Ερίκ Καστέλ σε ρόλο Νεϊμάρ: Το τεύχος που ξεσήκωσε τους φίλους της Μπαρτσελόνα στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή 4/2 με το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής το 8ο τεύχος του Ερίκ Καστέλ που… έδειξε τον δρόμο στον Νεϊμάρ και προκάλεσε σάλο όταν εκδόθηκε!

Ερίκ Καστέλ σε ρόλο Νεϊμάρ: Το τεύχος που ξεσήκωσε τους φίλους της Μπαρτσελόνα στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής

Oι περιπέτειες του Ερίκ Καστέλ συνεχίζονται στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να συγκεντρώσει για πρώτη φορά και τα 16 τεύχη της συλλογής του θρυλικού κόμικ, καθώς κάποια εξ’ αυτών δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στην Ελλάδα!

Και έφτασε η ώρα για το πλέον πολυσυζητημένο τεύχος το οποίο προκάλεσε σάλο όταν εκδόθηκε. Είναι το 8ο κατά σειρά με τίτλο “Η μεγάλη απόφαση” του Ερίκ Καστέλ να αφήσει την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα και τους Παμπλίτος για χάρη της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η πρώτη ιστορία του θρυλικού κόμικ εκδόθηκε τον Απρίλιο του 1979 και μέχρι το 7ο τεύχος, τον Μάιο του 1983, ο Καστέλ είχε γίνει ο αγαπημένος των φίλων της Μπαρτσελόνα και η αιτία χιλιάδες κόσμου- ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες- να αγαπήσουν τον συγκεκριμένο σύλλογο.

Σε ολόκληρο το διάστημα των πρώτων 7 τευχών, η αγωνία για το πότε- και αν- θα κατακτήσει ο Ερίκ Καστέλ το ευρωπαϊκό με την Μπαρτσελόνα μεγάλωνε. Όλοι περίμεναν πώς και πώς το επόμενο τεύχος για να δουν την πορεία του αγαπημένου τους ήρωα φορώντας τα μπλαουγκράνα χρώματα.

Και ξαφνικά έρχεται το σοκ! Την ώρα που όλοι περιμένουν τον Γάλλο σταρ να κατακτήσει με την Μπαρτσελόνα το (φανταστικό) Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ιστορικών Πόλεων (Ε.Κ.Ι.Π.), έρχεται το τεύχος 8 να τον απομακρύνει από τον καταλανικό σύλλογο.

Ερίκ Καστέλ σε ρόλο Νεϊμάρ: Το τεύχος που ξεσήκωσε τους φίλους της Μπαρτσελόνα στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής

Ο Ερίκ Καστέλ παίρνει τη μεγάλη απόφαση να αφήσει την Μπαρτσελόνα για την Παρί Σεν Ζερμέν τον Μάρτιο του 1984, όταν και δημοσιεύτηκε το 8ο τεύχος “La grande décision“. Εκεί όπου στο εξώφυλλο πανηγυρίζει με τα χρώματα της ομάδας από το Παρίσι!

Αυτό που ακολούθησε δεν το περίμεναν σε καμία περίπτωση οι δημιουργοί του θρυλικού κόμικ. Χιλιάδες επιστολές διαμαρτυρίας από όλο τον κόσμο, κυρίως όμως από την Ισπανία και την Καταλονία, κατέκλυσαν τον εκδοτικό οίκο του περιοδικού, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην εξέλιξη αυτή. Οι φίλοι της Μπάρτσα δεν μπορούσαν να χωνέψουν με τίποτα, όχι μόνο ότι ο αγαπημένος τους ήρωας τους εγκατέλειψε, αλλά και ότι ήταν εκείνος που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο εναντίον της ομάδας τους στον τελικό του ευρωπαϊκού.

Η διαμαρτυρία αυτή εκφράστηκε και με κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων του κόμικ! Έτσι λοιπόν, ο Καστέλ δεν στέριωσε πολύ στην Παρί όπως μπορείτε να διαβάσετε και στην αναλυτική παρουσίαση του ήρωα όπως την έγραψε ο Θανάσης Κρεκούκιας.

Αυτό λοιπόν το τεύχος που ξεσήκωσε τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα έρχεται στις 4 Φεβρουαρίου με το “Εθνος της Κυριακής”. Ένα τεύχος που... έδειξε και τον δρόμο στον Νεϊμάρ καθώς τρεις δεκαετίες αργότερα ο Βραζιλιάνος ακολούθησε στην πραγαμτικότητα τον ίδιο δρόμο!

Η ζωή αντέγραψε την τέχνη των κόμικς που θα την βρείτε στο “Εθνος τη Κυριακής” που κυκλοφορεί στις 4 Φεβρουαρίου.

Ερίκ Καστέλ σε ρόλο Νεϊμάρ: Το τεύχος που ξεσήκωσε τους φίλους της Μπαρτσελόνα στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής

News 24/7

24MEDIA NETWORK