Το κόσμημα της Λεωφόρου στο φακό του Contra.gr

Το Contra.gr μπήκε στις νέες σουίτες του "Απόστολος Νικολαΐδης" και σας παρουσιάζει με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πιο "δυνατό" έργο της έως τώρα ανάπλασης του ιστορικού σπιτιού του Παναθηναϊκού. Σας ξεναγεί ο Κώστας Γουλής.

Το κόσμημα της Λεωφόρου στο φακό του Contra.gr

Όταν ο Γιάννης Αλαφούζος, μαζί με τους στενούς συνεργάτες του και τους επικεφαλής του αρχιτεκτονικού γραφείου «Κοκκίνου-Κούρκουλας» άρχισαν να προετοιμάζουν απ’ την άνοιξη του ’14 τα πρώτα σχέδια για την πλήρη ανακαίνιση και τον καλλωπισμό του «Απόστολος Νικολαΐδης», έθεσαν σε εφαρμογή μια «διαφορετική» ιδέα. Την προσθήκη ενός στοιχείου που ουδέποτε είχε το ιστορικό «σπίτι» του Παναθηναϊκού. Τη δημιουργία δηλαδή μιας σειράς σουιτών πάνω απ’ την κερκίδα των VIP, οι οποίες θα άλλαζαν εξ’ ολοκλήρου την όψη του γηπέδου της Λεωφόρου, θα έδιναν μια πολύ πιο «σύγχρονη» πινελιά σε ένα γήπεδο πολλών ετών (και τεράστιας ιστορίας), ενώ παράλληλα θα ωφελούσαν οικονομικά τον σύλλογο, σε μια περίοδο που αναζητούνται (έξτρα) πόροι από όλες της δραστηριότητες της ομάδας.

Το κόσμημα της Λεωφόρου στο φακό του Contra.gr

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ «ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ»

Το όλο εγχείρημα βεβαίως είχε τρομακτικές δυσκολίες. Αφενός λόγω της δομής του γηπέδου και της αρχιτεκτονικής πάνω στην οποία είχε βασιστεί τα προηγούμενα χρόνια η (κομμάτι-κομμάτι) κατασκευή του «Απόστολος Νικολαΐδης» αφετέρου διότι όλο αυτό έπρεπε να «παντρευτεί» ιδανικά με τις υπόλοιπες εργασίες αναμόρφωσης, που θα γίνουν σε δεύτερο και τρίτο στάδιο: Με την τοποθέτηση της επιπλέον λυόμενης κερκίδας πάνω απ’ την κεντρική κερκίδα που «βλέπει» προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (αντίστοιχη θα μπει και στην απέναντι πλευρά που «βλέπει» την οδό Τσόχα), με τους τέσσερις τριόροφους «πύργους» (που θα έχουν κι αυτοί σειρά από σουίτες) οι οποίοι θα κατασκευαστούν στα κόρνερ με το που εξασφαλίσει ο σύλλογος την οικοδομική άδεια κ.ο.κ.

Το κόσμημα της Λεωφόρου στο φακό του Contra.gr

ΚΑΘΕ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Οι άνθρωποι του αρχιτεκτονικού γραφείου που έχει αναλάβει όλο το πρότζεκτ έκαναν άκρως προσεκτική μελέτη, εκμεταλλεύτηκαν κάθε… εκατοστό της κεντρικής κερκίδας και του χώρου πάνω απ’ τα επίσημα του γηπέδου της Λεωφόρου και αυτό που (για πολλούς) έμοιαζε με… αδύνατο, έγινε δυνατό!

Με την ολοκλήρωση της περσινής αγωνιστικής περιόδου (τέλη Μαΐου) κι αφού είχε προηγηθεί η επίσημη παρουσίαση του πρότζεκτ «Νέα Λεωφόρος» απ’ τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και τους «πρεσβευτές» του έργου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου στο «Παύλος Γιαννακόπουλος», ξεκίνησαν και τα πρώτα έργα καλλωπισμού και εξωραϊσμού του «Απόστολος Νικολαΐδης». Τα έργα δηλαδή που περιελάμβαναν όλα όσα δεν απαιτούσαν οικοδομική άδεια (σταδιακή τοποθέτηση νέων καθισμάτων, νέων κιγκλιδωμάτων, ανακαίνιση των WC και των μπαρ).

Το κόσμημα της Λεωφόρου στο φακό του Contra.gr

150.000 ΕΥΡΩ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ

Αιχμή του… δόρατος στο πρώτο σκέλος του πρότζεκτ, ήταν βεβαίως οι νέες υπερσύγχρονες σουίτες, για τις οποίες υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον από πολλούς επώνυμους και εύρωστους οικονομικά Παναθηναϊκούς, οι οποίοι θέλησαν να εξασφαλίσουν τη δική τους θέση στην ανακαινισμένη Λεωφόρο.

Το δε οικονομικό όφελος απ’ την όλη διαδικασία ήταν πάρα πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό. Κάθε σουίτα «νοικιάζεται» (σε πρώτη φάση) στους επιφανείς φίλους της ομάδας για μία διετία, με ετήσιο «ενοίκιο» 75.000 ευρώ. Ητοι 150.000 ευρώ στα δύο χρόνια (οι περισσότερες σουίτες έχει γίνει προείσπραξη της διετίας). Χρήματα που επί της ουσίας κάλυψαν αμέσως τόσο το κόστος κατασκευής τους (άνω των 400.000 ευρώ στο σύνολο, το πιο δαπανηρό σκέλος της α’ φάσης των έργων), όσο και ένα μεγάλο μέρος απ’ τις υπόλοιπες βελτιωτικές εργασίες που γίνονται και θα γίνουν στη συνέχεια στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Το κόσμημα της Λεωφόρου στο φακό του Contra.gr

ΕΓΙΝΑΝ 16 ΛΟΓΩ ΖΗΤΗΣΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως το αρχικό πλάνο ήταν να δημιουργηθούν 14 σουίτες πίσω απ’ το τμήμα στις Θύρες 2, 3 και 4 του γηπέδου. Επειδή ωστόσο, το ενδιαφέρον και η ζήτηση ήταν τεράστια, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού κατάφεραν σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες να διαμορφώσουν το αρχικό πλάνο και να πετύχουν εντέλει τη δημιουργία ακόμη δύο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των σουιτών του «Απόστολος Νικολαΐδης» στις 16! Οι 12 εξ αυτών μάλιστα είχαν… ενοικιαστεί απ’ το καλοκαίρι κιόλας, όντας πανέτοιμες προς χρήση στις 15 Σεπτεμβρίου, στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι των «πράσινων» για τους ομίλους του Europa League.

Από εκεί και πέρα, εντός των ημερών είναι σχεδόν δρομολογημένο να ενοικιαστούν άλλες δύο απ’ τις τέσσερις σουίτες που έχουν απομείνει «ανοικτές», ενώ και για την τρίτη (τη μια απ’ τις δύο που παραδόθηκαν τελευταίες) υπάρχει αντίστοιχα «ζεστό» ενδιαφέρον. Οσο για την τελευταία, η σκέψη της διοίκησης του Παναθηναϊκού (και δη του ίδιου του Γιάννη Αλαφούζο) είναι να κρατηθεί για τις ανάγκες της ομάδας και της φιλοξενίας στελεχών της UEFA ή και μελών των άλλων συλλόγων στα ευρωπαϊκά ματς ή ακόμη και διοικήσεων άλλων ομάδων στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το κόσμημα της Λεωφόρου στο φακό του Contra.gr

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ

Σε κάθε μία απ’ τις 16 πολυτελείς σουίτες του «Απόστολος Νικολαΐδης» υπάρχουν:

-Συνολικά 15 θέσεις σε ακριβά, δερμάτινα καθίσματα πράσινου χρώματος, τα οποία έχουν πάνω το σήμα της ομάδας. Τα 10 εξ αυτών είναι εντός της σουίτας και τα άλλα 5 θα φτιαχτούν μελλοντικά στην πρώτη σειρά ακριβώς μπροστά τους, σ’ ένα μίνι «πριβέ» μπαλκονάκι.

-Μίνι-μπαρ με ποτά, αναψυκτικά, κοκτέιλς και διάφορα εδέσματα, τα οποία ανανεώνονται κατά τη διάρκεια του αγώνα.

- Εντός των επόμενων εβδομάδων θα μπει σε κάθε σουίτα δύο τηλεοράσεις plasma, η οποία θα είναι «εφοδιασμένη» με τα συνδρομητικά κανάλια, προκειμένου να υπάρχει πλήρη εικόνα και για ριπλέι, κατά τη διάρκεια των αγώνων.

-Ενδο-επικοινωνία η οποία θα τεθεί σε λειτουργία εντός του Νοέμβρη, για online εξυπηρέτηση από υπαλληλικό προσωπικό και απευθείας σέρβις.

-Μία ατομική τουαλέτα πλήρως εξοπλισμένη.

-Μαρμάρινη επένδυση εντός της αίθουσας.

-Κλιματισμό.

-Παράθυρα που ανοίγουν το καλοκαίρι και «σφραγίζουν» ερμητικά το χειμώνα για την καλύτερη δυνατή προστασία απ’ το κρύο.

Το κόσμημα της Λεωφόρου στο φακό του Contra.gr

ΑΣΑΝΣΕΡ ΑΠΟ ΤΗ Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Η πρόσβαση επί του παρόντος γίνεται απ’ την Θύρα 3 (VIP) του «Απόστολος Νικολαΐδης», ωστόσο έχει προβλεφθεί η μελλοντική κατασκευή (εντός της σεζόν, με το που εκδοθεί η οικοδομική άδεια) εξωτερικών ανελκυστήρων, ούτως ώστε η πρόσβαση των κατόχων των σουιτών να γίνεται απευθείας απ’ τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (γι’ αυτό άλλωστε στο πίσω μέρος κάθε σουίτας έχει ήδη κατασκευαστεί μια κεντρική πόρτα, η οποία προς το παρόν είναι κλειδωμένη).

Photostory

Το κόσμημα της Λεωφόρου στο φακό του Contra.gr
Το κόσμημα της Λεωφόρου στο φακό του Contra.gr
Το κόσμημα της Λεωφόρου στο φακό του Contra.gr
Το κόσμημα της Λεωφόρου στο φακό του Contra.gr
Το κόσμημα της Λεωφόρου στο φακό του Contra.gr
Το κόσμημα της Λεωφόρου στο φακό του Contra.gr

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

News 24/7

24MEDIA NETWORK