Ξεπέρασαν τις 12.000 οι "Μικροί Ήρωες" της Stoiximan

Περισσότεροι από 12.000 μαθητές διεύρυναν τους ορίζοντές τους μέσα από το πρόγραμμα "Μικροί Ήρωες" της Stoiximan

Ξεπέρασαν τις 12.000 οι "Μικροί Ήρωες" της Stoiximan

Το 2017 η Stoiximan δημιούργησε το πρόγραμμα "Μικροί Ήρωες", με στόχο να παρέχει σε μαθητές δημοτικών σχολείων τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα και να λάβουν τα απαραίτητα ερεθίσματα για την ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους.

Το πρόγραμμα χωρίστηκε σε δύο δράσεις, τις ‘Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν’ και ΄Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν’, οι οποίες έχουν ήδη ολοκληρώσει δύο (2) φάσεις η καθεμία.

Το πρόγραμμα ‘Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν’ με την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης του, έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους από 12.000 μαθητές από 280 περίπου δημοτικά σχολεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, να συμμετέχουν δωρεάν στο μοναδικό ταξίδι εκπαιδευτικών εμπειριών σε 9 διαφορετικούς χώρους, ιδρύματα και Μουσεία, στις δύο πρώτες φάσεις.

Οι μαθητές της τρίτης και τετάρτης δημοτικού που συμμετείχαν στα προγράμματα, γνώρισαν ζώα της άγριας φύσης και ευαισθητοποιήθηκαν για την αναγκαιότητα προστασίας τους, στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, είδαν από κοντά το μεγάλο τηλεσκόπιο στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, συμμετείχαν σε ειδικό πρόγραμμα για την πρωτοβουλία και τη δημιουργικότητα στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, περιεργάστηκαν περισσότερα από 20.000 παιχνίδια και αντικείμενα από όλο τον κόσμο στο Μουσείο Παιχνιδιών του Μουσείου Μπενάκη, ήρθαν σε επαφή με τις θετικές επιστήμες στο Μουσείο Πειραμάτων, δημιούργησαν κατασκευές στο STEM, παρακολούθησαν μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ανακάλυψαν τα μυστικά του πλανήτη μας στο ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, έγιναν κοινωνοί του Ολυμπιακού Πνεύματος στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, η Stoiximan υλοποίησε και την δεύτερη φάση του έτερου προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ΄Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν’ με την φιλοξενία στην Αθήνα, μαθητών δημοτικών σχολείων ακριτικών, απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας, σε ένα ταξίδι γνώσης και κοινωνικών εμπειριών, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους πρώτους 50 Μικρούς Ήρωες που ταξίδεψαν, στην πρώτη φάση, από την Κάσο, τους Αρκιούς, την Ηρακλειά, την Ανάφη και το Τρανόβαλτο.

Στη δεύτερη αυτή φάση, 35 μαθητές από τα Πελετά Κομοτηνής, τα Πράμαντα Ιωαννίνων και τ’ Άγραφα, βρέθηκαν στην Αθήνα τον Δεκέμβριο και συμμετείχαν για τέσσερις ημέρες σε επισκέψεις σε Μουσεία και σε εκπαιδευτικά προγράμματα, που λόγω γεωγραφικής απόστασης έχουν μειωμένη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν.

Η υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Stoiximan, κα Ιωάννα Κοζαδίνου, υπογράμμισε για την δεύτερη φάση του προγράμματος: " το πρόγραμμα Μικροί Ήρωες μας καταδεικνύει ότι στην Ελλάδα του 2018, η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών. Στη Stoiximan υλοποιούμε με συνέπεια το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μας, έχοντας δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε δράσεις για τα παιδιά και την οικογένεια. Έχοντας ήδη ολοκληρώσει τις δύο φάσεις του Μικροί Ήρωες, σχεδιάζουμε την διεύρυνσή του προγράμματος και σε άλλα αστικά κέντρα, την ενσωμάτωση νέων, περισσότερων εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και, μέσω της χρήσης της τεχνολογίας, την συμμετοχή στα προγράμματα ακόμη περισσότερων μαθητών από ολόκληρη την Ελλάδα".

Η Stoiximan αποτελεί την κορυφαία και μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία online στοιχηματισμού στην χώρα, επενδύοντας συνειδητά τα τελευταία χρόνια παράλληλα με την εταιρική της δραστηριότητα, σε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν και αφουγκράζονται τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Στη βάση της στρατηγικής της ανάπτυξης, σχεδιάζει και υλοποιεί τα τελευταία τρία χρόνια δράσεις και συνεργασίες που εκφράζουν τη σχέση που επιδιώκει να αναπτύξει με τα μέλη και το σύνολο της κοινωνίας, έχοντας επενδύσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ σε κοινωνικά προγράμματα και χορηγίες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK