Η αιώνια αναζήτηση της μπύρας που θα απογειώσει το γεύμα σου

Το να βρεις την κατάλληλη μπύρα που συνδυάζεται άριστα με κάθε γεύμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εμείς, όμως, την εξιχνιάσαμε.

Η αιώνια αναζήτηση της μπύρας που θα απογειώσει το γεύμα σου

Το φετινό καλοκαίρι ήταν σίγουρα διαφορετικό. Μας έκανε να δούμε τα πράγματα αλλιώς. Εγώ ξέρεις τι κατάλαβα αυτό το καλοκαίρι; Πόσο ανεκτίμητες είναι αυτές οι μαζώξεις στο σπίτι με συγγενείς ή φίλους. Με άτομα που αγαπάς και θες να βρίσκεσαι κοντά τους, προκειμένου να μοιραστείτε στιγμές, να συζητήσετε ή να δείτε λίγο μπάλα (ευτυχώς ο Αύγουστος είχε μπόλικη), βρε αδερφέ.

Τι θα ήταν, όμως, αυτές οι συγκεντρώσεις στο σπίτι χωρίς το κατάλληλο φαγητό, αλλά και μερικές παγωμένες μπύρες, έτσι; Και κάπου εδώ τίθεται το εξής σοβαρό ερώτημα. Τι μπύρα επιλέγεις, όχι μόνο για να ευχαριστήσεις τους φίλους σου, αλλά και για να συνδυάσεις καλύτερα το καλοκαιρινό γεύμα που έχεις ετοιμάσει;

Η αναζήτηση της κατάλληλης μπύρας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Είχα δοκιμάσει διάφορες επιλογές κατά το παρελθόν, αλλά μία ήταν αυτή που απογείωσε τη μάζωξη με την παρέα στο σπίτι. Η ΑΛΦΑ Weiss. Ναι, ναι, αυτή η φρουτώδης και αρωματική μπύρα. Θολή στην όψη, μα απολαυστική στη γεύση.

Η αιώνια αναζήτηση της μπύρας που θα απογειώσει το γεύμα σου

Κι αυτή η ‘ανακάλυψη’ έγινε εντελώς τυχαία. Σχετικά πρόσφατα, όταν ένα καλοκαιρινό βραδάκι ήρθαν οι δύο κολλητοί μου στο σπίτι για να αράξουμε και να δούμε το Μπαρτσελόνα-Μπάγερν για το Champions League. Τρομερό ματς, ακόμη πιο τρομερή βραδιά για εμάς, όμως. Μιας και δεν προλάβαινα να ετοιμάσω κάτι φοβερό για φαγητό, αυτό που μου ήρθε στο μυαλό ήταν μια ποικιλία από μικρούς παραδοσιακούς μεζέδες της ελληνικής κουζίνας. Και φυσικά μπύρες.

Στο ψυγείο υπήρχαν διάφορες επιλογές, όμως, ο Μάριος έφτασε σπίτι με μερικά μπουκάλια ΑΛΦΑ Weiss και ένα πρόσωπο γεμάτο ενθουσιασμό. Είχα ξαναδοκιμάσει στο παρελθόν, αλλά χωρίς να τη συνοδέψω με το φαγητό. Δεν τα κάνουμε αυτά. Η συγκεκριμένη μπύρα είναι λες και έχει φτιαχτεί για να απογειώνει τη γευστική σου εμπειρία. Κι όπως καθόμαστε, λοιπόν, να φάμε και να πιούμε, αποφασίζουμε να τιμήσουμε πρώτα τις μπύρες του Μάριου.

Και ήταν λες και παρακολουθούσαμε το καλύτερο ματς της ζωής μας. Όχι, όμως, στην τηλεόραση, αλλά στο τραπεζάκι του σαλονιού. Τα γκολ στον ουρανίσκο μας διαδέχονταν το ένα το άλλο. Το ίδιο και στην τηλεόραση (8-2 κέρδισε η Μπάγερν), αλλά αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα.

Το σερβίρισμα θέλει την τεχνική του

Όπως κάθε σπουδαίο γκολ, θέλει και μια εξίσου σπουδαία ασίστ, έτσι και στην ΑΛΦΑ Weis μεγάλο ρόλο παίζει το σερβίρισμα που θα κάνεις στο ποτήρι. Και το μυστικό αυτής της ιεροτελεστίας κρύβεται σε τρία πολύ απλά βήματα, τα οποία πρέπει να αποστηθίσεις με ευλάβεια. Ο κολλητός μου ο Μάριος ήταν αυτός που μας μεταλαμπάδευσε αυτή τη γνώση και τώρα ήρθε η στιγμή να σου τη μοιράσω κι εγώ απλόχερα.

Αρχικά, λοιπόν, παίρνεις ένα ποτήρι ΑΛΦΑ Weiss (αν το έχεις και στο ψυγείο ακόμα καλύτερα) και σερβίρεις τα ¾ της μπύρας, κρατώντας το ποτήρι σε γωνία 45 μοιρών. Στη συνέχεια, παίρνεις τη φιάλη με την μπύρα που έχει απομείνει και την περιστρέφεις, έτσι ώστε να ανακατευτεί η μαγιά. Τέλος, δεν έχεις παρά να αδειάσεις την υπόλοιπη μπύρα με μια γρήγορη κίνηση μέσα στο ποτήρι, δημιουργώντας ένα οπτικό αριστούργημα.

Αν εφαρμόσεις κατά γράμμα τη συγκεκριμένη τακτική είναι δεδομένο πως και το γευστικό αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει. Καλύτερο κι από γκολ στο 90’. Καλύτερο κι από εύστοχο πέναλτι σε τελικό Champions League. Καλύτερο κι από… ΟΚ σταματάω, αλλά κατάλαβες το point.

Απλά θυμήσου και δεύτερο γέμισμα του ποτηριού, να ακολουθήσεις σωστά τα βήματα. Μην σπάμε τους κανόνες. Άντε και καλή απόλαυση.

Το καλοκαίρι δεν τελειώνει

Όποιος ξέρει να απολαμβάνει το φαγητό του και μια καλή, ποιοτική μπύρα δεν το κάνει μόνο το καλοκαίρι. Ή για να το θέσω καλύτερα, νιώθει ότι είναι πάντα καλοκαίρι, ανεξαρτήτως εποχής. Τι δηλαδή; Επειδή μπήκε ο Σεπτέμβρης θα αφήσουμε τις αγαπημένες καλοκαιρινές συνήθειες; Σε καμία περίπτωση.

Ίσα ίσα το φθινόπωρο προσφέρεται για μερικά ακόμη πιο δροσερά βράδια με την ιδανική παρέα για συζητήσεις με τις ώρες. Συζητήσεις για το πώς περάσαμε στις διακοπές, αλλά και σχέδια για το επόμενο καλοκαίρι, το οποίο θα είναι ακόμη καλύτερο και ελπίζουμε αρκετά διαφορετικό από το φετινό. Πάμε, λοιπόν, να απολαύσουμε τον Σεπτέμβρη σαν να είναι απλά ένας ακόμα μήνας του καλοκαιριού και ας αφήσουμε τα "καλό φθινόπωρο" γι' αργότερα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK