Σετιέν, ο κακός δαίμονας του Ζιντάν στο "Μπερναμπέου"

Ο Σετιέν δε χάνει από τον Ζιντάν στο "Μπερναμπέου", αφού σε τρεις επισκέψεις του με τη Λας Πάλμας και την Μπέτις, μετράει μια ισοπαλία και δυο νίκες! Διαβάστε στο Contra.gr την ιστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα στους δυο προπονητές, αλλά και για το κρασί που ήπιαν το βράδυ της Τετάρτης στη Μαδρίτη, Σετιέν και Γουαρδιόλα, μιλώντας για το αποψινό clásico!

Κίκε Σετιέν και Ζινεντίν Ζιντάν πριν το παιχνίδι Ρεάλ Μαδρίτης - Λας Πάλμας (3-3) τον Μάρτιο του 2017.
Κίκε Σετιέν και Ζινεντίν Ζιντάν πριν το παιχνίδι Ρεάλ Μαδρίτης - Λας Πάλμας (3-3) τον Μάρτιο του 2017.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κι η Μπαρτσελόνα διασταυρώνουν απόψε τα ξίφη τους (1/3, 22:00 ώρα Ελλάδας) στο clásico του δεύτερου γύρου της φετινής Λίγκας. Με 13 αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του ισπανικού πρωταθλήματος, αλλά και με μόλις δυο βαθμούς να χωρίζουν τις δυο ομάδες (55 Μπαρτσελόνα, 53 Ρεάλ), είναι προφανές ότι η σημασία του παιχνιδιού είναι τεράστια, ικανή να διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία των δυο διεκδικητών του φετινού τίτλου. Σε περίπτωση νίκης των "μπλαουγκράνα", το πλεονέκτημα των Καταλανών θα ανέβει ουσιαστικά στους έξι βαθμούς (αφού θα έχουν υπέρ τους και την ισοβαθμία), αντίθετα, με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα (νίκη της Ρεάλ ή ισοπαλία), όλα θα μείνουν τελείως ανοιχτά σε οποιαδήποτε εξέλιξη στην τελική ευθεία της Πριμέρα. Οι δυο προπονητές, Ζιντάν και Σετιέν, γνωρίζουν φυσικά την κρισιμότητα του συγκεκριμένου αγώνα και θα προσπαθήσουν να καθοδηγήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ομάδες τους.

Το σημερινό, είναι το παρθενικό clásico στην καριέρα του Κίκε Σετιέν, όχι όμως και η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει είτε τη Ρεάλ, είτε τον Ζιντάν. Κοιτάζοντας την ιστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα στους δυο τεχνικούς, διαπιστώνουμε - όχι χωρίς έκπληξη - ότι ο Σετιέν όχι μόνο δεν έχει ηττηθεί στις τρεις προηγούμενες επισκέψεις του στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" (πάντα επί Ζιντάν), αλλά αντίθετα, έχει αποσπάσει μια ισοπαλία (3-3) ως προπονητής της Λας Πάλμας τη σεζόν 2016/17 και έχει νικήσει και τα δυο ματς στη Μαδρίτη ως προπονητής της Μπέτις, πρώτα τη σεζόν 2017/18 (0-1) και μετά τη σεζόν 2018/19 (0-2)! Οπωσδήποτε αυτό είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, το σίγουρο είναι ότι ο ίδιος ο Ζιντάν το έχει στο μυαλό του.

ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΣΕΤΙΕΝ ΣΤΟ "ΜΠΕΡΝΑΜΠΕΟΥ"

Ο Κίκε Σετιέν στην τελευταία επίσκεψή του στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" (19/5/2019)
Ο Κίκε Σετιέν στην τελευταία επίσκεψή του στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" (19/5/2019)

Με αφορμή λοιπόν την τέταρτη μονομαχία των δυο τεχνικών στο φέουδο των "μπλάνκος" (του μεν Ζιζού πάντα από τον πάγκο της Ρεάλ, του δε Σετιέν με τρίτη διαφορετική ομάδα), ας θυμηθούμε τί συνέβη σε αυτά τα τρία ματς, όπου ο νυν προπονητής της Μπαρτσελόνα αρχικά απέδρασε από το "Μπερναμπέου" με τη Λας Πάλμας με το βαθμό της ισοπαλίας, ενώ στη συνέχεια το "άλωσε" δις, κρατώντας μάλιστα την άμυνά του στο μηδέν και στα δυο παιχνίδια με την Μπέτις. Να πούμε ότι ο Σετιέν ανέλαβε τη Λας Πάλμας τον Οκτώβριο του 2015 όταν διαδέχτηκε τον Πάκο Ερέρα, καθοδηγώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του ομάδα στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Εκείνη την εποχή ο Ζιντάν ήταν προπονητής στην Καστίγια (Ρεάλ Μαδρίτης Β), αλλά λίγους μήνες αργότερα, στις 4 Ιανουαρίου του 2016, πήρε προαγωγή στην πρώτη ομάδα, ύστερα από την απόλυση του Ράφα Μπενίτεθ.

Σε εκείνη την πρώτη σεζόν και των δυο στις νέες τους ομάδες (2015/16), αναμετρήθηκαν μόνο μια φορά, αφού στο ματς του πρώτου γύρου, ο Μπενίτεθ βρισκόταν ακόμα στον πάγκο της Ρεάλ. Στο παιχνίδι που είχε διεξαχθεί στο "Μπερναμπέου", οι "μερένγκες" είχαν επιβληθεί 3-1. Το πρώτο ραντεβού Σετιέν-Ζιντάν ήρθε στον δεύτερο γύρο, στην 29η αγωνιστική (13/3/2016), στο "Estadio Gran Canaria", εκεί όπου η Ρεάλ έφυγε με τους τρεις βαθμούς, έχοντας υποφέρει όμως αρκετά, αφού προηγήθηκε με τον Σέρχιο Ράμος στο 24', ισοφαρίστηκε από τον Γουίλιαν Χοσέ στο 87' και κατάφερε να φτάσει στη νίκη στο 89' με το τέρμα του Κασεμίρο. Η δεύτερη αναμέτρηση ήρθε την επόμενη σεζόν (2016/17), στην 6η αγωνιστική, και πάλι στα Κανάρια, με τελικό σκορ το 2-2.

Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Μάρκο Ασένσιο έβαλε μπροστά τη Ρεάλ στο 33', ισοφάρισαν οι "νησιώτες" στο 38' με τον Τάνα, οι "μερένγκες" πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 67' με τον Μπενζεμά και ήταν ο Σέρχιο Αραούχο εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 85'. Η πρώτη επίσκεψη του Σετιέν στο "Μπερναμπέου" ήρθε στην 25η - εμβόλιμη - αγωνιστική, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μια φοβερή μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ανάμεσα σε "μερένγκες" και "μπλαουγκράνα". Θα αποδεικνυόταν η πιο πετυχημένη σεζόν του Ζιντάν στη Ρεάλ, αφού στο τέλος της κατέκτησε τόσο τη Λίγκα, όσο και το - δεύτερο σερί - Champions League. Η εξέλιξη εκείνου του αγώνα ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, με τη Λας Πάλμας και τον Σετιέν να βάζουν πραγματικά δύσκολα στους γηπεδούχους. Ας θυμηθούμε τί είχε γίνει.

1. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ 3-3 (1/3/2017)

Οι παίκτες της Λας Πάλμας πανηγυρίζουν ένα γκολ τους, με κοντράστ τον απογοητευμένο Κριστιάνο (1/3/2017)
Οι παίκτες της Λας Πάλμας πανηγυρίζουν ένα γκολ τους, με κοντράστ τον απογοητευμένο Κριστιάνο (1/3/2017)

Η πρωτοπόρος με 55 βαθμούς Ρεάλ (έναντι 54 της Μπάρσα) ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, αφού προηγήθηκε 1-0 μόλις στο 8' με το γκολ του Ίσκο, ύστερα από μαγική κάθετη πάσα στον χώρο του Κόβατσιτς. Όμως μόλις δυο λεπτά αργότερα, στο 10', ο Τάνα, αφού "χόρεψε" τους Μαρσέλο και Σέρχιο Ράμος, εξαπέλυσε μια βολίδα, παραβιάζοντας την εστία του Νάβας. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, οι "νησιώτες" πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού και απείλησαν αρκετές φορές τους "μερένγκες", με το ημίχρονο όμως να λήγει ισόπαλο 1-1. Η επανάληψη ξεκίνησε με την αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του Μπέιλ (47'), ύστερα από δυο κλωτσιές και ένα σπρώξιμο του Ουαλού στον Βιέρα. Στο 54' ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι, αφού ο Ράμος έβαλε τα χέρια του για να σταματήσει ένα σουτ! Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε πετυχημένα ο Βιέρα, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Νάβας κράτησε τη Ρεάλ στο παιχνίδι με σημαντικές επεμβάσεις, όμως ένα τραγικό λάθος του στο 60', επέτρεψε στη Λας Πάλμας να πετύχει και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με τον Μπόατενγκ, ο οποίος πήρε μια μπαλιά από τα μετόπισθεν, ξεγέλασε τον Κέιλορ - που δίστασε στην έξοδο - και ανενόχλητος έγραψε το 1-3 μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες των φιλάθλων προς τους παίκτες της Ρεάλ. Η συνέχεια ανήκε στους "μερένγκες", που παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, έκλεισαν τους αντιπάλους τους και τους πίεσαν ασφυκτικά, ψάχνοντας την ανατροπή. Στο 86' ο Καστεγιάνο έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, η παράβαση υποδείχτηκε και ο Κριστιάνο από τα 11 μέτρα ευστόχησε. Ο ίδιος παίκτης εκμεταλλεύτηκε τρία λεπτά αργότερα, τη σέντρα του Χάμες σχεδόν από το σημείο του κόρνερ και με άψογη κεφαλιά πέτυχε την ισοφάριση, σώζοντας τον ένα βαθμό, αλλά όχι και την πρώτη θέση, αφού η Μπάρσα, με το εντυπωσιακό 6-1 επί της Χιχόν, την προσπέρασε ανεβαίνοντας στην κορυφή του πίνακα. Ιδού και οι συνθέσεις εκείνου του αγώνα.

Ο Κριστιάνο ισοφαρίζει την Λας Πάλμας στο 89' (1/3/2017)
Ο Κριστιάνο ισοφαρίζει την Λας Πάλμας στο 89' (1/3/2017)

- Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Νάτσο, Ράμος, Μαρσέλο, Κόβατσιτς (71' Μπενζεμά), Ίσκο (65' Λούκας Βάθκεθ), Κρόος, Μοράτα (71' Χάμες), Μπέιλ, Κριστιάνο.

- Λας Πάλμας (Κίκε Σετιέν): Βάρας, Σιμόν, Λέμος, Μπίγας (27' Αρτίλες), Καστεγιάνο, Μέσα, Γκόμεθ, Τάνα, Χεσέ, Βιέρα (75' Χαλίλοβιτς), Μπόατενγκ (69' Γκαρθία).

Τον Μάιο του 2017, λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, ο Σετιέν, σε συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε ότι δε θα συνέχιζε στον πάγκο της Λας Πάλμας την επόμενη σεζόν, εξηγώντας πως υπήρχαν διαφωνίες με τη διοίκηση και προσθέτοντας ότι παρά τις συζητήσεις για ανανέωση του συμβολαίου του, δεν είχε βρεθεί σημείο επαφής με τον πρόεδρο του συλλόγου. Μια εβδομάδα αργότερα, η Μπέτις ανακοίνωσε την πρόσληψη του Σετιέν για τρία χρόνια και έτσι ο νυν τεχνικός της Μπαρτσελόνα, βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, ξεκινώντας μια νέα πρόκληση στην καριέρα του, αφού οι "βερδιμπλάνκος" ήταν σαφώς η καλύτερη ομάδα που είχε αναλάβει μέχρι τότε στην καριέρα του. Το δεύτερο ραντεβού του με τον Ζιντάν στο "Μπερναμπέου" ήρθε αρκετά νωρίς μέσα στη σεζόν 2017/18, στην 5η αγωνιστική της Λίγκας. Ας θυμηθούμε τί έγινε εκεί.

2. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΜΠΕΤΙΣ 0-1 (20/9/2017)

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπέτις στη σέντρα του "Μπερναμπέου" (20/9/2017)
Ρεάλ Μαδρίτης και Μπέτις στη σέντρα του "Μπερναμπέου" (20/9/2017)

Η Ρεάλ είχε κάνει ένα καταστροφικό ξεκίνημα σε εκείνο το πρωτάθλημα, έχοντας δυο ισοπαλίες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές (αμφότερες μέσα στο "Μπερναμπέου"). Η Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε, που την προηγούμενη ημέρα είχε σκορπίσει την Έιμπαρ με το εκπληκτικό 6-1, είχε ξεφύγει ήδη επτά βαθμούς και οι "μερένγκες" χρειάζονταν οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς για να ξαναπάνε τη διαφορά στους τέσσερις και να συνεχίσουν ζωντανοί στη διεκδίκηση του τίτλου. Ο Ζιντάν θα είχε για πρώτη φορά στο ματς με την Μπέτις στη διάθεσή του τον Κριστιάνο, που επέστρεφε μετά από τιμωρία 5 αγώνων. Η Μπέτις ξεκίνησε στο 3' με μια τεράστια διπλή ευκαιρία, όμως πρώτα ο Καρβαχάλ που έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Σανάμπρια και κατόπιν ο Νάβας που μπλόκαρε τη μπάλα, διατήρησαν το 0-0.

Η Ρεάλ απάντησε με τρεις δικές της ευκαιρίες, πρώτα με τον Κριστιάνο στο 10', κατόπιν με τον Μόντριτς στο 16' και πάλι με τον Κριστιάνο στο 27', όμως ο Αδάν είχε ήδη πιάσει δουλειά, σταματώντας τις προσπάθειες των "μερένγκες". Στο 42' ήταν και πάλι ο τερματοφύλακας της Μπέτις αυτός που απέκρουσε εντυπωσιακά μια βολίδα του Ίσκο, διατηρώντας το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη η Ρεάλ συνέχισε να επιτίθεται κατά κύματα, όμως ο Αδάν είχε κατεβάσει ρολά, με τη βοήθεια και του κάθετου δοκαριού, στο οποίο σταμάτησε ένα εκπληκτικό τακουνάκι του Μπέιλ στο 74'. Η Μπέτις προειδοποίησε στο 90', όταν ο Σανάμπρια πέτυχε γκολ το οποίο όμως ακυρώθηκε - σωστά - ως οφσάιντ και "τιμώρησε" τους παίκτες του Ζιντάν στο 94', όταν μετά από σέντρα του Μπαραγάν, ο Σανάμπρια παραβίασε με κεφαλιά την εστία του Νάβας, διαμορφώνοντας το τελικό 0-1.

Ο Σανάμπρια παραβιάζει την εστία του Νάβας (20/9/2017)
Ο Σανάμπρια παραβιάζει την εστία του Νάβας (20/9/2017) RMB

Η Μπέτις με εκείνη τη νίκη, έφτασε τους εννέα βαθμούς, ανέβηκε στην έκτη θέση και άφησε έβδομη τη Ρεάλ, εκτός ευρωπαϊκών θέσεων και επτά ολόκληρους βαθμούς πίσω από τους "μπλαουγκράνα", μόλις πέντε αγωνιστικές μετά το ξεκίνημα της Λίγκας! Οι "μπλάνκος" έμειναν άσφαιροι μετά από 73 σερί παιχνίδια στα οποία είχαν σκοράρει και έτσι έχασαν την ευκαιρία να πιάσουν τη Σάντος του Πελέ στη δεύτερη θέση της λίστας (74 παιχνίδια), πίσω μόνο από το απόλυτο ρεκόρ της Ρίβερ Πλέιτ (96 παιχνίδια). Ήταν το δεύτερο "χουνέρι" που έκανε ο Σετιέν στον Ζιντάν μέσα στο "Μπερναμπέου" και θα ακολουθούσε και ένα τρίτο, πριν περάσουμε όμως σε αυτό, ας θυμηθούμε πρώτα τις συνθέσεις των δυο ομάδων στο ματς, στο οποίο μόλις αναφερθήκαμε.

- Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο (72' Λούκας Βάθκεθ), Μόντριτς (72' Μαγιοράλ), Κασεμίρο, Κρόος, Ίσκο (67' Ασένσιο), Μπέιλ, Κριστιάνο.

- Μπέτις (Κίκε Σετιέν): Αδάν, Μπαραγάν, Μαντί, Φεντάλ, Ντουρμίσι, Γκαρθία, Ρουίθ (80' Χοακίν), Καμαράσα (44' Γουαρδάδο), Γκερέρο (61' Μπουντεμπού), Τέγιο, Σανάμπρια.

Οι παίκτες της Μπέτις πανηγυρίζουν το γκολ του Σανάμπρια (20/9/2017)
Οι παίκτες της Μπέτις πανηγυρίζουν το γκολ του Σανάμπρια (20/9/2017)

Ο Ζιντάν και η Ρεάλ πήραν τη ρεβάνς για την ήττα τους στο "Μπερναμπέου", τον Φεβρουάριο του 2018, στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου, όταν ταξίδεψαν στη Σεβίλλη για να αντιμετωπίσουν την Μπέτις στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν". Εκεί νίκησαν 3-5 (δυο γκολ ο Ασένσιο και από ένα οι Ράμος, Κριστιάνο και Μπενζεμά), όμως βρίσκονταν ήδη εκτός διεκδίκησης του τίτλου, τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση της Πριμέρα, 17 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την Μπάρσα. Στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν (2018/19), ο Ζιντάν είχε ήδη αποχωρήσει από τον πάγκο των "μπλάνκος", αμέσως μετά την κατάκτηση του τρίτου σερί Champions League, έτσι το παιχνίδι του πρώτου γύρου ανάμεσα στην Μπέτις και τη Ρεάλ (19η αγωνιστική), διεξήχθη με τον Σολάρι ως τεχνικό των "μερένγκες" (νίκη 1-2 της Ρεάλ).

Όμως τον Μάρτιο του 2019, ο Ζιζού επέστρεψε στη "βασίλισσα" και έτσι, είδαμε μια ακόμα μονομαχία των αποψινών αντίπαλων τεχνικών, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και ενώ όλα είχαν κριθεί, με τους "μπλαουγκράνα" του Βαλβέρδε να κατακτούν ξανά τον τίτλο, αυτή τη φορά με διαφορά 19 βαθμών από τους τρίτους "μερένγκες", αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της Πριμέρα για τους δυο "αιώνιους". Στο τελευταίο ματς λοιπόν εκείνης της περιόδου, η Ρεάλ υποδέχτηκε την Μπέτις στο "Μπερναμπέου". Οι γηπεδούχοι δε διεκδικούσαν τίποτα (σίγουροι τρίτοι), το ίδιο και οι "βερδιμπλάνκος" (σίγουρα εκτός ευρωπαϊκών θέσεων). Ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Κέιλορ Νάβας με τη φανέλα της Ρεάλ, που ήταν και ο μόνος που γνώρισε την αποθέωση, σε αντίθεση με όλη την υπόλοιπη ομάδα που αποδοκιμάστηκε στο τέλος. Ας δούμε γιατί.

3. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΜΠΕΤΙΣ 0-2 (19/5/2019)

Το σκορ του αγώνα στον φωτεινό πίνακα του "Μπερναμπέου", στο τελευταίο ματς του Κέιλορ Νάβας με τη Ρεάλ (19/5/2019)
Το σκορ του αγώνα στον φωτεινό πίνακα του "Μπερναμπέου", στο τελευταίο ματς του Κέιλορ Νάβας με τη Ρεάλ (19/5/2019)

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, η Μπέτις πήρε τον έλεγχο του αγώνα και απείλησε σε πολλές περιπτώσεις την εστία της Ρεάλ, όμως ο Νάβας με τις επεμβάσεις του διατήρησε το μηδέν, τη στιγμή που οι υπόλοιποι συμπαίκτες του - με εξαίρεση τον Βινίσιους - είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Παρόλα αυτά, ήταν οι "μπλάνκος" εκείνοι που είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, με τον Μπενζεμά να στέλνει τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Λόπεθ με πλασέ στο 34'. Στην επανάληψη η Ρεάλ έδειξε μεγαλύτερη όρεξη, Βινίσιους και Μπενζεμά έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως η Μπέτις άνοιξε το σκορ στο 61' με τον Μορόν, ύστερα από πάσα του Γουαρδάδο.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως μια οργανωμένη επίθεση της Μπέτις στο 75', οδήγησε στην ασίστ του Φίρπο στον Χεσέ (πρώην παίκτη της Ρεάλ), ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο της ομάδας του. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε στα λεπτά που απέμεναν, έτσι οι "μερένγκες" ολοκλήρωσαν με ήττα μια από τις χειρότερες σεζόν τους τα τελευταία χρόνια και όπως γράψαμε παραπάνω, οι παίκτες αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο μέσα σε γενική γιούχα από τις εξέδρες του "Μπερναμπέου". Την ίδια στιγμή, ο Κίκε Σετιέν μεγάλωσε το δικό του σερί, ως ο κακός δαίμονας του Ζιντάν, κάθε φορά που οι ομάδες του επισκέπτονται τη Μαδρίτη. Ιδού και οι συνθέσεις εκείνου του αγώνα.

- Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Νάτσο, Μαρσέλο, Γιορέντε, Μόντριτς, Βαλβέρδε (69' Ίσκο), Ντίαθ (60' Ασένσιο), Βινίσιους, Μπενζεμά (77' Λούκας Βάθκεθ).

- Μπέτις (Κίκε Σετιέν): Λόπεθ, Μαντί, Μπάρτρα, Φεντάλ, Γουαρδάδο, Καρβάλιο (90' Σίντνεϊ), Φίρπο, Γκερέρο, Καπτούμ (68' Χεσέ), Λο Σέλσο, Μορόν (74' Τέγιο).

Είδαμε αναλυτικά τις τρεις επισκέψεις του Κίκε Σετιέν στο "Μπερναμπέου", πρώτα με τη Λας Πάλμας και ύστερα με την Μπέτις. Βέβαια, αν μετρήσουμε συνολικά τις αναμετρήσεις των δυο προπονητών, τότε έχουμε απόλυτη ισορροπία τόσο στα αποτελέσματα όσο και στα γκολ, αφού στα έξι παιχνίδια στα οποία έχουν βρεθεί αντιμέτωποι, υπάρχουν για τον καθένα δυο νίκες, δυο ήττες και δυο ισοπαλίες, με 12-12 τέρματα! Κάτι που σημαίνει ότι απόψε, μετά το clásico, αν έχουμε νικητή, ο ένας από τους δυο θα πάρει προβάδισμα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τόσο ο Σετιέν όσο και ο Ζιντάν, έχουν πετύχει τις νίκες τους αποκλειστικά εκτός έδρας, ο μεν πρώτος στο "Μπερναμπέου", ο δε δεύτερος στο "Εστάδιο Γκραν Κανάρια" και στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν".

