Οι προτάσεις του κουπονιού του Σαββάτου

Πρώτο Σαββατοκύριακο του 2015 και το κουπόνι μας αρχίζει να ξαναγεμίζει, με Σουπερλίγκα, Α΄-Β' Ισπανίας και κύπελλο Γαλλίας, ενώ στο Νησί έχουμε τον 3ο γύρο του FA Cup στην Αγγλία και το μεγάλο ντέρμπι του Εδιμβούργου στη Σκωτία. Το Match Money, σε συνεργασία με το Contra.gr, αναλύει τα σημερινά παιχνίδια και ξεχωρίζει αυτά που πραγματικά αξίζει να προσέξετε.

Οι προτάσεις του κουπονιού του Σαββάτου

MATCH OF THE DAY

(14:45) Χαρτς – Χιμπέρνιαν. Χωρίς το πολύ «εμπορικό» παιχνίδι το πρόγραμμα του Σαββάτου και, έτσι, για Match of the Day επιλέγουμε ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του Νησιού, το «κλάσικο» του Εδιμβούργου, το περίφημο «Ελ Εντινμπρο», που μπορεί να βρίσκεται πλέον στη σκωτσέζικη Τσάμπιονσιπ, αλλά δεν έχει χάσει καθόλου από τη λάμψη του. Συνεχίζει τη νικηφόρα πορεία της το αήττητο… τρένο-Χαρτς, που πλέον βρίσκεται στο +15 από τη δεύτερη Ρέιντζερς, ωστόσο σήμερα υποδέχεται μια Χιμπέρνιαν που είναι αήττητη στα έξι τελευταία ματς, μετρά πέντε νίκες και έχει πετύχει 17 γκολ στα έξι αυτά. Αναμφίβολα, το «Τάινκαστλ» θα βράζει σε… βυσσινί ζουμί και το 9-0-0 με 30-5 γκολ της Χαρτς στα εντός είναι τρομακτικό, αλλά, αυτή τη στιγμή, η μοναδική ομάδα που μπορεί να ορθώσει ανάστημα στη Χαρτς είναι η μεγάλη της αντίπαλος, η Χιμπέρνιαν. Μια Χιμπέρνιαν που ισοπέδωσε το… φάντασμα της Ρέιντζερς με 4-0 την περασμένη εβδομάδα και δείχνει να το πιστεύει. Το Χ2 στο 3,50/3,85.

PUBLIC BETS

Τα public bets είναι τα πονταρίσματα της μάζας. Τα σημεία που συζητιούνται σε όλα τα πρακτορεία, αυτά που παίζουν «όλοι». Εμείς ψάχνουμε το γιατί και συμφωνούμε ή όχι.

(19:00) Σεβίλλη – Θέλτα. Να ξαναπεράσει στην πολυπόθητη τέταρτη θέση θέλει η Σεβίλλη, χωρίς γκολ υπέρ στα έξι τελευταία της παιχνίδια και με πέντε σερί ήττες η Θέλτα, η οποία κατεβαίνει σήμερα χωρίς τους δύο πρώτους της σκόρερ, Λαριβέι (7 γκολ) και Νολίτο (6 γκολ). Ασος του 1,69 που βρίσκεται δικαιολογημένα ψηλά στις παικτικές προτιμήσεις των παικτών.

(21:00) Ελτσε – Βιγιαρεάλ. Στο 1,75 το διπλό, το οποίο έχει τιμηθεί από τους παίκτες – και δεν έχουμε αντίρρηση. Εξι σερί παιχνίδια χωρίς νίκη, τα τέσσερα τελευταία με ήττα η Ελτσε, και οικονομικά προβλήματα που επηρεάζουν τις επιδόσεις της στο γήπεδο. Πέντε συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα η (έτσι κι αλλιώς πολύ πιο ποιοτική) Βιγιαρεάλ.

Οι προτάσεις του κουπονιού του Σαββάτου
© AFP/GETTY IMAGES

MISSING LIST

Απουσίες που έχουν κάτι να «πουν» ως προς την πιθανή εξέλιξη ενός αγώνα.

(17:00) Τρανμίρ – Σουόνσι. Οι ομάδες της Πρέμιερ, που κάνουν την είσοδό τους στο θεσμό του κυπέλλου σε αυτόν το γύρο, αγωνίζονται στην πλειοψηφία τους αύριο, καθώς είχαν κανονική αγωνιστική μόλις πριν 48 ώρες, την Πρωτοχρονιά. Μοναδικές εξαιρέσεις που παίζουν Σάββατο η Σουόνσι, η Γουέστ Μπρομ, η Λέστερ και η Νιούκαστλ. Λέστερ και Νιούκαστλ παίζουν μεταξύ τους, οπότε δεν υπάρχει πλεονέκτημα, η Γουέστ Μπρομ (στο ντεμπούτο Πούλις στον πάγκο της) υποδέχεται την Γκέιτσχεντ της Κόνφερενς και δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια, αλλά η Σουόνσι πηγαίνει στο Τρανμίρ και ίσως να αξίζει κάποιος να κυνηγήσει το μπαμ στο 7,50. Οι Ουαλοί (σίγουρα χωρίς Μπόνι, που είναι στο Κόπα Αφρικα) είναι δεδομένο ότι θα αλλάξουν όλη τους την εντεκάδα και η Τρανμίρ είναι «φανελίτσα» και ομάδα με κυπελλικό DNA.

(17:00) Αλμπιον Ρόβερς – Ανναν Αθλ. Ποδαρικό εντός για τη Ρόβερς, που έχει ένα από τα κορυφαία εντός έδρας ρεκόρ της σκωτσέζικης Λιγκ 2 (6-2-1) και δίκαια φιγουράρει στη δεύτερη θέση της λίγκας. Η ομάδα του Ντάρεν Γιανγκ μετρά 4 σερί αήττητη και υποδέχεται την τελευταία ομάδα που την κέρδισε, την Ανναν. Η Ανναν βρίσκεται μεν σε ανοδική πορεία, ωστόσο εκτός έχει ρεκόρ 1-4-4 και σκοράρει δύσκολα (6 γκολ σε 9 εκτός έδρας!). Επιπλέον, η Ανναν έχει μισή ντουζίνα ερωτηματικά ή απόντες και ενδέχεται να παίξει για δεύτερο σερί με τον 17χρονο Τζέικ Γκέμελ κάτω από τα δοκάρια, καθώς ο βασικός της γκολκίπερ είναι αμφίβολος. Ο Γκέμελ ήταν θετικός στο εντός 2-1 επί της Κλάιντ, αλλά άλλο εντός και άλλο η… Κλάιντ. Ο άσος παίζεται στο 1,90.

(21:45) Μπαστιά – Λιλ. Παιχνίδι για το κύπελλο Γαλλίας (φάση των 64). Με απουσιούλες και οι δύο, από τη γηπεδούχο λείπουν δύο μπακ και ο ψυχωμένος μέσος/αρχηγός Καϋζάκ. Πιο πολλά πάντως τα προβλήματα στη Λιλ, που έχασε τρεις παίκτες αφού ξεκίνησαν προετοιμασία λόγω Κόπα Αφρικα ενώ έχει και τέσσερις εκτός τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα η αποστολή να έχει και τέσσερις νεαρούς. Στο 3,05 ο άσος και μάλλον οι μπουκ αδικούν λίγο την Μπαστιά.

(23:00) Λα Κορούνια – Μπιλμπάο. Σταθερά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας η Λα Κορούνια, ασταθής φέτος η Μπιλμπάο, που πήγε στη Γαλικία χωρίς τον πρώτο σκόρερ Αντούριθ (5 γκολ) και τον πολύτιμο ακραίο επιθετικό Μουνιαΐν. Σε ζητούμενα θα μπορούσε να μπει το «Χ» του 3,15.

INSIDE INFO

(13:30) Ρίζεσπορ – Κόνιασπορ. Από εμφατικό διπλό έρχεται η Ρίζε, ξέσπασε 4-0 στην Ακισάρ, κερδίζοντας ύστερα από έξι συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα. Εμφανής η βελτίωση υπό τις οδηγίες του Καραμάν, παραμένει πάντως η μοναδική ομάδα της Σουπερλίγκ που δεν έχει σταυρώσει νίκη εντός (0-3-4). Η Κόνια δεν είναι στα καλά της, έχει συμπληρώσει τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα, μεσοβδόμαδα έχασε και από την ερασιτεχνική Τσίζρε στο κύπελλο. Ωρα να σπάσει… το ρόδι η ομάδα της Ριζούντας, στο 2,25 ο άσος.

(17:00) Οξφορντ – Τσέλτεναμ. Παιχνίδι για την αγγλική Λιγκ 2, όπου η Τσέλτεναμ ψάχνει την πρώτη της νίκη με τον Μπακλ στον πάγκο (0-2-3). Με το που άνοιξε το χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο, ο Μπακλ προχώρησε σε τρεις πολύ ενδιαφέρουσες κινήσεις, αποκτώντας τρεις δανεικούς από τις ακαδημίες της Λίβερπουλ – και συχνά οι παίκτες των ακαδημιών των «θηρίων» είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά στις μικρές κατηγορίες. Στο 3,55 το διπλό, αξίζει το ρίσκο του.

(17:00) Εϊρ Γιουν. – Στρανράερ. Το background λέει πως… η πρωτοπόρος Στρανράερ είναι ημιεπαγγελματική ομάδα και η προτελευταία της Λιγκ 1, Εϊρ Γιουνάιτεντ, έχει στο ρόστερ της 12 επαγγελματίες παίκτες, μεταξύ αυτών και άλλοτε διεθνή φορ. Oπως καταλαβαίνετε, τα λεφτά δεν έφεραν την επιτυχία, αντίθετα, έναν κακό προγραμματισμό και άγχος. Λόγω αυτής της κατρακύλας, προ περίπου τριών εβδομάδων η Εϊρ απέλυσε τον μάνατζερ Ρόμπερτς και έδωσε προσωρινά τα ηνία στον ασίσταντ Μίλεν. Δεν άλλαξε όμως κάτι, με την Εϊρ να συνεχίζει χωρίς νίκη στο «Σόμερσετ Παρκ» στα τελευταία 8 παιχνίδια και να έχει τσιμπήσει μόλις 1 βαθμό από τα τελευταία 8 παιχνίδια εντός/εκτός! Την περασμένη εβδομάδα η Στρανράερ ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από 13 ματς, κάποια στιγμή θα συνέβαινε και αυτό, αλλά παραμένει μια δυνατή, επιθετική ομάδα. Το διπλό στο 1,83 είναι ρεαλιστικό.

(17:15) ΠΑΟΚ – Πανιώνιος. Πρώτο παιχνίδι του νέου έτους, βρίσκει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή παρά τα προβλήματα που προέκυψαν. Υπάρχει γκρίνια για τη μεταγραφική κωλυσιεργία, για αυτόν το λόγο ο Αγγελος Αναστασιάδης ζητά από τους παίκτες του ορμητικό ξεκίνημα και πληθωρική παρουσία ώστε να ...γλυκάνουν τον κόσμο. Ο Πανιώνιος δεν πρόκειται να κλειστεί, σε όλα τα παιχνίδια παρατάσσεται με επιθετικούς προσανατολισμούς και κυνηγάει το γκολ. Στο 1,83 το over.

Οι προτάσεις του κουπονιού του Σαββάτου
INTIME SPORTS

(21:00) Μπαρτσελόνα Β – Λας Πάλμας. Η Μπαρτσελόνα Β’, με την αμυντική ανυπαρξία της, υποδέχεται το πολυβόλο που λέγεται Λας Πάλμας. Οι Καταλανοί δέχονται πανεύκολα γκολ, οι νησιώτες βάζουν τουλάχιστον δύο σε πέντε σερί εκτός έδρας. Φυσιολογικά το over έχει πτωτική πορεία (στο 1,70 από το 1,80 που άνοιξε). Πιθανό και το over 3,5 γκολ (2,65).

PUT YOUR MONEY

(13:30) Ρίζεσπορ – Κόνιασπορ 1 (2,25 στον Stoiximan.gr )

(17:15) ΠΑΟΚ – Πανιώνιος Over (1,83 στον Stoiximan.gr )

(21:00) Μπαρτσελόνα Β – Λας Πάλμας Over (1,70 στον Stoiximan.gr )

(21:00) Ελτσε – Βιγιαρεάλ 2 (1,75 στον Stoiximan.gr )

*** Match Money, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στα περίπτερα!

*** Αναλυτικές ειδήσεις, προγνωστικά, στατιστικά και τζίροι στο www.matchmoney.com.gr

*** Η ψηφιακή έκδοση του Match Money στον υπολογιστή ή το tablet σου με 1,79€!

News 24/7

24MEDIA NETWORK