Οι προτάσεις του κουπονιού της Κυριακής

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το μεσημέρι, Μπαρτσελόνα – Ρεάλ το βράδυ, μεγάλη η σημερινή μέρα για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους! Η συντακτική ομάδα του Match Money αναλύει τα δύο ντέρμπι που κόβουν την ανάσα αλλά δεν στέκεται μόνο εκεί, μαζεύει όλο το «ζουμί» από το κουπόνι και το σερβίρει στο πιάτο σας, με προτάσεις για όλα τα γούστα!

Οι προτάσεις του κουπονιού της Κυριακής

MATCH OF THE DAY

(22:00) Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Το clasico καθηλώνει όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη και βρίσκει τις δύο ομάδες σε διαφορετικά μομέντουμ. Η Μπάρτσα έχει 17 νίκες στα 18 τελευταία της παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, της ξέφυγε μόνο εκείνο με τη Μάλαγα στις 21/2, όταν κι έχασε 1-0 μέσα στο «Καμπ Νόου». Ο Λουίς Ενρίκε δείχνει να έχει βρει το ιδανικό σχήμα και η τριπλέτα Μέσι-Σουάρες-Νεϊμάρ οργιάζει. Η Ρεάλ έχασε την κορυφή, μετά το 1-1 με τη Βιγιαρεάλ και την ήττα με 1-0 στο Μπιλμπάο, παραλίγο να πάθει και το κάζο του... αιώνα με το 3-4 από τη Σάλκε, για να επανέλθει στις νίκες την περασμένη εβδομάδα, με το 2-0 επί της Λεβάντε, ματς στο οποίο ο Κριστιάνο Ρονάλντο... μπινελίκωσε την εξέδρα. Κι αν όλα τα παραπάνω οδηγούν, ίσως, στην επιλογή του άσου, έρχονται οι αποδόσεις για να μας κάνουν να το ξανασκεφτούμε. Το 1,71 είναι χαμηλό, αντίθετα το 4,90 του διπλού τεράστιο. Και από τις έξι τελευταίες φορές που δινόταν η Μπάρτσα τόσο καυτό φαβορί σε clasico, το επιβεβαίωσε μόνο τις δύο...

PUBLIC BETS

(16:00) Γιουβέντους – Τζένοα: Προς αποφυγή θεωρούμε τον άσο του 1,33 της Γιουβέντους, για δύο λόγους: το μεγάλο βαθμολογικό προβάδισμα του +14 από τη δεύτερη θέση, που της δίνει το δικαίωμα να εμφανιστεί και λίγο πιο… χαλαρή, τις απουσίες των Πογκμπά-Πίρλο και το πιθανό ροτέισον που θα κάνει ο Αλέγκρι στην ενδεκάδα. Δεν έχει και αξία πλέον σε αυτή την απόδοση η Γιουβέντους, τώρα που έχει το περιθώριο για «δωράκια».

(18:00) Χαλ – Τσέλσι: Αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ, γκέλαρε την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στη Σαουθάμπτον… Πόσα παραστρατήματα να κάνει ακόμη η Τσέλσι; Είναι πολύ μπροστά στη βαθμολογία, δεν θέλει να ρισκάρει παραπάνω ο Μουρίνιο και θα επιχειρήσει να καθαρίσει όσο το δυνατό συντομότερα τα τυπικά που απομένουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η νίκη επί της Χαλ δείχνει επιβεβλημένη για να πάει με ηρεμία στη διακοπή. Η Χαλ δεν είναι τίποτα το σπουδαίο, έχει και κάποιες «καλές» απουσίες, οπότε το 1,47 του διπλού δικαιολογείται απόλυτα.

(18:30) Μπάγερν – Γκλάντμπαχ: Από τα «καυτά» φαβορί του σημερινού προγράμματος -και παραδοσιακά στις προτιμήσεις των παικτών- η Μπάγερν. 11-1-0 το φετινό της ρεκόρ εντός έδρας στην Μπουντεσλίγκα, 8-1-0 στα εννιά τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις (με τέρματα 36-2!), δύσκολα μπορεί να στηρίξει κανείς επιχειρήματα που να... καταρρίπτουν τον άσο. Εκτός της πολύς χαμηλής τιμής του...

MISSING LIST

(13:00) Σανταντέρ – Σαραγόσα: Η Σαραγόσα για ένα ακόμη ματς έχει πολλές και σημαντικές απουσίες, που επηρεάζουν κυρίως τα αμυντικά χαφ και τη μεσοεπιθετική της γραμμή. Η Σανταντέρ παλεύει σκληρά για την αποφυγή του υποβιβασμού, έχει βελτιωθεί μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Στο 2,60 έπεσε ο άσος κι ενώ είχε ανοίξει στο 2,80.

(15:30) Γκρόνινγκεν – Τβέντε: Η Γκρόνινγκεν δυσκόλεψε για μεγάλο διάστημα την Αϊντχόφεν εκτός έδρας, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα με 2-1. Πολύ ισχυρή παραδοσιακά στην έδρα της, έχει απολογισμό 6-6-1, μόνο η Αλκμααρ μπόρεσε να την κερδίσει, σε ένα τρελό ματς. Θέλει νίκη για να φτιάξει την ψυχολογία της η γηπεδούχος, απέναντι σε μια Τβέντε που έχει απουσίες, με πιο σημαντική αυτή του γκολτζή Καστάνιος. Ο άσος σε τιμές αουτσάιντερ (3,25) αξίζει.

(18:00) Ρεμς – Μονακό: Η κουρασμένη αλλά και ευτυχισμένη από την ευρωπαϊκή πρόκριση Μονακό δεν θα έχει λόγω τραυματισμών τον γκολκίπερ Σούμπασιτς και τον Μπερμπάτοφ. Σχετικά οριακή η απόδοση στο διπλό (1,97) αν και σίγουρα η όρεξη της Μονακό θα έχει ανοίξει μετά την ήττα της Λυών από τη Νις.

INSIDE INFO

(13:30) Εμπολι – Σασσουόλο: Είναι ισοδύναμες, στο ίδιο καζάνι βράζουν και απλά προσθέτουμε ένα ενδιαφέρον στατιστικό, φέτος έχουν τις περισσότερες ισοπαλίες στη Serie A. Η Εμπολι έχει σπάσει τα… κοντέρ με 15/27 αγώνες και η Σασσουόλο ακολουθεί με 11/27. Σε κάποια άλλη σεζόν η απόδοση του Χ με τέτοια δεδομένα θα μας δινόταν στο 2,90, όταν όμως τη βλέπουμε στο 3,30, δεν γίνεται να μην τη λάβουμε υπόψη.

(14:45) Χιμπέρνιαν – Ρέιντζερς: Η Χιμπέρνιαν έχει αγωνιστικό και ψυχολογικό αβαντάζ, συν την έδρα. Εντός, οι «Χιμπς» έχουν χάσει μόνο ένα ματς, μετρούν 4-2-0 στα 6 τελευταία, ενώ στο «Ιστερ Ρόουντ» έχουν διασύρει φέτος με 4-0 τη Ρέιντζερς. Η οποία Ρέιντζερς προέρχεται από πέντε σερί ισοπαλίες στην Τσάμπιονσιπ, οι τρεις σερί εντός, ενώ την ίδια στιγμή, με τον νέο της μάνατζερ, τον Στιούαρτ ΜακΚόλ στον πάγκο έχει 2/2 ισοπαλίες, πράγμα που καταδεικνύει και την… καμένη γη που παρέλαβε. Ωστόσο, ο άσος έχει ένα σημαντικό χάντικαπ: σορτάρει κι έχει φτάσει τόσο χαμηλά πια που λες, μα… με τη Ρέιθ Ρόβερς θα παίξει σήμερα η Χιμπέρνιαν;

(15:00) Ξάνθη – Ατρόμητος: Εξάποντο πεντάδας, πραγματικό ντέρμπι αλλά είναι τέτοια η μεσοεπιθετική ποιότητα των δύο ομάδων, που δύσκολα δεν θα δημιουργηθούν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η Ξάνθη έρχεται από τη μεγάλη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό, ο Ατρόμητος θριάμβευσε επί του Παναθηναϊκού. Το over έχει καλύτερες πιθανότητες επαλήθευσης απ' ό,τι το υψηλό 2,30 υποδηλώνει.

(15:30) Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το μεγάλο αγγλικό ντέρμπι, που φέτος μάλιστα κρύβει και έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον, με τις δύο ομάδες να παλεύουν για την είσοδο στην τετράδα. Αήττητη το 2015 η Λίβερπουλ -τελευταία ήττα ήταν από τη Γιουνάιτεντ στον πρώτο γύρο, εκείνο το άδικο 3-0- που όμως σε κάποια κρίσιμα έδειξε να… κωλώνει (όπως με την Μπεσίκτας στο Γιουρόπα ή με την Μπλάκμπερν στο κύπελλο), την ώρα που οι «κόκκινοι διάβολοι», που όλο το προηγούμενο διάστημα έδειχναν σε κακή κατάσταση, προέρχονται από το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς, τη νίκη με 3-0 επί της Τότεναμ. Πλήρης θα παρουσιαστεί η Λίβερπουλ, επιστρέφει ο ντεφορμέ Ντι Μαρία στη Γιουνάιτεντ, που έχει σίγουρα έξω μόνο τον Φαν Πέρσι. Μπερδεμένο ντέρμπι, το οποίο στοιχηματικά δεν ξεμπερδεύεται ούτε από τις αποδόσεις. Από τα ματς που χαρακτηρίζονται «τριπλή».

(18:00) Χιρόνα – Σαμπαντέλ: Μέχρι το καλοκαίρι του 2013 η Χιρόνα και η Σαμπαντέλ ήταν καταλανικά αδερφά σωματεία. Εκτοτε τα πράγματα είναι ουδέτερα, αφού στη Σαμπαντέλ μπήκαν Ιάπωνες ιδιοκτήτες. Αμφότερες βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και σε άμεση ανάγκη βαθμών. Η Σαμπαντέλ βρίσκεται με τη θηλιά του υποβιβασμού σφιγμένη στο λαιμό της, η Χιχόν παλεύει για την απευθείας άνοδο. Δεν έχουν καμία λογική οι χαμηλές αποδόσεις του άσου, αφού η Χιρόνα δεν διάγει τις καλύτερες μέρες της. Μια μπόμπα στο διπλό (6,75).... αντέχεται.

(18:00) Μποαβίστα – Μπελενένσες: Αλλαξε προπονητή μεσοβδόμαδα η Μπελενένσες κι αυτό δεν είναι νορμάλ για μια ομάδα που απολαμβάνει την άνεση της 6ης θέσης, έχει εξασφαλίσει εύκολα τον αρχικό στόχο της παραμονής και βρίσκεται στα πρόθυρα της Ευρώπης. Ο Λίτο Βιδιγκάλ πλήρωσε την κόντρα του με τη διοίκηση και ότι -όπως αναφέρεται- οι δύο πλευρές δεν συμφωνούσαν όσον αφορά το μελλοντικό πλάνο της ομάδας. Λογικά προσωρινή λύση ως το καλοκαίρι ο Ζορζ Σιμάο, που γνωρίζει τα κατατόπια έχοντας τελέσει στο πρόσφατο παρελθόν βοηθός. Το ερώτημα είναι πως θα αντιληφθούν οι παίκτες το διωγμό του προπονητή με τον οποίον τα πήγαιναν μια χαρά και πραγματοποιούσαν πολύ καλή πορεία ως τώρα. Σταθερά ανταγωνιστική στην ιδιαίτερη έδρα της (συνθετικό χορτάρι) η Μποαβίστα, που χρειάζεται ακόμα βαθμούς για τη σωτηρία, μπορεί να επωφεληθεί από την ουσιαστικά αναίτια αναστάτωση της αντιπάλου και να επιβεβαιώσει τον άσο του 2,45.

(19:00) Πονφεραδίνα – Βαγιαδολίδ: Οι οργανωμένοι οπαδοί των δύο ομάδων θα αδερφοποιηθούν σήμερα πριν το ματς. Ολη την ημέρα θα γιορτάζουν, αλλά οι δύο ομάδες βρίσκονται σε άμεση ανάγκη βαθμών, η μεν Πονφεραδίνα για να μπει στα πλέι οφ, η δε Βαγιαδολίδ για την απευθείας άνοδο. Αλλοπρόσαλλες, η Πονφεραδίνα στα εντός και η Βαγιαδολίδ στα εκτός έδρας ματς... Ο,τι βρέξει ας κατεβάσει!

(20:00) Φενερμπαχτσέ – Μπεσίκτας: Δεύτερο ντέρμπι μέσα σε τρεις εβδομάδες για τη Φενέρ, που δεν μπόρεσε να χτίσει πάνω στη νίκη επί της Γαλατά και γνώρισε ήττα σοκ στην έδρα της Γκεντσλέρ. Στο -5 αυτή τη στιγμή από την κορυφή, θέλει μόνο νίκη ώστε να μείνει σε επαφή με την κορυφή, λόγω τιμωρίας του πετάλου θα υπάρχει 20.000 λιγότερος κόσμος απόψε στις εξέδρες του «Σουκρού Σαράτσογλου», η χωρητικότητα του οποίου ξεπερνά τις 50.000 θέσεις. Απογοητευμένη από τον αποκλεισμό στο Γιουρόπα η Μπεσίκτας, θα έχει και την κούραση, σε καμία περίπτωση πάντως το 1,75 του άσου δεν αντικατοπτρίζει τη δυσκολία της αναμέτρησης.

(21:00) Ράσινγκ – Γουόντερερς: Παιχνίδι από την Ουρουγουάη. Υπερπροσπάθεια έκανε η Γουόντερερς κόντρα στην Παλεστίνο στη Χιλή για το Λιμπερταδόρες, στο οποίο φαίνεται να ρίχνει το βάρος της, βλέποντας πως μπορεί να προχωρήσει. Ετσι αναγκαστικά, για μια ακόμα φορά στο Κλαουσούρα ο Αρίας θα παρατάξει την ομάδα του, με πολλές αλλαγές. Απέναντι στην Ατένας το πλήρωσε το τίμημα και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τη Ράσινγκ που ψάχνει μια νίκη που θα την κρατήσει στις κορυφαίες θέσεις της συνολικής βαθμολογίας. Με ενδιαφέρον κοιτάμε τον άσο του 2,08.

(21:45) Λάτσιο – Βερόνα: Σε φόρμα η Λάτσιο και με επίθεση που βγάζει φωτιές στα τελευταία ματς, μετρά πέντε σερί νίκες και δείχνει έτοιμη να… καταπιεί και τη Ρόμα, περνώντας στη δεύτερη θέση. Ο Στέφανο Πιόλι ετοιμάζει μια άκρως επιθετική σύνθεση με την ταυτόχρονη παρουσία των Φελίπε Αντερσον (8 γκολ), Κλόζε (8 γκολ), Μάουρι (8 γκολ) και Καντρέβα (5 γκολ), η Βερόνα από την πλευρά της βρίσκει το γκολ στα τελευταία επτά παιχνίδια, ενώ μόνο στο 2-0 με τη Νάπολι κράτησε ανέπαφη την εστία της μετά από έξι ματς. Το οver δέχεται πίεση και βρίσκεται στο 1,61, καλύτερο όμως για να παρακάμψουμε τον χαμηλό άσο του 1,40.

(21:45) Πάρμα – Τορίνο: Η Πάρμα χρεοκόπησε και τυπικά και μπήκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, που θα επιτρέψει στον σύλλογο να τελειώσει τουλάχιστον το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια. Μυαλό για μπάλα ούτε λόγος αφού τις τελευταίες μέρες οι εξελίξεις ήταν διαδοχικές σε όλα τα επίπεδα. Λογικό να έχει πέσει αρκετό ποντάρισμα στο διπλό της Τορίνο και αυτό να βρίσκεται πια στο 1,85, αλλά δεν βρίσκουμε το λόγο να πέσουμε πάνω του. Η Τορίνο δεν έχει ξεκάθαρο κίνητρο στο πρωτάθλημα, έχοντας μείνει πίσω αρκετά από τις ευρωπαϊκές θέσεις, έχει κούραση και απογοήτευση από τον αποκλεισμό στην Ευρώπη από τη Ζενίτ, δεν θέλει πολύ να προκύψει καμιά «σούπα» ματς που να μείνει στο 0-0.

(21:45) Σαμπντόρια – Ιντερ: Το παιχνίδι των πρώην και των πολλών «συναντήσεων» ανάμεσα σε δύο ομάδες με καλές σχέσεις μεταξύ τους. Καλύτερη τη δεδομένη χρονική στιγμή η Σαμπντόρια, σίγουρα με πολύ καλύτερο ηθικό μετά τις τρεις σερί νίκες που την ξανάβαλαν στο κόλπο της Ευρώπης, ενώ η Ιντερ προέρχεται από την απογοήτευση του αποκλεισμού από το Γιουρόπα Λιγκ. Πάντως είναι αμφίρροπο, με την πρόσφατη παράδοση να ευνοεί την Ιντερ, αν θα ποντάραμε κάτι σε value τιμή είναι το οver, στο 2,08. Εχουν επιθετικό ταλέντο αμφότερες και ποντάρουμε στην… αναιμική άμυνα της Ιντερ για να κάνει τη μεγαλύτερη δουλειά για αυτό το οver.

(22:00) Λανς – Μαρσέιγ: Το παιχνίδι γίνεται στο «Σταντ ντε Φρανς» στο Παρίσι αφού η Λανς αποφάσισε να παίξει εκεί τρία σημαντικά παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Η νίκη είναι μονόδρομος και για τις δύο. Η Λανς παίζει κάθε φορά με μεγάλη ψυχή και αυτό υπόσχεται ότι θα κάνει και σήμερα. Η Μαρσέιγ έχει κι αυτή σημαντικούς λόγους για τη νίκη αφού η γκέλα της Λυών μπορεί να τη βάλει και πάλι στο παιχνίδι της πρωτιάς. Οι τελευταίες εμφανίσεις της καλές και η ψυχολογία δείχνει επίσης σε καλά επίπεδα. Το μόνο πρόβλημα, που είναι και σημαντικό, είναι το ότι το διπλό πήρε την κατηφόρα και από το σχετικά αξιόλογο 1,85-1,90 έπεσε στο αδιάφορο 1,73.

(22:00) Ντεφένσα – Ράσινγκ: Εκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στο Λιμπερταδόρες η Ράσινγκ και πλέον μπορεί να αντιμετωπίσει διαφορετικά τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει παιχνίδι την προσεχή εβδομάδα, συνεπώς ο Κόκα βρίσκει την ευκαιρία να βάλει τη βασική του ενδεκάδα απέναντι στην Ντεφένσα που παλεύει μεν αλλά το ταβάνι της είναι αποδεδειγμένα χαμηλό. Εχει την ποιότητα να φύγει με τη νίκη από το Φλορένσιο Βαρέλα η πρωταθλήτρια, υπερβολικό το 2,50 στο διπλό.

(01:00) Γουαδαλαχάρα – Τολούκα: Μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού δίνει για πρώτη φορά η ιστορική Γουαδαλαχάρα, αλλά παράλληλα μέσω της ανάγκης δείχνει ότι μπορεί να διεκδικήσει ακόμα υψηλότερους στόχους κι έχει εδραιωθεί στις πρώτες θέσεις του Κλαουσούρα. Ερχεται με σούπερ ψυχολογία από το διπλό με ανατροπή στον «τελικό» με την άμεση ανταγωνίστρια Πουέμπλα, καθώς και τη μεσοβδόμαδη πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου, ξεκουράζοντας μάλιστα και τους περισσότερους βασικούς. Παραμένει βέβαια σε άμεση βαθμολογική ανάγκη ώστε να ξεμπλέξει μια ώρα αρχύτερα από τις περιπέτειες στην ειδική βαθμολογία, εξ ου και αντιμετωπίζει κάθε ματς με ισχυρό αίσθημα ευθύνης. Ακρως αξιόπιστη εντός έδρας με 3-1-0 έως τώρα, θεωρούμε ότι έχει προβάδισμα απέναντι στην Τολούκα, που μεταμορφώνεται προς το χειρότερο εκτός έδρας και δεν έχει νίκη στα οκτώ τελευταία ταξίδια της. Ο άσος ικανοποιητικός στο 2,35.

(01:00) Σαν Χοσέ – Σικάγο: Αντανακλαστική σκέψη από την τρίτη αγωνιστική του MLS. Πολύ μεγάλη μέρα για το Σαν Χοσέ, που δίνει το πρώτο επίσημο ματς στο νεόκτιστο «Avaya Stadium», το κλίμα θα είναι γιορτινό και φυσικά θα θέλει να το συνδυάσει με μία νίκη. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, καθώς το Σαν Χοσέ έρχεται με φουλ ανεβασμένο ηθικό ύστερα από το τεράστιο και παλικαρίσιο διπλό (3-2) επί του δυνατού Σιάτλ, προσφέρει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και με αγωνιστικά κριτήρια έναντι του Σικάγο, που παραμένει χωρίς βαθμό, δεν έχει καταφέρει ακόμα να σκοράρει και δείχνει ότι χρειάζεται πολύ παραπάνω δουλειά. Ο άσος στο 2,00.

(02:30) Σαν Μαρτίν – Μπόκα: Με το 5-1 στη Βενεζουέλα επί της Σαμόρα, η Μπόκα εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Λιμπερταδόρες, χωρίς μάλιστα να έχει 7 βασικούς στην αποστολή. Τέτοια είναι η ποιότητα της ομάδας του Αρουαμπαρένα που, χωρίς υπερβολή, αποτελεί φαβορί με οποιαδήποτε ομάδα κι αν τίθεται αντιμέτωπη. Πλέον, με τα αστέρια της, Οσβάλντο και Λοδέιρο, στην ενδεκάδα, πηγαίνει στο Σαν Χουάν για το δεύτερό της διπλό, έχοντας ήδη μια απώλεια βαθμών στη Σάντα Φε από την Κολόν. Ικανοποιητικό το διπλό στο 1,87.

PUT YOUR MONEY

(15:30) Γκρόνινγκεν – Τβέντε 1 (3,25 στον Stoiximan.gr)

(18:00) Χιρόνα – Σαμπαντέλ 2 (6,75 στον Stoiximan.gr)

(21:45) Λάτσιο – Βερόνα Οver (1,61 στον Stoiximan.gr)

(21:45) Σαμπντόρια – Ιντερ Οver (2,08 στον Stoiximan.gr)

(22:00) Ντεφένσα – Ράσινγκ 2 (2,50 στον Stoiximan.gr)

(01:00) Σαν Χοσέ – Σικάγο 1 (2,00 στον Stoiximan.gr)

(02:30) Σαν Μαρτίν – Μπόκα 2 (1,87 στον Stoiximan.gr)

*** Αναλυτικές ειδήσεις, προγνωστικά, στατιστικά και τζίροι στο www.matchmoney.com.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK