Η ΝΙΚΕ παρουσιάζει το Revolution Training Jacket

Για τη Nike τα δεδομένα που προέρχονται από τους αθλητές, συμβάλουν καθοριστικά στη σχεδιαστική διαδικασία. Έτσι, ξεκίνησε η δημιουργία ενός νέου επαναστατικού ποδοσφαιρικού τζάκετ για προπόνηση.

Η ΝΙΚΕ παρουσιάζει το Revolution Training Jacket

«Μιλήσαμε με εκατοντάδες ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο και οι προτιμήσεις τους ήταν σαφείς: ελαφρύ και σχεδιασμένο με τρόπο που να επιτρέπει την κίνηση», σημείωσε ο Peter Hoppins, Nike Global Football Design Director.

Το ποδοσφαιρικό τζάκετ έχει αναδειχθεί σε βασικό κομμάτι του εξοπλισμού όλων των κορυφαίων αθλητών που προπονούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες. Παρ’ όλο που το ποδόσφαιρο ταυτίζεται συχνά με τις επιδόσεις του κάτω μέρους του σώματος, το επάνω μέρος βρίσκεται εξίσου σε διαρκή κίνηση, γι' αυτό και χρειάζεται ένα τζάκετ που να κινείται μαζί του.

Barcelona's Brazilian forward Neymar controls the ball during the UEFA Champions League football match Paris Saint-Germain (PSG) vs Barcelona (FCB) on September 30, 2014 at the Parc des Princes stadium in Paris. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA        (Photo credit should read MIGUEL MEDINA/AFP/Getty Images)
Barcelona's Brazilian forward Neymar controls the ball during the UEFA Champions League football match Paris Saint-Germain (PSG) vs Barcelona (FCB) on September 30, 2014 at the Parc des Princes stadium in Paris. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA (Photo credit should read MIGUEL MEDINA/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

«Παρατηρήσαμε πολλές προπονήσεις και προσπαθήσαμε να μην υποκύψουμε στους συμβιβασμούς», λέει ο Hoppins. «Οι παίκτες φορούσαν τεράστια τζάκετ για να μην αισθάνονται ότι περιορίζονται ή απέφευγαν να φοράνε τζάκετ εντελώς γιατί δεν ήθελαν το πρόσθετο βάρος και την ογκώδη εμφάνιση που τους δημιουργούσε».

Κατά τη διάρκεια ανάλυσης του τρόπου με τον οποίο θα μπορούσε το τζάκετ Nike Revolution να προσφέρει μεγαλύτερη ευκινησία, η σχεδιαστική ομάδα εφάρμοσε ορισμένες βασικές ιδέες που προέρχονται από τη σχεδιαστική ομάδα της Nike Golf, που πρόσφατα σχεδίασε ένα τζάκετ που δεν περιορίζει τις κινήσεις στο γκολφ.

Στο τζάκετ Nike Revolution, έχει χρησιμοποιηθεί ένα ελαστικό διχτυωτό ύφασμα στην πλάτη, τους ώμους και το επάνω μέρος των χεριών. Ταυτόχρονα, τα μανίκια είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να κινούνται ανεξάρτητα από το κεντρικό τμήμα του τζάκετ χαρίζοντας απόλυτη ελευθερία στις κινήσεις.

PARIS, FRANCE - OCTOBER 11: Cristiano Ronaldo of Portugal warms up before the international friendly match between France and Portugal at Stade de France on October 11, 2014 in Saint-Denis near Paris, France. (Photo by Jean Catuffe/Getty Images)
PARIS, FRANCE - OCTOBER 11: Cristiano Ronaldo of Portugal warms up before the international friendly match between France and Portugal at Stade de France on October 11, 2014 in Saint-Denis near Paris, France. (Photo by Jean Catuffe/Getty Images) GETTY IMAGES

«Ανεξάρτητα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει ένα τζάκετ, γνωρίζουμε ότι οι ποδοσφαιριστές δεν πρόκειται να το φορέσουν εάν δεν τους αρέσει η εμφάνιση και η εφαρμογή», λέει ο Hoppins. «Ο τρόπος με τον οποίο το τζάκετ Revolution κινείται μαζί με το σώμα, μάς έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε μια εφαρμογή που συμβαδίζει απόλυτα στη σύγχρονη εμφάνιση του ποδοσφαίρου».

Το τζάκετ Nike Revolution παρέχει αποκλειστικά αυτά που έχει ανάγκη ο παίκτης και απορρίπτει οτιδήποτε περιττό, συμπεριλαμβανομένου του υπερβολικού όγκου και του βάρους. Έτσι, αποτελεί το πιο ελαφρύ ποδοσφαιρικό τζάκετ που δημιουργήθηκε ποτέ.

Η Nike έδωσε μεγάλη έμφαση σε κάθε σχεδιαστική λεπτομέρεια, από τις τσέπες και τα καλύμματα των φερμουάρ μέχρι τη χαρακτηριστική ρίγα που ξεκινάει από τον ώμο και φτάνει μέχρι τον αγκώνα. Το εσωτερικό του τζάκετ αποτελείται από ζακάρ διχτυωτό ύφασμα που προσφέρει επιπλέον άνεση και αφήνει το σώμα να αναπνέει. Η περιοχή κάτω από τα χέρια επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα ώστε ο παίκτης να μην ζεσταίνεται υπερβολικά. Όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά στο τζάκετ λάμπουν μέσα από το διαφανές περίβλημα, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή αισθητική.

Το τζάκετ Nike Football Revolution είναι διαθέσιμο στο http://www.nike.com/gr/el_gr/c/football

Παρακολουθήστε το https://www.facebook.com/NikeFootballGreece για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της Nike.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK