Πώς να λύσεις το πρόβλημα της κακοσμίας των ποδιών

Ρίχνουμε φως σε μια από τις πιο ύπουλες καταστάσεις της καθημερινότητας του αθλούμενου σε εξωτερικούς χώρους και όχι μόνο.

Πώς να λύσεις το πρόβλημα της κακοσμίας των ποδιών

Μπάσκετ σε ανοιχτό γήπεδο με φίλους, ποδόσφαιρο 5x5, τρέξιμο σε ανοιχτούς χώρους όπως παραλίες, πάρκα και όχι μόνο: Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που σε προ(σ)καλεί να βγεις έξω και να αθληθείς παρέα με φίλους, ή ακόμα και να κανονίσεις συναντήσεις μαζί τους σε κάποιο γυμναστήριο. Αυτές οι all time classic παρεΐστικες καταστάσεις είναι συνήθως το πρώτο κεφάλαιο των καλοκαιρινών ιστοριών που γράφει κάθε παρέα, το προοίμιο των καλοκαιρινών διακοπών. Υπάρχει όμως και αυτός ο βραχνάς της ανυπόφορης ζέστης, που μπορεί να προκαλέσει κάποιες δύσκολες καταστάσεις από το πουθενά. Παρακάτω θα αναλύσουμε την πιο ύπουλη από αυτές

Τα αγαπημένα σου sneakers, αυτά που δεν τα βγάζεις ποτέ

Στο γυμναστήριο, στο τρέξιμο παρέα με φίλους, στην καθημερινότητα σου στο γραφείο: Κάθε σου εμφάνιση ξεκινά με σημείο αναφοράς τα αγαπημένα σου αθλητικά παπούτσια. Δεν θα σου πω ψέματα, ως φαν των όμορφων sneakers σε καταλαβαίνω απόλυτα. Όμως η επίμονη και διαρκής χρήση των ίδιων αθλητικών παπουτσιών σε αθλητικούς χώρους και όχι μόνο, μπορεί να φέρει στο προσκήνιο έναν ξαφνικό ‘εχθρό’, τον ιδρώτα και την κακοσμία των ποδιών. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που γίνεται ολοένα και πιο έντονο, καθώς γίνεται διαρκώς χρήση των ίδιων αθλητικών παπουτσιών από τον αθλούμενο, σε συνδυασμό με συνθετικές κάλτσες που δεν αφήνουν το πόδι να ‘αναπνεύσει’.

Η αντιαισθητική και η επικίνδυνη διάσταση του προβλήματος

Ας υποθέσουμε ότι μετά από το γυμναστήριο έχεις κανονίσει να συναντήσεις στο σπίτι ή στην παραλία την παρέα σου: Το τελευταίο που θα ήθελες θα ήταν μια διαπεραστική κακοσμία ποδιών να γίνει εμφανής σε μια όμορφη καλοκαιρινή βόλτα. Έχοντας ασχοληθεί με αθλήματα πολεμικών τεχνών, έχω γίνει μάρτυρας δεκάδων περιπτώσεων όπου συναθλητές μου φορούσαν τα ίδια παπούτσια με τις ίδιες ιδρωμένες αθλητικές κάλτσες, έχοντας περπατήσει με γυμνά πόδια σε επιφάνειες όπως πατώματα και τερέν. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, ο ιδρώτας και η κακοσμία των ποδιών μπορεί να γίνει προάγγελος ανεπιθύμητων συμπτωμάτων που περιλαμβάνουν ακόμα και δερματικές παθήσεις, όπως οι μυκητιάσεις.

Πώς να λύσεις το πρόβλημα της κακοσμίας των ποδιών

Πρόληψη και θεραπεία

Γι’ αυτό το καλοκαίρι, η απόλυτη ασπίδα ενάντια σε κάθε είδους ανεπιθύμητα συμπτώματα από την κακοσμία και τον ιδρώτα των ποδιών, είναι το Σπρέι Διπλής Προστασίας - Κακοσμία και Μύκητες της σειράς Podia.. Πρόκειται για ένα προϊόν, με ισχυρή προστατευτική και αντιμικροβιακή δράση, που είναι σχεδιασμένο να εφαρμόζεται με ευκολία σε πόδια & υποδήματα κάθε είδους, στεγνώνει άμεσα χωρίς να αφήνει υπολείμματα και προσφέρει παρατεταμένης διάρκειας αποσμητική δράση με υποαλλεργικό & ευχάριστο άρωμα. Ως μια κορυφαία εναλλακτική λύση, θα σου προτείνω την Πούδρα Διπλής Προστασίας - Ιδρώτας και Μύκητες της σειράς Podia που απορροφά τον ιδρώτα και προστατεύει αποτελεσματικά από τις μυκητιάσεις των ποδιών, ενώ διαθέτει καταπραϋντικές ιδιότητες και αναζωογονητικό άρωμα μακράς διάρκειας. Μπορείς να το βρεις, μαζί με δεκάδες άλλα προϊόντα που θα απογειώσουν την καθημερινότητα σου ως προς την περιποίηση σώματος, προσώπου και όχι μόνο, από τo eshop της Pharmadvice.

Πώς να λύσεις το πρόβλημα της κακοσμίας των ποδιών

Συγχαρητήρια, μόλις έκανες το πρώτο σημαντικό βήμα για να προστατέψεις τα πόδια σου, για τα οποία ήδη έχεις φροντίσει να αλλάζεις κάλτσες σε τακτική βάση, να τα περιποιείσαι συστηματικά με το Σαπούνι-Ελαφρόπετρα της Podia – εμπλουτισμένο με Tea-tree Oil - και να τα ξεκουράζεις ακόμα περισσότερο εναλλάσσοντας παπούτσια, σανδάλια και σαγιονάρες, ώστε να νικήσεις την υγρασία και την ζέστη κατά κράτος!

News 24/7

24MEDIA NETWORK