Οι προτάσεις του κουπονιού της Κυριακής

Οχι πλήρες αλλά πολύ ενδιαφέρον το κυριακάτικο πρόγραμμα, με ορισμένα παραδοσιακά «βαριά χαρτιά» για τους παίκτες (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Παναθηναϊκός) να δοκιμάζονται εκτός έδρας. Το Match Money, σε συνεργασία με το Contra.gr, ξεψαχνίζει το κουπόνι, αναλύει και προτείνει.

Οι προτάσεις του κουπονιού της Κυριακής

MATCH OF THE DAY

(19:30) ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός: Ο ΠΑΟΚ κέρδισε χθες, το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο Ολυμπιακός σήμερα με αντίπαλο τον Πλατανιά, συνεπώς γίνεται κατανοητό το πόσο κομβικό είναι για τον Παναθηναϊκό το παιχνίδι του απόψε στα Γιάννινα. Ο ΠΑΣ αν εξαιρεθεί το... εξωπραγματικό 0-4 από τον Λεβαδειακό, είναι πολύ δυνατός στην έδρα του (5-2-0, τέρματα 16-3) και είναι νωπές οι μνήμες από το 3-0 επί του ΠΑΟΚ. Δεν έχασε ούτε από τον Ολυμπιακό φέτος και από την άλλη οι «πράσινοι», που απέτυχαν σε Τρίπολη και Ξάνθη, δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη για να δίνονται σε τιμές καθαρού φαβορί ( 2,20 στον Stoiximan, όπου το ματς προσφέρεται με μηδενική γκανιότα).

PUBLIC BETS

Τα public bets είναι τα πονταρίσματα της μάζας. Τα σημεία που συζητιούνται σε όλα τα πρακτορεία, αυτά που παίζουν «όλοι». Εμείς ψάχνουμε το γιατί και συμφωνούμε ή όχι.

(18:00) Βαλένθια – Ρεάλ: Θα επεκταθεί το σερί της Ρεάλ; Εχει 22 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και πριν τις γιορτές κατέκτησε και το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων στο Μαρόκο. Ομως, η φετινή Βαλένθια δεν είναι παίξε-γέλασε. Μετρά ρεκόρ 6-1-1 στο «Μεστάγια», το οποίο σήμερα θα... βράζει, με τον Αργεντινό Ενσο Πέρες (πρώην Μπενφίκα) να ντεμπουτάρει στα χαφ. Μικρό μας φαίνεται το 1,58 του διπλού...

(22:00) Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα: Μαζικά παίζεται το διπλό της Μπαρτσελόνα, έστω κι αν μιλάμε για σημείο μόλις του 1,30. Το «Ανοέτα» είναι μια έδρα στην οποία η Μπάρτσα μετρά τρεις ήττες και μία ισοπαλία την τελευταία τετραετία, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι στην τελευταία της έξοδο η ομάδα του Λουίς Ενρίκε κόλλησε στο 0-0 με τη Χετάφε. Είναι φαβορί οι Καταλανοί, σε αυτό δεν διαφωνούμε, όμως όχι και στο 1,30.

MISSING LIST

Απουσίες που έχουν κάτι να «πουν» ως προς την πιθανή εξέλιξη ενός αγώνα.

(15:15) Λανς – Λυών: Η Λανς φέτος παίζει στην ουδέτερη Αμιάν αλλά τώρα θα την αλλάξει και το παιχνίδι θα γίνει σε νέο περιβάλλον, στο Καλέ. Θα της λείψουν ένας ηγετικός μέσος (Βαλντιβιά) και δύο καλοί επιθετικοί (Τουζγκάρ, Νομεντζαναχάρι) ενώ παρά το ότι βγάζει μεγάλη γενναιότητα και παίζει για τη νίκη κάθε φορά, ο προπονητής της τονίζει πως στο μυαλό του είναι κυρίως το παιχνίδι πρωταθλήματος στην Γκινγκάμπ την επόμενη εβδομάδα. Η επίθεση της Λυών φυσάει, με πιο πρόσφατο δείγμα το 5-0 επί της Μπορντό, στο κλείσιμο του 2014. Υπάρχει δεδηλωμένη επιθυμία για διάκριση στα κύπελλα ενώ θέλει να πάρει και ρεβάνς για δύο πρόσφατες ήττες από τη Λανς, στον α’ γύρο στο πρωτάθλημα και πέρυσι στο Λιγκ Καπ. Στέκεται στο 1,80 το διπλό.

