Οι 5 τρομεροί επιθετικοί που επισκίασε ο Μέσι

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την πρώτη δέσμευση της Μπαρτσελόνα με τον Λέο Μέσι στη θρυλική χαρτοπετσέτα, το Contra.gr παρουσιάζει τους πέντε σημαντικότερους σέντερ φορ που έπαιξαν με τον Αργεντίνο στους "μπλαουγκράνα". Η συνεργασία τους στο γήπεδο και οι προσωπικές τους σχέσεις.

Οι 5 τρομεροί επιθετικοί που επισκίασε ο Μέσι
AP PHOTO/24MEDIA

Συμπληρώνονται σήμερα (14/12) είκοσι χρόνια από το ιστορικό ραντεβού στο τένις κλαμπ "Pompeia" της Βαρκελώνης, ανάμεσα στον Τσάρλι Ρεσάκ (τότε τεχνικό γραμματέα της Μπαρτσελόνα) και τους Οράσιο Γκατσιόλι και Τζουσέπ Μαρία Μινγκέγια (τότε εκπροσώπων του Λιονέλ Μέσι), εκεί όπου υπογράφηκε από τους τρεις η θρυλική χαρτοπετσέτα, ως δέσμευση των "μπλαουγκράνα" για την άμεση σύναψη συμβολαίου με τον 13χρονο Λέο. Με αφορμή εκείνη τη συνάντηση και στο πλαίσιο του μεγάλου αφιερώματος του Contra.gr στον σούπερ σταρ της Μπάρσα, θα δούμε στο κείμενο που ακολουθεί, τους πέντε σημαντικότερους σέντερ φορ που συνεργάστηκαν με τον Μέσι στα τελευταία 16 χρόνια στον καταλανικό σύλλογο.

Θα τους πάρουμε με χρονολογική σειρά άφιξής τους στη Βαρκελώνη, ξεκινώντας από τον Σαμουέλ Ετό, συνεχίζοντας με τους Τιερί Ανρί, Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και Νταβίδ Βίγια, για να καταλήξουμε στον Λουίς Σουάρες. Και οι πέντε μαζί, μετρούν συνολικά 768 επίσημες συμμετοχές, 444 γκολ και 215 ασίστ! Την πρωτιά σε όλες τις κατηγορίες, κατέχει φυσικά ο Σουάρες, αφού από την πεντάδα, είναι αυτός με τη μεγαλύτερη παραμονή στην Μπάρσα (6 σεζόν), με τις περισσότερες συμμετοχές (283), τα περισσότερα γκολ (195), τις περισσότερες ασίστ (113) και τους περισσότερους τίτλους (13). Στον αντίποδα, βρίσκουμε τον Ιμπραχίμοβιτς, αφού ο Σουηδός έμεινε μόνο μια σεζόν (2009/10) στην ομάδα.

Να πούμε ότι οι τέσσερις από τους πέντε (Ετό, Ανρί, Ιμπραχίμοβιτς και Βίγια) συνυπήρξαν με τον Πεπ Γουαρδιόλα, ενώ οι πρώτοι δυο (Ετό και Ανρί) συνεργάστηκαν και με τον Φρανκ Ράικαρντ. Ο Ανρί υπήρξε συμπαίκτης τόσο του Ετό, όσο και του Ιμπραχίμοβιτς. Αντίθετα, κανείς από τους Βίγια και Σουάρες δεν είχε συμπαίκτη κάποιον από τους άλλους τέσσερις. Και οι πέντε κατέκτησαν - τουλάχιστον ένα - πρωτάθλημα Ισπανίας, ενώ Champions League όλοι, εκτός από τον Ιμπραχίμοβιτς. Τέλος, παρόντες στο πρώτο τρεμπλ του συλλόγου (2008/09) ήταν οι Ετό και Ανρί, ενώ ο Σουάρες στο δεύτερο (2014/15). Ας περάσουμε τώρα να τους δούμε έναν-έναν αναλυτικά, εξετάζοντας όχι μόνο τις επιδόσεις τους, αλλά και τη σχέση του καθενός με τον Μέσι.

1. ΣΑΜΟΥΕΛ ΕΤΟ (ΚΑΜΕΡΟΥΝ)

Λέο Μέσι και Σαμουέλ Ετό πανηγυρίζουν ένα γκολ του Αργεντίνου εναντίον της Μπάγερν στο "Καμπ Νόου" στα προημιτελικά του Champions League (8/4/2009).
Λέο Μέσι και Σαμουέλ Ετό πανηγυρίζουν ένα γκολ του Αργεντίνου εναντίον της Μπάγερν στο "Καμπ Νόου" στα προημιτελικά του Champions League (8/4/2009). AP
  • Συνολική παραμονή στην Μπαρτσελόνα: 2004-2009
  • Συνολικές συμμετοχές: 199
  • Συνολικά γκολ & ασίστ: 130 & 40
  • Τίτλοι με την Μπαρτσελόνα: 3 πρωταθλήματα (2004/05, 2005/06 & 2008/09), 1 Κύπελλο Ισπανίας (2008/09), 2 ισπανικά Σούπερ Καπ (2005 & 2006), 2 Champions League (2005/06 & 2008/09).

Ο Ετό πήγε στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2004, προερχόμενος από τη Μαγιόρκα και βρήκε αμέσως θέση στην επίθεση των culés. Υπήρξε πρωταγωνιστής στον τελικό του Champions League του 2006, όπου πέτυχε το πρώτο γκολ των "μπλαουγκράνα". Όταν ανέλαβε ο Γουαρδιόλα την ομάδα το 2008, ζήτησε να φύγουν οι Ροναλντίνιο, Ντέκο και Ετό, επειδή θεωρούσε πως αποτελούσαν κακή επιρροή (κυρίως οι δυο πρώτοι) για τον Μέσι, λόγω της εξωγηπεδικής τους ζωής. Τελικά ο Καμερουνέζος έμεινε αφού η Μπάρσα δεν κατάφερε να τον "ξεφορτωθεί", με αποτέλεσμα να κάνει μια σούπερ σεζόν, την καλύτερή του στην πενταετία του στον καταλανικό σύλλογο, με 36 γκολ σε 52 επίσημα παιχνίδια! Ήταν από τους βασικούς πυλώνες στο τρεμπλ του 2008/09, έχοντας καλή συνεργασία μέσα στο γήπεδο με τον Μέσι, αλλά και καλές σχέσεις μαζί του έξω από αυτό, κάτι που είναι σαφές και από τις πολλές δηλώσεις που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Ο ίδιος ο Μέσι έχει παραδεχτεί δημόσια, πως ήταν οι συμβουλές του Ετό, εκείνες που τον βοήθησαν να γίνει πιο ακριβής στις τελικές του προσπάθειες στο ξεκίνημα της καριέρας του, ενώ ο Καμερουνέζος έχει ξεκαθαρίσει ουκ ολίγες φορές ότι "ο Μέσι είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο, πολύ πιο πάνω από τον Κριστιάνο". Τον Ιανουάριο του 2009, μετά από ένα 5-0 επί της Ντέπορ στο "Καμπ Νόου", ενώ ο Λέο μιλούσε στους δημοσιογράφους στη μικτή ζώνη, ο Ετό περνώντας από πίσω, είπε τη διάσημη πλέον ατάκα "γιατί είσαι τόσο καλός;" Τελικά, το καλοκαίρι του 2009, η Μπάρσα έκανε μια κορυφαία "πατάτα", δίνοντάς τον στην Ίντερ μαζί με 46 εκ. ευρώ, για να πάρει στη θέση του τον Ιμπραχίμοβιτς. Ο Ετό "απάντησε" κατακτώντας την επόμενη χρονιά ένα ακόμα τρεμπλ με τους "νερατσούρι"...

* Βίντεο: Το γκολ του Ετό εναντίον της Άρσεναλ στον τελικό του Champions League του 2006.

2. ΤΙΕΡΙ ΑΝΡΙ (ΓΑΛΛΙΑ)

Λέο Μέσι και Τιερί Ανρί πανηγυρίζουν ένα γκολ του Αργεντίνου σε φιλικό αγώνα με την Μπάγερν στο Μόναχο (15/8/2007).
Λέο Μέσι και Τιερί Ανρί πανηγυρίζουν ένα γκολ του Αργεντίνου σε φιλικό αγώνα με την Μπάγερν στο Μόναχο (15/8/2007). AP
  • Συνολική παραμονή στην Μπαρτσελόνα: 2007-2010
  • Συνολικές συμμετοχές: 121
  • Συνολικά γκολ & ασίστ: 49 & 27
  • Τίτλοι με την Μπαρτσελόνα: 2 πρωταθλήματα (2008/09 & 2009/10), 1 Κύπελλο Ισπανίας (2008/09), 1 ισπανικό Σούπερ Καπ (2009), 1 Champions League (2008/09), 1 ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2009), 1 Μουντιάλ Συλλόγων (2009).

Ο Ανρί πήγε στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2007, προερχόμενος από την Άρσεναλ, όπου είχε αφήσει τη σφραγίδα του για οκτώ χρόνια, πετυχαίνοντας να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του αγγλικού συλλόγου. Με την απόκτησή του, οι δημοσιογράφοι αποκάλεσαν τους Ροναλντίνιο, Μέσι, Ετό και Ανρί, ως τους "cuatro fantásticos", αν και σε εκείνη τη σεζόν (2007/08) δεν κατέκτησαν απολύτως τίποτα. Με τον ερχομό του Γουαρδιόλα στον πάγκο, οι "μπλαουγκράνα" πέτυχαν το απόλυτο έξι στα έξι, με τον Ανρί να κάνει μια πολύ καλή σεζόν με 26 γκολ σε 42 συμμετοχές. Στην τρίτη και τελευταία του χρονιά στη Βαρκελώνη, ο "Τιτί' παρουσιάστηκε μέτριος όπως και η υπόλοιπη ομάδα (32 συμμετοχές & 4 γκολ) και το καλοκαίρι του 2010 έφυγε για τη Νέα Υόρκη και τους Red Bulls. Η σχέση του Ανρί με τον Μέσι ήταν άψογη, με αμοιβαίο σεβασμό και εκτίμηση.

Ο ίδιος ο Μέσι, πριν από λίγους μήνες, αποκάλυψε σε συνέντευξή του, πως όταν ο Γάλλος είχε πρωτοπάει στην Μπάρσα, δεν τολμούσε να τον κοιτάξει στα μάτια, γιατί τον θαύμαζε απεριόριστα για τα όσα είχε πετύχει στην Άρσεναλ. Ο Ανρί, από τη μεριά του, έχει διηγηθεί -ανάμεσα σε πολλές ιστορίες για τον Μέσι- ένα περιστατικό σε μια προπόνηση, όπου σε ένα διπλό σε περιορισμένο χώρο, του είχαν κάνει ένα φάουλ και επειδή δεν του είχε δοθεί, είχε ζητήσει τη μπάλα από τον τερματοφύλακα και είχε περάσει διαδοχικά τους Πουγιόλ, Τουρέ, Μπουσκέτς και Ράφα Μάρκες τρεις συνεχόμενες φορές, πετυχαίνοντας τρία σερί γκολ, για να ηρεμήσει μετά! Και βέβαια, είναι θρυλική η φράση του Γάλλου σε μια διαφήμιση της Gatorade, όπου όταν τον ρώτησαν αν η Μπάρσα θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Μέσι αν αποφάσιζε να φύγει για άλλη ομάδα, εκείνος είχε απαντήσει "εσύ πιστεύεις ότι η Μόνα Λίζα θα μπορούσε ποτέ να αντικατασταθεί στο Λούβρο;".

* Βίντεο: Ο Τιερί Ανρί εναντίον της Μπάγερν στον προημιτελικό του Champions League της σεζόν 2008/09. Η ασίστ του Γάλλου στον Μέσι για το 3-0 στο 4:15 και το 4-0 από τον ίδιο στο 5:00 του βίντεο (8/4/2009).

3. ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΧΙΜΟΒΙΤΣ (ΣΟΥΗΔΙΑ)

Λέο Μέσι και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς πανηγυρίζουν ένα γκολ του Σουηδού εναντίον της Σαραγόσα στο "Καμπ Νόου" (25/10/2009).
Λέο Μέσι και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς πανηγυρίζουν ένα γκολ του Σουηδού εναντίον της Σαραγόσα στο "Καμπ Νόου" (25/10/2009). AP
  • Συνολική παραμονή στην Μπαρτσελόνα: 2009/10
  • Συνολικές συμμετοχές: 46
  • Συνολικά γκολ & ασίστ: 22 & 12
  • Τίτλοι με την Μπαρτσελόνα: 1 πρωτάθλημα (2009/10), 2 ισπανικά Σούπερ Καπ (2009 & 2010), 1 ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2009), 1 Μουντιάλ Συλλόγων (2009).

Όπως γράψαμε και παραπάνω, ο Ιμπραχίμοβιτς πήγε στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2009, αντί 46 εκ. ευρώ και του Ετό, προερχόμενος από την Ίντερ. Υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας πέντε χρόνων, αλλά τελικά έμεινε στην ομάδα μόνο μια σεζόν, αφού τη δεύτερη δόθηκε δανεικός στη Μίλαν και την τρίτη παραχωρήθηκε οριστικά στους "ροσονέρι". Ο Σουηδός είναι αυτός με τα μεγαλύτερα προβλήματα με τον Μέσι από όλη την πεντάδα του κειμένου, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές έχει εκφραστεί δημόσια με θαυμασμό για τον Αργεντινό. Πολύ χειρότερη ήταν η σχέση του με τον Γουαρδιόλα, τον οποίο έχει περάσει γενεές δεκατέσσερις από τότε που έφυγε από την ομάδα. Ο Ιμπραχίμοβιτς είχε το "μείον" ότι δεν μπορούσε -και δεν ήθελε- να παίζει στο δεξί άκρο, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τέσσερις της λίστας μας, που ήταν πιο κινητικοί παίκτες και άφηναν χώρους δράσης για τον Μέσι.

Είναι γνωστό το sms που είχε στείλει ο Μέσι στο κινητό του Γκουαρδιόλα, λέγοντας ότι "βλέπω ότι πλέον δεν είμαι σημαντικός για την ομάδα, οπότε...". Το "παράπονο" εστιαζόταν κυρίως στο γεγονός ότι ο Ιμπραχίμοβιτς έπαιρνε περισσότερα χρήματα από τον Αργεντίνο. Ο Ιμπραχίμοβιτς αγωνιστικά ήταν αμετακίνητος: "Εγώ παίζω ως σέντερ φορ, αυτή είναι η θέση μου και εκεί θα αγωνίζομαι". Οι αριθμοί του στο τέλος της σεζόν δεν ήταν κακοί, κάθε άλλο (46 συμμετοχές, 22 γκολ και 12 ασίστ), όμως ο Γκουαρδιόλα αποφάσισε να τον "ξεφορτωθεί" για να μην υπάρχουν τριβές μέσα στην ομάδα, κυρίως φυσικά με τον Μέσι. Ο "δύσκολος" χαρακτήρας του αποτυπώθηκε αρκετές φορές και στις δηλώσεις του για τον Μέσι, με τις περισσότερες όμως από αυτές να είναι θετικές.

Αν και στην αρχή είχε κατηγορήσει τόσο τον Μέσι, όσο και τον Αντρές Ινιέστα ότι παραήταν ήρεμοι (!) και δεν εξέφραζαν ποτέ παράπονο, στη συνέχεια είχε αποκαλύψει ότι σε όλες τις ψηφοφορίες για τη Χρυσή Μπάλα, από το 2009 και μετά, η πρώτη του επιλογή ήταν πάντα ο Αργεντίνος. Στον προημιτελικό του Champions League απέναντι στην Άρσεναλ τον Μάρτιο του 2010, ο "Ίμπρα" είχε πετύχει δυο γκολ στο πρώτο ματς στο Λονδίνο (2-2), αλλά είχε τραυματιστεί χάνοντας τη ρεβάνς. Πριν από τον αγώνα του "Καμπ Νόου", είχε πλησιάσει τον Μέσι και του είχε πει "εγώ δεν παίζω σήμερα, είναι η σειρά σου να τελειώσεις ό,τι άρχισα". Ο Μέσι πέτυχε και τα τέσσερα γκολ στο 4-1 και μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Σουηδός είχε πάει στα αποδυτήρια και είχε πει στον "pulga": "Συγχαρητήρια, σήμερα ήσουν καλύτερος και από τον Ζλάταν"!

* Βίντεο: Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς εναντίον της Άρσεναλ στον προημιτελικό του Champions League της σεζόν 2009/10. Το πρώτο γκολ του Σουηδού στο 4:13, το δεύτερο στο 5:20 του βίντεο (31/3/2010).

4. ΝΤΑΒΙΔ ΒΙΓΙΑ (ΙΣΠΑΝΙΑ)

Νταβίδ Βίγια και Λέο Μέσι πανηγυρίζουν ένα γκολ του Ισπανού εναντίον του Παναθηναϊκού σε ματς του Champions League στο "Καμπ Νόου" (14/9/2010).
Νταβίδ Βίγια και Λέο Μέσι πανηγυρίζουν ένα γκολ του Ισπανού εναντίον του Παναθηναϊκού σε ματς του Champions League στο "Καμπ Νόου" (14/9/2010). AP
  • Συνολική παραμονή στην Μπαρτσελόνα: 2010-2013
  • Συνολικές συμμετοχές: 119
  • Συνολικά γκολ & ασίστ: 48 & 23
  • Τίτλοι με την Μπαρτσελόνα: 2 πρωταθλήματα (2010/11 & 2012/13), 1 Κύπελλο Ισπανίας (2011/12), 2 ισπανικά Σούπερ Καπ (2010 & 2011), 1 Champions League (2010/11), 1 ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2011), 1 Μουντιάλ Συλλόγων (2011).

Ο Βίγια αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2010, προερχόμενος από τη Βαλένθια, με τη μετακίνησή του να κοστίζει 40 εκ. ευρώ. Ο Ισπανός φορ πήγε στη Βαρκελώνη ως ο αντικαταστάτης του Ιμπραχίμοβιτς, τον οποίο ο Γουαρδιόλα είχε αποφασίσει να ξεφορτωθεί. Πολύ γρήγορα ο Βίγια μπήκε στις καρδιές των φίλων της Μπάρσα, μετά το εκπληκτικό παιχνίδι του στο 5-0 επί της Ρεάλ (πρώτο clásico του Ζοζέ Μουρίνιο), όπου πέτυχε δυο γκολ και έδωσε μια ασίστ. Ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στον τελικό του Champions League το 2011 στο "Γουέμπλεϊ", πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ των "μπλαουγκράνα", σε αυτήν που από πολλούς θεωρείται ως η κορυφαία παράσταση της Pep Team. Ολοκλήρωσε την πρώτη σεζόν (2010/11) με 23 γκολ σε 52 επίσημες συμμετοχές, ξεκίνησε εξίσου καλά τη δεύτερη (2011/12), όμως η ατυχία τον χτύπησε τον Δεκέμβριο του 2011 στο Μουντιάλ των Συλλόγων, όταν υπέστη κάταγμα κνήμης, χάνοντας το υπόλοιπο της περιόδου αλλά και το EURO του 2012.

Επανήλθε το 2012/13, αλλά μοιράστηκε τις συμμετοχές με τον Αλέξις Σάντσες, αποφασίζοντας να αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2013 και να πάει στην Ατλέτικο, επειδή ήθελε να ξαναγίνει βασικός. Πολλά έχουν ακουστεί για τη σχέση του με τον Μέσι, όμως ο ίδιος με δηλώσεις του κατά καιρούς, φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως δεν είχε κάποιο πρόβλημα με τον Αργεντίνο: "Ποτέ δεν συνέβη το παραμικρό με τον Μέσι. Πρόκειται για έναν φοβερό επαγγελματία και συνάδελφό μου και ήμουν πολύ τυχερός που έπαιξα δίπλα του". Και σε άλλη συνέντευξή του, είχε κάνει ακόμα πιο σαφή τη θέση του: "Πιστεύετε ότι είναι δυνατόν να τα πηγαίνω άσχημα με τον Μέσι, τον παίκτη που μου έχει βγάλει τις ασίστ για τα μισά γκολ που έχω πετύχει; Ο Λέο είναι απίστευτος. Ο κόσμος μιλάει για τα γκολ του και το καταλαβαίνω, αλλά το παιχνίδι που δημιουργεί για τους υπόλοιπους γύρω του, είναι απίστευτο. Λειτουργεί με μια ταχύτητα πάνω από όλους τους άλλους".

* Βίντεο: Ο Νταβίδ Βίγια εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Champions League της σεζόν 2010/11. Το γκολ του Βίγια στο 3:12 του βίντεο (28/5/2011).

5. ΛΟΥΙΣ ΣΟΥΑΡΕΣ (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ)

Λέο Μέσι και Λουίς Σουάρες πανηγυρίζουν ένα γκολ της Μπαρτσελόνα σε αγώνα με τη Σεβίγια (5/4/2017).
Λέο Μέσι και Λουίς Σουάρες πανηγυρίζουν ένα γκολ της Μπαρτσελόνα σε αγώνα με τη Σεβίγια (5/4/2017). AP
  • Συνολική παραμονή στην Μπαρτσελόνα: 2014-2020
  • Συνολικές συμμετοχές: 283
  • Συνολικά γκολ & ασίστ: 195 & 113
  • Τίτλοι με την Μπαρτσελόνα: 4 πρωταθλήματα (2014/15, 2015/16, 2017/18 & 2018/19), 4 Κύπελλα Ισπανίας (2014/15, 2015/16, 2016/17 & 2017/18), 2 ισπανικά Σούπερ Καπ (2016 & 2018), 1 Champions League (2014/15), 1 ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2015), 1 Μουντιάλ Συλλόγων (2015).

Ο Σουάρες αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2014, προερχόμενος από τη Λίβερπουλ, για 82 εκ. ευρώ και είναι ο κορυφαίος της λίστας μας σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες. "Έδεσε" από την πρώτη μέρα με τον Μέσι και μαζί με τον Νεϊμάρ δημιούργησαν μια από τις πιο πετυχημένες επιθετικές τριπλέτες όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, γνωστή ως "MSN". Στην πρώτη σεζόν κιόλας, ο Ουρουγουανός κατέκτησε το τρεμπλ, πετυχαίνοντας μάλιστα και γκολ στον τελικό του Champions League στο Βερολίνο, στο 3-1 επί της Γιουβέντους. Από τους πιο σταθερούς και συνεπείς σκόρερ στην ιστορία των "μπλαουγκράνα", ο "Λουισίτο" ξεπέρασε τον Λάσλο Κουμπάλα (194), έφτασε τα 195 γκολ (συν 113 ασίστ) και έγινε έτσι ο τρίτος γκολτζής του συλλόγου, πίσω μόνο από τους Μέσι και Θέσαρ.

Στην Μπαρτσελόνα βελτίωσε πολύ τη συμπεριφορά του, που τόσα προβλήματα του είχε δημιουργήσει στο παρελθόν, αγαπήθηκε από τον κόσμο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι, με πολύ άκομψο τρόπο από τη διοίκηση του Τζουσέπ Μαρτία Μπαρτομέου, αλλά και από τον Ρόναλντ Κούμαν, με επόμενο προορισμό της καριέρας του την Ατλέτικο. Πρόκειται για τον κατ' εξοχήν κολλητό του Λέο όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, με οικογενειακούς δεσμούς και μια δυνατή φιλία που εκφράστηκε τόσο με τη συνεργασία τους στον αγωνιστικό χώρο, όσο και εκτός γηπέδου, όπου εκτός από γείτονες, τους είδαμε να μη χάνουν ευκαιρία να βρεθούν μαζί είτε στη Βαρκελώνη είτε σε διακοπές. Το ίδιο κολλητές είναι και οι δυο σύζυγοι, Αντονέλα και Σοφία. Ο Σουάρες κατέκτησε 13 τίτλους στην εξαετή παραμονή του στην ομάδα, όπου έφτασε τις 283 επίσημες συμμετοχές, κερδίζοντας και ένα ευρωπαϊκό Χρυσό Παπούτσι τη σεζόν 2015/16.

* Βίντεο: Ο Λουίς Σουάρες εναντίον της Γιουβέντους στον τελικό του Champions League της σεζόν 2014/15. Το γκολ του Σουάρες στο 6:20 του βίντεο (6/6/2015).


ΠΗΓΗ: 

AS.COM, MARCA.COM, 20MINUTOS.ES, PASIONFUTBOL.COM, NACIONDEPORTES.COM, 90MIN.COM, ELPERIODICO.COM, FCBARCELONANOTICIAS.COM, DEFENSACENTRAL.COM, SOPITAS.COM, SPORT.ES, CUATRO.COM, MADRID-BARCELONA.COM, GOAL.COM, ANTENA3.COM

News 24/7

24MEDIA NETWORK