ΣΕΤΙΕΝ ΚΑΙ ΓΟΥΑΡΔΙΟΛΑ, ΚΡΑΣΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΕΑΛ-ΣΙΤΙ

Πεπ Γουαρδιόλα και Καρίμ Μπενζεμά μετά το ματς της Ρεάλ με τη Σίτι στο "Μπερναμπέου" (26/2/2020)
Πεπ Γουαρδιόλα και Καρίμ Μπενζεμά μετά το ματς της Ρεάλ με τη Σίτι στο "Μπερναμπέου" (26/2/2020) AP

Ο Σετιέν πάντως δεν έχασε την ευκαιρία να συναντηθεί την προηγούμενη Τετάρτη με έναν συνάδελφό του, που γνωρίζει ίσως καλύτερα από τον καθένα τί σημαίνει clásico. Αρκετές μέρες πριν το παιχνίδι ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Σίτι για τους "16" του Champions League, ο νυν τεχνικός των "μπλαουγκράνα" ενημέρωσε τον τεχνικό των "σίτιζενς", Πεπ Γουαρδιόλα, ότι θα βρισκόταν στις κερκίδες του "Μπερναμπέου" για να κατασκοπεύσει την αποψινή του αντίπαλο και πως θα ήθελε να τον συναντήσει προσωπικά μετά τον αγώνα. Ο Πεπ του έδωσε ραντεβού στο ξενοδοχείο που θα διέμενε η αποστολή της Σίτι, δηλαδή το "Eurostars Madrid Tower", στο οποίο παρεμπιπτόντως διαμένει και η Μπαρτσελόνα όποτε επισκέπτεται την ισπανική πρωτεύουσα, ήδη από την εποχή που προπονητής ήταν ο Γουαρδιόλα.

Ο Σετιέν έκλεισε δυο δωμάτια στο ίδιο ξενοδοχείο, για τον ίδιο και τον βοηθό του, Εντέρ Σαράμπια. Οι δυο τους παρακολούθησαν το Ρεάλ-Σίτι από σουίτα του "Μπερναμπέου" και στη συνέχεια επέστρεψαν στο "Eurostars", περιμένοντας τον Πεπ. Η αποστολή της Σίτι δείπνησε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου (που ονομάζεται "Volvoreta") και στη συνέχεια, όταν οι παίκτες αποσύρθηκαν στα δωμάτιά τους για να κοιμηθούν, έμειναν στο εστιατόριο (που βρίσκεται σε έναν από τους τελευταίους ορόφους, έχοντας πανοραμική θέα σε όλη τη Μαδρίτη) ο Πεπ και οι άμεσοι συνεργάτες του. Τότε ο τεχνικός της Σίτι κάλεσε τον Σετιέν να ανέβει και να τον συναντήσει εκεί. Κάθισαν αρκετή ώρα μαζί και συζήτησαν για το μεγάλο διπλό των Άγγλων, για την κατάσταση που επικρατεί στη Σίτι και φυσικά για την Μπαρτσελόνα.

Σετιέν και Γουαρδιόλα διατηρούν μια φιλική σχέση εδώ και αρκετό καιρό, από τότε που ο νυν τεχνικός της Μπάρσα είχε επισκεφθεί τον Καταλανό στις εγκαταστάσεις της Σίτι στο Μάντσεστερ, για να παρακολουθήσει από κοντά τον τρόπο δουλειάς του. Μην ξεχνάμε ότι αμφότεροι είναι "Cruyffistas", έχουν επηρεαστεί από τις ποδοσφαιρικές διδαχές του Γιόχαν Κρόιφ, εφαρμόζοντάς τις πιστά στις ομάδες τους. Δεν το γνωρίζουμε, αλλά είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, ότι οι δυο τους συζήτησαν και για το σημερινό clásico. Δεν ξέρω αν ο Σετιέν ζήτησε συμβουλές από τον Πεπ ή αν ο ίδιος ο Πεπ μοιράστηκε τις απόψεις του με τον συνάδελφό του, είναι βέβαιο όμως ότι ο Σετιέν θα θέλει να επαναλάβει απόψε τον θρίαμβο της Σίτι. Αν θα τα καταφέρει, θα το ξέρουμε εκεί γύρω στα μεσάνυχτα!

Ποιος θα κατακτήσει το clasico; Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


ΠΗΓΗ: 

SPORT.ES, SCROLL.IN, LALIGAANALYSIS.COM, ESPN.COM, MUNDODEPORTIVO.COM, AS.COM, MARCA.COM

News 24/7

24MEDIA NETWORK