Οι προτάσεις του κουπονιού του Σαββάτου

Ακρως ενδιαφέρον δείχνει το πρόγραμμα του Σαββάτου, καθώς μάλιστα το κουπόνι γεμίζει ολοένα με την επιστροφή των πρωταθλημάτων που είχαν διακοπεί (Ολλανδία, Βέλγιο, Β' Ιταλίας). Το MatchMoney, σε συνεργασία με το Contra.gr, αναλύει τα ματς της ημέρας και προτείνει σημεία που αξίζει να παιχτούν.

Οι προτάσεις του κουπονιού του Σαββάτου
© AFP/GETTY IMAGES

MATCH OF THE DAY

( 19:30) Πανιώνιος – Παναθηναϊκός. Κόντρα με ...παρασκηνιακό υπόβαθρο. Ρίχνοντας μια ματιά στο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού διαπιστώνουμε πως κάλλιστα μπορεί να πετύχει το απόλυτο μέχρι το ντέρμπι κορυφής της έκτης αγωνιστικής ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού. Μετά τον Πανιώνιο φιλοξενεί διαδοχικά Καλλονή, Πλατανιά και μετά έχει τη Νίκη Βόλου, οπότε η σημερινή αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης αποτελεί σημείο καμπής. Ούτως ή άλλως είναι δύσκολη η αποστολή του κόντρα στους «κυανέρυθρους», που διαθέτουν πολλή ποιότητα μεσοεπιθετικά κι εντός έδρας βγάζουν πολύ καλό πρόσωπο, ήρθε και ο Μάνταλος να δέσει το γλυκό... Αν μη τι άλλο αποτρεπτικά στο διπλό του 1,70-1,80, στη διακριτική ευχέρεια του κάθε παίκτη το αν θα πάει στην κόντρα.

PUBLIC BETS

Τα public bets είναι τα πονταρίσματα της μάζας. Τα σημεία που συζητιούνται σε όλα τα πρακτορεία, αυτά που παίζουν «όλοι». Εμείς ψάχνουμε το γιατί και συμφωνούμε ή όχι.

(14:45) Χάμιλτον – Σέλτικ. Από τα ματς που ανοίγουν την αυλαία στο Νησί και είναι τηλεοπτικό. Η Χάμιλτον, στο πρώτο της παιχνίδι στη μετά Αλεξ Νιλ (πήγε Νόριτς) εποχή, ηττήθηκε εντός 3-2 από την Νταντί Γιουν. Ηταν η πρώτη εντός έδρας ήττα από τον Αύγουστο (!) για τους «ακαδημαϊκούς», ωστόσο δικαίως ο υπηρεσιακός μάνατζερ, και στόπερ, Μάρτιν Κάνινγκ δεν ανησυχεί, διότι η ομάδα πάλεψε. Η Σέλτικ προέρχεται από μίνι προετοιμασία στα Κανάρια, στην Ισπανία, όπου ηττήθηκε και στα δύο της φιλικά, από Αϊντχόφεν 1-0 και Σπάρτα Πράγας 3-2. Και γυρνώντας πίσω, βρήκε εαυτόν στην Πρέμιερσιπ, με δύο ματς λιγότερα, να βρίσκεται στο -4 από την πρωτοπόρο Αμπερντίν. Και πλέον είναι λογικό να αισθάνεται κάπως μεγαλύτερη την πίεση του αποτελέσματος. Λογικό να είναι φαβορί η Σέλτικ, και το διπλό παίρνει το 80% του… χαρτιού, αλλά δικαιολογείται το διπλό σε αποδόσεις κάτω του 1,50;

(18:00) Λανς – Λυών. Πετάει από νίκη σε νίκη η Λυών, που πάτησε κορυφή και μπορεί να ξεφύγει κι άλλο, αφού χρονολογικά παίζει πρώτη σε σχέση με Παρί και Μαρσέιγ. Σε τρομερή φόρμα ο Λακαζέτ, που στα τέσσερα τελευταία στο πρωτάθλημα πέτυχε από δύο γκολ. Η Λανς, με πολλή ψυχή και πάθος αλλά και με χτυπητές αδυναμίες. Μόλις πριν δύο εβδομάδες ξανάπαιξαν στο κύπελλο και η Λυών (τελικά προκρίθηκε με 3-2) μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 3-0 πριν χαλαρώσει στην πορεία. Υπάρχει όμως ένα αρνητικό σήμερα, η κατάσταση του τερέν εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Από την Τετάρτη έγινε κουβέντα μήπως και αναβληθεί το παιχνίδι. Χθες μάλιστα στο ίδιο γήπεδο διεξήχθη αγώνας της Νασιονάλ. Θα πρέπει να προσμετρηθεί κι αυτή η παράμετρος. Και ίσως, τελικά, οι αποδόσεις του διπλού (1,83) να κρίνονται πλέον απλά δίκαιες.

(19:00) Εμπολι – Ιντερ. Η Ιντερ έχει μπει με θετικό τρόπο στο 2015, πήρε την ισοπαλία στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους (1-1) και μετά από καιρό έκανε μια πειστική εμφάνιση, στο 3-1 με την Τζένοα, χωρίς να κινδυνεύσει. Οι «νερατζούρι» δείχνουν να χτίζουν καλό μομέντουμ και φαίνονται ικανοί να φτιάξουν σερί για να πλησιάσουν την 3η θέση. Η Εμπολι ηττήθηκε με 1-0 από τη Σαμπντόρια, τερματίζοντας σερί επτά αγώνων χωρίς ήττα. Το διπλό, στο 2,10-2,20, φαίνεται ότι θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλά παρολί και δεν έχουμε λόγους διαφωνίας.

MISSING LIST

Απουσίες που έχουν κάτι να «πουν» ως προς την πιθανή εξέλιξη ενός αγώνα.

(17:00) Αμπερντίν – Νταντί. Η πρωτοπόρος Αμπερντίν μετρά 8 σερί νίκες στην Πρέμιερσιπ χωρίς να έχει δεχθεί γκολ (!) και πλέον είναι στο +4 από τη δεύτερη Σέλτικ, με δύο ματς περισσότερα. Πάντως, ο μάνατζερ ΜακΙνες επιμένει να κρατά πολύ χαμηλούς στα περί τίτλου. Σήμερα, η Αμπερντίν υποδέχεται την Νταντί, που έκανε την πρώτη νίκη της μετά από οκτώ αγωνιστικές στο 4-1 επί της Μάδεργουελ, αλλά βάσει του ρεπορτάζ έχει τρεις πιθανές, βασικές απουσίες, ενώ ήδη έχει και κάμποσες χρήσιμες λύσεις εκτός. Και, είναι λογικό και αναμενόμενο, ο άσος έχει σορτάρει στο 1,40.

(17:00) Οσασούνα – Σαμπαντέλ. Τα Κύπελλα Εθνών Αφρικής και Ασίας στερούν από την Οσασούνα πέντε ποδοσφαιριστές (οι τέσσερις βασικότατοι). Αντεξε απέναντι στην λίγη Ουέλβα, τώρα υποδέχεται μια Σαμπαντέλ που σκοράρει σχετικά εύκολα εσχάτως και στην άμυνα παραπαίει. Η Οσασούνα εντός έδρας βγάζει πολλές φάσεις και δείχνει ένα ματς που μπορεί να βγάλει αρκετά γκολ. Το 2,08 του over είναι μια τιμή που αξίζει.

( 17:15) Βέροια – ΟΦΗ. Πώς να σωθεί ο ΟΦΗ... Την ύστατη ώρα έπαιξε στο Αγρίνιο, όμως μία μέρα μετά ήρθε η εντολή της ΦΙΦΑ για την αφαίρεση έξι βαθμών λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς τον πρώην παίκτη του Πέσιτς. Δεν γλιτώνει τον υποβιβασμό, το θέμα είναι με ποιους θα παίξει στη Βέροια. Στην πόρτα της εξόδου ο γκολκίπερ Λόρια, ο στόπερ Τριποτσέρης, ο αμυντικός χαφ Μακρής και οι χαφ Μπανούσης, Μεραμπασβίλι, ενώ θα λείψει και ο τραυματίας Περογαμβράκης. Στο 1,40 βέβαια μόλις ο άσος, αλλά δεν μπορείς να ψέξεις τους μπουκ.

(21:00) Καέν – Ρεμς. Η Ρεμς έχει λόγω Κόπα Αφρικα αρκετούς απόντες με σημαντικότερους τους επιθετικούς Αγιτέ, Φορτές και τον πρώτο σκόρερ Μουκάντζο (6 γκολ). Εστω και χωρίς αυτούς, έπαιξε εξαιρετικά με τη Σεντ Ετιέν και έχασε άδικα με 2-1. Επιθετικά έδειξε πως έχει κι άλλες λύσεις κι αυτό μας οδηγούσε στη σκέψη πως ίσως και σήμερα θα μπορούσε να πάει το παιχνίδι στο over, αφού η Ρεμς μετρά επτά σερί στα τελευταία της επίσημα. Προέκυψε όμως ο τραυματισμός του σημαντικού Ντιέγκο (3 γκολ), που είναι και ο εκτελεστής των στημένων της. Και έτσι τα δεδομένα αλλάζουν ελαφρώς και κάνουν το over στις αποδόσεις που κινείται να μην έχει την ίδια αξία που θα είχε με τον Ντιέγκο παρόντα.

