Κέρασε στο γυμναστήριο cinnamon rolls, θα σε αποθεώσουν

Δεν είναι εύκολο να προσπαθείς να δημιουργήσεις ένα διαιτολόγιο και στη συνέχεια να το τηρήσεις απαρέγκλιτα, μαζί με την προπόνηση σου. Η χαριστική βολή είναι όταν ακούς από τον προπονητή, μια σειρά από λέξεις που μοιάζουν βγαλμένες από ταινία τρόμου: "Κομμένα τα γλυκά, κομμένη η ζάχαρη."

Κέρασε στο γυμναστήριο cinnamon rolls, θα σε αποθεώσουν
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΓΗΣ

Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με την άρση βαρών και το cross training, είχα ένα ξεκάθαρο 'κανόνα': Μετά από κάθε προπόνηση, θα με περίμενε πάντα ένα 'περιποιημένο' γεύμα με πρώτη ύλη συνήθως το κρέας και κάποιο επιδόρπιο που συνήθως θα περιλάμβανε μια -τεράστια- ποσότητα σοκολάτας. Δεν άργησε η στιγμή που με μπόλικη αθωότητα αλλά και μια αίσθηση ενοχής, το ομολόγησα στον κόουτς. 'ΝΑΙ τρώω πάρα πολλά γλυκά."

Η γυμναστική με βάρη, σε ένα πρόγραμμα cross-training είναι ένα είδος γυμναστικής που σε κινητοποιεί στο να βάζεις στόχους και να τους πετυχαίνεις. 'Εθίζεσαι' στην ιδέα ότι μέσα σε 10-20 προπονήσεις έχεις χτίσει αντοχή και δύναμη, ώστε να έχεις άλμα 70 εκατοστών, να μπορείς στο μονόζυγο να φτάσεις τους αγκώνες με τις δάκτυλα των ποδιών σου, να μπορείς να ξεγελάσεις την βαρύτητα και να στέκεσαι πάνω από το μονόζυγο. Αργά η γρήγορα ο περιορισμός των γλυκών που είναι βουτηγμένα στη σοκολάτα, έγινε ανάγκη. Και ύστερα ήρθε η Σαρακοστή. Το ερώτημα έγινε Ένα και απαιτούσε απάντηση. Υπάρχει σαρακοστιανό γλυκό που να κάνει ιδανική 'παρέα' στο ούζο; (το οποίο είναι πάντα Ούζο ΜΙΝΙ, μη ξεχνιόμαστε)

Ως άλλος Μωυσής (οκ κόβω κάτι),ως Γιάννης που έχει ματώσει τα γυμναστηριακά τερέν εδώ και μερικούς μήνες, έψαξα σε ανατολή και δύση, πήρα τηλέφωνο τη μητέρα μου, με ρώτησε αν φοράω μπουφάν και αν παίρνω τις βιταμίνες μου, δεν πήρα κάποια άλλη σοβαρή απάντηση. Ρώτησα όλους τους συναθλητές μου αν υπάρχει κάποιο γλυκο Σαρακοστής που μπορείς να συνδυάσεις και με ούζο. Οι απαντήσεις τους περιλάμβαναν λέξεις όπως 'χαρουπάλευρο' και προκαλούσα τρόμο.

Ευτυχώς συνάντησα τον Αλμπέρτο Σιμιλλίδη, και πήρα απάντηση. Αλληλούια. "Γλυκό ψωμί με χαλβά και σουσάμι' (γνωστό και ως cinnamon rolls).

Η περιγραφή της συνταγής απαντούσε όχι μόνο στην ερώτηση 'υπάρχει σαρακοστιανό γλυκό με χαλβά και γκουρμέ ανατροπή στη γεύση του;" αλλά με γέμισε περιέργεια για το πώς αυτό το γλυκό μπορεί να συνοδεύσει ένα καραφάκι Ούζο ΜΙΝΙ.

Γλυκό ψωμί με χαλβά & σουσάμι (cinnamon rolls)

ΥΛΙΚΑ (για 12 τεμάχια)

Για το προζύμι:

140 γρ. νερό

140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

5 γρ. μαγιά νωπή

Για τη ζύμη:

285 γρ. αλεύρι σκληρό

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

10 γρ. μαγιά νωπή

6 γρ. αλάτι

140 γρ. γάλα αμυγδάλου

100 γρ. ζάχαρη

120 γρ. ηλιέλαιο

40 γρ. νερό

1 βανίλια

Για τη γέμιση:

80 γρ. φυσικό ταχίνι

120 γρ. καστανή ζάχαρη

1 βανίλια

1 κ.γ. ηλιέλαιο

Για το γλάσο

120 γρ. ταχίνι

50 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

100 γρ. νερό

χαλβάς για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κέρασε στο γυμναστήριο cinnamon rolls, θα σε αποθεώσουν
© 2018 DIM VERGIS

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το προζύμι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2-3 ώρες ή και ένα ολόκληρο βράδυ σε θερμοκρασία δωματίου. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε με το ειδικό εξάρτημα μέχρι η ζύμη να αποκτήσει γυαλιστερή όψη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα και με πλάστη ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα περίπου 30x40 εκατοστά. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και στη συνέχεια αλείφουμε το φύλο ζύμης αφήνοντας περιμετρικά περιθώριο ενός εκατοστού.

Τυλίγουμε σε ρολό και με ένα μαχαιράκι κόβουμε ισομερώς σε 12 μικρότερα ρολάκια. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τη γέμιση προς τα επάνω και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε να φουσκώσουν για μία ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 25'. Όσο ψήνονται τα ρολάκια, αναμειγνύουμε τα υλικά για το γλάσο και γλασάρουμε τα ρολάκια όσο είναι ακόμα ζεστά. Γαρνίρουμε με θρυμματισμένο χαλβά.

Κέρασε στο γυμναστήριο cinnamon rolls, θα σε αποθεώσουν
© 2018 DIM VERGIS

Δεν θα σου πω ακόμα τι έκανα με το γλυκό που έφτιαξα, με ποιούς το μοιράστηκα και ποιοί έβγαζαν ήχους γευστικής ηδονής με την πρώτη μπουκιά. Θα σε προετοιμάσω για το πώς να σερβίρεις το σωστά το ούζο, όπως το κάνουν οι μύστες της Σαρακοστής, που ξέρουν πόσο σημαντικό είναι να μην κρυσταλλώνουν τα έλαια του γλυκάνισου.

Σωστός τρόπο σερβιρίσματος του ούζου

Προσθέτουμε πρώτα το ούζο

Μετά το νερό

Έπειτα τον πάγο

Ναι, τα cinnamon rolls μου έγιναν κέρασμα στο γυμναστήριο και η γευστική ηδονή/αγαλλίαση προερχόταν από όσους επιχείρησαν την πρώτη δαγκωματιά μετά την προπόνηση. Υπάρχει τέλειο γλυκό χωρίς σοκολάτα, χωρίς λευκή ζάχαρη, που παίζει και τις δικές του παιχνιδιάρικες κόντρες με το ούζο ΜΙΝΙ. Φιλοι μου, το βρήκαμε.

Για ακόμα περισσότερες σαρακοστιανές συνταγές που ταιριάζουν ιδανικά με το αγαπημένο μας Ούζο ΜΙΝΙ, μπες στο minisarakosti.gr.

News 24/7

24MEDIA NETWORK