Οι προτάσεις του κουπονιού του Σαββάτου

Μετά την... αναστάτωση των εορτών, το στοιχηματικό πρόγραμμα ξαναγεμίζει σιγά σιγά και πλέον το Σάββατό μας θυμίζει... κανονικό Σάββατο, αφού, από τα μεγάλα τουλάχιστον πρωταθλήματα, μόνο η Γερμανία παραμένει σε διακοπές. Το Match Money, σε συνεργασία με το Contra.gr, αναλύει τα σημερινά παιχνίδια και ξεχωρίζει αυτά που πραγματικά αξίζει να προσέξετε.

Οι προτάσεις του κουπονιού του Σαββάτου

MATCH OF THE DAY

(19:30) Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ. Ο Αστέρας, έχοντας παίξει ήδη με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, παραμένει αήττητος εντός έδρας, ενώ ο ΠΑΟΚ δείχνει να αγκομαχά το τελευταίο διάστημα, καθώς μετά το μεγάλο διπλό στον Πειραιά σε κανένα από τα επόμενα παιχνίδια του δεν έχει πραγματικά πείσει, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Χωρίς τον τιμωρημένο Κάτσε ο ΠΑΟΚ και με τα σετ να δίνουν αουτσάιντερ τον άσο (2,95), το χέρι πηγαίνει μάλλον προς τα αριστερά.

PUBLIC BETS

Τα public bets είναι τα πονταρίσματα της μάζας. Τα σημεία που συζητιούνται σε όλα τα πρακτορεία, αυτά που παίζουν «όλοι». Εμείς ψάχνουμε το γιατί και συμφωνούμε ή όχι.

(17:00) Σεντ Μίρεν – Αμπερντίν. Τελευταίος εναντίον πρώτου στη σκωτσέζικη Πρέμιερσιπ. Η Αμπερντίν συνεχίζει το βιολί της, μετρά επτά σερί νίκες χωρίς να έχει δεχθεί γκολ, και όλα αυτά παρότι δεν παίζει την μπάλα που μπορεί ως ομάδα να παίξει. Αλλη κλάση οι «Ντονς» από τη Σεντ Μίρεν, η τελευταία ακόμη καθοδηγείται από τον «υπηρεσιακό» Γκάρι Τιλ, και παρότι το παλεύει, θα χρειαστεί στη μεταγραφική περίοδο να ενισχυθεί. Το διπλό στο μετρημένο 1,55, η Σεντ Μίρεν μετρά 11 σερί ματς χωρίς νίκη κόντρα στην Αμπερντίν…

(19:00) Σασουόλο – Ουντινέζε. Η Σασουόλο βρέθηκε... πρωτοσέλιδη μεσοβδόμαδα, μετά το διπλό της στο Μιλάνο επί της Μίλαν. Ετσι, και παίζοντας τώρα με έναν αντίπαλο λίγο πολύ ίδιων κυβικών, έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από την παικτική κοινότητα. Το 2,00-2,10 του άσου πάντως είναι μάλλον μικρό, καθώς ομάδες του επιπέδου της Σασουόλο δεν είναι εύκολο να υποστηρίξουν μια μεγάλη νίκη στο αμέσως επόμενο παιχνίδι τους.

(21:00) Νις – Λοριάν. Η Νις πρωταγωνίστησε στην ειδησεογραφία της εβδομάδας, καθώς προχώρησε στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα μεταγραφή στη Γαλλία, επαναπατρίζοντας τον Μπεν Αρφά. Ο Μπεν Αρφά δεν είναι σίγουρο ότι θα βρίσκεται στην εντεκάδα, όμως, με δεδομένο ότι η Λοριάν έχει αρκετές απουσίες (μεταξύ αυτών και η απώλεια λόγω Κόπα Αφρικα του Αϊγιού), ο άσος του 2,20-2,30 έχει προτιμηθεί από πολλούς παίκτες. Δεν έχουμε σοβαρή αντίρρηση, αν και δεν θεωρούμε ότι μιλάμε για κάποια τρελή ευκαιρία.

