Οι προτάσεις του κουπονιού της Δευτέρας

Με δυνατές αναμετρήσεις το δευτεριάτικο κουπόνι, το μενού περιλαμβάνει σημαντικές κόντρες στη Σουπερλίγκα, Κόπα Αφρικα, αναμετρήσεις από Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία, αλλά και κύπελλο Αγγλίας. Το Match Money, σε συνεργασία με το Contra.gr, αναλύει το κουπόνι και προτείνει.

Οι προτάσεις του κουπονιού της Δευτέρας

MATCH OF THE DAY

(17:15) Παναιτωλικός – Ατρόμητος: Αναμφίβολα ένα από τα πιο δυνατά και κρίσιμα σταυρώματα στο σημερινό κουπόνι. Το 2-0 από τον Ολυμπιακό διέκοψε ένα αήττητο σερί επτά αγώνων για τον Παναιτωλικό, στραβοπάτημα πάντως που δεν λογίζεται ως εκτός προγράμματος. Η διαφορά του από τη Βέροια μειώθηκε στον ένα βαθμό, εξάποντο πλέι οφ έχει χαρακτηριστεί το ματς με τον Ατρόμητο, τον οποίον οι άνθρωποί του θεωρούν ως το βασικό αντίπαλο. Σημαντικές οι επιστροφές τόσο του στόπερ Κούσα (14/2), όσο και του πολύ ποιοτικού χαφ Βιγιαφάνες (10/5). Ο Ατρόμητος πήρε άκοπα τους τρεις βαθμούς λόγω Νίκης Βόλου. Αήττητος πλέον σε έξι ματς (2-4-0), δεν έχει χάσει στην έδρα του (6-4-0). Εξάποντο ματς για την πεντάδα αυτό στο Αγρίνιο, με νίκη ξεπερνάει τον αντίπαλό του και μειώνει στο -3 από τον τέταρτο Αστέρα. Παιχνίδι που ξεκινάει από το «Χ» του 3,10 (με μηδενική γκανιότα στο Stoiximan), ενώ παίζει δυνατά και το εύρος των 2-3 γκολ στο 2,00.

PUBLIC BET

Τα public bets είναι τα πονταρίσματα της μάζας. Τα σημεία που συζητιούνται σε όλα τα πρακτορεία, αυτά που παίζουν "όλοι". Εμείς ψάχνουμε το γιατί και συμφωνούμε ή όχι.

(22:00) Νάπολι – Τζένοα: Η Νάπολι έχει την ευκαιρία να επανακτήσει την τρίτη θέση της Serie A, επικρατώντας της Τζένοα στο «Σαν Πάολο». Ο άσος στο 1,40 δεν λέει και πολλά, από τη στιγμή που η Νάπολι είναι επιρρεπής σε γκέλες στην έδρα της, με θεωρητικά κατώτερους αντιπάλους (θυμίζουμε τις ισοπαλίες με Παλέρμο, Κάλιαρι, Εμπολι και την ήττα από την Κιέβο), ενώ και στο κύπελλο την Πέμπτη χρειάστηκε τα πέναλτι για να αποκλείσει την Ουντινέζε. Πιο αποδοτικό δείχνει το over στο 1,65, η Νάπολι εντός έδρας επιτρέπει πάντα αρκετές ευκαιρίες στους αντιπάλους της.

INSIDE INFO

(17:15) Πλατανιάς - Εργοτέλης: Το κρητικό ντέρμπι έχει φαβορί και αυτός είναι ο Πλατανιάς. Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου, που βρίσκεται στο +6 από την παραμονή, βγάζει πολύ περισσότερο ρεαλισμό στο παιχνίδι ενώ έχει σαφώς καλύτερη αμυντική λειτουργία. Ο Εργοτέλης πληρώνει τα τεράστια αμυντικά κενά που δεν του επιτρέπουν να εξαργυρώσει την επιθετική ποιότητά του. Ουσιαστικά είναι ουραγός έχοντας πάντως ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον Πανιώνιο, αλλά σύμφωνα με τις ενδείξεις δύσκολα θα ανατρέψει την κατάσταση. Ο άσος στο 1,85 αποτυπώνει σωστά το αγωνιστικό μομέντουμ των αντιπάλων.

(20:00) Εμπολι – Ουντινέζε: Η Εμπολι στα τελευταία παιχνίδια έχει αδικηθεί και δεν πήρε τους βαθμούς και τα αποτελέσματα που πραγματικά δικαιούνταν. Με την Ιντερ το περασμένο Σάββατο έκανε καταπληκτική εμφάνιση, «έπνιξε» την αντίπαλο και από ατυχία δεν κέρδισε το ματς, ενώ με τη Ρόμα την Τρίτη στο κύπελλο, παρότι έπαιξε με τις ρεζέρβες, οδήγησε την υπόθεση στην παράταση και εκεί ηττήθηκε, από ένα ανύπαρκτο πέναλτι. Εκτίμηση είναι πως ήρθε η ώρα για να κάνει μια νίκη, με τον άσο στο 1,97 στον Stoiximan.

(20:00) Πρ. Ακρωτήριο – Ζάμπια: Τρίτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου στο Κόπα Αφρικα. Το Πράσινο Ακρωτήριο με δύο βαθμούς, η Ζάμπια με ένα, διεκδικούν ένα από τα δύο εισιτήρια της επόμενης φάσης. Καλές εντυπώσεις μέχρι στιγμής από τους τύποις γηπεδούχους, που στην προηγούμενη διοργάνωση έφτασαν στα προημιτελικά, η πρωταθλήτρια του 2012 Ζάμπια θα μπορούσε με τη σειρά της να έχει κι εκείνη δύο βαθμούς, αλλά στο 1-2 από την Τυνησία στάθηκε άτυχη. Καμία από τις δύο δεν έχει λόγο να συμβιβαστεί με ένα ισόπαλο αποτέλεσμα και λογικά το παιχνίδι κάποια στιγμή θα ανοίξει, με το 2,12 του αουτσάιντερ g/g να αποτελεί μία καλή επιλογή.

(22:00) Ρότσντεϊλ – Στόουκ: Αναμέτρηση με την οποία κλείνει η 4 φάση του αγγλικού κυπέλλου, στην οποία και σημειώθηκαν ουκ ολίγες εκπλήξεις. Δύο κατηγορίες χωρίζουν τις αντιπάλους, η μικρούλα Ρότσντεϊλ είναι 5 στην Α’ Αγγλίας, ομάδα με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και φιλοσοφία επιθετικού ποδοσφαίρου, μπαίνει στο σημερινό χωρίς το παραμικρό ίχνος άγχους. Στα χαρτιά, και όχι μόνο, η πιο ποιοτική και έμπειρη Στόουκ είναι το φαβορί, αλλά από το 1,60 του διπλού, είναι προτιμότερο να στραφούμε στο πιο καλοπληρωμένο g/g του 1,90, αφού η γηπεδούχος μπορεί να συνεισφέρει σε ένα ανοιχτό 90λεπτο.

MISSING LISΤ

Απουσίες που έχουν κάτι να "πουν" ως προς την πιθανή εξέλιξη ενός αγώνα.

(21:30) Ανζέ – Μπρεστ: Μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες που παλεύουν για την άνοδο. Η Ανζέ έρχεται από δύο νίκες με 3-1 και ποντάρει στο φορ της Κοτζιά που είναι πρώτος σκόρερ της κατηγορίας (12 γκολ) και σκόραρε τέσσερις φορές στα δύο τελευταία παιχνίδια της. Η Μπρεστ κάπου έχει χάσει το σχετικά εύκολο γκολ, στα δύο τελευταία δεν πέτυχε κανένα (1-0 από την Τρουά, 0-0 με τη Νιόρ) ενώ στο κύπελλο έπαιξε την Τετάρτη με ομάδα 5ης κατηγορίας και προκρίθηκε με 3-1 στην παράταση δείχνοντας κι εκεί δυσκολίες. Επιπλέον σήμερα έχει εκτός τον Γκρουζί (5 γκολ) που είναι επιτελικός και εκτελεί τα στημένα ενώ της λείπει ο στόπερ Φαλέτ (15/1) και ο πολύ χρήσιμος μέσος Περέζ (18/0). Για τους λόγους αυτούς εκτιμάμε πως ο άσος του 2,40 στο Stoiximan μπορεί να αποτελέσει επιλογή.

(21:45) Χετάφε – Θέλτα: Στα εννέα ματς χωρίς νίκη η Χετάφε, παραμένοντας στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη, αφού οι από κάτω της δεν νίκησαν το Σαββατοκύριακο. Κομβικό το αποψινό παιχνίδι, στο οποίο όμως θα στερηθεί σημαντικά κλειδιά της ενδεκάδας της - τιμωρημένος είναι ο εσχάτως βασικός στόπερ Βελάσκες (13/1), νοκ άουτ τέθηκαν ο αξιόλογος ακραίος μεσοεπιθετικός, πρώτος σκόρερ Γιόντα (14/4) και ο βασικός μπακ Βαλέρα (12/0), ενώ παραμένουν εκτός ο βασικός γκολκίπερ Γκουάιτα (17/0), οι επιθετικοί Λαφίτα (15/2) και Μπαμπά (9/1) . Στα ίδια προβληματικά επίπεδα φόρμας και η Θέλτα, στα εννέα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη, οκτώ εκ των οποίων χωρίς να σκοράρει, τα επτά ήττες. Οι απουσίες των γηπεδούχων έχουν δημιουργήσει μία τάση στην αγορά του διπλού, το οποίο σορτάρει προς το 2,35, απόδοση όμως που βάσει της φόρμας των φιλοξενούμενων, δεν δικαιολογείται.

PUT YOUR MONEY

(17:15) Πλατανιάς - Εργοτέλης 1 ( 1,85 στο Stoiximan.gr)

(21:30) Ανζέ – Μπρεστ 1 (2,40 στο Stoiximan.gr)

(22:00) Νάπολι – Τζένοα Over (1,65 στο Stoiximan.gr)

*** Match Money, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στα περίπτερα!

*** Αναλυτικές ειδήσεις, προγνωστικά, στατιστικά και τζίροι στο www.matchmoney.com.gr

*** ***Μη χάσετε στο MATCH MONEY της Τρίτης το μεγάλο χειμερινό αφιέρωμα σε 9 πρωταθλήματα. Αφιέρωμα-οδηγός για απαιτητικούς παίκτες!

*** Η ψηφιακή έκδοση του Match Money στον υπολογιστή ή το tablet σου με 1,79€!

News 24/7

24MEDIA NETWORK