"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ

Υπόθεση Μαδριλένων ο τελικός του Champions League! Οι "ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο" που κυκλοφορούν την Παρασκευή 23 Μαϊου προσφέρουν όλη την ειδησεογραφία και τα στατιστικά για τα παιχνίδια του κουπονιού.

"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Champions League (ή Κυπέλλου Πρωταθλητριών, αν προτιμάτε), ο τελικός της διοργάνωσης περιλαμβάνει δύο ομάδες από την ίδια πόλη. Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης αποδείχθηκαν οι πιο ανθεκτικές σε αυτή τη διαδρομή των εννέα μηνών και πλέον, αφού έδωσαν 12 ματς έκαστη (τα περισσότερα υψηλότατων απαιτήσεων), καλούνται να τα παίξουν όλα σε μία ζαριά, στον τελικό του "Λουζ" της Λισαβόνας.

Για το αν πρόκειται για το ζευγάρι που δίκαια βρίσκεται στον τελικό, ούτε λόγος. Από τη μία, η Ρεάλ του Κάρλο Αντσελότι υπέστη μόλις μία ήττα και αυτή στην έδρα της Ντόρτμουντ με 2-0 στον επαναληπτικό προημιτελικό, ενώ είχε επικρατήσει με 3-0 στην ισπανική πρωτεύουσα. Αφού πρώτα πέταξε εκτός συνέχειας τη περυσινή φιναλίστ και απέδειξε ότι θέλει να γίνει ο νέος βασιλιάς της ζούγκλας, επόμενη αποστολή ήταν το να σκοτώσει το λιοντάρι, τη νυν κάτοχο του τροπαίου, την Μπάγερν Μονάχου. Τα κατάφερε και μάλιστα παρά το εύθραυστο 1-0 στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", στο Μόναχο παρουσιάστηκε βγαλμένη από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά εγχειρίδια κι έφτασε στο ξεκούραστο 0-4.

Από την άλλη, η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, ουσιαστικά, αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά (1-1 στην Καταλονία, 1-0 στη Μαδρίτη). Οι δύο ημιτελικοί με την Τσέλσι απλά κατέδειξαν τη σαφή ανωτερότητα της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε, η οποία είχε και τη διακριτική συνδρομή της τύχης σε ορισμένες κρίσιμες στιγμές. Από τη στιγμή όμως που πρόκειται για τη μοναδική ομάδα του εφετινού Champions League που δεν έχει χάσει, καλό θα είναι να αφήσουμε τα περί τύχης απ’ έξω.

Η εμπειρία προστάζει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι δικαίως το φαβορί. Η κατάκτηση του δέκατου τροπαίου όμως έχει μετατραπεί σε ψύχωση (όσο και αν το αρνείται ο Αντσελότι) και το επιπλέον ψυχολογικό βάρος που βρίσκεται στους ώμους των "μερένχες" ίσως αποδειχθεί σημαντικό, καθώς οι "ροχιμπλάνκος", οι οποίοι ψάχνουν την πρώτη, τόσο μεγάλη, επιτυχία της ιστορίας τους, δεν τελούν υπό ανάλογη πίεση.

Μάλιστα, προ ημερών κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ισπανίας μέσα στο "Καμπ Νόου" (1-1 με την Μπαρτσελόνα που ήθελε μόνο νίκη), επέστρεψαν στον θρόνο μετά από 18 ολόκληρα χρόνια και η σεζόν είναι ήδη κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως, τρώγοντας έρχεται η όρεξη κι εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την τιτανομαχία του Σαββάτου, ελπίζοντας παράλληλα ότι πέρα από τον νέο Πρωταθλητή Ευρώπης, θα παρακολουθήσουμε και άρτιο ποδοσφαιρικό θέαμα, το οποίο δεδομένα οι παίκτες των δύο ομάδων μπορούν να προσφέρουν.

Ακόμη καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν οι δύο εγνωσμένης αξίας προπονητές που διαχειρίζονται τα δύο μεγαθήρια της Μαδρίτης είχαν όλο το οπλοστάσιο στη διάθεσή τους, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό εκ των πραγμάτων, οπότε μένει να δούμε ποιος θα μακιγιάρει καλύτερα τις αδυναμίες (αν υπάρχουν τέτοιες) του συνόλου.

Διαβάστε και τις στήλες:

"ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ", με τον "psagmeno"

"ΠΟΝΗΡΟ", "ΛΟΓΙΚΟ" και "ΦΑΝΤΑΣΜΑ"

"ΤΟ ΚΑΡΝΤΑΣΙ", με τον Μιχάλη Βραζιλιάνο

"ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ"

"Ο ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ"

"EINAI ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑΥΡΟ!" με τον Σταύρο Κολίλα

"ΜΠΑΜΠΑ... ΣΦΥΡΙΞΕ" με διάφορα παρασκήνια

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!

"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ

News 24/7

24MEDIA NETWORK