MISSING LIST

Απουσίες που έχουν κάτι να «πουν» ως προς την πιθανή εξέλιξη ενός αγώνα.

(18:00) Μπαστιά – Παρί. Η Παρί με νίκη πιάνει τη Μαρσέιγ στην πρώτη θέση, μετά τη χθεσινή ήττα των Μαρσεγέζων στο Μονπελιέ. Αν και έχει τις απουσίες της (Σιρίγκου, Τ. Μότα, Λαβέτσι, Καβάνι), έχει αρκετό βάθος ώστε να περάσει από την Μπαστιά, που κι αυτή από τη μεριά της χάνει αρκετούς παίκτες στο Κόπα Αφρικα. Σήμερα οι Κορσικανοί δεν θα έχουν για διάφορους λόγους τους τρεις καλύτερους επιθετικούς τους (Καμανό, Αγιτέ, Τάλο) και αναγκαστικά ο προπονητής τους θα ανακατέψει την τράπουλα για να βρει λύσεις. Στο 1,47 το διπλό, από τα καλά και σωστά μικρά φαβορί του προγράμματος.

(19:00) Ουέλβα – Οσασούνα. Σημαντική πτώση στον άσο, που άνοιξε στο 2,50 και πλέον βρίσκεται στο 2,20-2,25. Κοιτώντας κανείς απλά τις φόρμες των ομάδων, με την Ουέλβα να μετρά έξι σερί ήττες και την Οσασούνα να μετρά τρεις σερί νίκες, μοιάζει αδικαιολόγητη αυτή η πτώση. Το κλειδί όμως βρίσκεται στις απουσίες της Οσασούνα, που ταξιδεύει με μόλις 10 επαγγελματίες στην Ουέλβα, καθώς της λείπουν οι πέντε διεθνείς της, ο βασικός γκολκίπερ και συνολικά κομβικά κομμάτια της ενδεκάδας της. Κι είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τώρα, στις τρεις φορές που η Οσασούνα αναγκάστηκε να παίξει χωρίς τους διεθνείς της, μετρά τρεις ήττες. Λογικότατο λοιπόν οι «ψαγμένοι» παίκτες να στραφούν προς τον άσο, αλλά αυτή τη στιγμή, και με την Ουέλβα πλέον στο 2,20, η αξία έχει μάλλον χαθεί.

(21:00) Ρεμς – Σεντ Ετιέν. Λόγω Κόπα Αφρικα η Ρεμς χάνει τον μπακ Μαντί (3 γκολ), τον μέσο Ονιανγκέ (2 γκολ) και τους επιθετικούς Φορτές (2 γκολ) και Μουκάντζο (6 γκολ). Πάντως, παρά τις απουσίες της, έχει λύσεις, το γκολ μπορεί να έρθει από άλλους παίκτες και γι΄ αυτό το διπλό στις αποδόσεις που βρίσκεται (κοντά στο 2,10) δεν είναι και τόσο ελκυστικό. Εξάλλου η Σεντ Ετιέν δεν είναι ομάδα που σκοράρει με ιδιαίτερη ευκολία.

INSIDE INFO

(17:00) Μπάρσνλι – Γιόβιλ. Σε μοιρασμένα σετ παίζουν οι μπουκ το παιχνίδι, αλλά μάλλον υπερτιμούν τη Γιόβιλ και υποτιμούν την Μπάρνσλι. Η Γιόβιλ μετρά τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα και γενικά όλη τη σεζόν παρουσιάζει εικόνα soft ομάδας, ενώ η Μπάρνσλι είναι σαφώς πιο ποιοτική και απλά της λείπει η σταθερότητα, καθώς συχνά έχει «νεκρά» απογεύματα. Με τον άσο όμως στο 2,60, το ρίσκο είναι απόλυτα αποδεκτό, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που η Μπάρνσλι κινήθηκε έντονα στις μεταγραφές τις τελευταίες μέρες, παίρνοντας δύο νεαρούς ταλαντούχους δανεικούς από Στόουκ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Σλοβάκο φορ Λάλκοβιτς.

(17:00) Αλόα – Ρέιντζερς. Καλώς την πελάτισσα, θα μπορούσαν να λένε οι οπαδοί των «σφηκών», καθώς η Αλόα είναι φέτος αήττητη απέναντι στη Ρέιντζερς. Πέραν των δύο ισοπαλιών (1-1) που πήρε φέτος η Αλόα στην Τσάμπιονσιπ από τη Ρέιντζερς, την απέκλεισε στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ (03/12) με 3-2 εντός. Πέραν αυτού πάντως, η Αλόα πλέον μετρά επτά σερί ματς χωρίς νίκη, λίγο καλύτερα τα πράγματα για τη Ρέιντζερς (3 νίκες στα 7 τελευταία), που δίνει σήμερα το τρίτο της ματς στη μετα-ΜακΚόιστ εποχή. Παρ' όλα αυτά οι μπουκ, συνεχίζουν να κρατούν χαμηλά τις αποδόσεις της… βαριάς φανέλας, πράγμα που δίνει αξία στο 1Χ (7,50/4,85).

(19:00) Μάλαγα – Βιγιαρεάλ. Δώδεκα συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις αήττητη η Βιγιαρεάλ, επτά στο πρωτάθλημα, πέντε εκ των οποίων νίκες. Επαναπαύτηκε βέβαια την περασμένη εβδομάδα, όταν παρότι προηγήθηκε νωρίς με 2-0 στο 2-2 με την Ελτσε, αλλά έχει την ευκαιρία να επανορθώσει τώρα, κόντρα σε μια Μάλαγα που έβγαλε κακή εικόνα στο 1-2 από την Αλμερία και συνεχίζει χωρίς τα δύο της βασικά στόπερ και τον «πνεύμονα» Καμάτσο. Στο 2,40 το διπλό.

(21:00) Θέλτα – Βαλένθια. Εξι συνεχόμενες ήττες, επτά χωρίς τρίποντο και 666 λεπτά χωρίς γκολ η Θέλτα, έχει πίσω τον Νολίτο, αλλά είναι χωρίς τον βράχο της άμυνας, Καμπράλ και τον πρώτο σκόρερ Λαριβέι. Από τη μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ έρχεται η Βαλένθια και το διπλό της στο 2,87 έχει καλή λογική.

(23:00) Εϊμπαρ – Χετάφε. Σούπερ η πορεία της Εϊμπαρ, που όμως ζορίζεται εντός έδρας. «Πρώτη» του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες στον πάγκο της Χετάφε στο πρωτάθλημα (προηγήθηκε το ντεμπούτο στο κύπελλο). Σε ζητούμενα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το 3,15 του Χ.

(01:30) Ουν. Λα Καλέρα – Μπαρνετσέα. Παιχνίδι ζωής και θανάτου για τη μάχη της παραμονής στη Χιλή. Η Ουνιόν στην πρεμιέρα δεν μπορούσε να υπολογίζει στον κομβικό οργανωτή Ροσάλες και τον μέσο Σουάσο, οι οποίοι απόψε επιστρέφουν από τιμωρία και αναμένεται να ανεβάσουν την ποιότητα στη μεσαία γραμμή. Η Μπαρνετσέα στην πρεμιέρα έδειξε παθογένειες που είχε και στο ξεκίνημα του Απερτούρα, όπου έπαιζε σαν ομάδα της Πριμέρα Β. Ασος του 1,75 για... ξενύχτηδες.

PUT YOUR MONEY

(17:00) Μπάρνσλι – Γιόβιλ 1 (2,62 στον Stoiximan.gr)

(18:00) Μπαστιά – Παρί 2 (1,47 στον Stoiximan.gr)

(21:00) Θέλτα – Βαλένθια 2 (2,87 στον Stoiximan.gr)

*** Match Money, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στα περίπτερα!

*** Μην ξεχνάς, αναλυτικές ειδήσεις, προγνωστικά, στατιστικά και τζίροι στο www.matchmoney.com.gr

*** Η ψηφιακή έκδοση του Match Money στον υπολογιστή ή το tablet σου με 1,79€!

News 24/7

24MEDIA NETWORK