(21:00) Αλαβές – Λας Πάλμας. Τρεις βασικότατοι ποδοσφαιριστές της Λας Πάλμας είναι τιμωρημένοι, λείπει και ένας ακόμη βασικός, σύνολο τέσσερις, δύο στην άμυνα (εκεί οι λύσεις είναι λίγες), δύο στα άκρα της επίθεσης (έχει παίκτες να τους καλύψει). Η Λας Πάλμας και στα έξι τελευταία της ματς εκτός έδρας έχει βάλει τουλάχιστον δύο γκολ. Η Αλαβές χωρίς τον Μιγκέ στην άμυνα δέχεται πανεύκολα γκολ, αλλά εντός έδρας δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Το over στο 2,12 είναι μια καλή απόδοση.

(21:45) Παλέρμο – Ρόμα. Για τη Ρόμα αρχίζουν τα δύσκολα, με την ισοπαλία 2-2 στο ντέρμπι με τη Λάτσιο έμεινε στο -3 από τη Γιουβέντους και έχει δύο σερί εκτός έδρας ματς, σε Παλέρμο και Φιορεντίνα. Πιο δύσκολα για την ομάδα του Γκαρσιά τα πράγματα στο αποψινό ματς στο Παλέρμο, καθώς θα απουσιάσουν πρωτοκλασάτες επιλογές, λόγω τιμωριών οι χαφ Ντε Ρόσι και Ναϊνγκολάν, λόγω τραυματισμού ο Βασίλης Τοροσίδης, ενώ οι υπερπολύτιμοι Τζερβίνιο και Κεϊτά βρίσκονται με τις εθνικές τους ομάδες στο Κόπα Αφρικα. Η Παλέρμο με την ήττα 4-3 από τη Φιορεντίνα διέκοψε αήττητο σερί εννιά αγώνων, ωστόσο έχει διαθέσιμο ξανά τον πρώτο της σκόρερ Ντιμπάλα. Με αυτά και με αυτά, δεν έχει αξία το διπλό του 2,10, κι από κει και πέρα μπορεί κανείς να γλυκοκοιτάξει είτε το Χ του 3,40 είτε τον άσο του 3,60.

INSIDE INFO

(16:00) Βίρτους Λαντσιάνο – Κατάνια. Επανέναρξη της Β’ Ιταλίας μετά από διακοπή τριών εβδομάδων. Η Κατάνια, από τα φαβορί για την άνοδο, έκανε κάκιστο πρώτο γύρο και βρίσκεται στην τρίτη από το τέλος θέση. Στον πρώτο γύρο οι Σικελοί δέχτηκαν γκολ σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια τους, ενώ η Βίρτους Λαντσιάνο σκόραρε και στα 10 εντός έδρας παιχνίδια της. Αλλά και η Κατάνια έχει παίκτες στην επίθεση για να απειλήσει την αντίπαλη άμυνα, το G/G στο 1,80 αποτελεί ενδιαφέρουσα επιλογή.

(16:00) Μπάρι – Βίρτους Εντέλα. Αρκετό παιχνίδι έχει συγκεντρώσει πάνω της η Μπάρι, με αποτέλεσμα ο άσος να βρίσκεται πλέον στα επίπεδα του 1,70. Δεν υπάρχει αξία, η ομάδα του Ντάβιντε Νικόλα πριν τη διακοπή προερχόταν από κακές εμφανίσεις και δεν αξίζει τέτοιας εμπιστοσύνης. Από την πλευρά της η Βίρτους Εντέλα είχε κλείσει τον πρώτο γύρο με αήττητο επτά αγωνιστικών και θα προσφέρει έντονο ανταγωνισμό.

(17:00) Μίλγουολ – Ιπσουιτς. Σε κατάσταση έντονης πίεσης η Μίλγουολ, ένα σερί με τέσσερις διαδοχικές ήττες που την κρατάει κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και το ταπεινωτικό 4-0 από την Μπράντφορντ (ομάδα της Α΄ Αγγλίας) στον επαναληπτικό του κυπέλλου, έχουν κάνει την κατάσταση οριακή. Προς το παρόν ο κόουτς Ιαν Χόλογουεϊ έχει τη στήριξη της διοίκησης, όμως κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε σταθερά αξιόπιστη κατάσταση η Ιπσουιτς, το διπλό της έχει πάρει παιχνίδι και στο 2,10 απλά κυμαίνεται στα όρια ενός σωστά δοσμένου φαβορί.

(17:00) Γουίμπλεντον – Καρλάιλ. Δυο καλές προσθήκες μεσοεπιθετικά για τη Γουίμπλεντον, με τους Κόνολι (βετεράνος γκολτζής), Πότερ (εξτρέμ) να καλούνται να καλύψουν το κενό που άφησε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώτος σκόρερ Ταμπς. Το θετικό για την ομάδα του Αρντλι είναι πως συναντά την Καρλάιλ με εσωτερικά προβλήματα και διχασμό κόσμου-διοίκησης. Στο 2,05 ο άσος.

(17:00) Εϊρ Γιουν. – Μόρτον. Εχει πολλή δουλειά ο νέος «καπετάνιος» της Εϊρ Γιουνάιτεντ, Ιαν ΜακΚολ, και πρέπει να το διαπίστωσε για τα καλά στο ντεμπούτο του, εκτός με ήττα 2-1 από την Μπρέχιν, όπου το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο. Με 2-1-6 εντός η Εϊρ, ο ΜακΚολ τρέχει να προσθέσει παίκτες για να σωθεί η παρτίδα. Την ίδια ώρα, στη Μόρτον ετοιμάζονται για την αντεπίθεσή τους και ο μάνατζερ Ντάφι έχει κάνει προσθήκες στο ρόστερ από το πάνω ράφι. Με δύο σερί νίκες εκτός έδρας η Μόρτον, και πλέον 5/10 νίκες στα εκτός έδρας, έχει τη δυνατότητα να πάρει τη νίκη στο «Σόμερσετ». Το διπλό έχει κάτσει στο 1,80.

( 17:15) Kέρκυρα – Ξάνθη. Η Κέρκυρα πάλεψε στο Ηράκλειο και στην Κομοτηνή, θα μπορούσε να αποσπάσει κάτι περισσότερο από το ...μηδέν της συγκομιδής της στις δύο εξορμήσεις. Ο Γρηγορίου πέταξε και την μπηχτή του -«καταλόγισαν τρία πέναλτι εις βάρος μας στα δύο τελευταία παιχνίδια»- προσδοκώντας ίσως και σε ανταποδοτικά οφέλη. Η Ξάνθη δεν είναι στην κατάσταση που βρισκόταν πριν από ένα μήνα, βγάζει και κόπωση. Το μυαλό της σίγουρα θα τρέχει και στον αγώνα της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο, το κίνητρο είναι σαφώς ισχυρότερο στην πλευρά της γηπεδούχου, ο άσος στο 2,40.

(19:30) Ζβόλε – Μπρέντα. Η Ολλανδία επιστρέφει ξανά στη σέντρα, μετά τη διακοπή περίπου ενός μήνα. Η Ζβόλε ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο μισό της σεζόν και τα σετ των μπουκ τη δίνουν καθαρότατο φαβορί (γύρω στο 1,45 ο άσος, στο 6,00+ το διπλό). Αν δεν είχε μεσολαβήσει η διακοπή, δεν θα είχαμε σοβαρή αντίρρηση, όμως πλέον τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Η Ζβόλε, καταρχήν, έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα και εκτός από την απουσία του πρώτου της σκόρερ Νέσιντ, υπάρχουν ακόμη τέσσερις βασικοί εκτός δράσης. Επιπλέον, η Μπρέντα, που δίνει μάχη για την παραμονή, άλλαξε προπονητή και σήμερα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της ο έμπειρος και κοσμογυρισμένος Ρόμπερτ Μάασκαντ, που ήταν στο τιμόνι της και τη διετία 2008-10. Η ανακοίνωσή του άλλαξε το κλίμα, η διοίκηση προχώρησε και σε κάποιες μεταγραφές και η Μπρέντα δίνει την εντύπωση ότι είναι αποφασισμένη να παλέψει με νύχια και με δόντια στο δεύτερο μισό της σεζόν.

PUT YOUR MONEY

(17:00) Εϊρ Γιουν. – Μόρτον 2 (1,80 στον Stoiximan.gr)

(17:15) Kέρκυρα – Ξάνθη 1 (2,45 στον Stoiximan.gr)

(19:00) Εμπολι – Ιντερ 2 (2,17 στον Stoiximan.gr)

(19:30) Ζβόλε – Μπρέντα 2 (6,50 στον Stoiximan.gr)

*** Μη χάσετε το μεγάλο αφιέρωμα του Match Money της Παρασκευής στο Κόπα Αφρικα 2015, με πληρέστατη ανάλυση των ομάδων! Αφιέρωμα – εργαλείο για κάθε παίκτη…

*** Αναλυτικές ειδήσεις, προγνωστικά, στατιστικά και τζίροι στο www.matchmoney.com.gr

*** Η ψηφιακή έκδοση του Match Money στον υπολογιστή ή το tablet σου με 1,79€!

News 24/7

24MEDIA NETWORK