Οι προτάσεις του κουπονιού της Κυριακής

Πολύ ενδιαφέρον το κυριακάτικο κουπόνι, με διάφορα "περιφερειακά" αλλά και εμπορικά ντέρμπι. Βέβαια, ο "χρυσός" στο στοίχημα συνήθως δεν κρύβεται στα συγκεκριμένα ματς... Το Match Money σε συνεργασία με το Contra.gr αναλύει και προτείνει.

Southampton's Rickie Lambert (obscured) celebrates with team-mates after scoring his team's opening goal
Southampton's Rickie Lambert (obscured) celebrates with team-mates after scoring his team's opening goal PA WIRE

MATCH OF THE DAY

(15:30) Σαουθάμπτον – Μάν. Σίτι: Αρχίζει να μετράει δυνάμεις η έκπληξη της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. Μετά τη Σίτι, η δεύτερη Σαουθάμπτον έχει να παίξει με Αρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οπότε θα καταλάβουμε και αν έχει πιάσει ήδη ταβάνι ή έχει και πιο ψηλά! Στη Σίτι επιβεβαιώθηκαν οι απουσίες των Σίλβα και Τζέκο, έρχεται πάντως από νίκη ψυχολογίας στο Τσάμπιονς Λιγκ επί της Μπάγερν και αυτή την εποχή σχεδόν κάθε άγγιγμα του Αγουέρο με την μπάλα ισοδυναμεί με γκολ. Στοιχηματικά πολύ δύσκολο, περισσότερο θέμα έμπνευσης και είναι από τα παιχνίδια εκείνα όπου στέκουν λογικά επιχειρήματα και για τα τρία σημεία.

PUBLIC BETS

Τα public bets είναι τα πονταρίσματα της μάζας. Τα σημεία που συζητιούνται σε όλα τα πρακτορεία, αυτά που παίζουν "όλοι". Εμείς ψάχνουμε το γιατί και συμφωνούμε ή όχι.

(16:00) Παλέρμο – Πάρμα: Από τα πλέον δημοφιλή σημεία της ημέρας ο άσος της Παλέρμο. Εξήγηση η άθλια εικόνα της Πάρμα (10 ήττες σε 12 ματς), που επιπλέον έχει πολλά αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά προβλήματα, με τον Ντοναντόνι να παραμένει στη θέση του γιατί το... ταμείον είναι μείον. Οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι στα τέσσερα τελευταία και με μόνο μία ήττα στην τελευταία εξάδα αγώνων τους, ο άσος στο 1,95 δικαιολογείται.

(16:00) Μίλαν – Ουντινέζε: Από τις βαριές φανέλες που πάντα μαζεύουν ποντάρισμα η Μίλαν, δεν αποτελεί εξαίρεση το σημερινό της παιχνίδι και υπάρχει εξήγηση. Η Ουντινέζε δείχνει να περνάει περίοδο κάμψης, είναι τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη κι έρχεται από το «φτωχό» 1-1 με την Κιέβο. Εκτός έδρας δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και είναι ευκαιρία για τη Μίλαν να επιστρέψει στις νίκες, στο 1,61 δεν είναι άσχημος ο άσος.

(19:00) Γιουβέντους – Τορίνο: Το ντέρμπι του Τορίνο με την έντονη αντιπαλότητα, μόνο που υπάρχει ασφαλώς τεράστια διαφορά δυναμικότητας. Η Τορίνο δεν έχει σκοράρει στα 10 τελευταία ντέρμπι μεταξύ τους (ανεξαρτήτως γηπεδούχου), ενώ επίσης δεν έχει πετύχει γκολ στα τρία τελευταία στο πρωτάθλημα, έχοντας τη δεύτερη χειρότερη επίθεση στη Serie A. Ο άσος βέβαια είναι χαμηλός στο 1,26, ίσως καλύτερη «ντρίμπλα» το N/G στο 1,47.

MISSING LIST

Απουσίες που έχουν κάτι να "πουν" ως προς την πιθανή εξέλιξη ενός αγώνα.

(14:30) Μόναχο 1860 – ΦΣΒ Φρανκφούρτης: Αμφίβολος για τη Μόναχο 1860 ο πρώτος σκόρερ της Τσβάιτελιγκα, Ρούμπιν Οκότιε, που έχει πετύχει τα 10 στα 19 γκολ της ομάδας του. Η ΦΣΒ πήγε στο Μόναχο προερχόμενη από τρεις σερί εκτός έδρας νίκες με τέρματα 9-2 και για όσους έχουν τη δυνατότητα να περιμένουν στο live και την ανακοίνωση των ενδεκάδων, το Χ2 αποτελεί επιλογή.

(18:00) Εβιάν – Γκινγκάμπ: Τραυματίας ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Γκινγκάμπ, μεσοεπιθετικός Μαρβό. Οι φιλοξενούμενοι είναι επιβαρυμένοι από το Γιουρόπα (και έχασαν κάθε φορά μετά από ευρωπαϊκό), έτσι δεν είναι παράλογο ένα ποντάρισμα στον άσο του 2,25, με την υποσημείωση πάντως ότι η Εβιάν έχει να παίξει από τις 8/11.

(20:00) Λούγκο – Τενερίφη: Η Τενερίφη έχει έξι ήττες (και μία νίκη) στα επτά φετινά εκτός έδρας ματς και ταξίδεψε στο Λούγκο έχοντας σημαντικές απουσίες, αυτές που δεν της επέτρεψαν να πάρει κάτι καλύτερο από το 0-0 κόντρα στη Μαγιόρκα εντός έδρας την προηγούμενη εβδομάδα. Η Λούγκο παίζει καλά, αλλά έχει πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων. Ο άσος στο 2,05.

(22:00) Ροζάριο – Ράσινγκ: Πλήρης απογοήτευση στη Ροζάριο, που την Τετάρτη έχασε το μεγάλο στόχο της χρονιάς, ήτοι τον τελικό κυπέλλου. Παραιτήθηκε ο προπονητής της, τέσσερις-πέντε βασικοί έμειναν εκτός αποστολής για το αδιάφορο (γι' αυτήν) αποψινό ματς και η Ράσινγκ έχει όλες τις προϋποθέσεις για μία ακόμα νίκη, που θα τη φέρει αγκαλιά με τον τίτλο, πρώτο της από το 2001. Στο 1,97 δικαιολογείται το διπλό.

(02:30) Λανούς – Μπόκα: Η Μπόκα έχασε το superclasico της Πέμπτης από τη Ρίβερ και ουσιαστικά γι' αυτήν η σεζόν... ολοκληρώθηκε. Δύσκολο να φορτσάρει απόψε, αφού αν κόψει βαθμούς από τη Λανούς, θα ωφελήσει τη μισητή Ρίβερ. Και κάπως έτσι, έμειναν εκτός αποστολής πολλά πρωτοκλασάτα της στελέχη, με τον άσο πλέον να πέφτει κάτω από το ψυχολογικό όριο του 2,00 (1,93).

INSIDE INFO

(14:30) Ζαντχάουζεν – RB Λειψίας: Μετά το σοβαρό τραυματισμό του, ο Αμερικανός φορ Μπόιντ που αποκτήθηκε φέτος από τη RB Λειψίας για να αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό, έχει βρει ρυθμό σκοράροντας δύο φορές στο 4-1 επί της Σαν Πάουλι την προηγούμενη εβδομάδα. Παρέα με τον Δανό Πόουλσεν συνθέτουν πιθανότατα το καλύτερο επιθετικό δίδυμο της Β’ Γερμανίας και οι πιθανότητες να τερματίσει η Red Bull το αρνητικό εκτός έδρας σερί (0-2-3) στο ματς με τη Ζαντχάουζεν μοιάζουν καλές. Η γηπεδούχος είναι φιλότιμη και αξιόμαχη, ιδίως εντός έδρας, αλλά υστερεί κατά πολύ σε τεχνική ποιότητα από την αντίπαλό της. Το διπλό δίνεται στο 2,00.

(15:00) Μπορντό – Λιλ: Στην Μπορντό επιστρέφει ο βασικός σκόρερ Ντιαμπατέ (5 γκολ) και μαζί με τον Ρολάν (5 γκολ) που στο 3-1 από τη Μαρσέιγ μπήκε αλλαγή, αναμένεται να ξεκινήσουν. Η Λιλ στα 13 τελευταία κέρδισε μόνο την Μπαστιά. Πάντως πήρε ψυχολογία με το 1-1 στην Κράσνονταρ. Αλλά έχει τη σχετική κούραση, έχει και τρεις τιμωρημένους στην άμυνα, όχι πρωτοκλασάτους αλλά καλά εργαλεία. Γενικά πάντως βγάζει σταθερά μια μιζέρια κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που ο άσος στο 2,20 κρίνεται δίκαιος.

(15:00) Ρούμπιν Καζάν – Ντιναμό Μόσχας: Αλλαγή φαβορί, με την Ντιναμό να πέφτει από το 2,75 στο 2,55 και τη Ρούμπιν να πηγαίνει στο 2,75 από 2,55. Λογική εξέλιξη, το άνοιγμα αδικούσε πολύ την Ντιναμό που πλην της παράδοσης, έχει όλα τα άλλα υπέρ της. Το διπλό στο 2,75 σαφώς και είχε μεγαλύτερη αξία όμως έστω και στο 2,55 παραμένει αξιόλογο.

(15:30) Αντερλεχτ – Κλαμπ Μπριζ: Το μεγάλο ντέρμπι του Βελγίου ανάμεσα στις δύο διεκδικήτριες του τίτλου. Ο άσος είχε ανοίξει στο 2,35, πλέον βρίσκεται λίγο πάνω από το 2,20, ενώ το διπλό από το 2,85, είναι πια στο 3,00+. Η Αντερλεχτ προέρχεται από τη μεγάλη εντός έδρας νίκη (2-0) επί της Γαλατά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό το αποτέλεσμα της εξασφάλισε την ευρωπαϊκή συνέχεια στο Γιουρόπα. Η Κλαμπ Μπριζ έπαιξε στο Τορίνο (0-0) την Πέμπτη και σίγουρα το ταξίδι στην Ιταλία αποτελεί χάντικαπ. Αλλος ένας λόγος που δικαιολογεί την αλλαγή απόδοσης είναι η τραγική παράδοση της Κλαμπ στις Βρυξέλλες, καθώς κέρδισε εκεί τελευταία φορά το 1998/99. Από τότε μετρά 20 ματς χωρίς νίκη (0-8-12)! Φέτος πάντως παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα και ο άσος σε ένα παιχνίδι με τέτοια αντιπαλότητα δεν αξίζει στο 2,20.

(17:15) Χαρτς – Σέλτικ: Ματς κυπέλλου, μονό. Δυο βαριές φανέλες του σκωτσέζικου φούτμπολ κοντράρονται στο κατάμεστο «Τάινκασλ», σε Live Streaming από το Stoiximan! Η πρωτοπόρος της Τσάμπιονσιπ, Χαρτς φιλοξενεί την πρωτοπόρο της Πρέμιερσιπ, Σέλτικ, σε μια πραγματική μάχη. Η Χαρτς, μετά και το «σκαλπ» της Ρέιντζερς στην Τσάμπιονσιπ, γράφει αήττητο σερί 12-2-0 και έχει αποκτήσει αέρα 9 βαθμών από τους «Τζερς», είναι ομάδα που έχει καβαλήσει το κύμα και παίζει με αυτοπεποίθηση. Η Σέλτικ είναι περίεργη ιστορία φέτος. Επιασε μεν κορυφή στην Πρέμιερσιπ (9-2-2), αλλά δεν είναι φόβητρο. Το επιβεβαίωσε και το βράδυ της Πέμπτης, στο 1-3 από τη Σαλτσμπουργκ. Χωρίς Ρέιντζερς, Χαρτς και Χιμπέρνιαν στην Πρέμιερσιπ, με μόνη ζόρικη έδρα το Αμπερντίν, δείχνει να έχει «χαλαρώσει». Κι αν σήμερα επιστρέφει ο φορ-σταρ Γκουιντέτι και την ανεβάζει επιθετικά, στην άμυνα συχνά-πυκνά γίνονται γκέλες και η άμυνά της θα τεσταριστεί απόψε. Αξίζει το ρίσκο στο 6,00/4,30 το 1Χ.

Οι προτάσεις του κουπονιού της Κυριακής

(18:00) Μπαρτσελόνα Β' – Αλμπαθέτε: Η Μπαρτσελόνα Β’ άρχισε να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση, την ποιότητα την είχε απλά ήταν εκτός φόρμας και υποδέχεται μια από τις χειρότερες άμυνες της λίγκας, την Αλμπαθέτε. Το over στο 1,75.

(20:00) Κόρδοβα – Βιγιαρεάλ: Μοναδική ομάδα της Πριμέρα χωρίς νίκη η Κόρδοβα μέχρι τώρα, λογικό φαβορί η ποιοτικά ανώτερη Βιγιαρεάλ, που όμως έρχεται από αγώνα Γιουρόπα Λιγκ την Πέμπτη (ισοπαλία εντός έδρας με την Γκλάντμπαχ) κι έχει κι απουσίες (Κάνι, Μόι Γκόμεθ, Ντος Σάντος, Μουσάκιο), συνεπώς καλύτερα να μείνουμε μακριά.

(21:45) Ρόμα – Ιντερ: Πριν από τέσσερα-πέντε χρόνια αυτό ήταν το ζευγάρι που μονομαχούσε για την πρωτιά στη Serie A, ενώ συχνά πυκνά διεκδικούσαν σε μεταξύ τους τελικούς το κύπελλο. Η Ιντερ πλέον έχει πέσει στη μετριότητα, η Ρόμα διεκδικεί με αξιώσεις το πρωτάθλημα από τη Γιουβέντους. Δεν έχει πάντως αξία ο άσος στο 1,80, ενώ και τα αγωνιστικά νέα δεν βοηθούν.

(22:00) Βαλένθια – Μπαρτσελόνα: «Αγριεμένος» ο Μέσι, με δύο χατ τρικ και σπουδαία ρεκόρ στα ισάριθμα τελευταία της Μπαρτσελόνα, αλλά η φιλόδοξη Βαλένθια είναι αήττητη εντός έδρας και το 1,59 στο διπλό δεν αντικατοπτρίζει τη δυσκολία της αναμέτρησης για τους Καταλανούς. Εναλλακτική το 1,60 του αμφίσκορου.

(22:00) Σεντ Ετιέν – Λυών: Το μεγαλύτερο ντέρμπι αντιπαλότητας του γαλλικού ποδοσφαίρου. Με τρομερή παράδοση η Λυών που δεν έχει χάσει στα 14 τελευταία μέσα στη Σεντ Ετιέν (8-6-0).

(02:00) Μπαρνετσέα – Κομπρεσάλ: Πρωτάθλημα Χιλής, σε φουλ φόρμα η νεοφώτιστη Μπαρνετσέα. Με ρεκόρ 5-2-1 στα οκτώ τελευταία, ξεψάρωσε για τα καλά, την προηγούμενη αγωνιστική λίγο έλειψε να κερδίσει την Ουν. ντε Τσίλε (1-1) και δείχνει πως δεν χαρίζεται σε καμία αντίπαλό της. Αναιμική εκτός έδρας η Κομπρεσάλ, δέχεται γκολ σε όλα τα παιχνίδια της μετά τον Ιούνιο και τρέχει ρεκόρ 1-2-7. Προβάδισμα στον άσο του 2,25.

PUT YOUR MONEY

(15:00) Μπορντό – Λιλ 1 (2,20 στον Stoiximan.gr )

(16:00) Παλέρμο – Πάρμα 1 (1,95 στον Stoiximan.gr )

(20:00) Λούγκο – Τενερίφη 1 (2,05 στον Stoiximan.gr )

(02:30) Λανούς – Μπόκα 1 (1,93 στον Stoiximan.gr )

*** Αναλυτικές ειδήσεις, προγνωστικά, στατιστικά και τζίροι στο www.matchmoney.com.gr

*** Η ψηφιακή έκδοση του Match Money στον υπολογιστή ή το tablet σου με 1,79€!

News 24/7

24MEDIA NETWORK