Gameathlon Winter 2020: To mega event που έβαλε "φωτιά" στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου

Φωτιά μέσα στην καρδιά του χειμώνα ήταν το Mega Event: Gameathlon Winter 2020 Powered by Sprite. Τεράστια τουρνουά, πρωτότυπα activations και 48 ώρες ασταμάτητου gaming στις 500 αναμμένες οθόνες, γέμισαν για άλλη μια φορά το Tae Kwon Do με 27.500 επισκέπτες (20.381 unique). Το βράδυ της Κυριακής 19 Ιανουαρίου, με ένα ακραίο burn-out από τον Rocket.Dust και συναυλία Trap από τους superstars του είδους, έπεσε η αυλαία.

Gameathlon Winter 2020: To mega event που έβαλε "φωτιά" στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου
P.M IMAGES

Φωτιά μέσα στην καρδιά του χειμώνα ήταν το Mega Event: Gameathlon Winter 2020 Powered by Sprite. Τεράστια τουρνουά, πρωτότυπα activations και 48 ώρες ασταματητου gaming στις 500 αναμμένες οθόνες, γέμισαν για άλλη μια φορά το Tae Kwon Do με 27.500 επισκέπτες (20.381 unique). Το βράδυ της Κυριακής 19 Ιανουαρίου, με ένα ακραίο burn-out από τον Rocket.Dust και συναυλία Trap από τους superstars του είδους, έπεσε η αυλαία. Το πιο πετυχημένο Gameathlon όλων των εποχών και η μοναδική εμπειρία που προσφέρει αυτός ο κορυφαίος θεσμός gaming, έμεινε στην ιστορία σαν το πρώτο μέρος που μπορούσες να συναντήσεις από τις πιο cult μορφές των κοινοτήτων, μέχρι pro-gamers, trappers, cosplayers, προγραμματιστές, overclockers, καθηγητές και Υπουργούς!

Η διοργάνωση ξεπέρασε για άλλη μια φορά κάθε μετρήσιμη στατιστική: Τόσο με τον αριθμό επισκεπτών σε ένα εξαιρετικά ισορροπημένο και στοχευμενο μείγμα, όσο και σαν internet buzz. Tο Instagram κυριολεκτικά 'έσπασε' με αριθμούς που ζαλίζουν. Μόνο 25.473.000 ήταν οι εμφανίσεις γηγενούς περιεχομένου, 2.000 stories από το account του Gameathlon και πάνω από 650.000 λογαριασμούς να έχουν προσελκυθεί τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Εάν σε αυτό προσθέσουμε την κινητοποίηση των χορηγών μας και την ανεπανάληπτη αρμάδα από 500+ influencers που έκαναν την δική τους προώθηση,  ουσιαστικά τέθηκε νέος πήχης για τον όρο 'μαζική καμπάνια στα κοινωνικά δίκτυα'.

Gameathlon Winter 2020: To mega event που έβαλε "φωτιά" στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου
ANTHONY DAVID

Τα δώδεκα στρέμματα των Ολυμπιακών εγκατασταστάσεων Παλαιού Φαλήρου πλημμύρισαν, γεμίζοντας κόσμο στον χώρο της  Αρένας αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα περιμετρικά του γηπέδου.Τα Booths είχαν πολύ αυξημένες συμμετοχές στις αμέτρητες cool διαδράσεις,παιχνίδια τελευταίας τεχνολογίας, δραστηριότητες αλλά και συμμετοχές στα φοβερά 'αναλογικά' activations που ήταν διαθέσιμα προς τέρψιν των επισκεπτών. Οι εξαιρετικοί sponsors, συνεργάτες, καλλιτέχνες, content creators,performers, κοινότητες, ομιλητές και οι υπόλοιπες ομάδες δράσης που ήταν παρόντες στο Gameathlon Winter 2020, εξασφάλισαν τη συνεχή και υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία του κοινού με highlight τα 160 τετραγωνικά μέτρα με δράσεις από τον retail partner μας, την αλυσίδα καταστημάτων Κωτσόβολος.

Η όψη της Αρένας ήταν αναμφισβήτητα εντυπωσιακή, και έκλεψε την παράσταση, με τα 'ζεσταμένα' 250 PlayStation®4 , την επίσημη κονσόλα της διοργάνωσης στη σέντρα του αγωνιστικό χώρου, να είναι πανέτοιμα να φιλοξενήσουν από τους πιο απαιτητικούς, έως και casual φίλους των ψηφιακών αθλημάτων. Παράλληλα, τα επιπλέον 170 PC από την OMEN, Samsung PC Arena, Inspot, The Game Project, Alienware, και GNET έδωσαν αυτό που ήθελαν οι φανατικοί του PC Master Race. Στους υπόλοιπους διαμορφωμένους χώρους της αρένας, τα 32 Nintendo Switch στο Booth της Nintendo, 16 XBOX στην LG Arena και, last but not least, τα πραγματικά Κτήνη-PC που συγκεντρώθηκαν από τους σκληροπυρηνικούς 'ιθαγενείς' του LAN PARTY, που έμειναν με τον δικό τους εξοπλισμό μέσα στο Gameathlon όλο το σαββατοκύριακο. Όλα τα παραπάνω μαζί, δημιούργησαν μία ανεπανάληπτη, πανοραμική οπτική σύνθεση, βγαλμένη από αυθεντική Cyberpunk ταινία.

Gameathlon Winter 2020: To mega event που έβαλε "φωτιά" στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου

Ο αριθμός των συμμετοχών στο διαγωνιστικό κομμάτι ήταν ανατριχιαστικος και το 2020 βρήκε το σύνολο του υλισμικού της αρένας να δουλευει ασταμάτητα, γεμάτο από παικτες, διαγωνιζόμενους και επισκέπτες. Τα 35 esports τουρνουά που πραγματοποιούνταν καθ’όλη τη διαρκεια του διήμερου, σε νέους αλλά και παραδοσιακούς πολυαγαπημένους τίτλους έτρεξαν άψογα, ενώ οι θεατές γέμιζαν την κερκίδα όπως ποτέ ξανά! Η δράση για τους 3.100 ηλεκτρονικούς αθλητές και τους 2.000 συμμετέχοντες που διαγωνίστηκαν όχι μόνο για την δόξα αλλά επιπλέον για 20.000€ μετρητά και 20.000€ σε απίθανα δώρα, δεν σταμάτησε ποτέ, με το νέο μας 'σύστημα' να προσφέρει μια σαφώς αναβαθμισμένη εμπειρία στο κοινό με 60% μικρότερους χρόνους αναμονής και περισσότερο play time!

Με το Refresh Point της Sprite, οι παρευρισκόμενοι εξασφάλιζαν δωρεάν παγωμένα και δροσιστικά προϊόντα, που έδωσαν μια έξτρα γεύση στην συνολική εμπειρία. Η πραγματική εξαΰλωση 40.000 αναψυκτικών σε λιγότερο από 36 ώρες, ήταν  σαν πυρόσβεση, του κατά τα άλλα μόνιμα φλεγόμενου, και 'διψασμένου' για Gaming - και όχι μόνο - κοινού,που είχε κατακλύσει το κέντρο του σταδίου, γύρω από το επιβλητικό stage 'Tower Of Power', όπου και χτυπάει η καρδιά του Gameathlon.

Gameathlon Winter 2020: To mega event που έβαλε "φωτιά" στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου
©20 PINELOPI THEOTIKOU

Πάνω στην πανοραμική 360° σκηνή ανέβηκαν και πέρασαν μικρά και μεγάλα 'παιδιά' και ταλαντούχοι δεξιοτέχνες με τις φαντασμαγορικές, κατασκευασμένες από τους ίδιους, στολές τους από την κοινότητα των Cosplayers. Αποκορύφωμα ήταν ο διαγωνισμός της Κυριακής, που διαγωνίστηκαν για το κατασκευαστικό κομμάτι αλλά και την δραματοποίηση και ενσάρκωση των χαρακτήρων τους. Ταυτόχρονα, στο Hall B και τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Utour Powered By Sprite, περισσότεροι από 218 διαδικτυακοί αστέρες βρέθηκαν μαζί με το κοινό τους και οι επισκέπτες που πέρασαν από εκεί, τους γνώρισαν από κοντά και φωτογραφήθηκαν με τους αγαπημένους τους Youtubers και Influencers, αδράχνοντας μια ευκαιρία σπάνια για τα δεδομένα της χώρας.

Με μια συνολική γκάμα υποδομών, δραστηριοτήτων και διαδράσεων πραγματικά πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα, το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Ιανουαρίου 2020, υπενθύμισε και πάλι τη θεση του Gameathlon ως το, μακράν, νούμερο ενα Gaming event στην Ελλάδα και μια μοναδική υπερ εκδήλωση ευρωπαϊκών προδιαγραφών με κορμό την τεχνολογία, που συμμετέχουν τα πιο δυναμικά brands, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Gameathlon Winter 2020: To mega event που έβαλε "φωτιά" στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους επισκέπτες, χρόνιους συνεργάτες μας και φυσικά τους μεγάλους μας χορηγούς, Sprite, PlayStation® και Κωτσόβολος, καθώς και Samsung Hellas, Omen by HP,  LG Electronics Hellas, Nintendo και efood για την στήριξη τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK