Μια μικρή καθημερινή υπέρβαση μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή

Η γυμναστική δεν είναι αγγαρεία, αλλά ο δρόμος προς μια αυτοβελτίωση, που είναι δύσκολη όμως αξίζει.

Μια μικρή καθημερινή υπέρβαση μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή

Το Nokia 800 Tough ευτυχώς βρίσκεται πάντα εκεί. Και αντέχει, τα πάντα.

Μια μικρή καθημερινή υπέρβαση μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή

Κάθε άντρας μόλις μπει στην κρίσιμη ηλικία των πρώτων -άντα βλέπει το σώμα του να αλλάζει. Η 'μπάκα' εμφανίζεται εκεί που δεν θέλεις, σαν τιμητική διάκριση από αμέτρητες αλητείες, τα μαλλιά λιγοστεύουν, οι αντοχές μειώνονται. Ξαφνικά, γκρινιάζεις συχνά και πιάνεις τον εαυτό σου να μιλάει όπως ο πατέρας σου. Η γυμναστική είναι μια λύση. Το να βρεις όμως ένα είδος γυμναστικής που να μην γίνεται αγγαρεία και μέσα σε αυτήν τη νέα ρουτίνα, να έχεις κι ένα gadget-βοηθό που να περιέχει όλες τις πληροφορίες από τη δουλειά και το σπίτι που χρειάζεσαι ανά πάσα στιγμή, ε αυτό μοιάζει μέ άθλο, με υπέρβαση.

Μια μικρή καθημερινή υπέρβαση μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή

Το Nokia 800 Tough, ευτυχώς, είναι tougher than the rest, όπως έλεγε κι ένα τραγούδι του Bruce Springsteen.Το ίδιο κι εγώ, από τη μέρα που ξεκίνησα να ασχολούμαι με το cross training. Παρακάτω θα σου διηγηθώ τη δική μου μικρή καθημερινή υπέρβαση.

Μια μικρή καθημερινή υπέρβαση μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή

Τo cross training είναι αυτό που περιγράφει ο ορισμός του, μια σύνθετη δραστηριότητα, που μπορεί να περιλαμβάνει συνδυασμούς αερόβιων και αναερόβιων ασκήσεων ακόμα και μέσα σε μόνο μια προπόνηση. Όλο το σώμα είναι ένα εργαλείο που δουλεύει κάθε μέρα με ένα διαφορετικό workout, το οποίο δανείζεται προσεκτικά ορισμένα στοιχεία και από το crossfit, όπως τη λογική του amrap (as many reps as possible), δηλαδή την εκτέλεση του προγράμματος σε όσο το δυνατόν περισσότερες επαναλήψεις μέσα σε ορισμένο χρόνο.

Μια μικρή καθημερινή υπέρβαση μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή

Αυτό το είδος γυμναστικής είναι μια διαρκής πρόκληση, ένας μόνιμος αγώνας βελτίωσης, στον οποίο ο συναγωνιστής είναι ο εαυτός σου και οι προσδοκίες που τρέφεις μέσα από την εκγύμναση σου. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να ξεπεράσω τον εαυτό μου, τη φθορά και την γκρίνια των 30something, τη ρουτίνα του σπίτι-γραφείο-σπίτι. Σύντομα διαπίστωσα πως όταν σηκώνω μια μπάρα ψηλά στον αέρα, τότε βλέπω τον εαυτό μου σε μια μικρή εκτόξευση, ένα βήμα παραπέρα από τη φθορά. Για το Nokia 800 Tough που έχω πάντα μαζί μου, όλος ο ιδρώτας, η σκόνη, οι κραδασμοί που συμβαίνουν εκείνη τη στιγμή στο workout είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ.

Πρόκειται για τη μοντέρνα εκδοχή, εκείνων των Nokia κινητών, που δεν μας άφηναν ποτέ εκτεθειμένους, που άντεχαν κάθε ζόρικη μεταχείριση. Το Nokia 800 Tough έχει μεγαλύτερα κουμπιά και αντιολισθητική λαβή, 4G LTE και βασικές προφορτωμένες εφαρμογές για σένα που θέλεις να στείλεις ένα e-mail αστραπιαία, να κάνεις το κινητό σου Wi-fi Hotspot, να τσεκάρεις στα γρήγορα κάτι στο Twitter ή να τηλεφωνήσεις κάπου άμεσα και εύκολα. Φυσικά, η μπαταρία δεν πρόκειται ποτέ να μη φανεί συνεργάσιμη σε όλα αυτά που θέλεις να κάνεις αμέσως, καθώς με μια μόνο φόρτιση έχεις εως και 43 ημέρες χρόνο αναμονής.

Μια μικρή καθημερινή υπέρβαση μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή

Όχι, δεν είναι εύκολος ο δρόμος των μικρών υπερβάσεων. Όταν κάνεις ένα επάγγελμα όπως η δημοσιογραφία, που είναι κομμάτι της ζωής σου, τότε κάθε μέρα από το ξημέρωμα της απαιτεί δύναμη σώματος και ψυχής. Όμως το cross training είναι πεδίο μικρών θαυμάτων και υπερβάσεων, που μπορεί να σε μεταμορφώσει σε σούπερμαν τσέπης, για να μπορείς να ξεπερνάς τα καθημερινά εμπόδια. Και το Nokia 800 Tough μπορεί και αξίζει να γίνει η ‘ασπίδα’ σου σε κάθε κρυπτονίτη εκεί έξω.

(Ευχαριστούμε το High Voltage Gym και τον γυμναστή Νίκο Βλαχόπουλο για την πραγματοποίηση της φωτογράφισης)

News 24/7

24MEDIA NETWORK