(17:00) Μάδεργουελ – Αμπερντίν: Το διπλό ξεκίνησε από το 1,90 και έχει φτάσει στα επίπεδα του 1,50. Ο προφανής λόγος: η Μάδεργουελ έκανε ποδαρικό στο 2015 με εκτός έδρας συντριβή 5-0 στο γειτονικό ντέρμπι με τη Χάμιλτον, και η Αμπερντίν, με την έκτη σερί νίκη της, καβάλησε στην κορυφή της Πρέμιερσιπ, έστω και με ματς περισσότερο. Ο ουσιαστικός λόγος: από το μικρό ρόστερ της Μάδεργουελ, ο Ιαν Μπάρακλαφ έχει μισή ντουζίνα απόντες και δυο σημαντικούς παίκτες αμφίβολους: τον καλό αριστερό μπακ Χάμελ και τον έμπειρο στόπερ Ράμσντεν. Ο τελευταίος, αποχώρησε τραυματίας μόλις στο 7’ του ντέρμπι με τη Χάμιλτον και στο επόμενο λεπτό κατέρρευσε η Μάδεργουελ!

(22:00) Σανταντέρ – Νουμάνθια: Επτά ματς έχει δώσει φέτος η Σανταντέρ δίχως τον βασικό της επιθετικό και πρώτο σκόρερ Κονέ. Ο Ιβοριανός δεν γύρισε από τις διακοπές στην πατρίδα του και θα χάσει τη σημερινή αναμέτρηση με τη φορμαρισμένη (έστω κι αν έχει μια τάση στις ισοπαλίες) Νουμάνθια. Το «Χ» στο 3,10, το διπλό στο 2,55.

INSIDE INFO

(13:00) Χετάφε – Βαγιεκάνο: Στο κλείσιμο του 2014 ο Κοσμίν Κόντρα ήταν να καθίσει για τελευταία φορά στον πάγκο της Χετάφε, αλλά τα χρήματα από την Κίνα δεν έχουν έρθει ακόμα και θα το κάνει και σήμερα, αν και «δεν θέλω να φύγω, με πουλάνε», όπως δήλωσε. Η απρόβλεπτη Βαγιεκάνο φεύγει με διπλά τα τρία τελευταία χρόνια από την έδρα της Χετάφε στην τοπική αναμέτρηση της Μαδρίτης, στο 3,25 να το κάνει και σήμερα.

(15:15) Μπορντό – Τουλούζ: Η Μπορντό έχει κερδίσει δύο φορές φέτος την Τουλούζ, μια για το πρωτάθλημα και μια για το Λιγκ Καπ. Σήμερα θα έχει τέσσερις απουσίες με σημαντικότερη του πρώτου σκόρερ Ντιαμπατέ (8 γκολ). Πάντως ο άσος της στο 2,25 δεν είναι εντελώς αδιάφορος αφού περιμένουμε να βγάλει αντίδραση μετά το 5-0 από τη Λυών ενώ από την άλλη μεριά η Τουλούζ δεν έδειξε τίποτα μέχρι στιγμής.

(15:15) Νιμ – Μονακό: Λογικό φαβοράκι του 1,57 η Μονακό που τέλειωσε πολύ δυνατά τον πρώτο γύρο και πλέον βγάζει σιγουριά στο παιχνίδι της. Εχει πίσω δύο σημαντικούς αμυντικούς (Καρβάλιο, Κυρζαβά) και από τις απουσίες της μετράει μόνο του Μπερμπάτοφ που λείπει στα τελευταία. Η Νιμ, που χάνει συνεχώς θέσεις στη Β’ κατηγορία, κατηγορήθηκε τις τελευταίες μέρες πως εμπλέκεται στο στήσιμο ενός ακόμα περσινού αγώνα και πλέον τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δυσοίωνα για το μέλλον της.

(15:15) Σεντ Ετιέν – Νανσί: Μπορεί η διαφορά κατηγορίας να παρασύρει προς τον άσο του 1,44, πάντως να επισημάνουμε ότι η Σεντ Ετιέν πήρε το μεγαλύτερο ρεπό από κάθε άλλη ομάδα στις δύο κατηγορίες. Οι παίκτες της ξεκουράστηκαν 12 μέρες και ξαναμπήκαν στο γήπεδο την Τετάρτη. Επιπλέον στην πρώτη της προπόνηση συνάντησε ανάποδες καιρικές συνθήκες και αναπροσάρμοσε το πρόγραμμά της.

(17:15) Ατρόμητος – Καλλονή: Ο Ατρόμητος βρίσκεται σε βαθμολογική θέση που δεν συνάδει με την ποιότητα του έμψυχου δυναμικού του, ψάχνει το σημείο καμπής που θα του επιτρέψει να αναρριχηθεί. Η Καλλονή ξεφουσκώνει (0-3-3 στα έξι τελευταία της ματς) και σιγά-σιγά καταλήγει σε θέσεις που αρμόζουν στη δυναμική της. Δίκαια σε τιμές καθαρού φαβορί (1,44) ο άσος.

(17:15) Λεβαδειακός – Εργοτέλης: Ο Λεβαδειακός έρχεται από πολύ καλές εμφανίσεις αλλά και τρεις ήττες κόντρα σε Ολυμπιακό, Ατρόμητο, ΠΑΟΚ. Τώρα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες κόντρα σε έναν αντίπαλο με τον οποίον ουσιαστικά έχει τον ίδιο στόχο. Τέτοια ματς στην έδρα του συνήθως τα «έχει», ο άσος στο 1,88, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται ακόμα σε αναζήτηση προπονητή.

(18:00) Σαμπαντέλ – Ουέλβα: Επτά σερί ματς δίχως νίκη η Σαμπαντέλ υποδέχεται μια Ουέλβα που έχει πέντε σερί ήττες. Αμφότερες σε κάκιστη κατάσταση στο φινάλε του 2014 ελπίζουν σε καλύτερο 2015. Η Σαμπαντέλ δεν έχει κανέναν καθαρό επιθετικό διαθέσιμο σήμερα και γενικά το απουσιολόγιό της είναι γεμάτο, την ώρα που στην Ουέλβα επιστρέφουν τρεις βασικοί. Το «Χ» στο 3,10, το διπλό (που δεν έχει έρθει ποτέ σε 13 επισκέψεις της Ουέλβα σ' αυτό το γήπεδο) στο 3,20.

(18:00) Μποαβίστα – Αρούκα: Ομάδα έδρας η Μποαβίστα, επιπρόσθετο πλεονέκτημα ο συνθετικός χλοοτάπητας, μοναδικό γήπεδο στην πορτογαλική λίγκα με τέτοια επιφάνεια. Το 3-0-3 δεν λέει πολλά σαν ρεκόρ για τη γηπεδούχο στα εντός, όμως οι δύο ήττες ήρθαν από την Μπενφίκα και τη Σπόρτινγκ. Ομάδες παρόμοιων κυβικών με της Αρούκα (Πεναφιέλ, Ζιλ Βισέντε, Ακαδέμικα), τις κέρδισε. Ο άσος στο 2,65.

(19:00) Μπεσίκτας – Γαλατασαράι: Ντέρμπι κορυφής στην τουρκική Σουπερλίγκ. Από τη μια η Μπεσίκτας των επτά σερί νικών, από την άλλη η ανανεωμένη υπό τις οδηγίες του Χαμζάογλου Γαλατά, διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο… αχανές «Ατατούρκ Ολιμπιάτ», όπου η προσέλευση δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 40.000, ενώ η χωρητικότητά του ανέρχεται στις 76.000 θέσεις. Πιο αποφασιστική για τον τίτλο φέτος η Μπεσίκτας, όπως όμως φάνηκε στο πρόσφατο ντέρμπι με τη Φενέρ (0-2) στα κρίσιμα βγάζει κόμπλεξ. Η Γαλατά είναι πιο ψημένη και χωρίς την πίεση κόσμου μπορεί να φέρει τα πράγματα στα μέτρα της. Πρώτος λόγος στην ισοπαλία (3,25), από κει και πέρα κλίνουμε προς τα… δεξιά (2,95).

PUT YOUR MONEY

(15:15) Λανς – Λυών 2 (1,80 στον Stoiximan.gr)

(17:15) Λεβαδειακός – Εργοτέλης 1 (1,88 στον Stoiximan.gr)

(18:00) Μποαβίστα – Αρούκα 1 (2,65 στον Stoiximan.gr )

*** Match Money, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στα περίπτερα!

*** Αναλυτικές ειδήσεις, προγνωστικά, στατιστικά και τζίροι στο www.matchmoney.com.gr

*** Η ψηφιακή έκδοση του Match Money στον υπολογιστή ή το tablet σου με 1,79€!

News 24/7

24MEDIA NETWORK