Γκάρεθ Μπέιλ: ο πανάκριβος εφιάλτης για Ρεάλ και Πέρεθ

Το σκληρό "μπρα ντε φερ" ανάμεσα σε Πέρεθ και Μπέιλ, η απόφαση του Ζιντάν να μην ξαναχρησιμοποιήσει τον Ουαλό, τα 30 εκατομμύρια που αποτελούν το "μήλον της έριδος", οι συνεχείς υποχωρήσεις του απελπισμένου Φλορεντίνο και ο "γκόλφερ" που αδιαφορεί για τη Ρεάλ και τη μπάλα, αρκεί να πληρώνεται στην ώρα του.

Γκάρεθ Μπέιλ και Ζινεντίν Ζιντάν
Γκάρεθ Μπέιλ και Ζινεντίν Ζιντάν

Η υπόθεση του Γκάρεθ Μπέιλ είναι αυτή την εποχή σίγουρα το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ρεάλ Μαδρίτης, όχι τόσο για τον Ζινεντίν Ζιντάν, που έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του και τις προθέσεις του σχετικά με τον Ουαλό, όσο για τον Φλορεντίνο Πέρεθ, που βλέπει τις ημέρες της μεταγραφικής περιόδου να περνούν και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, να μη βρίσκει λύση. Είναι γνωστό εδώ και καιρό, ότι ο πρόεδρος των "μερένγκες" θέλει να "ξεφορτωθεί" τον παίκτη που προόριζε για διάδοχο του Κριστιάνο Ρονάλντο, όταν τον αγόρασε πριν επτά χρόνια από την Τότεναμ, πληρώνοντας εκατό εκατομμύρια ευρώ, στην μέχρι τότε (2013) πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Σε αυτό το ιδιότυπο "μπρα ντε φερ" ανάμεσα στις δυο πλευρές, είναι προφανές ότι ο Μπέιλ έχει το πάνω χέρι, αφού από τη μια, του μένουν δυο ακόμα χρόνια συμβολαίου με τους "μπλάνκος", ενώ από την άλλη, ο ίδιος δείχνει με τα όσα κάνει και λέει, ότι δεν τον ενοχλεί καθόλου να βρίσκεται στην εξέδρα, αρκεί η Ρεάλ να συνεχίσει να καταθέτει στον τραπεζικό του λογαριασμό τις καθόλου ευκαταφρόνητες αποδοχές του, που ανέρχονται στα 15 εκατομμύρια ευρώ - καθαρά - ετησίως! Και βέβαια, να συνεχίσει να αγωνίζεται με την Εθνική Ουαλίας και να παίζει γκολφ! Το πρόβλημα δεν είναι πρόσφατο, αντίθετα, πηγαίνει αρκετά πίσω και έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τη διοίκηση των "μερένγκες".

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΕΪΛ

Γκάρεθ Μπέιλ και Φλορεντίνο Πέρεθ στην επίσημη παρουσίαση του Ουαλού από τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 2 Σεπτεμβρίου 2013.
Γκάρεθ Μπέιλ και Φλορεντίνο Πέρεθ στην επίσημη παρουσίαση του Ουαλού από τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 2 Σεπτεμβρίου 2013. AP

Το σίγουρο είναι ότι ο Πέρεθ έχει μετανιώσει για την πρόωρη ανανέωση συμβολαίου που είχε κάνει στον Μπέιλ τον Οκτώβριο του 2016, επεκτείνοντας τη συνεργασία τους μέχρι το καλοκαίρι του 2022 και ανεβάζοντας στα 15 εκ. ευρώ την ετήσια αμοιβή του παίκτη. Είναι ακριβώς από εκείνο το σημείο και μετά, που ξεκίνησε η αγωνιστική πτώση του Ουαλού, ο οποίος ολοκλήρωσε εκείνη τη σεζόν (2016/17) με μόλις 27 συμμετοχές (Λίγκα και Champions League) και εννέα τέρματα. Τα πράγματα βελτιώθηκαν την επόμενη περίοδο (39 ματς & 21 γκολ), όμως ο Ζιντάν είχε ήδη αποφασίσει ότι ο Μπέιλ δε χωρούσε στα σχέδιά του. Έτσι λοιπόν, ο Γάλλος προπονητής είχε ζητήσει από τον Πέρεθ να κρατήσει στην ομάδα τον Κριστιάνο και να παραχωρήσει τον Ουαλό.

Τελικά ο πρόεδρος της Ρεάλ έκανε ακριβώς το αντίθετο και αυτό αποτέλεσε μια από τις αιτίες για το διαζύγιο με τον Ζιζού. Ακόμα και έτσι όμως, ο Γάλλος, στην έκθεση που παρέδωσε στον Πέρεθ πριν αναχωρήσει από τη Μαδρίτη (έκθεση που του είχε ζητήσει ο ίδιος ο Φλορεντίνο και στην οποία έγραψε την άποψή του για κάθε παίκτη του ρόστερ), επέμεινε στη σύστασή του να πωληθεί ο Ουαλός, θεωρώντας ότι δεν είχε δέσει με τη φιλοσοφία των "μερένγκες" και σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούσε τα χρήματα που έπαιρνε. Ο Μπέιλ παρέμεινε στην ομάδα και η αγωνιστική πτώση συνεχίστηκε, για να κορυφωθεί στη σεζόν που ολοκληρώθηκε φέτος το καλοκαίρι, στη διάρκεια της οποίας συμπλήρωσε μόλις 20 συμμετοχές με δυο γκολ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΙΝΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΠΕΪΛ

Μπέιλ και Ζιντάν, όταν ο φωτογραφικός φακός έχει κέφια!
Μπέιλ και Ζιντάν, όταν ο φωτογραφικός φακός έχει κέφια!

Εδώ και λίγες μέρες, η Ρεάλ έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της και είναι κάτι παραπάνω από προφανές, ότι ο Ζιντάν δε θέλει να βλέπει μπροστά του τον Ουαλό ούτε ζωγραφιστό. Ο Μπέιλ, εν τω μεταξύ, επέστρεψε από τα δυο παιχνίδια που έπαιξε με την εθνική του για το Nations League, με μυϊκές ενοχλήσεις και ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα στις προπονήσεις. Ένας ακόμα δηλαδή κρίκος στην ατελείωτη αλυσίδα τραυματισμών που τον έχουν ταλαιπωρήσει από τότε που πήγε στη Μαδρίτη, κάτι που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στην επταετή παρουσία του στη Ρεάλ. Φέτος ο Πέρεθ δείχνει πραγματικά αποφασισμένος να τον παραχωρήσει με οποιοδήποτε τρόπο ή κόστος, το θέμα είναι πώς θα μπορέσει να το πετύχει.

Και το λέμε αυτό, γιατί ο Μπέιλ έχει δυο πιθανότητες για να συνεχίσει την καριέρα του, είτε στην αγγλική Πρέμιερ, είτε σε ένα πρωτάθλημα χαμηλότερης δυναμικότητας. Το πρώτο εμπόδιο για μια τέτοια μετακίνηση, είναι ότι η Ρεάλ δεν έχει δεχτεί καμία επίσημη πρόταση για τον παίκτη, είτε από σύλλογο της Αγγλίας, είτε από οποιονδήποτε άλλο σύλλογο του εξωτερικού. Ήδη ο Ζιντάν, μετά τη λήξη του lockdown, θέλησε να δώσει στον Ουαλό μια ακόμα ευκαιρία. Η τελευταία φορά που έπαιξε ο Μπέιλ με τους "μερένγκες", ήταν στις 24 Ιουνίου, στο ματς με τη Μαγιόρκα. Ο Γάλλος τον άφησε για 71 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, ικανά για να τον πείσουν ότι ο παίκτης δε θα ξαναφορούσε τη λευκή φανέλα.

Ο ΜΠΕΪΛ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ 30 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Ο Μπέιλ στην τελευταία του - μέχρι σήμερα - συμμετοχή με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο ματς με τη Μαγιόρκα (24/6/2020).
Ο Μπέιλ στην τελευταία του - μέχρι σήμερα - συμμετοχή με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο ματς με τη Μαγιόρκα (24/6/2020). AP

Η απόδοσή του σε εκείνο το παιχνίδι ήταν κακή, με αποτέλεσμα να δει τα υπόλοιπα ματς από την εξέδρα. Όταν έφτασε η ώρα του Champions League, ο Μπέιλ έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα, ζητώντας από τον Ζιντάν να μην ταξιδέψει με την αποστολή στο Μάντσεστερ, αφού γνώριζε εκ των προτέρων ότι δεν είχε την παραμικρή πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί στην αναμέτρηση με τη Σίτι. Στην ουσία δηλαδή, ήταν σα να έθετε εαυτόν εκτός ομάδας. Το θέμα αυτή τη στιγμή, είναι να αντιληφθεί ο Ουαλός ότι το καλύτερο (και) για τον ίδιο, είναι να βρει καινούργιο προορισμό για την καριέρα του, όμως το πρόβλημα είναι ότι δε θέλει να χάσει χρήματα, επιδιώκει δηλαδή, αν φύγει, να πάρει και τα 30 εκ. ευρώ που αντιστοιχούν στα δυο χρόνια του συμβολαίου του.

Η Ρεάλ φυσικά, είναι αμετακίνητα αντίθετη σε κάτι τέτοιο και αυτό που θέλει ο Πέρεθ, είναι να πείσει τον παίκτη να παραιτηθεί από την απαίτησή του για τα 30 εκ. με αντάλλαγμα την "ελευθέρας" του. Ο πρόεδρος των "μπλάνκος" προτιμά να εξοικονομήσει τα "σίγουρα" 30 εκ., παρά να περιμένει μια πρόταση με χρήματα από κάποιον άλλο σύλλογο, αφού πλέον έχει συνειδητοποιήσει ότι πολύ δύσκολα θα συμβεί κάτι τέτοιο. Και αυτό, γιατί από τη μια, καμία ομάδα δε θέλει να πληρώσει για να αγοράσει έναν παίκτη, του οποίου η "χρηματιστηριακή" αξία έχει πέσει στο ναδίρ λόγω απόδοσης και συνεχών τραυματισμών και από την άλλη, όλοι οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Πέρεθ έχει φτάσει στα όριά του, άρα είναι πολύ πιθανό να κάνει κι άλλες υποχωρήσεις.

Ο ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΠΕΡΕΘ ΔΙΝΕΙ ΤΟ 50%

Η κορυφαία στιγμή του Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης, το απίστευτο γκολ που σημείωσε εναντίον της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League της σεζόν 2017/18.
Η κορυφαία στιγμή του Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης, το απίστευτο γκολ που σημείωσε εναντίον της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League της σεζόν 2017/18.

Ήδη ο Φλορεντίνο έχει συναντηθεί με τον μάνατζερ του παίκτη, Τζόναθαν Μπαρνέτ, προσπαθώντας να βγάλει άκρη σχετικά με τις προθέσεις του Ουαλού, όμως μέχρι τώρα ο Μπέιλ είναι αμετακίνητος. Αν φύγει από τη Ρεάλ, ζητάει όλο το ποσό των 30 εκ. και το χειρότερο για τον Πέρεθ είναι ότι τον παίκτη δε δείχνει να τον ενοχλεί ιδιαίτερα η προοπτική να συνεχίσει στη Μαδρίτη, ακόμα και αν δεν αγωνίζεται. Κάτι τέτοιο έχουν αντιληφθεί και οι φίλαθλοι της Ρεάλ, που την περασμένη Παρασκευή, μετά την προπόνηση, είχαν συγκεντρωθεί έξω από τις εγκαταστάσεις του Βαλντεμπέμπας και μόλις είδαν το αυτοκίνητο του Ουαλού, άρχισαν να του φωνάζουν να σηκωθεί να φύγει και να πάει να παίξει γκολφ!

Πριν μερικές ημέρες, η αγγλική "Telegraph" αποκάλυψε ότι ο Πέρεθ βρίσκεται τόσο πολύ στριμωγμένος με το θέμα του Μπέιλ, ώστε είναι πλέον διατεθειμένος όχι μόνο να τον δώσει ελεύθερο, αλλά και να μοιραστεί με την επόμενη ομάδα του το ετήσιο ποσό που θα προβλέπεται από το καινούργιο του συμβόλαιο. Αν δηλαδή, για παράδειγμα, ο Ουαλός συμφωνήσει με την Τότεναμ για 10 εκ. ευρώ το χρόνο, η Ρεάλ θα καλύψει τα 5 εκ. για κάθε ένα από τα δυο επόμενα χρόνια! Αυτό φυσικά είναι κάτι που αρέσει και στην Τότεναμ και στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (πρόκειται για τις δυο ομάδες που ενδιαφέρονται για τον παίκτη), από την άλλη δείχνει να είναι η "κόκκινη γραμμή" για τον Πέρεθ, που τουλάχιστον προς το παρόν, δε θέλει να υποχωρήσει περισσότερο.

"ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ Μ' ΑΦΗΝΟΥΝ"!

"Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν"... (13/7/2020).
"Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν"... (13/7/2020). AP

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα, η Ρεάλ έχει γνωστοποιήσει στον Τζόναθαν Μπαρνέτ την τελευταία της πρόταση για το 50% και την ελευθέρας, όμως ο Ουαλός ξέρει ότι με αυτόν τον τρόπο θα "χάσει" χρήματα, αφού δεν υπάρχει καμία περίπτωση, είτε η Τότεναμ, είτε η Γιουνάιτεντ, είτε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, να "ματσάρει" τα 15 εκ. που πληρώνεται από τη Ρεάλ, αφού με την αγωνιστική του πτώση, το συμβόλαιο που θα του προσφερθεί, θα είναι πολύ χαμηλότερο σε αποδοχές. Έτσι λοιπόν, μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το κείμενο, δεν έχει απαντήσει αν αποδέχεται τη συγκεκριμένη λύση και απλά περιμένει μια πιθανή ευνοϊκότερη εξέλιξη για τον ίδιο, ώστε να συμφωνήσει για την αποδέσμευσή του από τους "μερένγκες".

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε πριν μια εβδομάδα στο Sky Sports, ο Μπέιλ φρόντισε να μπερδέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, λέγοντας ότι ο ίδιος δε θέλει να συνεχίσει στη Ρεάλ και πως ο μοναδικός λόγος που δεν έχει φύγει ακόμα, είναι ότι δεν τον αφήνουν! "Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο, νιώθω ότι είμαι σε καλή φόρμα. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του συλλόγου, αλλά μου βάζουν πολλές δυσκολίες. Προσπάθησα να φύγω πέρυσι, αλλά το τελευταίο δευτερόλεπτο χάλασε η μεταγραφή. Το αν θα φύγω, είναι μια ερώτηση για τον σύλλογο, είναι ένα θέμα που δεν το ελέγχω εγώ, αφού έχω συμβόλαιο", ήταν η τοποθέτησή του Ουαλού, που έκανε αναφορά στο ναυάγιο της περσινής μετακίνησής του στην Κίνα.

ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ Σ' ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ...

Το πιο πρόσφατο παιχνίδι του Μπέιλ ήταν αυτό με την Ουαλία εναντίον της Βουλγαρίας για το UEFA Nations League (6/9/2020).
Το πιο πρόσφατο παιχνίδι του Μπέιλ ήταν αυτό με την Ουαλία εναντίον της Βουλγαρίας για το UEFA Nations League (6/9/2020). AP

Στη διάρκεια του Ιουλίου του 2019, έγινε γνωστό ότι η Γιανγκσού Σάνινγκ, ομάδα της Κίνας, είχε έρθει σε συμφωνία με τον Μπέιλ για τριετές συμβόλαιο με αποδοχές ένα εκατομμύριο ευρώ την εβδομάδα! Ήταν τότε που ο Ζιντάν είχε δηλώσει δημόσια ότι μια τέτοια μετακίνηση θα ήταν "η καλύτερη λύση και για τις δυο πλευρές". Όμως ενώ το deal φαινόταν κλεισμένο, ήταν η Ρεάλ εκείνη που έβαλε φρένο στη μεταγραφή, επειδή ζήτησε από τους Κινέζους ένα - σχετικά μικρό - ποσό, το οποίο εκείνοι αρνήθηκαν να δώσουν, αφού ήθελαν τον παίκτη ελεύθερο. Φαντάζομαι, ο Πέρεθ όταν θα σκέφτεται την ευκαιρία που έχασε με τους Κινέζους, θα χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο, αφού τώρα θα είχε ξεμπερδέψει "αναίμακτα"με τον Μπέιλ.

Όπως σίγουρα θα έχει μετανιώσει και για την άρνησή του το καλοκαίρι του 2017 να τον πουλήσει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τότε ήταν διατεθειμένη να πληρώσει ένα αρκετά σεβαστό ποσό για να τον αποκτήσει. Το θέμα αυτή τη στιγμή, είναι ότι η Τότεναμ του Ζοζέ Μουρίνιο, είναι η ομάδα που τον θέλει περισσότερο, αλλά δεν έχει την οικονομική άνεση να πληρώσει για να τον αγοράσει. Οι "κόκκινοι διάβολοι" είναι η άλλη εναλλακτική επιλογή για τον Ουαλό, αλλά από εκεί και μετά, ουδείς άλλος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Στην πλήρη απουσία "μνηστήρων" για τον Μπέιλ, πέρα από το οικονομικό, ένας ακόμα πολύ σοβαρός λόγος είναι η αγωνιστική του κατάσταση ή απραξία αν το προτιμάτε.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Ένα από τα μόνιμα προβλήματα του Μπέιλ στην επταετία του στη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι οι συνεχείς τραυματισμοί του.
Ένα από τα μόνιμα προβλήματα του Μπέιλ στην επταετία του στη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι οι συνεχείς τραυματισμοί του. AP

Σε αυτό το τελευταίο, υπάρχουν δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι επιρρίπτουν μέρος της ευθύνης στον Ζιντάν, με το επιχείρημα ότι αν θέλεις να παραχωρήσεις έναν παίκτη, ακόμα και ως ελεύθερο, δε γίνεται να τον έχεις συνέχεια στην εξέδρα. Η συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου υποστηρίζει ότι ο Γάλλος έχει διαχειριστεί τελείως λανθασμένα την περίπτωση του Ουαλού, με αποτέλεσμα πλέον να θεωρείται στην ποδοσφαιρική αγορά από "τελειωμένος" μέχρι "πρώην παίκτης". Και βέβαια, αυτή η κατάσταση είναι που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το αδιέξοδο, σε τέτοιο σημείο, ώστε πλέον να κυκλοφορεί ένα ακόμα πιθανό σενάριο, που σίγουρα θα φέρει χαμόγελα στον Μπέιλ.

Πριν λίγες μέρες, στην αθλητική εκπομπή "Deportes Cuatro", του ισπανικού τηλεοπτικού καναλιού Cuatro, ακούστηκε ότι ο Φλορεντίνο Πέρεθ είναι τόσο απελπισμένος, ώστε σκέφτεται να αψηφήσει την "κόκκινη γραμμή" που έθεσε ο ίδιος (και που διαβάσατε σχετικά πιο πάνω) και να καταφύγει στην έσχατη λύση, να αποφασίσει δηλαδή να δώσει στον Μπέιλ τα χρήματα που αντιστοιχούν στα δυο χρόνια συμβολαίου που απομένουν, με άλλα λόγια τα 30 εκατομμύρια ευρώ, ελπίζοντας απλά ότι στη διαπραγμάτευση με τον Μπαρνέτ, θα μπορέσει να μειώσει κάπως το συνολικό ποσό. Ένα άλλο μέσο, το σάιτ "Defensa Central", που ασχολείται με τα νέα της Ρεάλ Μαδρίτης, έγραψε ότι ο Πέρεθ είναι αισιόδοξος πως το όλο θέμα θα έχει τελειώσει το αργότερο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΠΕΡΕΘ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΖΙΝΤΑΝ ΚΑΙ ΜΠΕΪΛ

Ο Γκάρεθ Μπέιλ σε προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης τον περασμένο Φεβρουάριο στο Βαλντεμπέμπας.
Ο Γκάρεθ Μπέιλ σε προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης τον περασμένο Φεβρουάριο στο Βαλντεμπέμπας. AP

Ο πρόεδρος, πάντως, της Ρεάλ, γνωρίζει ότι απέναντί του έχει δυο ανθρώπους που δεν τον βοηθούν στο παραμικρό να βγει από το αδιέξοδο. Από τη μια, ο Ζιντάν είναι αποφασισμένος, αν τελικά ο Μπέιλ δε φύγει, να τον στείλει όλη τη σεζόν, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, στην εξέδρα. Από την άλλη, ο Ουαλός δείχνει ότι δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να περάσει ολόκληρη τη σεζόν στην εξέδρα. Έχουν "μουλαρώσει" τόσο πολύ και οι δυο, που τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον Μπέιλ, αναρωτιέται κανείς αν πραγματικά τον ενδιαφέρει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο ή αν τα 30 εκ. ευρώ είναι το μοναδικό ή έστω το πιο σημαντικό πράγμα που τον απασχολεί. Ανάλογα με τις εξελίξεις, ίσως δούμε δυο συναντήσεις τις επόμενες μέρες.

Η μια θα είναι ανάμεσα στον Ζιντάν και τον Μπέιλ, περισσότερο τυπικού περιεχομένου, εκεί όπου ο Γάλλος αναμένεται να επαναλάβει στον Ουαλό ότι δεν τον υπολογίζει σε καμία των περιπτώσεων. Η άλλη θα είναι ανάμεσα στον Φλορεντίνο και τον Ζιντάν και είναι αυτή που θα έχει το "ζουμί". Επειδή αν τελικά δε βρεθεί λύση εξόδου από τον σύλλογο για τον Μπέιλ, ο Πέρεθ πολύ δύσκολα θα δεχτεί να δίνει ένα καράβι λεφτά σε έναν παίκτη που θα κάθεται στην εξέδρα, χωρίς καν τη δυνατότητα να αγωνίζεται για να μπορέσει να προκαλέσει το ενδιαφέρον κάποιας, της οποιασδήποτε ομάδας. Και εκεί θα δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του Ζιζού, στην περίπτωση που ο πρόεδρος του ζητήσει να χρησιμοποιήσει - έστω και περιορισμένα - τον Ουαλό.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ πανηγυρίζει το τελευταίο του γκολ με τη φανέλα της Τότεναμ απέναντι στη Σάντερλαντ (19/5/2013).
Ο Γκάρεθ Μπέιλ πανηγυρίζει το τελευταίο του γκολ με τη φανέλα της Τότεναμ απέναντι στη Σάντερλαντ (19/5/2013). AP

Οι "Times" δημοσίευσαν την περασμένη Δευτέρα (14/9) ένα άρθρο, σύμφωνα με το οποίο, υπάρχει η πιθανότητα δανεισμού του Μπέιλ από τους "μπλάνκος" στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάτι όμως που δεν αρέσει καθόλου στον μάνατζερ του παίκτη, ο οποίος παρεμπιπτόντως, μια ημέρα μετά (15/9), αποκάλυψε στο BBC Sports ότι βρίσκεται σε παράλληλες συζητήσεις με τη Ρεάλ και την Τότεναμ, την ομάδα στην οποία προτιμάει να καταλήξει ο πελάτης του. Επίσης, να πούμε ότι στην μπουτίκ των "μερένγκες", αφαιρέθηκε από τη βιτρίνα η φανέλα του Μπέιλ, με το 12 του Μαρσέλο να διαδέχεται το 10 του Μόντριτς! Μια κίνηση με συγκεκριμένο συμβολισμό, που δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της Ρεάλ και του Πέρεθ σχετικά με τον Ουαλό.

Αυτά είναι λοιπόν τα δεδομένα αυτή τη στιγμή για τον Γκάρεθ Μπέιλ, τον "γκόλφερ", όπως τον φωνάζουν με φανερή δόση ειρωνείας οι συμπαίκτες του, με τους οποίους δεν έχει πλέον την παραμικρή επαφή ή σχέση. Ο ίδιος προπονείται κανονικά, δε διαμαρτύρεται για τίποτα, δε δίνει το παραμικρό δικαίωμα, αλλά έχοντας πάντοτε την ίδια απάθεια και αδιαφορία για το τί μπορεί να συμβαίνει στην ομάδα. Έτσι κι αλλιώς, σε κάθε ευκαιρία δηλώνει ότι οι προτεραιότητές του είναι η εθνική Ουαλίας και το γκολφ, αλλά όχι η Ρεάλ. Και όσο ο τραπεζικός του λογαριασμός μεγαλώνει, αποδέχεται την απόφαση του Ζιντάν. Εκείνος που προς το παρόν έχει πονοκεφάλους με το θέμα και βλέπει εφιάλτες κάθε νύχτα, είναι ο Φλορεντίνο Πέρεθ. Μέχρι πότε; Σύντομα θα το μάθουμε, αφού η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται στις 5 Οκτωβρίου, δηλαδή σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες.

* Βίντεο: Το εκπληκτικό γκολ του Μπέιλ απέναντι στη Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League στις 26 Μαΐου του 2018.


ΠΗΓΗ: 

AS.COM, MARCA.COM, ELDESMARQUE.COM, REDGOL.CL, 20MINUTOS.ES, DIARIOMADRIDISTA.OKDIARIO.COM, CADENASER.COM, GOAL.COM, DIARIOGOL.COM

News 24/7

24MEDIA NETWORK