε τον γύρο του κόσμου. Ο τίτλος της Mundo Deportivo είναι "αξέχαστο".

10. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΓΚΟΛ ΣΕ ΕΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ ΕΤΟΣ (10/12/2012)

Mundo Deportivo, 10/12/2012.
Mundo Deportivo, 10/12/2012. MD

Στις 9 Δεκεμβρίου του 2012, ο Μέσι κατέρριψε ένα ακόμα ρεκόρ που κρατούσε 40 χρόνια, από το 1972 και ανήκε στον Γκερντ Μίλερ. Ο Γερμανός επιθετικός είχε πετύχει μέσα σε εκείνο το ημερολογιακό έτος συνολικά 85 τέρματα για την Μπάγερν και την εθνική Δυτικής Γερμανίας. Ο Αργεντίνος, με τα δυο γκολ που πέτυχε απέναντι στην Μπέτις σε αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος, έφτασε τα 86 και ξεπέρασε τον Μίλερ. Μέχρι το τέλος του 2012, ο Λέο έφτασε τα 91 τέρματα με Μπαρτσελόνα και εθνική Αργεντινής, διαμορφώνοντας έτσι ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Ο τίτλος στην Mundo Deportivo είναι απλά ένα "86!".

11. ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ (23/11/2014)

Mundo Deportivo, 23/11/2014.
Mundo Deportivo, 23/11/2014. MD

Στις 22 Νοεμβρίου του 2014, ο Μέσι πέτυχε χατ-τρικ στο ματς της Μπαρτσελόνα με τη Σεβίγια για το ισπανικό πρωτάθλημα, έφτασε τα 253 τέρματα στην Πριμέρα Ντιβισιόν, ξεπέρασε τα 251 του θρυλικού Τέλμο Θάρα και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Λίγκας, καταρρίπτοντας ένα ακόμα ρεκόρ που κρατούσε από το 1955, για σχεδόν 60 χρόνια! Πλέον βρίσκεται στα 448 και συνεχίζει. Ο τίτλος της Mundo Deportivo είναι "Ρεκόρ Μέσι". Ένα ρεκόρ που σύμφωνα με τον τότε προπονητή του, Λουίς Ενρίκε, δεν πρόκειται να ξεπεραστεί ποτέ!

12. Η ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΙΣ ΕΝΡΙΚΕ (7/1/2015)

Mundo Deportivo, 7/1/2015.
Mundo Deportivo, 7/1/2015. MD

Η πρώτη μεγάλη κρίση μεταξύ ενός προπονητή της Μπαρτσελόνα και του Μέσι, ξέσπασε τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου του 2015. Ο Λουίς Ενρίκε είχε αφήσει στον πάγκο τους Λέο και Νεϊμάρ στο ματς με τη Ρεάλ Σοθιεδάδ, επειδή είχαν επιστρέψει καθυστερημένα από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Η Μπάρσα είχε ηττηθεί, ο Μέσι είχε εκνευριστεί και δεν είχε δώσει το παρών στην εορταστική ανοιχτή στους φιλάθλους προπόνηση, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση του προέδρου Μπαρτομέου για να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Λούτσο και Λέο αποκατέστησαν τις σχέσεις τους και το αποτέλεσμα ήταν το δεύτερο τρεμπλ στην ιστορία του συλλόγου. Ο τίτλος της Mundo Deportivo είναι "ημέρα κλειδί".

13. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΕΜΠΛ ΤΗΣ ΜΠΑΡΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΙ (7/6/2015)

Mundo Deportivo, 7/6/2015.
Mundo Deportivo, 7/6/2015. MD

Στις 6 Ιουνίου του 2015, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το πέμπτο Champions League της ιστορίας της νικώντας 3-1 τη Γιουβέντους στον τελικό του Βερολίνου και συμπλήρωσε ένα ακόμα τρεμπλ, το δεύτερο μετά από εκείνο του 2008/09, αφού είχε ήδη στεφθεί πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος Ισπανίας (3-1 την Αθλέτικ). Η χρονιά ολοκληρώθηκε με ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και ένα Μουντιάλ Συλλόγων, ενώ ο Μέσι βραβεύτηκε με την πέμπτη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του. Ο τίτλος της Mundo Deportivo είναι "τριπλός πρωταθλητής".

14. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΙ ΣΤΟ "CALMA" ΤΟΥ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ (24/4/2017)

Mundo Deportivo, 24/4/2017.
Mundo Deportivo, 24/4/2017. MD

Στις 23 Απριλίου του 2017, στο clásico του πρωταθλήματος, η Μπαρτσελόνα νίκησε 2-3 τη Ρεάλ μέσα στο "Μπερναμπέου" με δυο γκολ του Μέσι, το δεύτερο εκ των οποίων επετεύχθη στις καθυστερήσεις του αγώνα. Αμέσως μετά, ο Λέο έτρεξε στη γραμμή του πλαγίου, έβγαλε τη φανέλα του και την έδειξε στους φιλάθλους των "μερένγκες"! Θεωρήθηκε ως η απάντησή του στο "calma, calma" του Κριστιάνο Ρονάλντο, πέντε χρόνια μετά! Ήταν το γκολ νούμερο 500 του Λέο με τη φανέλα των "μπλαουγκράνα". Ο τίτλος της Mundo Deportivo είναι "έκσταση"!

15. Ο ΓΑΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΟΝΕΛΑ (1/7/2017)

Mundo Deportivo, 1/7/2017.
Mundo Deportivo, 1/7/2017. MD

Στις 30 Ιουνίου του 2017, ο Μέσι παντρεύτηκε την αγαπημένη του, Αντονέλα Ροκούτσο, σε μια λαμπρή τελετή στο Ροσάριο της Αργεντινής, με 260 καλεσμένους, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι Πικέ, Σακίρα, Σεσκ, Σουάρες, Ετό, Μαστσεράνο, Άλμπα, Νεϊμάρ, Πίντο, Πουγιόλ, Μπουσκέτς, Άλβες και Τσάβι. Το ζευγάρι, που είναι μαζί από το 2008, έχει αποκτήσει τρία παιδιά, τους Τιάγκο (8), Ματέο (5) και Σίρο (2). Ο τίτλος της Mundo Deportivo είναι "Ναι, θέλω", κάνοντας λογοπαίγνιο με το Messi και το si (ναι).

16. Η ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΤΟΥ "ΜΠΕΝΙΤΟ ΒΙΓΙΑΜΑΡΙΝ" ΣΤΟΝ ΜΕΣΙ (18/3/2019)

Mundo Deportivo, 18/3/2019.
Mundo Deportivo, 18/3/2019. MD

Στις 17 Μαρτίου του 2019, η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε 4-1 της Μπέτις στη Σεβίλλη για το πρωτάθλημα. Ο Μέσι σημείωσε ένα ακόμα χατ-τρικ, με το τρίτο του γκολ να είναι μια εκπληκτική, άπιαστη λόμπα πάνω από τον τερματοφύλακα Ντάνι Μαρτίν Φερνάντεθ, ένα τέρμα τόσο εντυπωσιακό και άψογα εκτελεσμένο, που "ανάγκασε" τους ίδιους τους φίλαθλους της Μπέτις να σηκωθούν όρθιοι και να αποθεώσουν τον Αργεντίνο για την προσπάθειά του! Ο τίτλος της Mundo Deportivo είναι "μια Μπάρσα του 10", ένα ακόμα λογοπαίγνιο με το άριστα της απόδοσης της ομάδας και τον αριθμό του Λέο.

17. Η ΕΚΤΗ ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΙ (3/12/2019)

Mundo Deportivo, 3/12/2019.
Mundo Deportivo, 3/12/2019. MD

Στις 2 Δεκεμβρίου του 2019, ο Μέσι βραβεύτηκε από το "France Football" με την έκτη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του, ένα ακόμα ρεκόρ για τον Αργεντίνο, αφού "έσπασε" την ισοπαλία των πέντε βραβείων που είχε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και έμεινε μόνος του στην κορυφή. Ο Λέο κατάφερε να ξεπεράσει το θεωρητικό φαβορί, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ, για μόλις 7 βαθμούς (686 έναντι 679), σε μια ψηφοφορία πραγματικό θρίλερ. Την ίδια χρονιά πρόσθεσε στη συλλογή του δυο ακόμα διακρίσεις, το The Best FIFA Football Award και το έκτο του Χρυσό Ευρωπαϊκό Παπούτσι. Ο τίτλος της Mundo Deportivo είναι "Messix", λογοπαίγνιο του Μέσι και του έξι στα αγγλικά (six).

18. Η ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Ο ΜΕΣΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ (26/8/2020)

Mundo Deportivo, 26/8/2020.
Mundo Deportivo, 26/8/2020. MD

Η 25η Αυγούστου του 2020 ήταν η ημέρα που το οικοδόμημα της Μπαρτσελόνα σείστηκε συθέμελα από τη "βόμβα" του Μέσι που εξερράγη στα γραφεία του συλλόγου με τη μορφή του burofax, σύμφωνα με το οποίο, ο Αργεντίνος ζητούσε να μείνει άμεσα ελεύθερος από τους "μπλαουγκράνα", δίνοντας τη δική του ερμηνεία στη ρήτρα αποδέσμευσης που υπήρχε στο συμβόλαιό του. Απογοητευμένος από τους χειρισμούς της διοίκησης την τελευταία πενταετία, ο Λέο πήρε αυτή την απόφαση μετά το 2-8 από την Μπάγερν, τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στη σχέση του με τον Μπαρτομέου. Ο τίτλος της Mundo Deportivo είναι "Βόμβα Μέσι. Θέλει να φύγει!".

19. Ο ΜΕΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (5/9/2020)

Mundo Deportivo, 5/9/2020.
Mundo Deportivo, 5/9/2020. MD

Δέκα ημέρες μετά το burofax και αφού παρασκηνιακά είχαν γίνει διάφορες κινήσεις και από τις δυο πλευρές (Μέσι και διοίκησης), με τον κόσμο να αγωνιά για την κατάληξη του "θρίλερ", ο Λέο εξέδωσε μια ανακοίνωση, λέγοντας ότι θα παρέμενε και την επόμενη σεζόν στην Μπαρτσελόνα, αφού η μόνη περίπτωση να δοθεί λύση στο πρόβλημα, ήταν η δικαστική οδός, κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε σε καμία περίπτωση. Αρνούμενος λοιπόν να σύρει στα δικαστήρια την ομάδα της καρδιάς του, αποφάσισε να συνεχίσει, βγάζοντας όμως στη σέντρα την ανικανότητα της διοίκησης για ένα σοβαρό πρότζεκτ. Ο τίτλος της Mundo Deportivo είναι "θα μείνω και θα τα δώσω όλα".

20. ΤΟ "ΑΝΤΙΟ" ΣΤΟΝ ΝΤΙΕΓΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ (30/11/2020)

Mundo Deportivo, 30/11/2020.
Mundo Deportivo, 30/11/2020. MD

Στις 29 Νοεμβρίου, τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατο του Μαραντόνα, η Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε την Οσασούνα για το ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Μέσι πέτυχε το τέταρτο και τελευταίο τέρμα της ομάδας του στο τελικό 4-0 και αμέσως μετά έβγαλε τη φανέλα του. Από μέσα φορούσε μια φανέλα της Newell's Old Boys, ομάδας στην οποία αγωνίστηκε ο Ντιέγο τη σεζόν 1993/94, τότε που ο μικρός Λέο ξεκινούσε τη δική του καριέρα στις ακαδημίες των "λεπρών". Δείχνοντας τον ουρανό, αποχαιρέτησε με αυτόν τον τρόπο τον μεγάλο συμπατριώτη του. Ο τίτλος της Mundo Deportivo είναι "αμήν".

ΠΗΓΗ: 

MUNDODEPORTIVO.COM/HEMEROTECA

News 24/7

24MEDIA NETWORK