Η gourmet "νότα" στις βραδιές μπάλας με την παρέα

Πριν υποδεχθείς τους φίλους σου στο σπίτι για να δείτε μπάλα, φρόντισε να έχεις γεμίσει το ψυγείο με ΑΛΦΑ Weiss. Αν είσαι καλεσμένος, πάρε μαζί σου μερικές.

Η gourmet "νότα" στις βραδιές μπάλας με την παρέα

Κάποια στιγμή μελλοντικά είναι χρέος της επιστήμης προς την ανθρωπότητα να μελετήσει και να εξηγήσει τι συνέβαινε στον κόσμο όταν οι παρέες φίλων δεν μαζεύονταν στα σπίτια για να παρακολουθήσουν μπάλα από την τηλεόραση. Ποια μορφή είχε και πόσο παράξενος ήταν ο κόσμος τότε. Πώς περνούσαν οι ποδοσφαιρο-βραδιές. Στην εποχή μας δεν το χωρά ο νους ότι κάποτε αυτά τα παραδοσιακά ραντεβού στο σαλόνι του ενός ή του άλλου, εναλλάξ από φορά σε φορά, όχι μόνο δεν ήταν μόνιμο κομμάτι της εβδομαδιαίας καθημερινότητας των "κολλητών", αλλά δεν υπήρχαν καν ως επιλογή.

Οι Τρίτες και οι Τετάρτες του Champions League, οι Πέμπτες του Europa League και τα Σαββατοκύριακα με τα εγχώρια πρωταθλήματα δεν είχαν την ίδια αξία. Περνούσαν κι έφευγαν. Σαν να μην ήρθαν ποτέ.

Ποιος, αλήθεια, αλλάζει ό,τι ισχύει σήμερα; Ποιος χαραμίζει τις σταθερές μαζώξεις μετά τη δουλειά για χάρη ενός "γκράντε" παιχνιδιού με την κατάλληλη πάντα συντροφιά; Τα γέλια, την καζούρα, το γρήγορο πλην καλό φαγητό, αλλά και τις ΑΛΦΑ Weiss, που αποθηκευμένες στο ψυγείο συνοδεύουν τις ξεχωριστές αυτές στιγμές; Είναι μια υπέροχη “μυσταγωγία” που αποπλανά το μυαλό από κάθε είδους σκοτούρες.

Η gourmet "νότα" στις βραδιές μπάλας με την παρέα

Μεταξύ μας, η ελληνική αφιλτράριστη μπύρα της ΑΛΦΑ Weiss, θολή στην όψη αλλά απόλυτα ξεκάθαρη στη φρουτώδη αίσθηση, στα πλούσια αρώματα από τα μπαχάρια και στην επίγευση μαγιάς που αφήνει στον ουρανίσκο, είναι το ταιριαστό συμπλήρωμα μιας σειράς εδεσμάτων που τοποθετούνται στο τραπέζι. Είτε πρόκειται για σπιτικούς μεζέδες βασισμένους σε κλασικές συνταγές, είτε για παραγγελίες που έγιναν από στέκια της γειτονιάς για την εκάστοτε περίσταση, anything will do. Επίσης, συνδυάζεται ιδανικά με καλοφτιαγμένα μοσχαρίσια μπέργκερς και άλλες, πολλές λαχταριστές λιχουδιές της ελληνικής ή διεθνούς κουζίνας. Το κόκκινο κρέας είναι ένας μόνιμος σύμμαχος, αλλά οι ποικιλίες των θαλασσινών κάνουν την μεγάλη έκπληξη και φέρνουν την γευστική εκτόξευση.

Το σωστό σερβίρισμα

Σιγουρέψου πως η ΑΛΦΑ Weiss θα σερβιριστεί σωστά και από το κατάλληλο χέρι. Μην αφήσεις να το κάνει ο φίλος που δεν γνωρίζει την μυσταγωγική διαδικασία. Προτίμησε να είσαι εσύ αυτός που θα γεμίσει τα ποτήρια πριν από την πρώτη γερή γουλιά φυσικής δροσιάς, που γεννούν συνδυαστικά η σωστή θερμοκρασία και τα σωστά υλικά. Δείξε πώς ξέρεις, κάνε το κομμάτι σου.

Το σερβίρισμα της Weiss είναι μια ιεροτελεστία που απαιτεί ακρίβεια. Μια ακρίβεια που θ’ αποδώσει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Διότι πρώτα γέρνεις το ποτήρι σε γωνία 45 μοιρών και κατόπιν τοποθετηθείς τα ¾ του προϊόντος. Αργά-αργά, όχι όλη την μπύρα. Στη συνέχεια πρέπει να περιστρέψεις κυκλικά τη φιάλη για ν’ ανακατευτεί η μαγιά που έχει απομείνει στο εσωτερικό και με λεπτές, αλλά πάντα γρήγορες κινήσεις ν’ αδειάσεις στο ποτήρι το 1/4 της ΑΛΦΑ Weiss που είχες κρατήσει στην πρώτη φάση.

Αφού εφαρμόσεις κατά γράμμα τη μέθοδο, η ποιότητα του αποτελέσματος είναι εγγυημένα εξασφαλισμένη.Το τσούγκρισμα είναι προαιρετικό, γιατί ποιος δεν θέλει με το πού σηκώσει το ποτήρι να νιώσει αυτόν τον πλούσιο αφρό στα χείλη και το "λευκόξανθο πυρ", που ξεκινά το γευστικό ταξίδι του, διεγείροντας όλο το κορμί. Προτού γεμίσεις εκ νέου το ποτήρι για μια δεύτερη γύρα.

Συμβουλή! Όλα αυτά βέβαια καλό θα ήταν να συμβούν πριν από την πρώτη σέντρα του μεγάλου αγώνα. Από το ματς δεν πρέπει να χάσεις δευτερόλεπτο. Νόμος. Μόνο για ν’ ανανεώσεις την ΑΛΦΑ Weiss στα ποτήρια διατίθεται χρόνος. Ο ανεφοδιασμός με τις απαραίτητες προμήθειες παγωμένων φιαλών γίνεται αποκλειστικά και μόνο μεταξύ των δύο ημιχρόνων. Στο τέλος και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα υπάρχει σίγουρα ένας νικητής ακόμη κι αν ο μεγάλος αγώνας έχει λήξει ισόπαλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK