Η διάσωση εγκλωβισμένων από μαρτυρία στον Sport24 Radio 103.3

Πώς δύο άνδρες κατάφεραν να διασχίσουν το μέτωπο της φωτιάς και να προσεγγίσουν το χώρο που είχαν εγκλωβιστεί οι οικείοι τους στο Μάτι. Ακούστε και διαβάστε τα όσα περιέγραψε ο ένας εκ των δύο.

Εικόνες από την περιοχή της Ραφήνας , Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Εικόνες από την περιοχή της Ραφήνας , Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Στον Sport24 Radio θ' ακούσεις μια συγκλονιστική μαρτυρία των όσων εκτυλίχθηκαν από το απόγευμα της Δευτέρας ως τα ξημερώματα στο Μάτι.

Η δραματική περιγραφή της διάσωσης μιας γυναίκας και δύο παιδιών από τον Γιάννη Καλόγηρο στην εκπομπή "Το 10 το κακό" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο.

" Στις 18:30 η κουνιάδα μου έτρεχε στο δρόμο στο κέντρου του Ματίου. Μου είπε τρέχουμε, καιγόμαστε. Ήταν μαζί της το νεογέννητο και ο γιος μου 7 ετών. Τους έλεγα τρέξτε όσο μπορείτε περισσότερο. Πήγαν στο ξενοδοχείο Cabo Verde στο Μάτι. Εγκατέλειψα τα πάντα και πήγα με τον μπατζανάκη μου. Τρέξαμε στην Ραφήνα και μας απαγόρεψαν να περάσουμε.

Του είπα (σ.σ. του μπατζανάκη του) θα πάμε να σώσουμε το παιδί. Ήξερα ένα δρόμο που ενώνει τη Ραφήνα με το Μάτι. Μας είπε ένας αστυνομικός που ήταν στο δρόμο θα καείτε. Όταν είχε πολλή φλόγα σταματούσαμε και με τον μπατζανάκη μου κοιτούσαμε αν μπορέσουμε να περάσουμε μέσα από τις φλόγες. Στο δρόμο μέχρι το ξενοδοχείο είχαν καεί τα πάντα.

Καιγόταν το σύμπαν. Σκοπός μας ήταν ίσα να προσεγγίσουμε και να φτάσουμε στο ξενοδοχείο. Εκεί ήταν περίπου 40 άτομα που δεν είχαν ρεύμα, εξαερισμό ή κλιματισμό. Φορτώσαμε τους ανθρώπους μας και μακάρι να είχαμε ένα φορτηγό να τους πάρουμε όλους. Όταν έφυγα τότε είδα εγώ προσωπικά ένα πυροσβεστικό να έρχεται για να σβήσει τη φωτιά.

Φύγαμε ακριβώς από τον ίδιο δρόμο που πήγαμε. Δόξα το Θεό δεν είχε κάποιο πεσμένο κορμό από δέντρο στον δρόμο. Αν βρεθεί ότι άνθρωπος που έχει πεθάνει μετά τις 20:30 το απόγευμα υπάρχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτόν που ανέλαβε την επιχείρηση και δεν τη συντόνισαν σωστά.

Αν έχει πεθάνει άνθρωπος από τις αναθυμιάσεις έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε όποιον συντόνισε την επιχείρηση. Εχει καεί κατά μήκος όλη η περιοχή. Είναι αδύνατον να μην καεί κάποιο σπίτι. Αλλά τα σπίτια και τα υλικά αγαθά είναι τίποτα".

24MEDIA NETWORK